Exceed CF SL 7.0 vs Lux CF SL 6.0

7 nepřečtených
  • RadekP2020

    Zdravím zde všechny bajkery,

    jak vidíte z názvu tématu, vybírám horské kolo a mám dilema mez HT nebo fullem ve stejné cenové kategorii viz níže. Popravdě jsem o canyonu vůbec nepřemýšlel, ale pročetl jsem zde mnoho vláken a mnoho z Vás je doporučuje. Proto jsem se podíval a jsem celkem rozhodnutý pro tuto značku, původně jsem koukal hodně na kola Ghost, Specialized aTrek. Teď hlavní dilema, moje cesty na kole jsou spíše po cyklostezce, polní či lesní cesty, sjezdy moc nevyhledávám. Pár trailů jsem si projel, ale není to můj hlavní cíl. HT je lehčí, což upřednostňuji, ale zase Full bude pohodlnější a v tomhle případě o kilo a půl těžší. Chtěl bych slyšet Váš názor popřípadě doporučit i jiný model, hranice je těch 75k. Do teď jsem jezdil na Specialized Pitch na 27,5" na kterým jsem se dost nadřel. Teď už bych chtěl rozhodně 29". Budu rád za každý Váš názor či poznatek, předem děkuji!

    https://www.canyon.com/….0/2427.html?…

    https://www.canyon.com/….0/2433.html

    0 0
    • Pikaču  

      Hledat si nezkousel. Jeste 2× zakladas

      https://www.bike-forum.cz/…ux-cf-sl-7-0

      0 0
    • Janys  

      Ahoj,

      pár desítek let jezdím na horském kole 2–3 týdně a také nevyhledavám drsné terény. Začínal jsem na pevném rámu Al a stačilo, abych jednou vyzkoušel Fulla a hned jsem věděl, jaká bude má příští volba. Před 13 lety jsem pak osedlal Gianta Anthema a dodnes je pro mě svátkem se něm na trailech projet.

      Po uvedené době chci ještě jednou osedlat nové XC kolo a dlouho jsem se nerozmýšlel a objednal Canyon Lux.

      Preferuji kombinaci pohodlí a relativně lehkého kola, které bude pokračovatelem toho současného, kdy jsem přesvědčen, že jsem vybral správně.

      Fajn den a pevné zdraví

      Janys

      0 0
    • Esi  

      Na fullu jsem jel párkrát, mám HT jezdím polní lesní cesty, kořeny, výjimečně kameny, sem tam nějaký trail a moje příští kolo bude zase HT, full je ve stejné cenové kategorii těžký, a moc náročný na údržbu, o dost více míst která budou skřípat a vrzat.

      0 0
      • JachymP  

        Na asfalt je full nesmysl, to se shodnem všichni. U zbytku terénů je to individuální, já si ale spíš myslím, že jde o peníze. Radek s tím zdá se nemá problém, takže podle mě je jasná volba Lux.

        Neříkám, že na HT nemůže být taky zábava, ale kdybych měl jen jedno kolo, tak by to byl full. Ten letošní model Luxe se mi i dost líbí…

        0 0
        • danielh  

          +10000

          0 0
        • Esi  

          O peníze jde skoro vždycky, teda pokud není rozpočet úplně neomezený. Raději si koupím pro moje použití HT za 80 tisíc než full za stejné peníze. Může to být i tím že jsem na pořádném fullu nikdy nejezdil. Jezdím typově tak maraton, tak že žádný moc těžký terén, bydlím na sever od Prahy, tak že jediné trochu kopcovité místo je Kokořínsko a tak se musím na tom kole nejdřív 20km doplácat. Tak že pro mě raději 10kg HT než 12kg full. Kdybych bydlel v Beskydech určitě by to bylo obráceně

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.