• Pusis

    Ahoj bikeři, rád bych se poradil ohledně velikosti rámu. Měřím 189cm, nohy 92. Dle Canyon kalkulačky mi vyšlo L a vzhledem k opravdu velkému rozdílu v porování s geometrií XL jsem si tuto velikost v květnu objednal. Nejprve jsem vyměnil sedlovku za delší jinak bych tahal tohy po zemi a pak i představec z 90 na 110mm. Pro jízdu v terénu by to bylo OK ale na terénních triatlonech jsem se trápil při táhlých rovných pasážích. Nicméně mám pořád pocit, že kolo mi je malé a rozdíl mezi výškou sedla a řídítek markantní. Neměli byste někdo z libereckého kraje na vyzkoušení velikost XL? Na canyon podpoře mi XL rozmluvili, bylo by moc dlouhé s krátkým představcem nestabilní ve sjezdu. Přesto bych XL rád vyzkoušel ale bohužel není k dispozici v canyon zastoupení ČR a letos se už nechystá ani žádná představovačka.

    Pro představu přikládám foto s novou sedlovkou a původním představcem 90mm. Tu offset sedlovku bych ještě vyměnil vzhledem k neefektivnímu přenosu síly do šlapaní.

    0 0
    • oldaka  

      Rozhodne XL!!!

      0 0
    • Singlespeed  

      Je ti to supermalé, to snad musíš poznat i ty. Před koupí nového kola sis měl proměřit starý stroj a orientovat se rámcově podle naměřených hodnot.

      0 0
    • tomxxx  

      Kup si XL, jestli mas posed dobre nastavenej, tak tohle kolo tezko nejak nafouknes.

      0 0
    • Pusis  

      Ahoj, nema nekdo prosim na vyzkouseni exceeda v XL velikosti? Po roce a jinem kole bych se opet vratil k exceedu, ktery je diky b2c neprekonatelny pomer,cena vykon. XL je dost velka koza dle geometrii a dostupnych fotek. Ale treba by sednul. Bohuzel canyon udelal sileny odskok mezi velikostmi L a XL.

      0 0
    • creami  

      Ahoj všem ,hledám možnost vyzkoušení exceeda ve velikosti S a pak radou…já 168cm a nohy 80cm.díky m

      0 0
      • Lucik_bikerka  

        Zdravím, kalkulačka velikosti na Canyonu nějak nefunguje, uvažuju o velikosti S, mám 160cm, 73cm nohy, kdo vlastní velikost S myslíte, že to bude OK. Děkuji

        0 0
        • Gwaihir  

          Pokud se bavíš o Exceedu, tak na 99% to bude ok. Mám Mko a měřím 181cm. Dcera měří 150cm a může na tom jet, ale velikost to pro ni není zatím vhodná. Sko bude ok. Bližší info ti podá podpora – na stránkách mají chat. Jinak Sko je pro vše do 172cm, takže asi není nad ším dumat, protože XS nemají a Mko bude velké.

          0 0
        • Doyle  

          Já mám 167 a vel. S, kolo mám v profilu, tak mrkni, jak vypadá nastavení na moji výšku. Se 160cm S, no vážně nevím, chtělo by to raději vyzkoušet než koupit naslepo.

          0 0
          • Lucik_bikerka  

            Když ono to právě není kde vyzkoušet. Měřila jsem současné kolo s Exceed CF SL 5.0 a S by mělo být dobrý, jen asi budu muset pořídit kratší představec. Protože XS není a nebo je 27,5". Celoživotní boj sehnat malé kolo, když za něj nechci dát majlant.

            0 0
    • ceiks65  

      Ahojte,

      není tu prosím někdo s EXCEEDem v eMku, nebo eLku, pro vyzkoušení velikosti? Nový Jičín a okolí.

      Díky!!!

      0 0
    • Gwaihir  

      Mám Mkový Exceed v Brně :(

      0 0
      • ceiks65  

        sakryš, to je škoda, byli jsme tam v neděli. Ale díky za info :-)

        0 0
    • Mapevi  

      Má tu někdo velikost M? Mám 180cm v rozkolu 79–80cm a vychází mě M. Je to reálné? U jiných značek mě vychází vždy L a i teď mám SUPa Lko. Díky

      0 0
      • Gwaihir  

        Je to reálné.

        0 0
      • indoorajn  

        Mám tedy model 2017, snad se to neměnilo…

        Měl bys to mít s rezervou na min insertu cca 5–8cm při sedlovce 400.

        Měřim 177 a rozkrok 86 (dlouhé nohy, krátké tělo) a rezervu 1,5cm (záleží i na typu sedla a sedlovky).

        0 0
      • cagalam  

        ..mám velikost M. Výška postavy 176cm

        0 0
    • Mapevi  

      Díky vsem. Kolo už je doma. Velikost sedí. Dokonce mám sedlovku dost zasunutou v rámu.

      0 0
    • Eomer  

      Dobrý den,

      měřím stějně a nohy také tak. Koupil jsem v Lku a podobný problém. Vyřešil jsem nakonec 120mm představcem, širšími řidítky (750mm) a posunutím sedla. Sedlovka zatím bez offsetu. Sice už se tak dlouhé představce moc nenosí, ale je to jak stabilní, tak obratné. Před nákupem jsem to také řešil s podporou Canyonu a dušovali se, že L bude Ok. Oficiálně je rám do 192cm. Dokonce mi říkali, že jejich 192cm kamarád zkoušel L i XL a koupil si nakonec Lko. No, když jsem jim pak poslal fotku, kde jsem na kole, tak mi řekli, že je mi opravdu malé a ať ho vyměním za XL. Zkusil jsem to nejprve vyřešit tímto způsobem a jsem s tím v pohodě. Svezl jste se na tom XLku? Pokud ano, bylo to lepší? Hodně jsem tu výměnu zvažoval a dokonce teď byl měsíc Exceed ve slušné slevě, ale bohužel bez Stealth varianty a ta černobílá se mi už tolik nelíbila, tak jsem si nechal Pro Race 7.0 2019…

      0 0
      • creami  

        A nebylo lepší si koupit kolo s delší geo ,než dávat tak dlouhý představec???To bylo v éře 26"kol tam bych to chápal.Canyon má moje sympatie,ale jeho geo je hodně specifická a ne všichni mají na něj vhodnou postavu.

        0 0
        • creami  

          Ještě podotknu jednu poznámku,podpora ti řekne to co v kamenném obchodě,drtivě to aby tě to neodradilo a nešel si jinam…nevím jaký byl původní představec ,ale z podpory canyonu mě říkali že delší o víc jak 20mm je už výrazná změna geo…to je lepší koupit kolo s delší geometrií o ty 2cm či 3cm a raděj představec zkrátit.

          0 0
          • Eomer  

            V podstatě souhlasím s oběma tvými příspěvky. Po první jízdě jsem byl hodně na vážkách, že to vyměním. Dokonce byla tou dobou velká sleva na všechny Exceedy a mohl jsem mít za stejné peníze letošní model s karbonovými koly (což teda ale proti DT SWISS XR1501 zase taková výhra není). Jelikož tam nakupuji často, tak se s kluky už celkem dobře znám a docela dlouho jsme tu velikost řešili. Dohodli jsme se, že zkusím delší představec a offset a podle pocitů, to buď vyměním nebo ne. Po změně komponent jsem se na kole cítil naprosto ideálně a výměnu za XL jsem zavrhnul. Problém je v tom, že mám kratší nohy, dlouhé tělo a dlouhé ruce. Když jsem měřil nohy na klikách, vyšlo to naprosto přesně. Problém byl čistě v tom, že jsem měl řidítka příliš blízko. 90mm představec jsem vyměnil za 120mm + jsem pořídil 750mm řidítka a nemám si na co stěžovat. Tím neříkám, že bych se ze zvědavosti na XL nesvezl. Pro zajímavost jsem dával Exceedu i vedle Luxe v XL, kterého jsem tou dobou zrovna prodával, a Exceed byl o malinko delší…A ano je to svým způsobem deformace z let strávených na 26"…Kombinace menšího rámu s delším představcem mi prostě pocitově sedí víc…zatím:).

            0 0
            • creami  

              V krátkosti:dle toho co jsi právě popsal jsi přesně ta postava co mu značka canyon nemůže dobře sedět!Zjednodu­šeně:Kdo má dlouhé nohy kratší ruce a trup canyon ideál…pokud to máš obráceně je lepší opačné geometrie…nap­ř.superior.Te­da pokud pak neděláš kompromisy.Ber to tak pokud do kola vrážím už dost peněz,musí sympatie a slevy stranou,důležité jsou jiné faktory.....

              0 0
            • creami  

              Ale pokud jak říkáš pocitově ti to sedí tak ok a spoustu km a ať se dobře jezdí,ale za mě 30mm prodloužení představce…posunul si těžiště k přednímu kolu moc.

              0 0
              • Eomer  

                Opět s tebou plně souhlasím:) S Canyonem jsem začal kvůli ceně, protože poměr k výbavě byl TOP. Teď se to poslední léta zhoršuje, ale pořád se dá…Neuron mi seděl výtečně, Lux v XL taky. Mám na blbnutí ještě Spectrala v XL a opět sedí perfektně. Poprvé jsem to řešil až tady na Exceedě a aktuálně vládne maximální spokojenost. Po pár upgradech jsem na necelých 9,8 Kg. Kolo do kopce doslova letí, z kopce se cítím i díky tomu dlouhému představci parádně a zatáčí se s tím pořád dobře. Po předělání na bezduše a snížení tlaků je v kombinaci s karbonovým sedlem/sedlovkou neskutečně pohodlné. Vůbec jsem nečekal, že HT může být tak pohodlné. Mnoho lidí přechází z HT na fulla. Já se vrátil zpět na HT a nelituji toho. Určitě se nebráním zkusit jinou geometrii nebo XL, kdyby tu někdo měl. Jinak SUPy se mi hodně líbí a určitě bych takové kolo také rád zkusil…

                0 0
                • creami  

                  Ahoj…plně tě chápu,pokud se cítíš dobře ,máš z jízdy dobrý pocit vše je ok,ale že až tak řešíš váhu atd,tak spíš myslím že by jsi měl být více než hobby cyklista…a pokud zkusíš ten superior a řekneš si je to ok,tak tak si naprostý univerzál,sedne ti vše

                  0 0
                  • Eomer  

                    No jsem takový aktivnější hobby cyklista. Jezdím hodně, jezdím rád. Občas nějaký závod, krátký MTB triatlon ale hlavně pro zábavu. Váhu řeším, ale na krev také ne. Řidítka jsem bral kvůli lepšímu úchopu, představec z nutnosti, karbonovou sedlovku a sedlo kvůli většímu pohodlí, které je proti původnímu hliníku o level jinde. Vše jsem si sehnal za dobrou cenu mimo standardní koncovky…Jinak jsem určitě otevřený zkusit i jinou značku, ať už toho SUPa nebo takovou značku, kde budu se svojí výškou uprostřed toho rozmezí, ale těch upřímně zase tolik není. Ta hrana často leží okolo 190cm, které mám já…Mám dokonce kamaráda, který má Gianta Anthema v XL a dával také 120mm představec, protože má pazoury dlouhé jak opice:)

                    0 0
                    • Eomer  

                      PS: Ještě k tomu SUPu (modely Team/XP). Pro výšku 189 cm doporučují L. Pro 190 cm L/XL…takže tady jsem také přesně na hranici…

                      0 0
                      • creami  

                        Ahoj…znám dva jeden kluk sup xp 969 2019 180cm je na pomezí M/L má spíš kratší nohy,delsí trup a ruce zkracoval představec o 1cm a je spokojený…druhý 187cm xp 969 2020 což je prodloužená geo a jezdí XL opět se zkráceným představcem o 1cm…jinak já ho taky zkoušel a pokud mohu doporučit supa a si na pomezí tak co znám volí větší velikost.

                        0 0
    • creami  

      Ještě ale jsem zapoměl dodat,že vše je blížící závodnímu sklonu,harlej ježdění to není

      0 0
      • Eomer  

        To by nevadilo. Jezdím hodně dole. Proto mě třeba lákalo zkusit i Mondrakera. Pokud by to mělo být opět se zajímavým poměrem cena/výkon, tak se nabízí Radon, který dělá 20" rám, což by mělo sedět dobře…případně Silverback dělá 20,5 rámy a také je za rozumné peníze.

        0 0
        • creami  

          Tak pokud se líbí design mondrakera,tak proč ne,ale tam zrovna poměr cena výkon nehledej

          0 0
          • Eomer  

            Víc asi ten Radon…ale Mon se také dá sehnat, kdyz se clovek trochu snazi. Nevidel jsem ho nazivo. Z fotek vypada zajimave a neprehlednutelne:)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.