Eshopy přes kola a díly, které berou platby v kryptoměnách?

13 nepřečtených
  • Charles2k

    Poslední dny zase hodně povyskočil kurz bitcoinu a tak mne to přivádí k otázce, jestli neznáte nějaké osvědčené a použitelné eshopy na kola a komponenty (i zahraniční), které berou platby v kryptoměnách (alespoň bitcoin, přip. litecoin).

    V ČR vím asi jen o Alze, ale jejich cyklo nabídka je dost omezená.

    0 0
    • mikš  

      jestli potřebuješ rozměnit pár bitcoinů,tak mi napiš sz.Klidně tě jich zbavim.

      0 0
      • Charles2k  

        Na to se neptám, navíc při takových prodejích každý očekává lepší kurz než na burze. Plus směny mezi lidmi kteří se dobře neznají, jsou rizikové a není časově operativní.

        Jinak konkrétně Alza má přes platební bránu Confirma prakticky stejný kurz, jako je na krypto burzách (nebo jen minimální srážku). Proto by mne zajímalo, zda jsou i nějaké další obchody přes cyklo.

        0 0
    • Tomcat  
      • BTC/Litecoint/Et­herum atd není měna , rozlišovat PR na podporu dané věci od reality.
      • vzhledem k tržním vlastnostem se se naprosto nevhodná k nákupu věcí běžného spotřebního koše a spotřebního zboží či běžných služeb.
      • BTC je výborná ke spekulativní rizikové investici a tou nákup cyklo vybavení není.....
      0 0
      • Charles2k  

        Na to, zda je měnou či ne, se názory různí. V některých zemích jako měna považováno je. Ono to totiž není ani komodita, jelikož pak by se zase musela uplatňovat DPH.

        Není ani úplně pravdou, že se nehodí pro nákup běžných věcí, resp. u BTC je aktuálně problém v omezeném množství transakcí za vteřinu, což v době zvýšeného zájmu znamená vyšší poplatek za převod. Ale třeba u litecoinu stále naprosto OK. a velmi rychle a levně.

        0 0
    • Rychlej turista  

      Včil jsem objednal a zaplatil rám z Číny, jako vždy, ale Číňan mi teď před odesláním nabízí toto:

      Vážený příteli, nyní nabízíme dopravu bez daní pro evropské zákazníky. Musíte zaplatit pouze náklady na dopravu ve výši 100 USD, balíček přijde přímo k vám domů, mohu se ujistit, že nepotřebujete platit daň, což znamená, že jste již zaplatili náklady na dopravu ve výši 77 USD, stále potřebujete zaplatit přepravní náklady rozdílu 23 USD, takže vám mohu poslat rámeček bezplatnou přepravou daní, ujistěte se, že nepotřebujete platit daň. Možná to chcete zkusit?

      Nevíte někdo o co se jedná, jak tomu rozumět? Normálně mi to vždy odchytili celníci a vyměřili clo a daň.

      0 0
      • zdenal8  

        Není to ta akce aliku a český pošty?

        https://www.idnes.cz/…onomika_mato?…

        0 0
        • Rychlej turista  

          Dík, vypadá to, že se jedná právě o toto. Tak já to zkusím. Doplatím tedy těch 23 USD a ušetřím ranec za clo, daň a 200,– Kč výpalného pro poštu. Jestli to klapne :-)

          0 0
      • Pedro404  

        Když jsem objednával věci z USA do Kanady z Chain Reaction Cycles, tak jsem si moh vybrat, jestli zaplatim clo rovnou eshopu, nebo to pošlou bez cla, kdy to buď celníci odchytit nemusí, nebo můžou, ale pak k tomu clu naúčtujou ještě svůj manipulační poplatek a navíc to bude zdržení. Tak tohle je možná vono?

        0 0
        • Rychlej turista  

          Podle toho, co psal zdena18 nade mnou, tak to vypadá, že se jedná o stejnou věc (která u nás zatím nebyla) – paušál 100 USD nebo bez něj, ale pak čekat, jestli to celníci odchytí nebo ne.

          0 0
    • dezinfektor  

      Svého času jsem taky hledal shop přes kola, co bere bitcoin. Stále je ale nejlepší si ten bitcoin směnit klasicky skrze směnárnu. Dobrý obchod jsem totiž nenašel. Mám dobré zkušenosti s VirtualProperty, ale na účet ty peníze dojdou tak po třech dnech. Zrovna teď bych ale s bitcoinem počkal aspoň do konce ledna než vykešuju. :D Pokud tedy nevíš něco, co nevím, a v tom případě to chci vědět. :D

      0 0
      • dezinfektor  

        Jo a abych nezapomněl. Až si směníš bitcoin, tak nezapomeň, že bys z toho čistě teoreticky měl odvádět daně, a to i v případě obchodování na burzách, takže by mohlo být divné, že ti na účtu najednou přistálo třeba milion korun ze směnárny.

        0 0
        • Charles2k  

          Tak to je snad jasné, ale za milióny obvykle kola a díly nekupuji :-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.