Zdar!
Koupil jsem si enduro bajk, na který si chci koupit komplet zapletená kola nebo si je zaplést. Rozpočet mám 20 000 čistě kola (bez obutí kazety apod.). Měli by být lehké, ale větší důraz kladu na životnost. Za každý názor nebo tip předem díky.
Zdar!
Koupil jsem si enduro bajk, na který si chci koupit komplet zapletená kola nebo si je zaplést. Rozpočet mám 20 000 čistě kola (bez obutí kazety apod.). Měli by být lehké, ale větší důraz kladu na životnost. Za každý názor nebo tip předem díky.
DT EX 471 na Sapim CX Ray, S.I.L.S. niplích a DT 240 nábách.
nebo pokud se nebojíš karbonu, tak:
Nextie/LB ráfky, DT 350 náby a dráty asi už zbyde jen na Sapim Race, ale určitě S.I.L.S. niple.
Tušíš na kolik vyjdou ty LB ráfky po dovozu?
Teď budu objednávat Nextie, což vychází ± podobně a počítám kolem 12–13 po proclení a DPH.
Jo, tak nějak to vychází.
Takže 22k na 350kách a 28k na 240kách jestli zhruba počítám správně(CX ray). To není tak hrozný.
EDIT: A je nutný u karbonu používat podložky? Kolik udělají na váze?
Nutné to není, ale je to lepší
Ale komu by se chtělo tahat těch 15 gramů navíc :).
Místo EX471 bych použil EX511. Mají o 5mm širší vnitřní šířku, jinak jsou stejná.
souhlas
Smazáno. Blbě jsem se díval :)
souhlas s rozpočtem 20 bych šel určitě do carbonu
NJ, ale 20tis. mu spolknou víceméně jen ráfky, ne? To si s nimi zatočí leda na prstu, ale ne na kole.
kdyby to tak bylo tak to nepíšu :D
cca 13t. dá za ráfky včetně cla a dph + DT350 + sapim race a má pecka kola když si to zaplete sám se asi vleze kolem rozpočtu.
Dobré vědět. :)) Já měl obdobnou nabídku v maxcursoru, ale nechtěli mi říct co je to za ráfky :), tak jsem nechtěl experimentovat kolik vydrží. Ty už jsi je někomu zapletal a nějaké dlouhodobější zkušenosti s vydrží?
Asi 15 páru,
Zeptej se TJK jak si chrochtá :)
karbonové Giant: https://www.giant-bicycles.com/…-trail-black
Nevím jaká je cena u nás, ale z hlavy mi to vychází 9. tis nad rozpočet. Navíc nevím jestli tohle bude splňovat Kuchyho nároky na odolnost.
Tak 1200 dolaru je trochu pres, ne?
Já je mám- model 2015 a koupil jsem je loni pod 20tisíc, mají 1,6kg, (katalogová cena je často jiná než za kolik se zboží dá reálně koupit). Giant je montoval seriově na carbonový Trance. Nový model má třeba Giant Reign Advanced, https://www.giant-bicycles.com/…ign-advanced Ale nové jsou pravděpodobně jen boost.