• m4rkus

    Zdravím vás.. Mám tuhou vidlu (nevidlu) Rst Gila T8 Tnl.. Myslíte, že by pomohla výměna elastomerů za měkčí elastomery abych jí měl trochu měkčí (mám ji teď na min předpětí)? Daj se koupit přímo od výrobce, takže není problém. Nebo pak jsem se někde dočet, že elastomer z vidle vyhodit nebo zkrátit, ale bude to mít za následek houpání a nárazy..

    Máte s tímto nějaké zkušenosti? Děkuji za rady..

    0 0
    • Milaaan  

      osobne kup new vilu…nejaky shit ale nech je meka…ta XCR je ako sit tiež ale je meká..a asiQ neskáčeš…a máš to len tak po cvestách…z bodu A do bodu B a nas5

      0 0
    • Bully  

      S touhle vidlici toho moc nenadelas, ale jinak: pokud chces mekci vidlici, predpetim pruziny ani vymenou elastomeru si nepomuzes, pomuze ti jenom vymena pruzin za nejake mekci. Financni stranku veci zvaz sam, mozna bude lepsi uvazovat radeji (klidne o pozdejsim) nakupu nejake uz funkcni odpruzene vidlice s tlumenim.

      0 0
    • mosquito  

      gila T4 co jsem mel driv drhla sama o sobe ve stiracich, jinak sem ji mlatil na doraz kdyz na vec doslo .. pomahalo tam na nohy nakapat silikonovej olej, propruzit a otrit tak kazdych 100km – pak chytla i peknej chod, v zime byla hodne ztuhla a nepomohlo nic

      pokud to nepomuze a kolo mas jen na cestu do hospody a trapi te to tak koukni sem

      http://www.cyklo-slachta.cz/…ily-ruzne-1/

      nejaky pera tady nabizi .. jinak je to vidlice v hodnote 1000kc takze bych ji asi oddelal a pak koupil jinou

      0 0
    • L_i  

      Taky bych se klonil k výměně za opravdovou vidli. Pokud vymněníš pružinu za měkčí a vidle třeba začne opravdu pružit projeví se absence funkčního tlumení a možná to bude ještě horší.  Když se dá (pokud to má být opravdu levně) koupit z druhé ruky třeba rs pilot za 2000 a asi i méně, rs tora za cca 2–4000,– a pod. pod  nemá smysl tunit tak nedokonalou vidlici.  Já osobně bych šel do Tory – má 32mm nohy, olejové mazání, u vzduchové verze možnost měnit předpětí i zdvih(vnitřně). Pokud nemáš prachy jezdil bych dál na gile jak je a šetřil a hledal levné nabídky.

      0 0
      • L_i  

        Pokud je to s penězi opravdu zlé, dá se koupit i třeba Manitou Axel/Trace za 500–1000 (občas jsou vidět), za ty peníze jsou to statečné vidlice (kamarádka má tu nejlevnější Trace od ledna 2006, jezdí a pořád to docela funguje), do pořádné vidle to má ale pořád daleko.

        0 0
    • Tomcat  

      Ano mám

       

      výměna za měkčí ale stomery , změna vazelíny , výměna za pružinu .

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.