• pee.tr

    Zdravím!

    Chci se zeptat, jaké máte zkušenosti s dušemi. Především na silnicích. Jezdil jsem doposud na plášťovkách, které mělo kolo, když jsem ho koupil. Když už vypadaly nebezpečně, šel jsme od letoška do Michelinů Lithion http://www.kupkolo.cz/…ion802.html a do nich duše http://www.kupkolo.cz/…OP_3935.html

    Když je nafoukám, za týden už mají na pohmat o dost nižší tlak. Nikdo nejsme neomylní, ale nepředpokládám, že bych při montáži obě nějak nešetrně načal. Na starým kole mi vydrží nafoukáno (nebo spíš přefoukáno) 4 mesíce (a to je lepená duše) a tyhle micheliny abych foukal každej tejden nebo aspoň 1× za 14 dní, když budu chtít mít fakt na tvrdo. Měřák na tlak nemám (aspoň ne na tak vysokej) a nebudu tu tvrdit, že je možná nepřefoukávám (nevím, dost možná), ale totéž na tom starým kole (nějaký obyč. starý český duše) a to drží a nemyslím si, že by přefouknutí bylo důvodem k ucházení. Spíš mi připadá, že se dneska šetří na všem a že ty duše od michelinu jsou „řídký“.

    PS: přál bych vám vidět origoš. pneu a duše na předválečným kole – netknutý i po všech štrekách co absolvovaly. V zimě stojí v –20C a v létě v +30C (samo v suchu) a tlak v nich drží bez problémů.

    0 0
    • michals1  

      Tak to drží dost dlouho. Já osobně foukám pneumatiky před každou jízdou.

      A u některých plášťů pro zvýšení životnosti tlak po jízdě snižuji.

      0 0
    • McBlacky  

      na silnici je to podle mě normál. prostě to neudrží ten tlak pořád. jednou za 14 dní je minimum. V létě skro nejezdím ale v zimě musím mít pro správný přítlak na trenažeru 80psi a to foukám min jednou týdně. Pokud chci mít super srovnatelný výsledky tak před každou jízdou.

      vozím Pro race3 a v zimě speedium. duše nějaký obyč co neváží metrák

      0 0
    • Mr.Duck  

      Já je taky na jaře nafouk.

      0 0
    • kubad  

      odpověď už tu dávno je v historii Tady

      a nejpravděpodobnější příčina:

      Gorgov: 25.02.2007 23:49:16

      máš v duši mravence. Jak tam dejchá, pomalu ti vydechává vzduch z duše. Stříkni do ní OFF

      0 0
    • Libas  

      Zdravím, měl bych dotaz ohledně ucházení duší při jízdě. Před dnešní vyjížďkou jsem nafoukal 6bar – max. tlak pro pláště Michelin pro 4 endurance, duše mám Vittoria 622–19/23 Ultralite. Po 40 km jsem v obou naměřil 5bar. Je to normální, že ty duše tak uchází? Teplota byla cca. 10°. Díky

      0 0
      • jonti  

        Máš tam duše na max 23mm, asi jsou moc roztažené. Předpokládám, že ta endurance bude 25mm.

        0 0
        • Libas  

          Ee, pláště jsou 23mm. Ještě musím vypozorovat jestli se to třeba na těch 5 barech nezastaví. Při krátké vyjížďce mě to nevadí ale pokud pojedu 100km, tak to abych dofukoval.

          0 0
        • kubad  

          nesmysl, vozím silniční duše v CX 32mm pneu a bez problémů v tom to nebude

          0 0
      • vysmátej bajker  

        trochu to ufoukne do měřáku a u silničky to klidně bar dá.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.