MANITOU Sliver Super LO Air nedrží tlak a zespod uniká olej

2 nepřečtené
  • Mateusz

    Ahoj,

    na sterém kole od mamky je vidlice MANITOU Sliver Super LO Air, která je už 14 let stará. Vidle nedrží tlak a zespod teče olej. Tlak vydrží ve vidlici cca 2 dny a pak se úplně vypustí. Vidle je na kole Author revolt 2007.

    Vidlice byla repasovaná před 3 lety, ale hned po 3 měsících od opravy vidlice začala ztrácet tlak a mamka jezdila s úplně vypuštěnou vidlicí asi rok, což ji asi moc neprospělo :D

    Díval jsem se na net, jestli někde nemají sadu těsnění, prachovek atd. Chtěl jsem vidlici rozebrat a zkusit ji opravit doma, jestli by to nepomohlo, ale bohužel jsem na netu jsem žádnou sadu těsnění nenašel. (Doma si servisuju svou vidlici, takže bych si troufnul i na tuto.)

    Pak mě napadla varianta, že bych koupil nějakou podobnou vidlici, která by byla velikost 26, měla rovný sloupek a hlavně aby měla úchyty na V brzdy, protože mamka odmítá kotoučové s tím, že se o ně nebude starat. Bohužel jsem na bazarech zatím nic vhodného nenašel, více inzerátů bylo „KOUPÍM VIDLICI 26 V BRZDY“ než aby někdo prodával.

    Jako další možnost mě napadlo vzít vidlici a odnést ji do servisu, ať si s ní poradí, ale minule si moc neporadili a nevím jestli se jim podaří sehnat náhradní těsnění, když jsem je na netu nenašel (možná jsem jen špatně hledal).

    Má podle vás smysl servisovat tuto vidlici nebo se pokusit kopit nějakou provozu schopnou? Vypozoroval jsem, že starší vidlice na 26 kola už jsou na bazarech vyprodané a moc se neobjevují a dá se očekávat, že se už ani objevovat nebudou.

    Dopředu všem děkuji za cenné rady a názory.

    0 0
    • va-bo  

      Nikde jsem nenašel rozkres, tak nevím co je tam za těsnění. Obyčejné O-kroužky se sehnat dají. Pak mě napadá možnost předělat to na pružinu. A třetí varianta, 26" vidle na véčka se sehnat ještě dají, Suntour nebo RS30 v cenách 1000,– do 3000.-.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.