• petrik030

Ahoj mam tyto kola, u distributora mi rekli ze pevna osa jde predelat na rychloupinak pripadne i na 10mm osu, ze mistaci pouze nejaky kit 118916 ale nekde jsem se docetl ze ty koncovky si muzu nechat udelat, at tak nebo tak kazdopadne nechapu jak ty koncovky predelam, ten naboj ma podle me prubeznou osu ktera nejde jen tak rozdelat :-( poradi nekdo jak na to ? DIKY

0 0
    • Vilém  

Zatahnes za koncovky a sundas je. Jekou verzi mas v soucasnosti a na co to chces predelat?

0 0
      • petrik030  

no mel bych mit 12/142 a chci bud osu 10mm nebo klasicky rychloupinak jeste nevim

0 0
        • Vilém  

Mel bys mit? To nevis co mas? Ja se ptal proto, ze pokud bys mel 135/5, tak ta jde pouhym prevrtanim predelat na 135/10. Tvoje varianta by byla slozitejsi, jednodussi bude vzit hotove. Osobne bych bral 135/10 a patricny upinak.

0 0
          • petrik030  

mam 142/12 :-) nekdo rikal ze to jsou jen koncovky a ma se to vytahnout ale rukou to nejde tak asi sverak, kazdopadne se musi vymenit ty konce a daji se vyrobit tak jsem myslel ze bych si udelal i na 10 osu a i na rychloupinak protoze jeste nejsem rozhodnuty a vyrobit ty koncovky neni problem kdyz teda budu mit podle ceho

0 0
            • Vilém  

Koncovku chytni treba pres hadru ap do klesti a trochu zaber. Drzi to jen na o-krouzcich.

Nove koncovky muzes udelat podle ted 143/12, jen na kazde strane uberes 4mm a udelas diru patricneho prumeru.

0 0
              • petrik030  

jasne uberu 4mm kdyz budu mit osu 10 tak je t ov pohode ale rychloupinak? ten potrebuje osazeni aby to drzelo v patce ramu ne?

0 0
                • Vilém  

Tak jasne:)

0 0
                • kubad  

srovnání na rychloupínák a pevnou osu

0 0
                  • petrik030  

jestli jsem to pochopil dobře a domyslel jak to tady píšete :-) co materiál z jakého nejlépe to vyrobit a to vroubkované osazení?

0 0
                    • kubad  

to vroubkované osazení je ocelová kroužek nalisovaný na alu koncovce, ale to se vyrábět nevyplatí

verze pr 10mm osu (Dt350 je nemá) je to jen na dražších DT240

ono se to celkově vyrábět nevyplatí lepší je se domluvit na výměně

0 0
                      • petrik030  

vyroba se nevyplati z jakeho duvodu?

0 0
                        • kubad  

finančního?

0 0
                          • petrik030  

neresim :-) mi se to porad vyplati vyrobit nez koupit, takze spis mi jde o ten material z ceho to udelat jestli nerez nebo hlinik a tak jestli jsem to do toho obrazku napsal dobre tu upravu

0 0
                      • rkawa  

Muzu se zeptat? Je to bezpecne, kdyz jsou ty vroubky jen na upinaku a nejsou i na koncovkach?

0 0
                  • siskin  

Mám kola DT swiss x1600 (náby zřejmě 350), vpředu pevná , vzadu 5mm rws. Chtěl bych dozadu 10mm. převrtat koncovky a koupit 10mm osu? Nebo celej kit?

Díky

0 0
    • bradek  

To vypadá na tohle:

http://www.bikeart.cz/…-zadni-naboj

Jinak tady je seznam konverzních kitů:

http://www.bottico.cz/…yrobkysk.php?…

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.