• Dzordano_Bruno1

Ahoj pánové,

potřeboval bych radu ohledně zadního náboje 370 od DT. Rozebral jsem náboj, promazal a dal dohromady. Po cca 200km by v něm začlo křupat. Je to náhodný jev. Tak jsem vše rozebral, vyčistil a dal dohromady a pokud kolem zatočím, slyším praporky hlasitě cvrkat a při záběhu dojde k takovému kovovému lupnutí. Náboj jsem promazal opravdu jemně a vše je vyčištěno opravdu důkladně. Nemám tucha, jak se problému zbavit. Děkuji za rady.

0 0
    • unitak  

Nejspíš odešlo nějaké ložisko…sice nemám náboje od DT swiss, ale měl jsem stejný problém..pořád mi něco křupalo, nemohl jsme přijít na to co to je, až potom jsem zjistil, že je jedno ložisko v háji.

0 0
      • Dzany  

A da se to vymenit doma to lozisko? Me se jedna o spravne usazeni osy.

0 0
        • unitak  

Nevím, pokud jsi šikovný tak asi jo, ale já to nechal radši na servis..na vyndávání/lisování ložisek si nevěřím.

0 0
    • blisterexist  

Taky mi to jednou za x kilometrů udělá

0 0
    • l-e-t-o  

Obnovím tohle téma, protože dneska při čištění kola jsem zjisti, že ložiska v nábách (hlavně zadní) jsou KO a tudíž potřebuji koupit nové a vyměnit je.

Podle manuálu od DT by to měly být ložiska velikosti 15/28 × 7 mm. Mrknul jsem na stránky Enduro Bearings a fakt nevím, které si pořídit. Budou ok například tyto? Nebo jít do jiných?

Díky za rady.

0 0
      • Vilém  

Neni jednodussi zajit do prvni loziskarny, nez to resit pres nejaky Enduro bearing?

1 0
        • adam320  

Presne, nejvetsi sranda je, ze i treba v eshopech ciste s loziskama narazis obcas na vyrobky od EB a svete div se stoji tretinu:)))

Lidska neznalost byla odjakziva zdrojem velkych vydelku

1 0
        • l-e-t-o  

Podle mě není. Tam můžou mít nějaký čínský shit za treba 50 kč ložisko, co vydrží 500 km a bude to zase na výměnu. Klidně dám za ložisko 200–300, když budu vědět, že vydrží.

A ano, dívám se že napriklad i na koloshopu mají EB za „normální“ ceny. Tudíž bych to nemusel brát přes ofiko shop EB.

0 1
      • lubosalbi  

Jo jsou tam klasický ložiska 6902 2RS, jen abys vyměnil to na pravý straně u ořechu, potřebuješ demontovat rohatkový kroužek, protože ložisko asi o 1mm neprojde skrz a to bez speciálního stahováku nedáš

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.