• jerrry

    Zdravim

    premyslim ze bych poridil GPSku 60Csx. A k tomu drzak na kolo. Vim, ze garmin dodava takovej ten plast, ale nejak ve me nebudi duveru a tak se chci optat, jaky s tim mate zkusenosti vy – drzi to ?

    Pripadne zda nekdo nepouziva drzak od firmy Touratech – viz www.touratech.com/…up_image.php?…

    Ty jejich drzaky znam z motorky – spolehlivy, funkcni. Jenom ta cena je vyssi (74 Eur) a je to preci jen trosku monstrum – a ted nevim zda se spolehnout na Garminackej plast nebo instalovat tohleto.

    Diky za nazory

    0 0
    • ivaneck  

      ten garminackej original mam na Etrex Legend. Tak casto s GPS zase nejezdim, presto ty zadni dvirka uz maji docela vuli. Pri jizde to tak ruzne vibruje… to nedelalo.

      0 0
    • stan.zak  

      60CSx je výborná volba, mám ji cca rok a půl a slouží k plné spokojenosti. Včetně orig. plastového držáku. Nenapsal´s, co jezdíš, GPSku mám pro jistotu ještě jištěnou poutkem k řídítkům (zafungovalo 2× při pádech), ale mně se za jízdy z držáku ještě nepustila a nijak se neomejuji(schody, sjezdovky, louky, kořeny, přeskoky). Mlok se určitě též podělí o zkušenosti. Ještě s dovolením: nějaké trasy najdeš na www.gps-tour.com/

      0 0
      • jerrry  

        :-) NO jestli to vydrzi tohleto, pak mi ten plastak bude rozhodne stacit. Nejsem zas takovej divoch. Tedy ne ze bych nechtel, ale strach.. strach :-))

        0 0
        • MlokCZ  

          Pokud myslíš tu fotky té pěkné cestičky, tak to vydrží mnohem těžší terén.

          0 0
          • jerrry  

            ne, reagoval jsem na ty skoky, preskoky :-) Ta cesta mi zas tak strasna neprijde – teda az na tu vysku ve ktere se nachazi (pokud tam nevede lanovka) :-)))

            Jiny problem je, ze ty plast drzaky pry ted zrovna nejsou :-( Nic neni jednoduchy ..

            0 0
            • jerrry  

              OPRAVA .. abych nekoho nemystifikoval – ted mi psal kamarad co ty veci prodava, ze Garmin plast drzaky uz na sklade zase jsou. Tak pokud jsem nekoho vydesil (pochybuju, ale jeden nikdy nevi) tak se muze uklidnit :-)

              0 0
          • stan.zak  

            … příště to oříznu; šlo samozř o pohled na GPS v držáku na řídítkách a tahle byla skoro jediná na novém kole, většinou fotím jen displej :-) Přidávám tu na mém kole bývalém.

            0 0
    • MlokCZ  

      Originál držák od Garminu drží dobře i v těžším terénu. Akorát se po čase lehce udělá vůle (zvlášť když se vyndavá ta část, co se dává na záda gpsky, je lepší ji tam nechávat a vyndavat gpsku samotnou). A když tam je trošku vůle, tak stále drží dobře (tzn. nevypadává), ale občas se gpska vypíná. Stačí pak něčím tu vůli vymezit a je po problému (třeba kouskem papíru).

      To monstrum od Touratechu sice může fungovat dobře, ale na kolo bych si ho opravdu nedal.

      0 0
      • Michal.J  

        Existuje i držák pro 60C… co by se přidělával na představec místo na řídítka? To by se mně líbilo:-)

        0 0
        • MlokCZ  

          Bohužel asi ne, tedy minimálně o žádném takovém nevím. Taky by se mi líbil.

          0 0
        • nachti  

          Tak nějak by sis to představoval?

          0 0
          • RapMan  

            Hmmm, pekny, to aby si clovek kupoval predstavec podle toho, aby pasoval k drzaku :)) Taky jsem nasadil ten plastovej drzak, ale bojim se, budu to jistit jeste tim poutkem. Uz znam 2 pripady, kdy GPS rady 60 z toho drzaku vypadla a neprezil bud displej nebo antenka.

            0 0
          • Michal.J  

            Jo, něco takovýho, ale neposouvá se to nastranu?

            0 0
        • jerrry  

          Podarilo se mi upravit origo drzak tak aby sel chytit na predstavec (tak jednoduse jak to udelal Nachti to u me neslo). Takze jsem z origo objimky vzal jen horni vrsek, trosku piloval, smirgloval a vrtal a po asi 15 minutach je hotovo. Vyhoda je, ze na predstavci mam napevno jen tu origo kolejnicku a muzu ten vlastni plast drzak sundavat. Pokud by byl zajem, dam sem fotku

          0 0
          • Michal.J  

            Zájem o fotku je, dík.

            0 0
            • jerrry  

              OK fotky + popis: zakladni idea byla dostat drzak na predstavec. Na riditkach se mi to a) nelibilo b) jak sou tlusty tak by snad ani nesel (az nekam k brzdam, coz jsem nechtel)

              Chytit to paskama primo k predtavci neslo, protoze by se to tam neveslo. Muselo to bejt necim podlozeny. Takze jsem

              1. vzal origo objimku na riditka a rozdelil ji na horni a spodni cast. SPodni jsem zahodil
              2. Horni jsem trochu upiloval (aby to nebylo moc vysoky) a vypiloval do ni radius aby to na ten predstavec pasovalo
              3. do horni casti jsem vyvrtal dve dirky pro uchyceni paskem a tema samoutahovacima paskama jsem to prichytil.

              Vysledkem je kousek plastu co pevne drzi na predstavci (obrazek) a do toho se zasunuje vlastni drzak (obrazek 2). Do toho drzaku pak GPS. Ma to tu vyhodu ze kdyz nevozim GPS, drzak nemusi nutne „hyzdit“ kolo, i kdyz pravda, presto ze je oddelavatelnej ho tam vetsinou nechavam (lenost)

              Takze tak

              0 0
              • jerrry  

                jeste druha fotka – plast + GPS drzak, ta cela nadhera zboku :-)

                0 0
                • jerrry  

                  aha omyl – fotka plastu s drzakem je tady. Nejakej chaos :-)

                  0 0
              • Michal.J  

                Super, něco takovýho jsem si představoval, dokonce i představec mám stejnej:-). Ta varianta co má nachti je jednodušší ale jednak se mně nevejde na představec a navíc mně přijde blbý že se nedá ten držák sundat, když tam zůstanou kolejničky tak je to OK.

                Ještě dotaz – ty stahovací pásky, kde se to dá sehnat? V nějakých elektro potřebách?

                0 0
                • jerrry  

                  sem rad ze se libi :-) Tech pasku jsem tu mel par navic – mam pocit ze to bylo dodavany k Polaru (uchyceni na riditka a pro snimac rychlosti) – bylo jich vic nez treba.

                  Sehnat to ale pujde urcite. Ja sem nejaky podobny (ale bily) kupoval pred casem myslim v Globusu nebo OBI. S tim by nemel bejt problem. Jedine aby nebyly moc masivni (siroky), protoze pak by masivni musely bejt ty vyvrtany diry pro ne a ono v tom drzacku, po vsem om pilovani uz moc „masa“ na nejaky velky diry nebylo.

                  0 0
                • kolombo  

                  Hm, asi to taky zkusím vyrobit. Mám jednu kolejničku navíc a připadá mi, že GPSka je takhle víc krytá před nárazy při kotrmelcích. Ty vázací pásky vede elektro, ale mám obavy, že ty slabé nemají dostatečnou pevnost. Jak dlouho to takhle vozíš a co už to zkusilo?

                  0 0
                  • jerrry  

                    :-) ty pasky co tam mam ja, maji sirku 3,5mm. Nedovedu si predstavit, ze by to neco prervalo. Teda mozna dovedu, ale to bych mel asi jiny starosti nez pretrzenej pasek :-)

                    Ten pasek vydrzi jak krava. Osobne si myslim ze by spis prasklo telo toho drzacku. Vozim to tak dva mesice a za sebou to ma krome normalniho jezdeni par tlamopadu – lehkeho az stredniho charakteru :-) Jinak tu GPSku jistim -hodim smycku kolem riditek a az pak jde do drzaku.

                    0 0
                    • kolombo  

                      Podařilo se mi zabodnot ten zobáček od držáku do země, to už nevydržel. Takže budu kupovat nový držák a bude zbytečná kolejnička a to mám jednu stejnou ještě od Visty.

                      0 0
        • fireball  

          Já jsem žádný nenašel, tak jsem si ho udělal. Původně jsem měl stejný nápad, jako jerry, ale výsledek se mi nelíbil. Věnoval jsem tomu nakonec tři večery. Výsledek viz foto. časem budou ještě černé pásky. Vlevo nahoře je výchozí materiál.

          0 0
          • Honza729  

            Ja jsem asi trochu intelektualne fajnovejsi, ale......k cemu jsi pouzil ten vychozi material ?

            0 0
            • fireball  

              A z čeho si myslíš že to je? uprostřed je silonový špalík (to je to bílé), boky jsou z hliníku ( to je to stříbrné). Ten chladič měl tu výhodu, že jsem nemusel nic ohýbat, tak malý rádius se bez nástrojů blbě dělá. Mně stačila pilka na železo, pár pilníků, šmirgl a vrtačka. Jo a pár vrutů a sprej s barvou.

              0 0
              • Honza729  

                Jo táááák......týýý voe, šikovnej kluk, normálně bych to nepoznal. Super, fakt.

                btw. nemohl bys mi poradit, jak natrasovat v MapSource nejakou trasu ? Kdyz pouziju ten „Nastroj trasa“, tak se mi vzdycky vyznaci trasa zpet domu. Myslel jsem, ze si muzu udelat trasu se zacatkem doma a koncem treba o 20 km dal, ale takhle se mi to samo vyznacuje zpet.....nevis co s tim ? Dikes

                0 0
                • fireball  

                  Zadej první bod = ODKUD a druhý = KAM případně nějaké další = PŘES a ono to vypočítá kudy – podle parametrů zadaných ve vlastnostech. Zpátky je to přes Inverze. Nemám s tím žádný problém.

                  0 0
              • kolombo  

                Právě ten nejzajímavější díl, tedy upravená část držáku by se mi hodila vyfotit i z profilu a alespoň trochu okótovat výšku a umístění děr na pásky. Už mám připilováno, ale přemýšlím ještě o dalším snížení a nechci zkusmo vrtat. Předpokládám, že jsi díry na pásky posadil co nejvýše to šlo a držák jsi snížil na co nejmenší míru. Ještě jsem spekuloval, jak se vyndává ta kolíbka? Na řidítkách byl k tomu zobáčku o dost lepší přístup.

                0 0
                • fireball  

                  Základní rozměry vychází z původního držáku na řídítka. Díry na pásky jsem umístil tak, aby bylo všude okolo dost materiálu. Kvůli nepřesnosti vrtání a kvůli pevnosti.Výšku jsem určil zkusmo tak, aby kolíbka byla dost vysoko, jednak aby se to i při případném propružení nemohlo dotknout představce a jednak abych dostal prst pohodlně k tomu zajišťovacímu zobáčku. Pohledově by to mohlo jít níž, ale když to snižování přepískneš, k zobáčku se dostaneš hodně blbě. Ono taky závisí na tvaru a velikosti představce.

                  0 0
    • Honza729  

      Da se nekde tahle GPS sehnat za rozumnejsi penize nez za 18000, co jsem ji videl nekde v Datartu ?

      0 0
      • MlokCZ  

        Cena šla teď v posledních týdnech hrozně dolů po uvedení Visty HCx (což je v tuto chvíli taky velmi zajímavá varianta, na které by mě vadilo pouze ovládání). U dovozce 14tis. www.garmin.cz/index.php?…

        A levnější, za 12tis. i s mapou: www.it-zone.cz/?… Takže v tuto chvíli už není z US ani o tolik levnější.

        0 0
        • Honza729  

          No, tak to je slusna cena.......tak ted se jen rozhodnout…mam nebo nemam si ji koupit…

          0 0
          • Honza729  

            Tak je rozhodnuto. Mam si ji koupit :-))))))))))

            0 0
            • MlokCZ  

              No já bych to třeba tak jasně neviděl. Pořád je tu alternativa dovoz z US za cca 340$, což je stále o hodně méně. A pak ještě Vista HCx, která je pod 9tis. včetně karty a mapy: www.it-zone.cz/?… HCx je s 60CXs funčkně zcela totožná až na následující rozdíly:

              • jiné ovládání a to podle mě horší, což je jediné zásadní mínus
              • malinko menší displej, ale s cca stejným rozlišením, takže tohle je v pohodě
              • nový GPS přijímač přímo od Garminu, který z více testů, co jsem viděl je minimálně stejně tak dobrý jako 60CSx se Sirf III, možná dokonce o píď lepší.

              Kupoval jsem druhou 60CSxku pro manželku, protože zrovna se někdo vracel z US. Objednáno v červenci, kdy se ještě nevěděli ceny Visty HCx. A v tu chvíli zrovna vyšla ta 60CXs nejdráž co mohla (vyšla na 8,5tis., což je hodně). O 2–3 měsíce stále o hodně méně v US a teď opět šla dolů. To byla docela smůla. Pokud bych měl vybírat v tuhle chvíli, tak si nejsem jistý jestli bych vzal opět 60CSx z US nebo Vistu HCx u nás. Určitě bych ale nešel do 60CSx u nás, to už bych v každém případě raději vzal Vistu HCx u nás.

              0 0
              • Honza729  

                No jo, ale ja preferuju v pripade reklamace jednani u nas, to za prve, za druhe v US verzi nemas mapu TOPO Czech, kterou tady dostanu, plus dalsi mapy Evropy. Za tu dvojku navic mi ty starosti nestoji......a po prolezeni vsech moznych recenzi na nasem i zahr. webu jsem presvedceny, ze 60CSx je v soucasne dobe lepsi volba, nez ten druhy typ.....ale to je samozrejme subjektivni. :-)

                0 0
                • MlokCZ  

                  Tak jasně, teď není ten cenový rozdíl proti US tak velký jako býval, ale pořád o dost více než 2tis. Jen jsem rychle kouknul a našel 322$, což je pod 6,5tis. Kč: www.erwincomputers.com/…ap60csx.html Takže rozdíl je přes 3,5tis. Kč (když mapa stojí 1900).

                  Nebo tady další kolem 320$ electronics.pri­cegrabber.com/gps/m/1­6379339/

                  A jaké mapy Evropy navíc myslíš? Jestli to, že bude podkladová mapa Evropy, tak to je fuk, tak je stejně úplně na nic.

                  Proti volbě 60CSx x Vista HCx samozřejmě nic nemám, každý má jiné preference. Ale přijde mi 60CSx za ceny v ČR o moc dražší než kolik za to přinese muziky navíc (ale to je také čistě subjektivní).

                  0 0
                  • Honza729  

                    No jo, no.....hele, cenu ja primarne neresim, fakt mi jde spis o komfort a servis v CR, pak samozrejme vybava, citlivost, povest (a tu Vista/Legend nema zrovna idealni-odlupujici se guma,neergonomicke ovladani, atd) a design, ten ma sedesatka stokrat lepsi.

                    No a taky v tom hraje roli, ze uz jsem ji objednal :-))))

                    0 0
                    • stan.zak  

                      … a budeš určitě spokojen, jako já.

                      0 0
                      • Honza729  

                        Ja se s tim teprve budu ucit, mam sice v aute vestavenou mapovou DX, ale s timhle nemam zkusenost.....

                        0 0
    • Honza729  

      Poradil by mi nekdo, jak dostanu trasu stazenou z www.gps-tour.info/….Tschechien/ do GPSMAP 60CSx ? Zkousel jsem to, ale mapa trasu nevidi…neco delam blbe.

      0 0
      • MlokCZ  

        Není mi jasné, co konkrétně ti nejde. Takže to zkusím popsat a ptej se kdyžtak konkrétně na detaily.

        Uložíš např. v gpx formátu. Otevřeš v nějakém softu (Mapsrouce, Touratech, Ozi), nevim co používáš. Tam se ti to otevře jako tracklog (stopa), protože to jsou tracklogy. No a teť máš více možností. Buď to jako tracklog rovnou nahraješ do GPSky, ale to nepoužívám, protože zásadne nejezdím podle tracklogů, ale jedině podle tras (routes). Pokud to chceš převést na trasu (route), tak nevim jak je to přesně v Mapsource (nepoužívám, pracuje se s ním blbě a nic neumí), v Touratechu máš zase více možností:

        • překopírovat body tracklogu do nové trasy; tohle ale není úplně nejlepší řešení, protože tracklog často obsahuje i několik tisíc bodů a trasa (route) může obsahovat maximálně 250 bodů (tohle nechápu proč tam to omezení je, jedna z mála věcí, která mi na 60CSx štve), aby šla nahrát do gpsky
        • podle tracklogu to ručně v mapě znovu naklikat, to je asi nejlepší řešení a je to v celku hned (já stejně nikdy takhle nepřebírám celé tracklogy, maximálně část, takže si s tím hraju tak jako tak) a rychleji se tak zajistí počet bodů do 250 (ono i kdyby jich povolovala gpska více, tak použít jich několik tisíc jak je to v tracklogu je kravina, to by to soustavě upozorňovalo na odbočky; ale takových 300–400 bodů by se někdy hodilo).
        0 0
        • MlokCZ  

          A pokud to tam nahraješ jako tracklog rovnou, tak to nebudeš mít v gpsce v trasách, ale někde jinde, teď z hlavy nevím přesně kde (myslim že v uložených prošlých trasách), protože tohle nikdy nepoužívám. Pokud to převedeš na trasu (route), tak to tam pak po nahrání bude (v trasách).

          0 0
          • Honza729  

            No nazdar.....no nejak si s tim zkusim pohrat...... Mam tu navigaci par dni, tak se s tim seznamuju teprve.

            0 0
      • stan.zak  

        Ahoj pane, koukám, že si užíváš slastných okamžiků objevování :-) Snad to půjde takhle, dělám to tak: 0. připoj GPS k PC, zapni jí

        1. uloženou trasu otevři v MapSource (předpokládám, že ji zatím používáš, měla by být součástí balení)
        2. klikni na „Převod“ a „Odeslat do zařízení“ a v „Co odeslat“ zatrhni, co chceš odeslat
        3. klikni na „Odeslat“
        4. v GPS pomocí „PAGE“ přejdi na kartu Hlavní menu, vyber „Prosle trasy“ a enter
        5. na kartě Prosle trasy kurzorem vyber uloženou stopu – podbarví se
        0 0
        • stan.zak  

          … až sem jsi určitě došel sám… 6. teď zmáčkni enter, zobrazí se karta „Uloz. prosla trasa“

          0 0
          • stan.zak  

            7. najeď na „Ukazat na mape“ a zaškrtni pomocí enter. Teď se tebou uložená trasa bude na kartě Mapa zobrazovat. Pomohlo ti to? Smzř se zeptej, budeš-li potřebovat. Tak užívej! Stan

            0 0
            • stan.zak  

              … ještě dodám, že trasa může mít max 500 bodů, jinak se při převodu do GPS zkrátí. Čili, chceš-li jet podle trasy, a je delší, rozděl ji na několik tras, každou pod 500 bodů.

              0 0
            • Honza729  

              No bezva, ted jsem to prubnul a funguje to :-) Dikes !!!!!

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.