• Forx

    Plánujeme s priatelkou o nejaký ten mesiac pojazdit na pár dní kdesi na Moravu. V Beskydoch sme boli pred pár rokmi na Radhošti a Lysej (Kemp v Rožnove a hlavne Vaklaská rychta v ňom, namal chybu). Poradíte nejaké zaujímavé miesta na pojazdenie? Plánujeme ísť vlakom, auto som predal pred mesiacom a ten vlak som aj tak chcel už dávno skúsiť sťaby dopravný prostriedok s bikom. Na náročnosti trás (TAKMER) nezáleží, taktiež to namusí byť nutne Morava, hlavne nech to nie je kdesi „u Chebu“ jednak tam sme už boli a tým vlakom sa nám zas tak ďaleko nechce.

    Vďaka!

    0 0
    • jan 2  

      Jeseníky – parádní cyklotrasy, určitě nebudeš litovat. Ubytování spousta a levně.

      0 0
      • kolda  

        jeseniky jsou fajn a docela dostupne tim vlakem. pekne jsou i hostynky.

        0 0
        • tiru  

          jeseníky, hostýnky – moje srdce :))

          0 0
        • Martin  

          jj, jeseníky a hostýnky jsou super.

          a co Vysočina? Tu mám teda projetou hlavně na silničce, ale relativně dost jsem tam nachodil a je tam taky pěkně.

          0 0
    • Forx  

      Tak som si to presurfoval a padlo rozhodnutie – navštívime Jeseníky.

      Viete mi poradiť aj konkrétne tipy čo určite navštíviť, prípade aj konkrétne tyipy na vaše obľubené túry v tejto oblasti a ktoré miesto by bolo najvhodnejšie zvoliť ako základňu?

      Vďaka!

      0 0
      • Pelu  

        Perfektní jsou Nýznerovské vodopády (západně od Vápenné), nebo Vražedný potok a Šerák (u Ramzové). Bez problému to najdeš na turistické mapě. Ovšem nevím jak je to s přístupem cy­klistů. Teď už jsou uzavřený i cesty, kde jsme ještě před pár lety normálně jezdili. Snad to bude v pohodě aspoň z nějaké strany. 

        0 0
        • C.A.C  

          V Jeseníkách je minimum zakázaných cest. Záleží kde budete ubytovaní. Až to budete vědět, tak se mi ozvi, poradím. Pár obrázků z ježdění po Jeseníkách najdeš na našem webu

          0 0
          • Forx  

            Zdravím! Tak ubytko plánujeme z najväčšou pravdepodobnosťou priamo v Jeseníku.

            0 0
            • bif  

              Tak to si můžeš zkusit třeba trasu Priessnitzovy 60 :-))

              http://www.priessnitzova60.net/index.php

              0 0
              • MlokCZ  

                Tu bych nedoporučoval, to by byl přeci hřích jet po trase a to nejlepší, tedy sjezd ze Zlatého Chlumu objet a ještě k tomu to celé jet ve špatném směru (ideální je Rejvíz->Jeseník celé po červené).

                Já bych si tedy projíždění trasy Priessnitzovy 60ky určitě nevybral.

                0 0
            • jan 2  

              Ubytovat v Jeseníku se můžeš třeba tady http://priessnitz.cz/…an/index.php - je to přímo na náměstí a nové a koukám i levné. Co se týče tras tak můžete takhle: Jeseník – Čertovy kameny – Rejvíz – Pásmo Orlíka – Videlský kříž – Vysoký vodopád- Červenehorské sedlo – Jeseník, nebo je spousta lesních cest kolem Lázní Jeseník, nebo Jeseník – Adolfovice – Šerák – Čerňava- Jeseník, nebo cyklobusem http://www.jeseniky.net/index.php?…  do krásných lázní Karlová Studánka a odsud na Praděd – Švýcárnu -Červenohorské sedlo – Vřesovou Studánku a do Jeseníku nebo ze Švýcárny na Dlouhé Stráně.......­............

               
              0 0
      • vlk  

        Byl jsem tam párkrát.Jeseníky jsou pěkné všude.Akorát mně štve, že skoro všechny hřebenovky jsou zakázané. Seznam zakázaných tras najdeš tady http://www.bike-forum.cz/…0/forum.html#…

        0 0
        • Windblow  

          Jeseníky jsou na kolo super, ale ty nezajímavější úseky jsou zakázané. Ještě, že žiju v Beskydech.

          0 0
      • pedr64  

        jako základnu bych zvolil oblast Ostružná-Ramzová-Petříkov: ubytování spousta a pro 2 seženeš pokoj vždy(já teď objednával na příští týden v pohodě)(www.ceskehory.cz). Vlakem tam dojedeš v pohodě přímo Olomouc-Jeseník nebo vrchem Ostrava -Jeseník

        0 0
    • C.A.C  

      Odpovědi ve stylu „nejzajímavější“ a „skoro všechny“ ber s velkou rezervou. Zákazy jsou pouze v řádech desítek km, ale jinak je tady několik stovek km terénu. A určitě zajímavějšího než zakázaný hlavní hřeben. Znám to tady jako svoje boty !

      0 0
    • Hejdik  

      Doporučuju Českou Kanadu -Jindřichohradec­ko.Byli jsme tam loni a ten kraj je snad udělanej pro cyklisty.Nádherné okolí ,kromě J.Hradce ,Slavonice ,Telč,Dačice a ktomu spousta zajímavých míst a kopa upravovaných cyklotras.No prostě hned bych jel znovu.

      0 0
    • marapara  

      Jeseníky, Hostýnky, Bílé Karpaty, Chřiby, Vysočina … stačí si vybrat oblast :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.