• Tomkac

    Ahoj, hledám se ženou dovolenku u moře, kde se o nás hezky postarají… :-D Chci jen relaxovat, válet se u hotelového bazénu, nebo u moře a sem tam dát výlet po okolí.. A sem tam se vykalit… :-D Jako nejvýhodnější země co se týká služeb a cen 4 nebo 5ti hvězdičkových hotelů mě napadá Egypt… Ale klidně si nechám poradit podle vašich zážitků a recenzí… Máme rozpočet asi 17000+17000 d­ovolenka + útrata za hlouposti.. ( třeba 10000) Jde mi o to abych nepřijel do hotelu, který bude hnusný jak prase a jejich All In se bude jen tvářit jako All In.. Nejde o to, že bych byl klasická česká vyžírka… Ale chci si to udělat pěkný… Chci si zajít v klidu k nějakému pool-baru a nemít stres z toho, že se na mě bude barman hnusně tvářit když si ve 40 stupních zajdu pro druhou sodovku nebo pivo… Kde to třeba vás hodně bavilo??

    0 0
    • Kouba_2005  

      Kvůli žrádlu, službám a moři rozhodně Egypt, ale ne Hurghadu. Nikde (Tunis – pevnina i Djerba, Řecko – Kos, Menorca, Bulharsko – Slunečné pobřeží) to zatím nebylo lepší. Alkohol tam mají, nebo tedy vždy měli, originální, ne jako třeba v Řecku ty jejich rumový tresti a hnusný Ouzo a nealko postmixy. Jídla habakuk, velký výběr, všude dost místa na sezení … ale to bude hotel od hotelu. Teď bude asi prázdno všude :-) Jako asi jediná destinace z těch levných nabízí Egypt fakt krásný moře ideální na potápění či šnorchlování. Kdo nezažil netuší oč přichází. Servis všude perfektní, velký pokoje, pravidelně doplňovaná voda do ledničky … my byli maximálně spokojeni, určitě ale prolítni recenze třeba na Invii, člověk se někdy dozví hrozný věci, i když je hotel dle popisku fantastickej. Taky termín je důležitej. O letních prázdninách tam chcípnete :-) Není špatný tam letět v době ramadánu, to chlastají jen turisti, akorát je to v červenci, no.

      0 0
      • Tomkac  

        Takže všechno kromě Hurghady?? Proč? Je tam něco špatně?? Jinak Invii a orbion samozřejmě koumu…

        0 0
      • mrozu  

        To je mam naopak z Egypta zkusenost takovou, ze v ramci all-in byl jen alkohol mistni provenience, kterej mel ke svym puvodnim vzorum, ktere se snazil napodobit, blizko asi jako tuzemak k Zacape a k tomu prave ty nealko postmixy, ktery ale docela sly. Na druhou stranu s tim alkoholem rozhodne nesetrili :) Bude to tedy hotel od hotelu, obecne ale souhlasim s tim, ze Egypt je hodne muziky za malo penez, ale zustat zavreny jen v hotelu je velka skoda.

        0 0
        • Tomkac  

          Já vím… Ale snažíme se se ženou střídat jak „dobrodružné“ tak i relaxační a regenerační dovolenky…

          0 0
          • Kouba_2005  

            My letos míříme za našimi východními bratry, cenově to vyjde jak ten Egypt, akorát nebude takovej hic a budeme o 3km blíž obloze :-)

            0 0
      • DjOriech  

        egypt rozhodne ne, sou to spinavci…chlast shit, vsude bordel, mouchy z bordelu, voda z kohoutku nalivana do vseho…

        me se libilo v turecku… brzo uz tam bude hezky a hotely poloprazdny, ceny polovicni…

        0 0
    • Erknold  

      táta zkoušel v Egyptě několik hotelů a nakonec pak třikrát byl v tutom nejlepší služby, nejvíce žrádla, prostě co si může klasický čecháček zakomplexovaný v komplexu přát :) Za drobný bakšiš měl pak na místě prakticky royal exclusive včetně donosu. Nejdív jim nastrká pár drobných EUR, pak jim nabídne, že jim i rozmění na papírovky a je tam za boha :)

      0 0
      • Kouba_2005  

        Jo, to je hned vedle toho Kramnýho, že jo? Tohle si strašně chválil kamarád, co tam jezdí každej rok a přesně co píšeš. Za pár € se domorodci rozkrájí … ale to všude v Africe :-) Na potápění ale jezdil půjčenou lodí.

        0 0
      • Tomkac  

        to vypadá v pohodě…

        0 0
    • Kouba_2005  

      V Hurghadě je vcelku naprd koupání, na šnorchlování musíš jezdit lodí třeba hodinu, všechno je tam ruský, hotel na hotelu a za nima skládka … je to tam taky nejstarší z egyptských destinací a je to hodně poznat. Marsa Alam mnohem lepší, zánovní, krásný moře za humny.

      0 0
    • Delkim  

      momentálně bych Egypt, Turecko nebo Tunis prostě nedal, i kdyby to bylo zadarmo, i když mi díky tomu bude stát dovolená min. 2× tolik (v rámci Evropy)

      nicméně nahoře zazněla jedna velice šikovná a velmi praktická rada! prvních pár dní dej obsluze na baru/bazénu pár drobných a uvidíš ten rozdíl! najednou si nebudeš muset pro drinky chodit na bar, budou „zdobenější“ atd… za pár drobných velký rozdíl :)

      jednou jsme měli mít s manželkou ubytování v nějakém klasickém „zapadlém“ pokoji s výhledem do dvora...... šel jsem na recepci a dal jsem jim „všimné“… za hodinu jsme se stěhovali do DVOJITÉHO APARTMÁ na kraji patra, tj. absolutně nejlepší výhled, pokoj za který bychom v cestovce platili možná tak 2× tolik z ceny ubytování!

      a na tomhle principu to funguje všude........­...........

      0 0
    • Petr L2  

      To je stejně vtipné, tady každý jezdí do Afriky a západ Evropy v úžasu objevuje Chorvatsko :-)

      0 0
      • Kouba_2005  

        Chorvatsko si chválí všichni co tam byli, já mám zatím nějakej blok, abych se tam vydal.

        0 0
        • Tomkac  

          Dal jsem toho už hodně, ale na to Chorvatsko jsem nějak zablokovaný… I když mě třeba trochu zajímá… Ale ty krátké pláže plné čechů mě prostě nerajcujou…

          0 0
          • wego1991  

            Já byl v Chorvatsku na válečku na pláži (Baška voda – moc lidí) naposled v roce 2012 a tehdy sem si řekl Cro už nikdy. V říjnu 2014 mi volal známý, že mají jedno volné místo na kololod (tehdy sem ani nevěděl co to je) a nakonec mě přemluvil a jel sem. A nelituji. Nejlepší letní dovolená co kdy zažil. Týden na lodi (polopenze – snídaně obyčejné – večeře naprostá paráda, místní kuchyně – žralok, chobotnice, slavky a nějaké steaky). Každý den jiný ostrov a perfektní cesty a terén. Na každém ostrově mi přišlo, že pestujou jen dvě věci: olivy a víno = téměř všude bylo malé rodinné vinařství (byl už začátek října takže po sezoně a místní nás rádi viděli, aby taky ne) a tam jsme hodovali domácí prstut, sýry, olivy, olej a domácí vína (červená většinou). Byli jsme 3.-10. října a teplota kolem 25°C. Koupali jsme se v průměru 2× až 3× denně pláže parádní, prázdné, voda akorát. Letos jedu taky a už se ******** těším :)

            0 0
            • Petr L2  

              To je přesně ono, nesmíš posuzovat Chorvatsko, podle pár profláknutých destinací, čím blíž hranicím, tím horší a to myslím, jak prostředí, tak i rekreanty.

              Já tedy na all inklusive už moc nejsem, ale za mlada jsme si to rádi užili, takže třeba takový Crveni Otok neměl chybu. Hotel na ostrově s kompletním vybavením včetně bazénu, pláží, lesa, přístavu, hospod, diskotéky a jánevímčehovšeho ještě. Z recepce bylo vidět na obě strany moře.

              My se pohybovali v okruhu pokoj/ pláž,/vinárna, /restaurace,/loď, takže nám asi leccos dalšího uniklo, ale i tak to stálo za to. Dokonalé bylo hlavně to, že na pláži byli pouze hoteloví hosté a posádky lodí, takže dost místa pro všechny :-) A ta voda, v Chorvatsku je všude čistá, ale tam to bylo tedy ještě řád výš! Podobné podmínky jsem zažil asi již pouze na Thasosu, což je také nádherné místo trochu mimo, ale nebyl jsem tak více jak 10 let, takže kdo ví......

              0 0
      • Delkim  

        Chorvati se toho taky nezalekli a letos ty ceny zejména u hotelů vyskočily na nevídané úrovně.....

        já bych tu Afriku letos nedal, fakt ne

        0 0
        • Tomkac  

          Stres z IS a atentátů, nebo o co jde??

          0 0
          • Delkim  

            jj, doma dvě malý holky, prostě strach, přiznávám

            0 0
            • Tomkac  

              v pohodě… já to chápu… já budu čekat prostě až na nějaký super last minute, abych aspoň trochu dopředu věděl, že zrovna v době mé dovolenky se tam snad nebude chtít nikdo vyvraždit…

              0 0
              • Delkim  

                no a taky do Chorvatska si můžu vzít kolo a do Egypta ne :)))

                0 0
              • Erknold  

                A letět s aeroflotem, ten by mohl mít levné letenky. Člověk si to nesmí brát. Dyť psali, že už ty magory napadlo, střílet lidi na plážích na jihu Evropy.

                Dá se předejít bombě v letadle, ale útoku na pláži moc ne. Statisticky je bomba v každém miliontém letu. Ale dvě bomby snad ještě nebyly. Člověk si tedy musí vzít jednu s sebou a je to hned menší pravděpodobnost.

                0 0
    • kocers  

      Loni jsme byli začátkem května Egypt, Marsa Alam, Three Corners Fayrouz Plaza Je to kousíček od letiště, takže odpadá cestování. Co se týče hotelu, tak úplná pohoda, žrádla „nekonečně“ v podstatě celý den a s nalíváním pitího taky nebyl problém. Personál strašně příjemný, úslužný, ale zas to nejsou vnucující se otravové. Vybavení pokoje taky v pohodě, bordel nikde žádný. Šnorchlování naprosto luxusní, nezničený útes plný života, želvy, a ve vedlejší zátoce (1km pěšo po pláži) dugongové Další výhoda, skoro žádní našinci :-) Asi hlavní nevýhoda (pro nás byla výhoda) je, že v okolí nikde nic neni, takže výlety jen daleko. Ale dá se od hotelu vyrazit na 4-kolkách, případlě vembloud/kůň kousek do pouště k domorodcům. Když se podíváš na toho tripadvisora v odkazu, tak tam se dočteš asi vše.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.