• Petrkorcek

    Zdravím,

    chtěl bych vás požádat o pár minut vašeho času a vyplnění mého dotazníku na téma Potřeby cykloturistů v 21. století pro účely mé semestrální práce v rámci studia na Fakultě managementu VŠE v Jindřichově Hradci.

    Dotazník vyplňte zde:

    https://forms.gle/…xZp251TGpLb7

    Díky moc!

    Petr

    0 0
    • Smazaný účet  

      Vyplněné…vice viz Homér

      0 0
    • scalar  

      Tak to bylo hotové za 2 vteřiny.

      0 0
    • Martin  

      a ty tripody jsou co? něco z Wellse?

      0 0
    • Ervum  

      Vyplněné.

      0 0
    • Jozev*  

      Máš to tam.

      0 0
    • Rychlej turista  

      Co je to „UZ“ a „SZ“?

      0 0
      • zbartos  

        Asi ubytovací zařízení a stravovací zařízení…

        0 0
        • Rychlej turista  

          Nojono, v takových sférách se já nepohybuji a proto ani tyto, zřejmě známé zkratky, vůbec neznám :-)

          0 0
          • zbartos  

            Já je taky neznám a viděl jsem je v tom dotazníku poprvé v životě, ale když se ptá také na certifikaci Cyklisté vítáni atd., tak odhaduji, že jde ubytování a stravování.

            0 0
            • Rychlej turista  

              Když já nevěděl ani to, co si mám pod „certifikaci Cyklisté vítáni“ představit :-D

              Holt už do tohoto světa nepatřím :-(

              0 0
              • zbartos  

                Že neznáš https://www.cyklistevitani.cz/uvod.aspx , to Ti moc nevěřím. To logo už je na mnoha penzionech a hospodách alespoň 10–15 let.

                0 0
                • Rychlej turista  

                  Nevím, možná jsem to už viděl, ale asi neregistroval. Určitě jsem ale nevěděl, že to má mít nějaký zvláští význam. Dneska si lepí kde kdo, kde kam, kde co. Takové věci jdou prostě mimo mě :-)

                  0 0
    • Lance  

      Máš to tam. Z těch otázek na konci nepotřebuju nic. A už vůbec ne wifi, dobiti phonu apod

      0 0
      • Rychlej turista  

        Ty to na 10 – 20 km trase nepotřebuješ? Jsi normální?

        :-D

        0 0
      • Morchella  

        Já se divím, že takové otázky vůbec někoho napadly. Pro mě je cyklotrasa prostě čára v mapě. A hlavně nic neasfaltovat!

        0 0
      • petrx  

        No s tím dobitím telefonu bych to zas nepodceňoval, jednou jsem na celodenním výletě zapoměl powerbanku a vzhledem k tomu že používám elektronické jízdenky na vlak, tak jsem na konci cesty ještě taktak stihl ukázat průvodčímu jízdenku než mě klekl mobil, s mrtvým mobilem bych musel zacvakat jízdenku ještě jednou.

        0 0
    • zbartos  

      Už dlouho jsem na bike-forum.cz nepsal nic o své představě podpory terénní cykloturistiky (t.j. anglicky bejkování), kterou jsem na Internetu široce rozšiřoval v době zakládání ČeMBy http://www.cemba.cz (t.j. asi 2001–2010).

      Protože z mých tehdejších (i současných) představ se skoro nic nerealizovalo, tak jsem se v poslední odpovědi toho výše uvedeného dotazníku široce rozepsal.

      Důvodem je mé zdání, že je na podporu terénní cykloturistiky nyní asi více peněz než dříve a že už nejsme v očích obecních zastupitelstev jen šílenci vraždící/přese­kávající kotoučovými brzdami ve sjezdu nevinné králičky a děsící členy KČT svištěním pneumatik…

      Aby tato moje odpověď nezapadla a místní mladí/noví fóristé a příp. i osvícení zastupitelé/radní měli nad čím přemýšlet, kopíruji ji i sem:

      "Následující výčet neobsahuje vše, co by se dalo podle mne pro zlepšení cykloturistiky v ČR udělat…

      1, Budovat co nejmíň nových věcí kvůli zdánlivé potřebnosti cykloturistů. Stačí logicky spojit (někde by logické spojky mohly vést po katastrovaných, ale nyní rozoraných, zarostlých či zalesněných polních/lesních cestách – vhodná by byla jejich sumarizace a následné znovuobnovení alespoň pro rekreační účely, viz např. nyní zarostlý a nepoužívaný úsek spojující lehce zpevněnou lesní cestu a asi nezpevněnou polní cestu, která navazuje na konci na asfaltovou místní komunikaci na https://mapy.cz/s/3rKZW , tj. na obecní parcele č. 772/1 v k.ú. Škrdlovice) současné cesty a stezky (kde je vyloučena veřejná motorová doprava) a na stálých/občasných blátivých úsecích těchto cest/stezek provést (resp. zaplatit vlastníkovi úseku za provedení) co nejlevnější zpevnění (např. geomříž pokrytá mechanicky zpevňovaým kamenivem + příp. odvodnění úseku či přemostění vodoteče) v šířce max. 1,5–2 m.

      2, Na frekventovaných a značených rekreačních trasách provádět ve vegetační sezóně pravidelné sečení (min. v šířce 1,5 m) poté, co vegetace vyroste nad cca 0,5 m.

      3, Dohodnout s vlastníky lesa, že za úplatu od provozovatele rekreační (cyklo, koně, pěší, koloběžky, běžci, terénní bruslaři atd.) trasy budou (pokud to bude nutné) jimi zjednaní lesní dělníci každý den po své práci v lese uklízet jimi případně zneprůchodněnou rekreační trasu tak, aby byla v exponovaném období (např. víkendy a svátky + školní prázdniny) v průjezdném/průchod­ném stavu.

      4, Vytvořit celostátní (hůře krajský, „okresní“) navzájem skloubený systém (předem dohodnutí správci tras/území, papírové mapy, digi mapy s existující obtížnostní klasifikací tras plná čára/čárkovaná/teč­kovaná/atd. podle systému cykloserver.cz viz cykloserver on-line) reagujícícho v krátkém čase na stav tras (nově vybudované, zrušené, přeložené, neprostupné kvůli popadaným stromům atd.).

      5, Zakázt jízdu elektrokol mimo státní a místní komunikace.

      6, Provést celostátní inventarizaci nesprávně umístěných značek zákaz vjezdu všech vozidel (B1) na lesních cestách a na místních komunikacích a nahradit je značkami zákaz vjezdu motorových vozidel (B11) – pro některé části území Jihomoravského kraje a kraje Vysočina může takovou nepříliš aktuální evidenci (vytvořenou v letech 2005–2016) na požádání poskytnout nick zbartos z bike-forum.cz .

      7, Použít ?bývalé? pásové/kreslené cykloturistické značení KČT tam, kde není ještě vybudované nynější žlutocedulkové, případně toto mimo štěrkové/asfaltové cesty nahradit pásovým cykloturistickým značením KČT."

      0 0
      • Martin  

        S tím sečením opatrně, v poslední době se o příliš častém sečení nemluví zrovna v dobrém!

        0 0
        • zbartos  

          Zarostlá cesta není louka a vegetace nad 50 cm při velkém suchu většinou ani nevyroste…

          0 0
      • Petr L2  

        Vážený kolego, souhlas až na jedno, elektrokolo, pokud splňuje zákonem stanovené parametry je považován za kolo a díky své max. rychlosti není důvod ho z čehokoliv vylučovat. Tímto zákazem byste dostal mimo možnost cykloturistiky početnou skupino seniorů a lidí se zdravotním omezením. Zkuste se nad tím zamyslet :-)

        0 0
        •  

          Jenže tady na bf je strašně hodně uživatelú kteří nikdy nebudou stáří a budou pořád zdraví a takovým to nevysvětlíte.

          0 0
        • stan.zak  

          Vrátil jsem se do vlákna napsat reakci na zbartos, ale už´s to napsal ty. S dovolením upřesním/doplním za „…své max. rychlosti“ s dopomocí

          0 0
        • zbartos  

          Svůj názor na jakékoliv stroje sloužící jen k REKREACI lidí a pohybující se mimo státní silnice a místní komunikace za pomoci (dopomoci či výpomoci) jakéhokoliv motoru mám od cca roku 2003 neměnný = záporný. Co nejjednodušeji jsem tento názor popsal v roce 2016 v příspěvku č. 8 na https://mtbs.cz/…ce/offset/60#… (vloženo: 23.11.2016 v 10:4­2:37), tak si ho případně přečtěte tam.

          0 0
          • Petr L2  

            Váš názor je sice zajímavý, ale dle legislativy, která zde zatím stále platí, ať si o tom myslíte co chcete, je dle zákona e-kolo, pakliže splňuje předepsané parametry, bráno jako běžné kolo a smí se tedy v rámci naší republiky pohybovat všude tam, kde se mohou pohybovat běžná kola…

            0 0
          • RomSva  

            Takové levičácké totalitní myšlení se jen tak nevidí.

            To je jako by motoristé požadovali zákaz kol na silnicích, protože vytváří nebezpečné situace, brzdí provoz atd. Myslivci by zase mohli vyžadovat striktní zákaz vjezdu do honitby (tj. v podstatě všude vyjma obcí) protože to poškozuje výkon jejich práv na pozemcích které si za draho pronajímají atd… Jde pokračovat hodně dlouho.

            0 0
          • novcze  

            sice zastávám názor, že by e-kola a normální kola měla být legislativně oddělená, ale primárně ne z důvodu zákazů pohybu zrovna po lesních cestách nebo trailech o které vám zřejmě jde.

            0 0
        • zbartos  

          .

          0 0
    • stan.zak  

      Vyplnil jsem, spíš protože mě zajímalo, na co se vlastně budeš ptát.

      0 0
    • JendaH  

      Asi se nějak rozcházíme v chápání pojmu cykloturistika. Já si pod tím představím minimálně několikadenní výjezd s nájezdem několika stovek km. A ony tam jsou možnosti do 10, 10–20 a nad 20.

      0 0
      • AV  

        Na uvedený nájezd musí být manager, bez něho by to nešlo. 8-)

        „Opravdoví“ cykloturisté se vyskytují spíš na NaKole.

        0 0
      •  

        Jasně ty jsi superhrdina určitě bys měl takové vzdálenosti i s osmiletým dítětem.

        0 0
        • Jezevec70  

          Osmileté dítě dá v pohodě 50 nebo 60km denně.

          0 0
          •  

            Tak u vás možná a ty jsi v osmi letech takové štreky jezdil taky a děsně tě to bavilo .

            0 0
            • Petr L2  

              Rozhodně děti na kole vydrží sedět třeba celý den, ovšem většinou při ježdění po place, okolo domu a tak, šlapat ale celý den po cestě stále vpřed je pro většinu nadlidský výkon a nuda :-)

              0 0
            • Lišák  

              Skoro bych řekl, že ta sedmdesátka bude ročník Jezevcova narození. Tudíž v roce 1978 měl, stejně jako já, jízdní kolo Pionýr. Na tomto kole bych si opravdu nedokázal představit nějaký delší výlet. Na rozdíl od dnešních dětských kol. A to ani svůj tenkrát, ani svých dětí nyní.

              Už jednou jsem se tě ptal, kolik to máš vlastně dětí? Pokud to není tajné.

              0 0
              • Jezevec70  

                Děti dvě. Syn má momentálně 12. Před dvěma hodinami jsme se spolu vrátili z pěšího výletu z Broumovských stěn. Asi 19km.

                Když mu bylo těch 8… jeli jsme Bečvu . Přerov – Karlovice za 2,5 dne.

                Přečti si na webu Na kole.cz do jezdí Pegi se stejně starými dětmi.

                0 0
                • Lišák  

                  Jsem se ptal pana, co byl všude na kole, když má takové znalosti o dětech. Použij „šipka hore“.

                  0 0
                •  

                  Jasně jezdil protože tatínek chtěl,vlastně asi spíš musel.

                  Nic jiného chudákovi vlastně nezbývalo.

                  0 0
                  • Lišák  

                    Tak už prozraď ten počet dětí, cos vychoval / vychováváš.

                    Pro ostatní je dobré vědět, jakou optikou a z jakého úhlu pohledu se na výchovu dětí díváš.

                    0 0
                  • Roxteedy  

                    Ale hovno… vypada to, ze ho tata takhle vede od mala, tak to deti milujou.

                    Nejhorsi je, kdyz 8let hnijou u TV a pak rodicum jebne a hodlaji je strhat…

                    Takhle od mala da tata klukovi skvelou vybavu do celyho zivota…

                    0 0
                    •  

                      Jasně ámen pravím vám.Jedině kolem živ je člověk a běda kdo nebude souhlasit.

                      0 0
              •  

                Tak toho pionýra jsem měl taky,ale můj měl duralové ráfky,a troufám si tvrdit že kdyby měl přehazovačkou a rozumné převody,strčil by do kapsy většinu dnešních klunkrů.

                0 0
                • Lišák  

                  Na asfaltu určitě. V lese už bych si tím nebyl tak jist.

                  Co ty tvoje děti? Stále tajné? Začínám tě podezřívat, že jsi rodič / vychovatel – teoretik.

                  0 0
        • R-A-D-I-U-S  

          Dítě vydrží často mnohem víc než člověk ;-)

          0 0
          • Rychlej turista  

            Jo, ale nikdy nevíš, kdy zvadne. A to se stane z ničeho nic, najednou a ultimátně. Pak nezbývá, než ho strčit do batohu a kolo na rameno :-)

            Chce to dělat přestávky a ty vyplnit něčím, co ho bude bavit zase jinak. Hnát ho 50 km v jednom kuse je bbost.

            0 0
            • Roxteedy  

              Hlavne prestavky (idealne kesky) a svaciny!!! :)

              0 0
            • Petr L2  

              Přesně a když jsou třeba tři, tak stačí když jeden začne brblat a za chvíli máš stávku jak v dolech a nedojedeš ani do vedlejší vesnice. To mám odzkoušené a pokud člověk z dětí nechce vychovat ovce je potřeba dát majzla, kdy ještě dělají věci pro radost a kdy pouze proto, že si člověk prosadí svoje jenom proto, že je fotr. Tohle všechno se pak v pubertě hodně krutě vrací…

              0 0
              • Roxteedy  

                Souhlas. Jen tady to.neni o „ovcich“. Taky museji pochopit obcasnou direktivu. Tady je to spis o tom, abychom jim sport neznechutili

                0 0
                • Petr L2  

                  Občasná direktiva je na místě, já měl na mysli pravidelné prudy s fotrem, jenom proto, že se rozhodnul z dětí udělat cyklisty…

                  0 0
        • Smazaný účet  

          https://www.nakole.cz/…st-uvod.html

          ale zvládne, správně motivované děti toho vydrží… :)

          0 0
        • Sinpa  

          Dcera (7let) jezdí pravidelně a nějak si nestěžuje, ba naopak :-)

          0 0
          • Roxteedy  

            klobouk dolu.

            Skoro si až myslím, že jí přetěžuješ. Ale jestli má z toho radost a baví jí to, tak je vše v richtiku.

            Taky je vlastně otázka, co je to pravidelně :)

            0 0
            • Sinpa  

              Jak je pěkné počasí, tak je na kole každý víkend aspoň jednou – 20–40km „na kofolu“.

              Během letních prázdnin několikrát naložíme kola a buď 3–4 denní výlet ve stylu bikepacking 100–150km s plnou polní (letos tusim už je vykolikovane 150km +), nebo celodenní cca 50–60km. Vždy po cestě nějaké zpestření (lanové centrum, ať si odpočinou :-), koupání v řece, pivovar :-), museum atd.

              Největší motivací je spaní pod širákem u vícedenních výletů, na ty kdy se pojede padají dotazy už půl roku předem. Ty mimochodem jedou pouze tatínci a děti, což má blahý vliv na fungování dětí a celkově hladký průběh akce :-)

              Vždy jde o turistické tempo ( s čímž by asi většina jejich vrstevníků nesouhlasila..), takže pohoda klídek a to jí ba.

              Chtěl jsem ji zkusit přihlásit do závodů co se tady jezdí, ale honit se jak blázen na 3× 600m okruhu s ostatníma odmítla, tam tu motivací prostě nevidí.

              0 0
              • Roxteedy  

                super! Dáváš jí do života dobrou průpravu. Co do děcek dostaneme v dětství, to v nich bude.

                Musím se nad sebou zamyslet. taky je mám k pohybu, ale tvůj přístup je lepší. A hlavně, jak říkáš, jestli z toho má radost, je to super!

                0 0
              • Pavel  

                jj, hezky to vedeš! :)

                Nicméně se připrav, že ti s tím kolem puberty možná sekne. ;-) Ale semínko jsi zasel a většinou ta „kytka“ už nikdy nechcípne, po uplynutí toho období „proč mám za rodiče největší idioty ve vesmíru“ se zase vrátí do normálu. Pokud to teda nezabiješ.. :-D

                0 0
        • Zvanty  

          Když mi bylo 10 let, jezdili jsme s rodiči na Kružberk cca. 60 km tam a zpět, dnes už po dně S. Harty a to na BMX.

          0 0
        • JendaH  

          Tam je někde, že to je (jenom) o dětech?

          0 0
    • HonzaRez  

      Většina otázek na mě naprosto nesedí… Kam se mám jít pověsit?

      0 0
      • Martin  

        Do průvanu :)

        0 0
      • Pavel  

        Rezervuj mi místo hned vedle.. ;-)

        Prej cykloturistika do 10 km… :-DD

        0 0
        • AV  

          … tlačit neopravitelně porouchané kolo 10 km je slušná (cyklo)turistika !

          8-)

          0 0
          • Jezevec70  

            A co teprve elektrokolo s vybitou bateríí. :-))

            0 0
          • Pavel  

            A v cyklotrertách obklopen mračny komárů… :-D

            Jo, to už jsem zažil.. :)

            0 0
            • krabica  

              Jednou v létě jsem šel pěšky z Břeclavi na Janohrad, už tu chybu nikdy neudělám… :-D

              0 0
              • Pavel  

                Já klapkal na Pohansku (ze Soutoku)… :-D

                0 0
            • HonzaRez  

              Cyklotretry jsou zhouba cykloturistiky…

              0 0
    • novcze  

      tak jsem to chtěl vyplnit, ale asi to není pro lidi pro které je i cesta cíl.

      0 0
    • NikolasCZ  

      Některé otázky jsou podivné. Kdo jezdí tak málo km? :). Jinak asi nejsem cílová skupina, nepotřebuji nic, naopak mi přebývají lidé :-D

      0 0
      • Pavel  

        Já byl schopen odpověď akorát tak na otázku, jestli mi už bylo 18…

        Zbytek už byl bez šance.. Někdy jezdím solo, někdy s někým, někdy s partiou, někdy terénem, někdy cyklostezky, někdy natěžko, někdy na lehko, někdy jen tak, někdy někam, někdy psím pod širákem, někdy v penzionu…

        Ale těch NAD 20 km pobavilo.. :-D

        0 0
      • HonzaRez  

        Palec hore, kolego. Ještě jsem nenarazil na dotazník s otázkou: Kam byste poslal hordy široké veřejnosti, které se motají a rámusí v lese…?

        0 0
        • Martin  

          Do plynu?

          0 0
          • Zvanty  

            Kdybys chtěl, nějaký CO2 mám na půjčení jen si to musíš jímat sám, když nejedou mašiny tak to bublá ze sondy skoro furt

            Edit: ztratila se fotka

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.