Dotaz na nacenění kola před prodejem

23 nepřečtených
  • jonathanio

    Zdravím vespolek.

    Koupil jsem nové a tak se chystám prodat staré MTB, ale vůbec si netroufám odhadnout jakou cenu mám nasadit. Jedná se o Radon ZR Team 7.0, ročník 2009, byl kupovaný z Německa za v přepočtu cca 27k. Stav kola vzhledem ke stáří bych řekl, že celkem dobrý, ale nějakou dobu se na něm už nejezdí, takže nějaký ten základní servis asi bude potřeba.

    rám Alu 7005 22"

    vzduchová vidlice Rock Shox Reba RL Poploc 100mm

    hydraulické brzdy Formula RX (180mm/160mm)

    řadící páky Shimano SLX SL-M660 Rapidfire

    zadní přehazovačka Shimano XT RD-M772 Shadow

    přední přehazovačka Shimano XT FD-M770

    kola 26"

    Cenu si představuju cca 6k, ale netuším nakolik je reálná.

    Díky za pomoc.

    0 0
    • MatS  

      Nenapsal si velikost, coz muze dost ovlivnit cenu. Pokud ho vycistis a hezky nafotis, tak klidne i vic nez 6t kc.

      0 1
    • TJK  

      umejt, vyspiglovat a nahodit na bazar za treba 12k, mas prostor na slevu… 6 mi prijde zbytecne malo (ale nevim tedy jaky je stav komponent)

      1 1
    • plysovykozisek  

      Jako 13let starý kolo, kol je sice nedostatek, ale je to 26”. Tak 6–8 tisíc, ale moc s tím nepočítej, že si to někdo koupí.

      1 1
    • Georrge  

      Komponenty dobré, kolo vypadá zachovalé, ale 22" koza na 26" kolech, tam asi bude klientela omezená :/ ale kdo ví… jestli na prodej nespěcháš, tak nasaď vyšší cenu a pomalu snižuj.

      0 0
    • Honzis  

      XT má furt svoji cenu, Třeba taky takže komplet bych viděl vyčištěné kolo 10.000 celkem v pohodě

      0 0
      • nooski  

        Ani omylem. 26" stare stafle. Tech 6 000 je dle me realnych, pokud vsak sezene kupce.

        0 0
        • Honzis  

          26 na veckach Deore vel 22 jsem prodal za den za 3 a volalo mi 7zajemcu, XT a Reba je úplně jinde, aspoň vyzkoušet, slevit se dá vždy. Na sadu XT m760 mi během noci taky napsali 3zajemci a drbal si hlavu že jsem ji nedal dráž.

          1 0
      • novas752  

        Velký 26" kolo na 3×9 je dneska tak akorát na ježdění do krámu a do hospody, možná tak na rekreační courání po cyklostezkách. Nic moc atraktivního za tim neni. A XT je to 4 generace staré, dneska i Deore řadí líp.

        1 0
    • Polka  

      To neprodáš nebo za daleko míň, protože 26" a vel. 22" jak už psali jiní. Prodávám už asi rok skoro nejetou 26" vel. 19" a jednou jsem se jí málem za 9 tis. zbavil, ale zájemkyni to bylo prý malé, jinak ani prd.

      0 0
    • Johny_r  

      Je potřeba si uvědomit, kdo je Tvůj zákazník. Vykašli se na řeči o tom, že 26" a vel 22" je neprodejné. To je pravda akorát když to budeš chtít prodat cyklistovi – sportovci. Ano, v tom případě je to staré kolo se starou geometrií, malými koly, nemoderním řazením a tak vůbec. Tvoje cílovka je jinde. O takové kolo bude mít zájem někdo, kdo chce jezdit třeba s dětma nebo vnoučatama na výlet a je dost chytrej na to, aby pochopil, že svého času slušné kolo z bazaru mu udělá víc služby než nějaká „moderní“ plečka. S tímto vědomím bych se zamýšlel nad cenou. Tím nemyslím, že musíš cenou podstřelit nějaký supermarket. Minimálně pro začátek bych se nebál cenu nasadit výš, pokud na to nespěcháš. Pro některé je těžké to pochopit, ale většina populace, která jezdí na kole neví, jak velká mají kola a že dnes jsou větší než dřív. V inzerátu bych vyzdvihl to, co může oslovit. Za mě to jsou hlavně hydraulické kotoučové brzdy. Člověk, který si takové kolo, podle mne, koupí, zná akorát lankové ráfkové brzdy, takže hydraulické kotoučové budou znít jako něco high-tech. Osazení bych samozřejmě popsal, ale nečekal bych, že někoho oslním nějakými písmenky. Běžný cyklista fakt neví, jaký je rozdíl mezi Alivio a XTR.

      A abych přispěl vlastní zkušeností. Předloni jsem prodal 20 let staré kolo. 21" alu rám (Rock Machine), 3×8 řazení, pružinová vidle, osazení všehochuť (LX, XT, XTR, byla to stavba ze zbytků), mechanické kotouče, značné známky použití (kolo mělo hodně nalítáno) za 5,5k. Nebylo to ze dne na den, ale zájemců bylo víc (někteří nakonec odpadli třeba kvůli komplikacím s pohybem během covidu). Takže při dnešních cenách kol, je podle mě nesmysl začínat s Tvým kolem na 6000. Začal bych minimálně na 10 a i to bych si rozmyslel. Zlevnit můžeš vždycky.

      1 0
      • raschi  

        No nevím, pokud je někdo ochoten dát za kolo 10tis, tak už si o něm trochu něco zjistí, právě minimálně to, že dnes jsou trend 29" kola. Ten zákazník o kterém mluvíš (který neví nic o velikosti kol, řadách osazení a největší hi-tech jsou pro něj kotoučovky) bude ochoten dát za kolo tak 5000. Navíc tahle kombinace velkého rámu na malých kolech vypadá fakt blbě.

        Tohle má paradoxně větší cenu rozebrané na součástky než jako celé kolo, po dílech za to bez problému 10tis dostane.

        0 2
    • XNeo  

      Pokud za to chceš 6t tak to hoď na bazar a uvidíš. Za tu cenu má šanci se to prodat.

      1 1
    • roman 3D  

      5 – 6 tisíc bych začal

      1 1
    • Na-kochacku  

      Dej to na ruzny bazary za 10. Pokud bude zajem a prodas, tak si vydelal 4 nad zamyslenych 6.

      Pokud zajem nebude jdi na svych 6 a uvidis.

      1 0
    • jonathanio  

      Tak prodáno. Díky všem za reakce.

      1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.