• klanhp

    Dobrý den potřeboval bych jako naprostý amatér poradit s výběrem vhodného kola. Přečetl jsem spoustu témat tady na fóru a na základě toho vybral toto kolo

    Author Solution 29 2013 černá/o­ranžová/bílá

    Protože jsem z Plzně, tady je odkaz na toto kolo v obchodu, který je podle ohlasů zde na fóru Plzni celkem dobrý. Pokud znáte v okolí Plzně lepší obchod budu rád za doporučení ;)

    http://kola.ramala.cz/…a-64529.html

    Pochopil jsem že s moji vyšší váhou a výškou (197 cm/ 120kg) bych měl zvolit horské kolo 29 palců, co nejtlustší vidlici nejlépe pevnou v této nižší cenové kategorii. Jinak jezdím zatím na kole půjčeném, nejraději mírný terén, občas nějáká ta lesní cesta, ale žádné vyložené sebevraždy, navíc nerad jezdím moc rychle :-)

    Myslíte si že jsem vybral dobře, budu rád za každou radu a pomoc a klidně i jiné návrhy. Je to moje první kolo, takže ideálně něco okolo 10 000, už tohle co jsem vybral je trochu dražší než jsem plánoval a navíc hubnu, takže mi stačí když přežije tak dva roky, pro začátek

    Omlouvám se opravdu teprve začínám, takže neznám moc odbornou terminologii, zkuste kdyžtak radit pokudmožno jak pro blbce. :-)

    Mockrát děkuji snad mi někdo zkušenější poradí, opravdu nevím kde jinde si nechat poradit, když jsem to zkoušel v obchodech zatím vždy jsem se setkal s tím, že mi kolo vyloženě chtěli prodat ale moc neporadili s výběrem.

    0 0
    • Vilém  

      To budes mit dost tezky s tvyma parametrama. Kazdopadne to chce vzduchovou vidli, kola na slusnejch rafcich s nezeslabovanym vypletem, pevna osa na vidli by taky nebyla zla, hydralicky brzdy radsi s 180mm kotoucema (mozna 200/180).

      To vse ale rozhodne nebude za 10000,–:(

      0 0
      • terkad  

        Nepíše, kolik toho najezdí. Pokud je ale požadovaná životnost dva roky, nebála bych se, že se pod nim ten Author rozsype. Taky myslím, že ty polňačky zvládne i bez kotoučů, natož aby potřeboval 200/180.

        0 0
        • Vilém  

          A jak myslis, ze bude se 120kg fungovat ta vidle co je tam osazena?

          0 0
        • klanhp  

          mockrát děkuju za reakce! No zase tak moc nenajezdím proto chci něco levnějšího, dejme tomu tak jednou týdně 30 km. Vzduchová vidlice by asi byla lepší to je fakt, a ani není o tolik dražší akorát ty brzdy jsou u většiny modelů jen 160.

          dle vašich zkušeností stálo by za to připlatit si za něco takovéhleho http://www.jizdnikola.net/…-2014-p34788 ?

          Ještě jednou díky za pomoc.

          0 0
          • nitraq  

            Hůř si snad nemohl vybrat… nefunkční vidlice, osazení altus a acera, plastový pedály..

            0 0
            • klanhp  

              Tak je vidět že o tom vím prdlajs no … :( však proto píšu sem :-) a nebyl by nějáký tip na něco lepšího prosím ?

              0 0
          • Azmir  

            Ten kellys je pěkná hrůza, to spíš něco takového

            0 0
          • Vilém  

            Ty kola jsou prašť jak uhoď.

            0 0
            • Vilém  

              A jeste ted koukam, ze tam maji chaos v popisu. V textu nad specifikaci pisou o vzduchove vidlici modelu, ktery snad ani neexistuje, kdezto v uvodnim textu a v popisu maji dost srackovyho suntoura.

              0 0
    • klanhp  

      Jinak abyste pochopili jde mi především o to aby mi kolo „uneslo“ ostatní věci vůbec neřeším, na nějáký požitek z jízdy taky prdím. Bohužel je hezké že kolo za 16 000 už něco málo umí, ale tolik prostě v současné době nemám. Bohužel pro mě.

      To opravdu neexistuje něco co uveze 120 kg a vydrží nějáké dva roky okolo 1O 000kč ? Přeci málokdo si může dovolit začínat na kole za 20 000 nebo sem opravdu tak mimo? :D

      btw: myslíte že 26" by byl špatný ? jsou o dost levnější.

      0 0
      • Azmir  

        Na tvou výšku bych zůstal u 29, i za cenu kompromisů, ale šel bych asi cestou individuální stavby, jinou cestu nevidím, něco na komplet alívku a pevné hliníkové vidli cpolu se 180mm kotouči by se možná postavit dalo, ale to bys musel přímo napsat scalarovi a podobným.

        0 0
        • KOLOMECH  

          Dá se dohledat dobrá bazarovka, nač nové?

          0 0
          • Azmir  

            29 v ceně kolem 10 tis. nebude dobrá ani na bazaru, ale třeba se mýlím, jinak já jsem klidně taky pro bazar, ale záleží co zakladatel.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.