• die.catana

    Zdravím,

    razím na Gardu a krom klasiky na kole je v plánu ferrata v okolí Brenta. Tu u Riva del Garda už máme za sebou.

    Jenže ať hledám na netu jak hledám, tak se nemůžu prokousat k žádnému rozumnému popisu. Je tam plno ferrat různých obtížností (i 30km). Byli jste tam někdo, máte zkušenosti? (kde zaprkovat auto, jakým směrem vyrazit a tak)

    Budu vděčný za jakoukoli radu.

    0 0
    • robin!1  

      viz google a rakouský web, kde jsou popsány prakticky všechny ferraty v Alpách.. (německy neumím ani slovo, ale našel sje mtam co jsem potřeboval).

      0 0
      • die.catana  

        No to už dělám tak dva dny. Jenže ta oblast Brenta je popsana strašně chaoticky. Je tam moc ferat a všichni popisují jen ty feraty, ale ne jak se k nim dostat a tak. Hodila by se spíš praktická rada, než chumel fotek.

        0 0
    • newbie  

      „tu u Riva“?! :-) kolem severního konce Gardy i přímo nad Rivou je ferat „trošku“ víc

      to samé na Brentě… tam na rozdíl od většiny ostatních feraty nejsou jako zajištěné cesty na vrchol, ale jsou to spíš traverzy pod hřebeny a vytváří něco jako „síť“ cest/ferat mezi jednotlivými chatami – dá se tam chodit třeba týden bez toho, aby člověk slezl do údolí. na jeden den nic moc nápad (i když zase ne že by to nešlo vůbec), ale to bych spíš vybral něco blíž Gardě

      0 0
      • die.catana  

        A co třeba vyrazit do hor od Molvena? Je to tam zajímavé, stojí to zato?

        0 0
        • newbie  

          no zrovna Molveno se mi nějak nelíbilo… moc pasívně/důchod­covsko turistický

          a hory nad Molvenem – to je Brenta, akorát se na ni dostává většinou spíš z opačný strany… mám na to všechno mapy a průvodce, ale dostanu se k nim až zítra večer nebo v po dopo, jestli stačí

          ale zdá se mi to od tý Gardy dost daleko… jakože tam chcete přejet a spát, jestli to chápu správně? tak spíš napiš, na jak dlouho to chceš (jeden/víc dnů, možnost spaní nahoře apod) a co dáváte (jaký převýšení nebo příklad kopce, který je pro tebe/vás ještě ok)… a já ti něco navrhnu

          0 0
          • die.catana  

            Tak ideální by bylo na jeden den. (Jedeme jen na týden a převážně na biky) Máme v plánu ferratu Via dell'Amicizia hned u Rivy. No a pak vybírám ještě nějakou. Na fotkách vypadá oblast Brenta nádherně, ale netuším, jakou tam zvolit trasu, aby se to vešlo do jednoho dne. Co jsem četl na netu, tak všichni vyrážejí na min dva dny a ferrata Sentiero delle Bocchette Centrale má cca 30km a to se asi nedá zvládnout za jeden den.

            Vyrážíme zítra odpoledne.

            Ferratu obtížnosti D bysme meli zvládnout :)

            0 0
            • newbie  

              zítra odpo? tak to budu muset povzpomínat bez map… :-)

              u brenty jsem si téměř jistej, že se nedá nic rozumně stihnout za den… i po výjezdu lanovkou je myslím nástup na bocchette centrale další 3 hoďky a samotná cesta 5 (těch 30 km bude spíš celkem délka přechodu brenty po feratách)

              amicia… :-) samozřejmě žebříky v výhled dost dobrý, ale docela dlouhej nástup… na tý samý skále se daj ještě nakombinovat feraty na další den, kdyby vám nevadil stejnej výhled (foletti a susatti)

              další feraty kolem gardy jsou u třeba u avia – gerardo sega a u pietramuraty – che guevara

              0 0
              • die.catana  

                Tak to asi bude lepší otestovat feraty foletti a susatti.

                Víš kde začínají? Stejně jako amicia?

                0 0
                • newbie  

                  jsem ti naskenoval kousek průvodce, posílám mejlem :-)

                  0 0
        • newbie  

          btw na tý fotce je brenta a fotil jsem to hlavně kvůli těm dvěma, co jsou vpravo na hřebenu vidět i v tomhle b-f zmenšení

          :-) jinak je brenta úžasná, ale chce to víc dnů a nejlíp v září, přes prázdniny se na klíčových místech ferat dělaj i fronty a chaty jsou za pěknýho počasí beznadějně narvaný

          0 0
          • TREK6700  

            Ahoj, zajímavý stránky s popisem ferat, fotkama a mapou jsou www.voltek.cz a kemp ve kterém jsem letos byl je např. pod Marmoládou a jmenuje se Malga Ciapela cena 8 éček a super podmínky.

            0 0
    • mc.loki  

      doporučím ti koupit dvě malé knížečky od Kompass – Zajištěné cesty – Dolomity sever / jih. jedna stála asi 70 kč a vše je tam detailně popsáno i s minimapou ke každé ferratě.

      Vygůgli si, kde to mají.

      Jako skvělý doplněk se mi vyplatila mapa Dolomity di Brenta. Půjde koupit i na místě za 10 – 12 Euro. Nebo obchody s mapama. V Praze jich je dost.

      Prostě trochu investovat. Určitě se to vyplatí, mapy stažený z netu jsou typickým projevem čecháčkovského šetřílkovstí, který se ti na místě nemusí vyplatit.

      To píšu jako člověk, který nerad utrácí :))

      0 0
      • mc.loki  

        no ale zas, když tam jedeš jen na den, tak to asi nemá cenu. :)

        0 0
    • die.catana  

      Děkuji všem za rady.

      Vyrážím na cestu.

      Tak se tu mějte:)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.