• siafu

    Zajímá mě, jak to v chladnějších dnech vozíte. Mám kraťasy s laclem, no a potřebuji nějaké dlouhé kalhoty – co vybrat: kalhoty s vložkou nebo bez, kalhoty s laclem nebo bez

    Předpokládám, že kalhoty s laclem, podobně jako kraťasy, budou pohodlnější na nošení, ale vozit v případě kalhot bez vložky 2 lacly mi teď připadá divné :/

    dál mě zajímá otázka zateplení kalhot, dost často jsou k vidění modely, které mají jemný chloupek i na laclové části, tak jestli se v tom člověk potom na zádech zbytečně moc nepotí, navíc vozím camelbak… možná by se mi víc líbily nějaké s nezatepleným laclem, ale těch moc k vidění není. A nebo opět koupit jen kalhoty do pasu?

    0 0
    • Lister  

      Lepší jsou bez vložky, ale jestli pod to chceš vozit běžné cyklistické letní kalhoty, tak to ber raději s vložkou.

      Mám s laclem i bez. Pod laclem nepocituju větší pocení než jinde, ale je to dané tím, že tyhle mají předek z nefuku a beru je fakt do velké zimy a tam se zateplení dolní části zad opravdu hodí.

      Do pasu mám obyčejné profouknutelné a ty vozím od nějakých 12 st do 5 st. Nad 12.st mám zateplené 3/4 a pod 5.st ty s nefukem.

      0 0
    • vset  

      Vlozku muzes koupit zvlast a pak uz je jedno co na sebe navleces jinak ja osobne vozim lehci vzdusny kalhoty kdyz jsem v pohybu tak me zima neni a kdyz vim ze me ceka dlouhy sjezd v zime beru do batuzku jeste jedny zatepleny na prevleceni pak je to super

      0 0
    • Blade  

      Mám zateplený dlouhý nákoleníky od Kalaše. Sahají od pytlíku (nebude tvůj případ:-)) až pod kolena, takže kryjí celá stehna. K tomu mám jakýsi termo trenýrky, co jsem koupil před 3 roky na Sportlifu. Do 10 stupňů si s tím vystačím. Když je chladněji, dávám pod ty nákoleníky ještě dlouhý nohavice, opět od Kalaše. Až od cca 4st níž mám zateplený dlouhý čapáky bez vložky s laclama a nowindem na kolena (Atex), pod ně si beru letní s vložkou.

      0 0
      • Lister  

        Evidentně kombinace bláhové představy, že když mi není až tak moc kosa, tak organismus netrpí, s nedostatkem financí na pořádný hadry. (neber to prosím moc osobně).

        Vozil jsem taky podobné hrůzy, ale ono stačí jednou si vzít pod čapáky pořádné funkční spodní prádlo s kvalitní vložkou, případně koupit slušné zateplené 3/4 kalhoty a člověk procitne.

        Kombinace spodního prádlo pod letníma kraťasama je z mého pohledu ještě horší než cyklokraťasy pod čapákama – a už to je fuj…

        0 0
        • Blade  

          Dovol, abych se představil, jsem teplomil:) Potřebuju aby mi bylo teplo, jinak se asi nerozjedu, takže to o té kose fakt není na místě. Nákoleníky, nohavice jsem zvolil z toho důvodu, že je můžu kdykoliv během jízdy sundat a strčit do kapsy, nebo naopak, když se mi udělá zima, tak si je prostě nasadím.

          Spodní prádlo pod letníma kraťasema? Nic takovýho nepíšu. To je hnus, kterej jsem jednou na asi deset minut zkusil a nikdy víc.

          Na funkčním prádle pod letníma čapákama neshledávám nic tak strašnýho. A cyklokraťasy pod čapákama? Jo, z nouze ctnost, nepoužívám ty čapáky pouze na kolo, takže by vložka zavazela, proto ji nahrazuju těma letníma kraťasema, nicméně oboje jsou to funkční materiály, tak nevidím problém.

          0 0
          • Lister  

            Asi nebudeš až takový teplomil :-)

            Ale máš pravdu tohle je individuální asi v tom neprochladneš, když si tak spočítám ty vrstvy, ale že by to z mého pohledu mělo být pohodlné, tak to ne.

            Jezdil jsem prádlo pod kraťasama, zkoušel jsme několik výrobků a i hodně dobře tvarované a perfektně držící a přesto se to shrnuje a tlačí, takže jsem od toho dávno upustil.

            A proč nemám rád lykrové kraťasy pod teplýma – protože ten materiál není schopný transportovat pot dále, je pořád morký a studí i když je pod teplýma nohavicema. Do kopce v pohodě, ale z kopce člověk prochladne i když má vepředu nefuk. Funkční prádlo se chová úplně jinak. V tomhle mám jasno a zpátky bych si nikdy nevrátil.

            0 0
            • raceman  

              já od cca 10° do cca 3–4° nad nulou taky vozím pod nowind čapákama letní kraťasy, při najíždění to větší pocení není takový problém…

              od těch 3–4°po –3° vozím letní kraťasy, na to spodky z moiry a na to ty čapáky :-) sice prasárna, ale mi to vyhovuje… je mi teplo a vydržím i přes 4 h nebo co dovolí prsty u nohou..

              0 0
        • kajulka2  

          No uznávám že pod letní kraťasy s vložkou by se spodní funkční prádlo brát nemělo ale: loni na jaře, bylo zhruba 20°C, krásný počasí, jsem vyjel v letních krátkých naostro, na kolena teplý návleky, zima mi nebyla, jezdil sem tak vždycky. Nicméně se mi podařilo nějak prochladnout, od té doby mám problémy s levou nohou, asi nějakej nastydlej nerv v pánvi nebo kolem páteře nebo co, noha občas brní, trochu bolí chodidlo a jak je pod 25°C tak prostě musim mít pod letníma kratasema prádlo,jinak se ty problémy zhoršují. Vím že to není zrovna ideální, ale jak jinak to řešit? Teplý krátký kraťasy? To snad ani neexistuje. Volný kaťata mi nevyhovujou. Vozit při 25°C zateplený 3/4? To je asi taky blbost. U doktora jsem s tím byl, řekl mi hlavně znovu neprostydnout a opatrně cvičit, protahovat páteř, mělo by to povolit, zatím teda moc ne.

          0 0
          • Rychlej turista  

            A co hřejivou náplast, zkoušels? Ta je přímo na páteř dělaná a mohla by pomoct. Já ji ale občas preventivně lepím na problémové klouby – kyčel, rameno, kolena.

            0 0
          • Lister  

            Tak to je bohužel dost specifický případ, ale podle mě není neřešitelný. Myslím, že stačí telefon a kterýkoliv z českých výrobců ti ušije krátké lehce zateplené kalhoty – možná to nebude úplně nejlevnější, ale pokud to opravdu potřebuješ, tak bych o tom silně zauvažoval.

            0 0
            • kajulka2  

              Zkusim se poptat jestli je to schopnej někdo ušít, uvidíme. Nejlepší by bylo se toho problému zbavit, jen mi zatím nikdo neřekl jak.

              0 0
          • Hornet  

            Skus hrejivu masaznu emulziu pred jazdou. Mne to pomaha, mavam problem s krizami – pri chladnejsom pocasi, hrejivka ti to fajn zohreje, pouzivam aj na kolena. Len po pouziti si dobre umy ruky, je dost neprijmne ist sa s takymi natretymi rukami vycurat…

            0 0
    • jackasss1  

      Já vozím čapáky s laclemod Kalase, bez vložky, s komplet předním zateplením nowind (od pasu až po kotníky. Když už jde teplota k nule obleču pod ně termo podvlíkačky od Sensoru.

      0 0
    • Volf  

      Já používám následující způsoby oblíkání. Lehce zateplené 3/4 kalhoty do cca 15 stupňů, pak mám čapáky s laclem bez membrány s vložkou ve kterých jezdím až tak do 5 stupňů a potom už používám membránové čapáky s laclem bez vložky pod které beru krátké s vložkou bez laclu. Osobně zastávám názor, že z pozdním podzimem v zimě nejezdím na krev, ale tak abych se hýbal a vždycky je lepší trochu víc tepla než zimy / nemyslím tím žádný extrém /. Myslím si, že dva lacly na sobě nejsou ideální, ale zase lepší než dvě gumy v pase. No a holky taky ještě musí řešit když si potřebují odskočit, tak aby si nemuseli sundávat skoro všechno :-) ono v létě a v zimě je to diametrální rozdíl.

      0 0
      • Volf  

        Jo a po přečtení Listerova příspěvku o neschopnosti lycry transportovat pot jen doplním, že ty krátký kalhoty s vložkou nejsou z klasické lycry, ale je to jakýsi síťovaný materiál, který nebrání transportu potu.

        0 0
    • Daf  

      Pokud to chceš na teď, tak je lepší si pořídit jen nohavičky. Na zimu je nejlepší mít pořádné zateplené kalhoty s membránou. Vložka přímo v kalhotech je nejpohodlnější, ale člověk většinou nemá tolik zimních kalhot, aby je mohl střídat tak jak letní cyklokraťasy. Takže kalhoty bez vložky jsou mnohem univerzálnější. Dají se pak vozit třeba i na běžky.

      0 0
      • jIrI___  

        Já se oblíkám následobně:

        >18°C – cyklokraťasy bez laclu

        12–18°C – cyklokraťasy bez laclu a zateplené návleky na kolena

        5–12°C – cyklokraťasy bez laclu, zateplené návleky na nohy, trenky

        0 0
    • The_Trooper  

      >18°C – cyklokraťasy s laclem

      12 až 18°C – cyklokraťasy s laclem + pod ně elastanové čapáky

      -5 až 8°C(12°C) – čapáky s ISOWINDEM

      0 0
    • Dalas  

      mám kratasy s vložkou a když je zima, navlíknu na ně zimní kalhoty bez vložky-hotovo..

      0 0
    • nobody  

      já nemám rád lacl, takže jej skoro nepoužívám, moje varianty:

      když už není horko – spodní prádlo s vložkou (Sýkora) + volné kraťasy + návleky na kolena

      když už je zima – opět trenky Sýkora + zateplené dlouhé čapáky (roubaix) bez laclu

      když je velká zima – trenky + zateplené čapáky s No windem a laclem, a pokud mrzne, přidávám pod to i funkční podvlíkačky

      0 0
      • Hombre85  

        Jak to tak pročítám, tak z toho nejsem moc chytrý. Potřeboval bych toho asi víc, abych to mohl kombinovat, ale nějak mi to nevychází finančně.

        Takže bych rád slyšel, jestli mi do teplot od 10– 18°C budou stačit elastanový kalhoty (kalas) s vložkou (nebo bez a pod to letní kraťasy)? Řekl bych že mám radši teplo, ale chce se mi kupovat nic s chlupem aby v tom zas nebylo vedro.

        Nebo jiná kombinace s golfkama a návlekama. Nevím prosím poraďte. (Jo a nerad bych do toho dal víc jak 2tis.)

        0 0
        • siafu  

          Do takových teplot se přimlouvám za materiál Superroubaix. Mám 3/4 kalhoty od Meridy a v nich pokryji jak jarní, tak podzimní období. Pro kolena dobré.

          0 0
        • Hádě  

          budou stačit elastanový kalhoty (kalas) s vložkou (nebo bez a pod to letní kraťasy)?

          ještě bych přidal návleky na kolena, cena cca 300,–

          0 0
    • Mailo29  

      Já nosím v létě pouze šortky s laclem – ty mají cyklo vložku.

      Na zimu ještě navrch přidávám dlouhé kalhoty Silvini

      Dlouhé kalhoty jsou už bez vložky, proto je kombinuju, a dají se vzít i na jiné sporty.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.