Dětské kolo 16` a umístění páčky přední brzdy

23 nepřečtených
  • Zdravím vás.

    Mám zajímavý poznatek. Pro vnučku chceme koupit kolo je to Cube kid 160. Koukali jsme samozřejmě i po jiných, ale v tomto případě vítězí barva. Co me hlava nebere, je umístění páčky přední brzdy na pravou ruku. Neplánujeme vnučku nyní učit na motorku, proto nechápu, proč je nelogicky umístěna na druhé straně a dítě mate. Odrážedlo, ze kterého vyrostla mělo přední brzdu na levou ruku, je zvyklá a další kolo co bude 20` ji ma také nalevo. Jiní výrobci takovéto kopance nedělají, ikdyž na netu je to občas k vidění. Našel jsem i -„Důležité upozornění: je-li dětské kolo vybaveno pouze jednou ruční brzdou, musí být její páka umístěna bezpodmínečně vpravo na řídítkách.

    Většina lidí má v pravé ruce větší sílu, navíc je to dobrá průprava na „dospělácké“ kolo, kde je nalevo přední a napravo zadní brzda.“ Tak poslední větu opravdu vymýšlel nekdo pod vlivem. Přední brzdou se přeci brzdí hlavně. Co vy na tento problém prosím? Díky!

    0 0
    • nitraq  

      Když kouknu na fotku, tak by neměl být problém to přehodit na druhou stranu.

      0 0
    • Vilém  

      Asi to byla nejaka verze pro anglii.

      Bud pujde otocit, nebo koupis nejakou levou.

      0 0
    • heerer  

      tak ma zena brzdi zadni(nepocho­pitelne, po skusenosti asi prehodnotila), kdyz se snazila za jizdy zvednout mobil pravou rukou, chtela si pribrzdit predni a k jejimu prekvapeni to bylo citlivejsi nez u te zadni a hopla pres riditka:-)

      0 0
    • Ruprt2  

      Proč to nepřehodíš, nebo neřešíš se servisem?

      Když tě politujeme, tak se jí bude brzdit líp?

      0 0
    • zzd426  

      Pokud je na zadním kole torpédo, tak se vždy přední brzda umisťovala na (logicky) pravou stranu. syn na supovi16 to má taky tak, a nechápu v čem je problém. navíc se ji docela solidně naučil používat takže brzdí oběma. Děti se učí i si zvykají mnohem rychleji než starý čokl :-D

      0 0
      • Ruprt2  

        Nojo, to je torpédo.

        OMG, co teda řešíme?

        0 0
        •  

          Ruprte2 no hodne dobry jojo. Dik za odpoved! Tys ale moc neodpovedel, radoby ftipny kecy neberu. Brzdu prehodim, to neni problem, nebudu z vnucky delat troubu. Ja jen koumu proc je na odrazedle brzda vlevo, na 16 vpravo a pak dal u vsech velikosti uz zase vlevo, co za kkta to vymejslelo a proc se deti matou? Nic vic. Ze ja vul se vubec ptal, kdyz vono to je vlastne tak jednoduchy a jasny :o(

          0 0
          • Ruprt2  

            Mně teda přijde, že v tomhle případě, dítě vůbec zmatené není.

            Hledal bych problém trochu jinde.

            0 0
          • Vilém  

            Ale on ma pravdu v tom, ze pokud je tam torpwdo, tak se proste predni dava napravo a to nejen na detska kola.

            0 0
            • Kukla  

              Proč?

              Mě to teda přijde taky jako pěkná pitomost, dávat na malý dětský kolo přední brzdu napravo když všude jinde je u kola přední brzda vlevo.

              Dcera má odrážedlo a teď jí budeme kupovat větší kolo (doteď měla furtšlap). Na odrážedle má vpravo zadní brzdu. Kolo a odrážedlo střídá pode nálady a podle toho kam jdeme atd. a teď když dostane nový kolo tak mi netvrďte že z toho nebude zametaná.

              0 0
              • Vilém  

                To se neptej me, proc je to takto zavedeno, nevim to.

                Ale pokud si vzpomenu na jakekoli kolo s torpedem, ktere se mi kdy dostalo do rukou, tak proste melo predni brzdu vpravo.

                0 0
              • Ruprt2  

                Brzda je vpravo a tečka.

                Litanie na motorky a porovnávání odrážedel s tím už nemá co dělat.

                0 0
              • obda  

                Pokud je jediná brzdová páka, dává se vpravo. Jestli je přední nebo zadní se vůbec neřeší. Předpokládá se, že většina populace jsou praváci a pravou ruku mají šikovnější a silnější.

                BTW odrážedlo se dvěma brzdama je extrémně netypické, drtivá většina odrážedel má jen jednu brzdu (a tedy páku napravo).

                0 0
                • Lišák  

                  Ano. Vpravo. Drtivá většina odrážedel, pokud má brzdu, tak zadní :-)

                  0 0
                  • obda  

                    V pravěku odrážedel (řekněme 8 let zpátky) byl u nás dost profláklý Croozer Trotter, který měl přední brzdu. (A odmontování byla první věc, co jsem s ní udělal. Hodně malý prcek s ní stejně zabrzdit nezvládne.)

                    0 0
                    • Ruprt2  

                      Přesně :-)

                      Já odmontoval i zadní. Když zabrousím do svých dětských let, tak tehdy byli přední brzdy výhradně napravo, ale bylo to fuk, protože stejně byli k ničemu a často se vyřazovali z provozu, protože tím zabrzdit nešlo a akorát to otravovalo za jízdy.

                      0 0
      • Lišák  

        Spešl dává standardně přední vlevo na 12" i na 16" s torpédem. Tom se taky přední naučil používat a taky brzdí oběma. Taky nechápu, kde je problém ;-)

        0 0
        • obda  

          To je asi nějakej jinej Spešl. Máme doma Specialized Hotrock 12" i 16" a obě kola mají z obchodu přední brzdu vpravo.

          0 0
    • tomxxx  

      Děti si pamatujou, že brzděj, ale že brzděj levou a pravou, to fakt nehrotěj. V pravé ruce maj víc síly a i tak to brždění je spíš pro srandu králíkům, hlavní je to torpédo. Pro klid duše jednoduše brzdu otoč, nebo koupíš jevou páku – cena je do stovky, nutné to ale neni, neřešil bych to.

      0 0
    • obda  

      Ad poslední věta. Drtivá většina populace brzdí hlavně zadní brzdou. Se stim smiř! :)

      0 0
    • nox159  

      je to strane, chteli te odrast, decko zblbnout, znicit vsechny pravidla a zakony tady u nas a jeste se ti soused vysmeje…

      bych si zalozil dalsi vlakno ;-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.