• 404

    Zdravim, 1/ je nutne kratit retez pro 9 kolo , puvodne 112 a jsem kupoval Shimano-HG-93 114 clanku .Ma to vliv na jizdu a funkcnost razeni.

    2/mohu pouzit i rychlospojku sram pr 9kolo spojeni retezu.

    0 0
    • Blade  

      Dík za informace. Můžou se hodit…

      0 0
    • maxtor  

      Nejjednodušší způsob, jak určit správnou délku řetězu je provléct jej po nejmenším pastorku i převodníku (pochopitelně i kladkami) a zakrátit tak, aby řetěz neškrtal o spodní stranu ramínka přehazovačky.

      Můj způsob je ten, že udělám to, co jsem popsal v předchozím odstavci, a přidám 1–2 články. Sice nelze zařadit nejmenší pastorek i převodník (stejně to neřadím), ale ramínko přehazovačky není tak vyvrácené (používám střední ramínko). Na řazení to vliv nemá a i tak je řetěz napnutý dobře.

      0 0
      • maxtor  

        A druhý způsob určení délky řetězu je ten, že když řetěz nasadíš na největší převodník a nejmenší pastorek, a provlékneš jej skrz kladky, tak by vodítko mělo směrovat kolmo k zemi – kladky být přesně nad sebou.

        0 0
        • 404  

          Kolmo to nemam dam dva clanky pryc . Dik za radu.

          0 0
          • maxtor  

            Pokud je kladka vyvrácená o něco víc dozadu, tak to máš stejně jako já – nemá to vliv na správnou funkci, pokud nejezdíš nějak extrémě DH nebo něco podobného. Pokud máš střední ramínko přehazovačky, tak bych to tak nechal. Pokud máš ramínko dlouhé, tak bych to asi zkrátil.

            0 0
    • maxtor  

      Rychlospojku sram můžeš použít i pro s ní kompatibilní řetěz Shimano. Praktické zkušenosti nemám – rychlospojce nevěřím a raději nýtuji – ale párkrát se tady o tom psalo, že to jde.

      0 0
      • Dav...1  

        Devitkova spojka Sram si mylim pujde na jakykoli 9-kovy retez. Pouzivam ji na Shimano, KMC, Campagnolo C9 a zadny problem. (dyt tam jde stejne jenom o sirku toho retezu a ty by mely byt ± stejne)

        0 0
    • ivaneck  

      1] myslim, ze primo Shimano popisuje metodu, jak to merit. Navleknes retez na nejvetsi tac a nejvetsi pastorek (jednodussi je mimo kladky) a pridas 1– clanky

      2] Muzes pouzit spojku, jak na Shimano, tak SRAM, ale musi byt zlata, stribrna je na 8kovy retez

      0 0
    • 404  

      Dik za ten link…

      0 0
    • jajin  

      Nedávno jsem roztrhnul řetěz a tak jsem se uja nahodit nový, shimano hg73. řetez jsem zkrátil o dva články, takže z mám 112 článků. podle kalkulačky na tom webu, mě vyšlo:

      Kettenlänge = 110 Glieder

      Entspricht = 140.2 cm

      Das Ergebnis gilt für Schaltungsröllchen mit 10 Zähnen!

      Für neueste Schaltungenröllchen mit 11 Zähnen muß die Kettenlänge um zwei Glieder verlängert werden!!!

      tzn, že bych měl zkrátit ještě o dva články. Moje otázka je, jestli mám použít rychlospojku, nebo nový čep, nebo to prostě rozbýtovat ten černý nýt, který jsem normálně prvně nýtoval. A má smysl vůbec krátit? Mám takový subjektivní pocit, že původní řetěz mi mlátil o trochu méně, ale to je asi jenom pocit.

      druhá, trochu divná věc je, že jsem počítal články původního řetězu, co mi nahodily na začátku roku při seřízení a napočítal jsem 114 článků a k tomu ještě dva, co jsem zahodil z řetězu, když jsem jej roztrhnul. Takže 116 článků, což nechápu, to se ani neprodává.

      0 0
      • Tina  

        čierny nit sa už neroznitováva. Lepšie roznitovať iný. Na opätovné znitovanie je najlepšie použiť nový originál nit, alebo rýchlospojku.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.