Cyklovozik pre 2 deti po 2 rokoch ano/nie?

8 nepřečtených
  • sozi

    Pred 2 rokmi som tu dostal cenne rady ohladom cyklovozika, ktorymi som sa riadil a som velmi spokojny. Kupil som v tom case Chariot Cougar a neviem si ho vynachvalit. Pouzivame ho na turistiku s velkym kolesom, za bajkom po lesnych asfaltkach a aj na vychadzky mestom s malymi kolieskami. Na jar vsak cakame dalsi prirastok do rodiny. Medzi detmi bude presne 2 roky rozdiel. Chcem sa preto opytat na Vase skusenosti, ak ste riesili podobny problem. Ci sa oplati ist do 2-vozika (osobne som viac nakloneny tejto alternative), alebo kupit sedacku na bajk pre starsieho a mladsieho vozit vo voziku? Rozmyslam nad tym uz dlhsiu dobu a pomaly sa chcem zacat pripravovat. Vyhody 2-vozika – bezpecnost, ochrana pred pocasim (neraz sme zmokli ako mysi a maly si spokojne spinkal vo voziku). Nevyhody – ci sa to oplati na 1–2 sezony, ci v tom starsi este bude v 3–4 rokoch chciet sedavat… Budem vdacny za Vase skusenosti. Dakujem.

    0 0
    • oddie  

      Já jej mám – dvoumístný Chariot CX2, kupovaný jako starší, předtím jsem jednomístný Cougar taky kupovaný jako starší, chvíli jsem měl doma oba, pak jsem ten jednomístný poslal dál. I kdyby nastala doba, že v tom pak už pojede zase jen jedno děcko, nechám ten dvoumístný. Jestli se to vyplatí? Z jakého to bereš ohledu? Tyhle věci jsou tak jako tak drahá sranda. Kdybych ten svůj přepočítal na ujeté kilometry, dost možná bude dražší než taxík.

      0 0
      • sozi  

        Financne mam asi predstavu… ked sa mi jednomiestny podari predat, co podla dopytu na bazaroch, by nemal byt problem (je v 100% stave) doplatim cca 200€ na 2miestny. Ci sa to oplati som skor myslel z casoveho hladiska, kvoli 1 – max. 2 sezonam… a prakticke skusenosti by ma zaujimali, predsa len je to sirsie, neohrabanejsie, viac miesta v kufri auta… take prakticke problemy, na ktore ste narazili po prechode z 1 na 2 miestny cyklovozik.

        0 0
        • oddie  

          Cougar mě stál asi 15tis a po 2 letech jsem jej prodal cca za 13 (±, nepamatuju si přesně různě dokoupenou a zase poprodávanou extra výbavu), ten dvoumístný jsem koupil za 14 (starší typ, ale zase lepší CX2 – sundavací slídy na bocích), a za 11–12 se zase určitě prodá…

          Praktické zkušenosti: jednomístný jezdí trochu nesymetricky, je víc k jedné straně, dvoumístný je přesně v ose kola. Neohrabanější mi nepřijde, jen je třeba dávat pozor na tu celkovou šířku, samozřejmě, při průjezdu užšími místy apod. A pochopitelně je o dost těžší, když v něm jsou dvě děti :) Víc místa v kufru u mého auta neřeším, stejně tak neřeším, zda se vejde do výtahu (tuším, že si u nějakého typu někdo stěžoval).

          0 0
    • kemo  

      Já mám mezi dětmi rozdíl 2,5 roku, tak jsem na tom z tohoto pohledu o něco lépe. Párkrát jsem vzal kombinaci vozík/sedačka a v kopcích je to pěkná rubárna (rychlé 2×10 převody). Kdybych potřeboval pravidelně vozit 2 děti bez ohledu na jejich věkový rozdíl, určitě bych šel do dvojvozíku. Aspoň se tam budou pěkně družit od malinka :)

      Já teď jdu cestou, že do staršího tlačím, aby se naučil jezdit na kole, tak doufám, že příští rok bude možné vozit kombinaci chariot/follow me (samozřejmě za dvěma kolama, vláček dělat nebudu :) )

      Hodně ale záleží, jak bude potřeba vozit obě děti. S prvním jsme toho najezdili hodně, se dvěma pak skoro nic. Manželce to teď moc nejezdí, mladší potřebuje pravidelně krmit, starší zase nevydrží tak dlouho sedět, protože si chce hrát a běhat. Takže spíš děti na chvilku odložíme k babičkám, vyvětráme se bez kočárku nebo jede jen jeden z nás.

      0 0
    • krikli  

      Mám jednomístnýho croosera s odpružením (aby se s tím dalo jezdit). děti 4 a 2. starší v sedačce, mladší ve vozíku. Občas si to podle nálady prohodi. starší už do vozíku moc nechce. Počasí volí pro vozík, ale čím jsou odrostlejší, tím mín tam chtějí jezdit. Respektive i kratší dobu tam vydrží. Starší už tam ani nespi. Takže to je tak jet do hodinky a pak zastavit a ven.

      Kamoš má dvoumístnýho Chariota, a staršího vozí v sedačce. Jednoho dne se prostě kousnul a začal dost protestovat.

      Další věc, malýho jsme vozili cca od 3/4 roku ve vajíčku v crooseru. Do dvojmístnýho vajíčko a druhýho nedáš.

      Na závěr kombinace sedačka + vozík je fyzicky náročnější. Prudší výjezdy je sranda… Ale těch 30–40 km se s tím dá ujet…Nicméně nevím na čem jezdíš, ale doporučoval bych spíš něco levnějšího. Jak sedačka, tak i vozík dávaj kolu celkem zabrat.

      0 0
    • RoDoR  

      My máme 2-místného Cougara a na prázdniny jsme si půjčili follow me a osvědčilo se to moc. Starší (4 roky) jel na kole buď sám nebo zapojený ve follow me, když byl unavený nebo začalo pršet, vlezl do vozíku k mladšímu (2 roky). Kolo šlo táhnout i bez něj a ve vozíku se oba v pohodě hodinku vyspali. Na pěších výletech nebo při různých akcích bylo také fajn mít něco, kam můžou oba zalézt a dáchnout si.

      0 0
    • daymaker  

      mám rozdíl 1,5 roku… zkoušeli jsem s bandou jednou je dát do doublu.. přišli mi tam dost jako sardinky, spát moc nešlo, jeden chtěl spát, druhý prudil a naopak. Tuto sezónu mě čeká varianta sedačka + vozík za mým kolem. Čekám pěkný opruz, týká se to jednoho týdne s podobně postiženou a oplodněnou bandou… jinak varianta sehnat hlídání a děcka nechat doma je the best… na občasné pěší výlety tam šoupnem prcka, to je lepší než kočárek a malou kdyžtak hážu za krk…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.