Cyklotrenažér Elite nebo Tacx ?

53 nepřečtených
  • meiilax

    Ahojte, ke kulatinám si mám vybrat cyklotrenažér, konkrétně zatím vybírám mezi

    http://www.kupkolo.cz/…azer_z92666/

    a

    http://www.kupkolo.cz/…azer_z90871/

    byl bych rád kdyby to mělo computer, když už mám možnost to dostat. Máte někdo s těmito zkušenosti ? A obecně Tacx nebo Elite – co je lepší kvalita/hluk apod.. ?

    Vím, že se tady trenažéry už řešili víckrát, ale nechtěl jsem se míchat do jiných vláken.

    Díky moc. Milan

    0 0
    • Draw in soul  

      Můžu sloužit pouze u Elitu a hydrobrzdy.Já mám klasické Qubo,bratr má SuperCrono…kvalita zpracování dobrá,brzda u obou stejná – co se týče hluku,hodně záleží na velikosti místnosti,pod­kladu/podlaze a rozložení nábytku.Brzda ale prakticky nevydává žádný hluk,řetěz na zubech dělá asi největší,pak následuje tření pláště o váleček..

      0 0
      • meiilax  

        Jak to SuperCrono funguje ? Taky jsem o něm uvažoval.. Tam to musíš mít připojení k PC a koukat na monitor předkopkládám ?

        0 0
    • ememem1  

      tak si ich aspon precitaj, je tam o oboch vsetko :-).

      0 0
    • Breakpain  

      Nebudu zakládat nové téma – prosím vás, jaké máte zkušenosti s trenažérem typu Elite Qubo Power Fluid , kde zatížení zadního kola je řešeno tím, že si kolo sedá vlastní vahou na válec? Tedy odpor není napevno přítlačným šroubem. Je s tím nějaký problém nebo neřešit a koupit?

      Děkuji za reakce :)

      0 0
      • Smazaný účet  

        za kolik bys ho měl? nechám ti můj starší hydraulickej Elite za půlku…podložka pod přední kolo jako bonus :-)

        0 0
        • Breakpain  

          Za 5 000 novej z bazáče s taškou (kterou defakto netřeba).

          Prodáváš bo Tě to nudí? Jediné o co mi jde aby to nebylo hlučný a kolo dostatečně sedělo na elastogelu … systém jako takový v pohodě?

          Udělej foto a pošli na e-mail, jetému, pokud je v dobrém stavu se rozhodně nebráním ;).

          0 0
          • Smazaný účet  

            zkusím to večer nafotit

            moc ježděnej není, páč mě to extrémně nebavilo :-) co se hluku týče, používal jsem to ve 4. patře (na koberci), lehce to hučí, ale imho pračka dělá větší bordel

            systém v poho, asi bych ti k tomu mohl dát i obyčejný rychloupínák, aby sis v tom úchytu neomačkával nějakej luxusní :-) odpor je regulovatelný ovladačem (lankovým) který si přichytíš na řídítka…a i při docela utaženém mi to nikdy nepodkluzovalo…

            0 0
      • Hanyz1  

        Mám ho a ten pritlak funguje dobře. Není potřeba nic nastavovat, jen se upne, posadí a jede.

        Jestli k tomu nemáš ten původní rychloupínák, nahradí ho levný od shimana za pár korun. Jde jen o to, aby měl tu páčku z boku.

        Doporučuji podložku pod přední kolo. Nejen že zvýší řidítka, ale ty se pak netočí do stran

        0 0
      • Smazaný účet  

        Vyhledávání tady na BF je úplně k ničemu, psal jsem tady někde (a vyhledávač to nenachází, tak to dám sem), že tenhle trenažer mám a následně se rozvinula diskuse, jestli je nebo není vhodný pro karbon rám (Scalpel HT). Neodradilo mě to od toho připravit si pro Scalpel zadní osu (DIY – taková se nevyrábí/neprodává) vhodnou pro upevnění do trenažeru, ale pak jsem si to rozmyslel (loni v zimě bylo pár dnů, kdy venku bylo docela hezky ale já měl FSi v trenažeru a nechtělo se mi demontovat osu atd, tak jsem točil nohama na místě i když venku by to bývalo šlo). Letos to bude jinak – Scalpela nechám tak jak je = ready pro případné výlety venku (doufám, že to aspoň občas půjde = nebude moc mrznout a nebude to klouzat) a do trenažeru jsem dnes umístil juniorův bajk (taky 29" HT, alu rám, nepoužívá ho).

        0 0
    • Prazak0  

      Mně se líbí ten Tacx Flow. Sledoval jsem videa na youtube, ale hlavně se mi líbí možnost odstupňovat zátěž po desítkách wattů. Jsem člověk, co rád měří. Pamatuji, jak jsem kdysi na hotelu v rámci zahraniční pracovní cesty tam šlapal na rotopedu. Ubíjející, protože ať jsem šlapal jakkoli, tak jsem neviděl ani „rychlost“, ani tep, zkrátka nic. Mít možnost přesně si nastavit zátěž se mi velmi líbí. Venku to moc nedocílím, z kopce, do kopce, přibrzdit před křitovatkou, zatáčkou, vyhýbat se dírám na silnici, hrbolům a kolejím, co jsou na okreskách kolem Prahy. Až tak po 20 km z domova to je trošku lepší, i když středočeský kraj má silnice v katastrofál­ním stavu.

      Teď jezdím spíš za tmy, takže přímo nemůžu sledovat ani tu rychlost. Wattmetr na kole nemám a ni si řídit nehodlám. Ale na trenažeru ho mít, tak z mého pohledu by to ježdění bylo pak zábavnější. Asi ideální pro trénink, jet určitý úsek na přesně stanovené watty, optimální pro trénink obecné vytrvalosti a nebo i tempa při vyšších wattech. Krom toho, pokud si člověk dokoupí software, tak pak to umí i simulovat terén. Nastaví se tam kopce, zátěž se mění dle předem stanoveného programu, „jízda“ se sleduje na monitoru.

      0 0
    • myreczech  

      Ahoj, měl jsem na pár dní Elite Qubo Power Fluid, byl bych si ho i nechal, ale dorazil mi vadný kus, který měl něco s ložiskem…ale můžu jen doporučit…chtěl jsem něco ke Zwiftu…hodně prograsivní křivka odporu, přiměřeně tichý…dobrý poměr kvalita/cena

      Ještě před ním jsem měl i Elite Turbo Muin Real B+, ale toho jsem se rád zbavil…byl sice Real, ale to bylo spíš ke škodě, když se jela nějaká hodně výškově členitá trasa, tak se to servo co mění zátěž nezastavilo a jeho zvuk byl dost otravný…

      Nakonec to vyhrál Kinetic Rock and Roll a nemůžu na něj dopustit…jen dořešit přídavný setvrvačník a je to dokonalý…tichý, pohodlný, člověk na tom není upnutý jak ve svěráku…se setrvačníkem hodně realistický…zastaví až cca za 1 minutu…

      0 0
    • blaf  

      na zimu vybiram trenazer, uvazuju o

      Jde mi o to, aby jizda na tom byla co nejvic podobna jizde venku a samozrejme o tichost. Podle toho co jsem cetl, tak direct drive (Muin) trenazery s velkym setrvacnikem jsou v tomhle nejlepsi. Zaroven jsou asi i hodne tiche. Ma smysl investovat do Muinu? Jak jsou na tom Qubo modely?

      Klidne dejte tipy na jine srovnatelne trenazery. (ANT+ FE-C neresim, zrejme to nevyuziju, zwift a podobne nehraju)

      0 0
      • Breakpain  

        Fluid – za mě … mám ho taky (možná ho budu prodávat a nechám si jen válce)

        Hydromag – měl jsem, v životě jsem tu páčku nepoužil … (na změnu odporu), takže defakto jen kabel k ničemu

        Muin – šetři trochu místo, ale nebavilo by mě to pořád rozpojovat. Nemám prostor na fixní trenažer, takže před a po jízdou následuje složení/uklizení kola i trenažeru pryč z bytu … Tady by přibylo ještě nasazování kola …

        0 0
        • blaf  

          Dik za reakci. Bojim se hlucnosti, proto ten Hydromag. Jak je na tom Hydromag ve srovnani s Fluid? Je tam nejaky rozdil v projevu (vubec netusim jake to na trenazeru je, znam jen valce)? S Muinem asi porovnat nemuzes, co?

          0 0
          • Delkim  

            a co JetFluid PRO? ten jsem po dlouhém váhání na jaře málem koupil, je to můj současný favorit na nový trenažér

            podle křivky se dá i dle rychlosti určit výkon a podle toho trénovat

            JetFluid PRO – nejtišší trenažér na trhu

            0 0
            • blaf  

              Uz jsem o nem cetl, ale nezabyval se jim kvuli cene. Za 10k uz je ten Muin, kde neni zadni kolo a tim odpada hluk od vypletu, plaste, valecku,… (mozna to neni problem, nevim). V cem by mel byt lepsi nez Qubo? Qubo mi prijde, ze ma progresivnejsi krivku, coz mi prijde lepsi.

              0 0
          • bradek  

            Měl jsem Elite Qubo Hydromag a úplně tichý nebyl, toto sice není moje video, ale dělal mi to samé:

            https://www.youtube.com/watch?…

            Doporučil bych Kinetic, já teď mám Magnetic 3.0 s regulací zátěže a ten tichý je, můžeš zkusit i Road machine, s tím zkušenosti nemám, ale recenze má dobré:

            http://www.competitivecyclist.com/…luid-trainer

            0 0
      • Prazak0  

        Já bych volil Elite Qubo Digital. Nevím, jestli je víc typů, ale bral bych ten, kde to má i tu zobrazovací jednotku, tj. nemusí se to napojovat na smartphone nebo pc. Třeba jak na tomhle odkazu http://www.kupkolo.cz/…ital_z92666/. Ukazuje to krom rychlosti (což je u trenažéru něco jiného než jízda venku) i výkon ve wattech, snad okamžitý a průměrný a kadenci. Když už mít trenažér, tak proč to nemít s ukazatelem wattů, tepu a frekvence šlapání. Jízda na trenažéru/rotopedu atd. mi přijde jako pakárna, vidět jen rychlost, která je nějaký fiktivní údaj mi přijde k ničemu. Vidět tam skutečné watty, dále TF a kadenci, tak člověk pak má aspoň nějakou zábavu.

        0 0
        • blaf  

          Jak na MUin, tak Fluid jde dokoupit krabicka, ktera je nauci vysilat vse, co jsi napsal, krabicku na riditka nepotrebuju, na to mam garmin, rychlost me nezajima, kadenci a watty mi meri kolo, jak trenazer meri tepy, to mi je zahadou :), takze nutne nepotrebuju, aby to umel trenazer, me jde spis o to, aby to bylo co nejpodobnejsi jizde venku (potom je venku i uvnitr stejne ftp), a aby byl tichy

          uz mam predvybrany Fluid, jestli se nic zasadniho nestane (treba vyrazna zmena ceny muinu), tak do nej pujdu

          0 0
          • bagr84  

            Mám Qubo Power Fluid a jsem spokojenej, naježděno pár desítek hodin. Zvuky výše mi to nedělá. Odpor se nastavuje řazením, příjde mi víc než dostatečný, 95% intervalů jezdím na malou pilu (qubo klade vyšší odpor než jízda venku, takže s převodama si musí vystačit každej). Odporová křivka je dost podobná reálu, odpor neroste lineárně jak u většiny magnetických trenažerů, pocitově je to přirozený.

            Nedávno jsem koušel magnetickej trenažer a nebavilo by mě to, bylo to divný.

            Jinak rozdíl FTP uvnitř / venku je dost o chlazení, doporučím spíš přikoupit jeden dva hodně solidní větráky, to dělá rozdíl jako prase :)

            0 0
            • kokoska.rokoska  

              +1

              Otevřené okno a super větrák(y) je základ.

              0 0
            • blaf  

              Jj, rozdil FTP venku/uvnitr je i o chlazeni, ale o tom trenazeru udajne taky, http://home.trainingpeaks.com/…ndoor-riding, Direct drive by na tom mely byt lepe, ale dej 35tis za Neo :)

              Nemas (nemate ostatni) zkusenosti s tim, jak presne ve srovnani s wattmerem meri Qubo Fluid watty? Trochu se bojim do toho cpat karbonovou jednici s wattmetrem a na zimaku ev. na trenazerovem kole wattmetr neni a nevim kdy bude (jestli bude spesl trenazerove kolo, tak to nebude mit wattmetr nikdy). Nebo v tom mate jednici?

              0 0
        • Delkim  

          magnetická vs. hydraulická brzda, to je myslím zásadní rozdíl a ve prospěch té hydraulické co se „realističnos­ti“ týče

          a Blaf má vlastní měříč výkonu a ten bude vždy přesnější než to zobrazení dle tabulky podle rychlosti

          ad zábava – pokud to půjde připojit na ZWIFT tak je o zábavu postaráno :)

          0 0
          • blaf  

            kdyz zabavu a zwift, tak neco, co umi ant+ fe-c

            0 0
            • jenda95  

              Zwift umí i BT

              0 0
              • blaf  

                to je mozne, myslel jsem to tak, ze kdyz zwift, tak trenazer, ktery umi elektronicke nastaveni zateze, at uz pres ant+ fe-c nebo bt, protoze bez toho automatickeho rizeni zateze je to takove polovicni

                0 0
                • Delkim  

                  jj, tomu rozumím, a aspoň se nemůže podvádět :)

                  na webu je spousta „profíků“ co v teplákách dávají +400 W a ve sprintu nad 1000 W jako prd.....

                  https://www.youtube.com/watch?…

                  0 0
                  • jenda95  

                    At si podvádí jak chtějí, já s nimi nezávodím. Každopádně válce/trenazer uz je se Zwiftem, je to úplně o něčem jiném (i s ohledem na SW Elite a dalších).

                    0 0
                    • blaf  

                      minulou zimu jsem zwift zkousel a s nebrzdenymi valci to bylo o nicem, proste jestli to ma za neco stat, tak tam musi byt to rizeni odporu zwiftem

                      0 0
      • bradek  

        Jinak tohle psal Shane Miller na YT po testování Elite Rampa:

        Q: Does sprinting like that on a carbon frame on a trainer damage the frame?

        A: No. I've done a video on this. I've sprinted on this frame for year indoors and spoken to a LOT of people including carbon composite experts. This won't damage the frame.

        .

        Sry, špatně zařazeno.

        0 0
    • Delkim  

      sice starší info, ale prý stále platné

      Specialized nedává záruku na karbonový rám pokud ho upnete do trenažéru

      0 0
      • bradek  

        Cube to taky nedoporučuje, jak by to bylo se zárukou není jístý:

        Can I use my CUBE bike on a bicycle trainer? Yes. However, all full suspension and carbon frames are excluded. Carbon frames can be seriously damaged by permanently fixing the bike on the bicycle trainer.

        .

        Jen mi není jasný, jak to poznaji, že to je zničený zrovna z trenažéru.

        0 0
      • blaf  

        Canyon doporučuje každé dva roky vyměnit veškerý karbonový materiál včetně rámu. Kdo to dělá? :) Ja věřím, že karbon v tom v klidu vydrží, když se na tom nespurtuje a pod.

        0 0
        • jenda95  

          Mi porad prijde, ze i male poskoceni na silnici v 30–50km/h rychlosti pro ten ram musi byt vetsi pecka, nez nejaky trenazer. Jasne, je to jina zatez, ale stejne. A obecne na internetu neni moc stiznosti, ze nekdo znicil ram na trenazeru – nejake sice jo, ale stejne tak jde najit, jak nekdo znicil ram na ceste. A kdyz jsem videl, jak do karbonovych ramu mlati a jak je ohybaji a ram prezije… pred 2 lety jsem to resil, ted na to kaslu a jezdim jak se mi chce.

          0 0
        • Delkim  

          Cervelo na webu uvádí, že nedoporučuje chodit ze sedla a např. sprintovat, ale v jízdě v sedle nevidí žádný problém

          0 0
      • bradek  

        Jinak tohle psal Shane Miller na YT po testování Elite Rampa:

        Q: Does sprinting like that on a carbon frame on a trainer damage the frame?

        A: No. I've done a video on this. I've sprinted on this frame for year indoors and spoken to a LOT of people including carbon composite experts. This won't damage the frame.

        0 0
        • milan.v  

          To my ale moc dobře víme a ve vláknech k výběru trenažéru se to několikrát do roka i objeví… ;o)

          0 1

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.