• Effa

    Ahoj, prošel jsem tady co slo ohledne cyklotrenazeru ale stejne z toho nejsem moudrý. Jedine co vim, ze nechci válce a rad bych něco co ma reálné chování (nebo alespon hodne podobne) jako normální jízda venku. Do trenqzeru bych rad upinal jak silniční kolo tak mtb (jestli to jde). To co ale řeším je sledovani trasy na pc ta jízdy. Nejde mi o závody ale například o to, ze bych si treba chtěl projet Galibier tak aby mi to simulovalo reálnou zátěž. Dočetl sem se ze nekteré umi to ze si nahrajete trasu kterou projizdite a pak si ji naimportujete. Jsem v tomhle uplne lama takze netuším co je k tomu všemu potreba (nejaky soft, hardware). Mohl by mi s tim někdo poradit? Cenový strop rekneme 15 tis jestli se za ty peníze da něco sehnat. diky moc

    0 0
    • Orbicek  

      Jestli umíš anglicky tak prostuduj tohle: https://www.dcrainmaker.com/…dations.html

      Ve zkratce – pokud chceš, aby simuloval zátěž, musíš mít tzv. Smart trenážer – to jest takových, který jeschopný propojit se s počítačem skrz ANt+ nebo bluetooth. Nejlevnější je asi Tacx Vortex Smart nebo Elito Rampa. O něco drazší mírně nad limit jsou trenážery, kde nasazuješ zadní kolo na kazetu na trenážeru – Tacx Flux nebo ted Elite bude mít nový nazvaný Direto – cena kolem 20000. Nad tím už jsou pak topend modely jako Tacx Neo, Elite Drivo nebo Wahoo Kickr.

      Osbně jsem měl jak trenažér s válečkem tak i trenažér, kde sundáváš zadní kolo a u druhého jednoznačně lepší pocit z jízdy.

      Důležité je taky jaký software chceš používat, jestli ti bude stačit něco co dávají k trenážeru – většina výrobců má vlastní aplikace- někdě zdarma, někde musíš platit. Nebo budeš používat něco jako Zwift nebo TranerRoad.

      0 0
      • Effa  

        Diky za odpoved. Tim pocitem z jízdy myslíš ze je vernejsi podání slapani, nebo jak to nazvat? Nebo spis ze se nic nestane kolu nebo tobe? Raději bych kolo nesundaval, ale kdyz by to bylo ku prospěchu věci tak se tomu nebráním.

        Co se tyka software tak tam prave vůbec nevim. Docet jsem se ze pred lety dokonce někdo z výrobců umožňoval nahrát si svou vlastní trasu na telefon a tu si pak projet. Jestli chápu dobre tak zwift je simulace závodu, coz mne neláká, spíše me zaujala ta možnost projet si nejake kopce treba v Alpách a v létě si je pak treba dat naživo :)

        Je nejaka možnost si ty jednotlive modely vyzkoušet? Našel jsem ze dřív byly v decathlonu ale ted uz jsem je tam nikde nenašel.

        0 0
        • Orbicek  

          Je to vernejsi pocit slapani, u tech levnejsich, ktera treba nemaji tak velky setrvacnik, je to slapani takove divne, jako bys musel vytahnout nohy z blata v dolni uvrati, zvlast kdyz trochu zpomalis kadenci.

          Jinak TAcx i Elite myslim maji moznost projizdet realne trate, pak jsou i 3rd party aplikace, ktere to taky umi -treba Kinomap, ale i spousta dalsich – jen musis mit smart tranier, aby umeli spolu komunikovat.

          C se tyce Zwiftu, tak v nem muzes, ale nemusis, zavodit, muzes klidne jen volne jezdit, nebo odjet nejake naplanovane workouty, pripadne se i ucastnit nejakych group rides, de se nzavodi. Me to chytlo hodne a tak doporucuju zkusit – plus pri tech zavodech se clovek zmackne tak, jak nikdy, takze super trenink.

          Co se týče vyzkoušení, tak to neporadím, asi zkusit obvolat prodejce, jestli by byli ochotní vybalit a nechat vyzkoušet.

          0 0
    • Delkim  

      pročti si, spousta užitečných informací

      ten ZWIFT není závodní simulace, závody se tam též jezdí, ale jsou tam dají se jezdit i tréninky, volné jízdy, domluva s kámošem, atd… v podstatě neomezené možnosti až tedy na volby lokací, ale i to se pořád vylepšuje

      http://www.bike-forum.cz/…r-jinak.html

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.