Cyklotrasy na Šumavě-značení

12 nepřečtených
  • Kohout

    Byl jsem s rodinou na cyklodovolené na Šumave. Docela mě překvapilo chaotické a místy dost chabé značení cyklotras. Spousta cyklotras vůbec neodpovídala mapě (Shocart č. 34, 2005). Jaké jsou Vaše zkušenosti?

    Anketa: Cyklotrasy na Šumavě jsou značeny:

    0x
    0%
    5x
    38%
    0 0
    • oxyaction  

      To není ale jen problém Šumavy,v tomhle oboru maj dobrý značení turisti,po jejich značkach trefim vždy.

      0 0
    • De.Fly  

      ja jezdim jedine podle „edice klubu ceskych turistu“ maj tam kazdou mensi cestu,, ty cyklomapy mi prijdou hlavne na asfaltky

      0 0
    • Smazaný účet  

      nevim… nic divnýho mi na nich nepřipadalo… s mapou jsem všude bez problémů trefil… podle žlutejch cedulek se nikdy moc neřídím, dávám přednost tomu vědět kde jsem a orientovat se.

      0 0
    • pavelr  

      V poslední šedesátkové cyklomapě doporučuje Shocart jízdu po silnici, která leží 2m pod hladinou Želivský přehrady, takže mě tohle nepřekvapuje. Stačí jedna chybějící cyklotabulka a jsi namydlenej. To se ti u tur. značení stát nemůže. Takže ať žijou turisti a jejich značení!

      0 0
    • JirkaB.2  

      Dobrý den chtěl bych se podělit o čerstvou zkušenost o značení cyklotras na Šumavě. V sobotu 22.6 2014 jsem se vydal na horských kolech s kamarády s Úbice na Zlatou Studnu a dále na Horskou Kvildu,Churáňov a zpět.K mému velkému překvapení jsme záhy zjistili ,že systém značení tras je velmi nepřehledný a špatně značený.Jak jsme potkávali další cyklisty zjistili jsme ,že v tom nejsme sami a že podobné problém mají i ostatní.Jsem nespokojený s prácí NP Šumava, jak k turisům – cyklistům přistupují (asi o ně nestojí).Pokud jsem u NP Šumava, byl pro mě dost neskutečný zážitek vidět v Národním parku těžce zničenou lesní cestu s hlubokými(až půl metrovými) vyjetými kolejemi od těžké techniky.Můžete se sami přesvědčit – cesta souběžná s turistickou červenou trasou ze Zlaté Studny na Horskou Kvildu. Naopak bych chtěl pochválit značení tras se zajímavým naučným doprovodem které jsou umístěny okolo Kašperských Hor.MTB – cykloturistické trasy – Javornické okruhy.Ty doporučuji,mají vlastní přehledné značení.Přeji všem hezké zážitky na kolech.J.Bednář Č­.B.

      0 0
    • notobi  

      nebude to tim že se za DEVĚT LET nejspíš dost věcí změnilo?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.