• Poky14

    Někdo zkušenost s cyklomaraton v Hradci?

    0 0
    • HonzaRez  

      Jakožto občan zásadně negativní…

      0 0
    • lucka88  

      Jo, jela jsem loni a super

      0 0
    • mikub  

      Takovej polet po šotolinách, bikových terénů pramálo, ke konci asi 8 km jízda po asfaltu. Na občerstvovačce si bidon nevyměníš, pouze doplníš. Zhuntovat se tam ale dá pěkně a ze stran organizace mi tam nepřišly nějaké zásadní problémy.

      0 0
    • embi  

      Nic moc, teren na gravel. Prumer se tam jezdi 30 kmh

      0 0
    • morso  

      jako je fajn, že lidé sportují a hýbou se, takže dobře, že se to jede a lidé se zvednou, ale pokud jsi zvyklý opravdu MTB maratony, tak tohle není klasický maraton, tak je člověk zná odjinud a budeš zklamaný. Ono ani není kde brát…kopce a pořádný terén prostě tady nevymyslíš :-(, jsi v HK…:-).

      0 0
      • kucka7  

        :) jel jsi cyklovyzvu – Novacup? Vážně myslíš, že se nedá kolem Hradce udělat pěkná mtb trať. Tak v říjnu na přesunutým Hradeckým Novacupu se ukaž. :))

        0 0
        • mikub  

          Hele, ono je to těžší. Ty traily okolo Markokánky tam lidi z Nova Cupu dost postavili a docela obdivuju Cyklomaraton, že nepodlehl pokušení na tom parazitovat. Aby to v okolí Hradce bylo zajímavý pro MTB, tak ten pořadatel musí trošku tvořit.

          Na druhou stranu, ta trasa je zbytečně lehká i na poměry neupravených Hradeckých lesů.

          0 0
        • morso  

          …hele, já se už ukazovat nemusím :-), to nechám mladším :-), ale Hradecký maraton jsem jel v prvních ročnících, ale mě fakt braly jiné tratě…pamětníci možná pamatují cyklomaraton ve Svijanském Újezdě, kdy dojezd do cíle byl kličkování mezi přepravkama na dvoře pivovaru Svijany…úžasná věc, tedy až na ten výšlap na Ještěd :-), stějně tak jsem miloval Sudety nebo i Krkonošský maraton v Lomnici…ale nyní už tohle neřeším a nechávám mladším a ambiciózním, nicméně z mého pohledu musí mít takový maraton prostě vrchol…zabijácký kopec…Ještěd, Hvězdu, Tábor… :-).Třeba i první ročník tenkrát ještě Nova Author Cupu byla nuda…kvanta lidí a kromě stoupání z Josefova dolu na hřebeny pak už nuda :-). Ale ta atmosféra ve Svijanech byla božská…vč. večerního skoku na kole do požární nádrže před odbornou poroto nebo vrchol celé soutěže zvaný pivobiker…kdopak pamatuje pivobikera??? Ale já už mám v tomto směru odježděno…:-)

          0 0
          • Venda  

            To je právě ono. V prvnich ročnících to byla stihacka po rovinkách. Ted tam přibylo cca 20 km trailu (nevim teda na kolika z toho se to jede) a ty zavodniky proverej jak fyzicky tak technicky. Tahly kopec tam není, ale nahoru dolu to je furt. I kdyz po peti metrech

            0 0
            • morso  

              no pokud správně koukám na stránky maratonu, tak převýšení je na 60km 600m, což fakt není nic moc, nějakých 100m na 10km. Když vezmu třeba 60km sudety, je to 1600m. V Lomnici to mívalo tuším přes 2100 převýšení, ale byl o něco delší.

              0 0
              • Venda  

                Vzdyt nikdo nepise, ze je tady dlouhej kopec. Ja jen pisu, ze ty traily na Marokance konkrétně me unavej vic nez dlouhy tahly kopce. Drti se to nahoru, hned zas dolu. Oboji i technicky narocnejc, takze zadny leharo v sede. Hezky prace s tezistem atd. A jak jsem psal,je to blbejch pet pet metru prevyseni. Ale furt dokola…

                A pro zajímavost, ted jsem byl na TrutnovTrails a za 21 km jsem nastoupal 1500 m, takze srovnani mam. 

                0 0
    • morso  

      já to nehaním, jen se vyjadřuju k dotazu na tuto akci a porovnával jsem to s jinými maratony. Technicky to jistě v některých úsecích je jezdivé. Já jsem se vždy potřeboval na takové akci prostě vyšťavit do maxima, ale tak nějak v kopcích. Když tu někdo jiný píše, že průměr je okolo 30km/hod., tak je to hodně placatý profil, to je vše.

      0 0
      • Venda  

        No a ja ti furt píšu, ze ten maraton z prvnich rocniku, cos absolvoval, dnes uz vypadá jinak. A je to taky dřina, i kdyz tu neni kopec…

        0 0
        • morso  

          …já ti to neberu, ale fyziku neoblbneš…když na 60km nastupáš 600m, 1600m nebo 2000m, prostě to na těch nohách poznáš…takže jen nechtějme srovnávat náročnost trasy v horách a trasy okolo HK, toť vše, ale netvrdím, že to je výlet okolo města.

          0 0
          • Venda  

            Hele ja ti to brat taky nebudu. Jen ti napsled napisu, ze za 20 km tady kolem Marokanky jsem normalne vic unavenej nez kdyz jsem byl v utery na TT, kde jsem za tech 20 km nastoupal 1450 m. Pravda je, ze jsem lepsi tempar nez kdyz se to kazdych 10 m mění. Vyzkousej, uvidis…

            0 0
            • mikub  

              Jenže ten cyklomaraton na traily kolem Marokánky vůbec nezavítá. Na druhou stranu, pokud se kolega nedokáže na dvouhodinovém závodě bez kopce unavit, pravděpodobně má problém s technikou šlapání a vůlí ;)

              0 0
              • morso  

                …já jsem neřekl, že se nedokážu na takové akci unavit, ale jen jsem psal, že mě takové akce příliš nebaví a pokud je někdo zvyklý na klasické cyklomaratony, tak tohle není úplně to, co se jezdívá… Dotaz zněl na tuto akci a tak jsem pouze napsal svůj názor. Já mám rád MTB maratony a tohle není úplně ten případ. Mám rád i ten adrenalin, když se na sudetech maže z Hvězdy dolů, když to tam padá a je to prostě mazec, ale to je na každém, co kde chce a co má rád, naprosto věřím tomu, že to někomu okolo HK vyhovuje.

                0 0
    • Jano86  

      Hlavne ze v okoli Hk aspoň neco je to je základ

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.