• colombo1

    Ahoj všem,

    chystám se obměnit můj odschoolový tachometr a nějak se nemůžu rozhodnout, který bych měl pořídit. Uvažoval jsem samozřejmě nad nějakým malým Garminem (např. Edge 25), ale odrazuje mě omezení v tom smyslu, že se mi nechce tachometr často sundavat a nabíjet (výdrž max 8 hodin), takže jsem z tohoto důvodu z výběru vyřadil tachometry s GPS – pro záznam trasy si vystačím s aplikací v telefonu (Strava), se kterou jsem spokojen. Chtěl bych něco s měřením kadence, možná i tepovou frekvencí? Prošel jsem si fórum, pohledal na internetu a mám tři favority. Prosím tedy o Vaše rady a doporučení a hlavně o osobní zkušenosti s cyklopočítači v mém výběru:

    Podle mě to vypadá na osvědčený a spolehlivý cyklopočítač.

    Tady se mi zamlouvá podpora NFC, takže data z jízdy půjdou překlopit do telefonu (a doufám i do Stravy).

    U tohoto počítače se mi líbí přezrcadlení dat z telefonu do počítače – počítám s případným dokoupením senzorů. Nevím jak bude fungovat překlápění do Stravy – pochopil jsem, že tachometr funguje pouze se „svojí“ aplikací.

    Pokud má někdo zkušenosti s výše uvedenými počítači, budu rád, když se podělíte :-) Pokud používáte něco jiného, co je podle vás lepší, tak mi dejte tip. Děkuji za Váš čas.

    0 0
    • MirosPikos  

      Překvapuje mě, že TOPEAK za 2,5k nemá ani barometrický výškoměr. Jinak Sigma mi obecně nesmí do domu. Těžko tedy něco z těchto doporučit. K Sigmě bych rozhodně dokoupil balení náhradních baterií :)

      0 0
    • mr.ricardo  

      Kdyz s sebou vozis telefon, tak jestli umi ANT+ ( coz by mel), staci, kdyz poridis jen hrudni pas a snimac kadence a rychlosti (treba Garmin nebo Polar nebo nejakou cinu) a mas to potom vsechno v jednom a rovnou ve Strave.

      0 0
      • colombo1  

        To je pravda, ale já bych chtěl například kadenci sledovat za jízdy a přidělávat telefon (pádlo Samsung S5) na řídítka se mi nechce. Takže právě proto chci něco co mi to ukáže za jízdy a zároveň to půjde šoupnout do telefonu.

        0 0
      • IndyCZ  

        Pokud chceš data vidět, tak mobil není ideální řešení. Pokud ne, tak klidně..

        0 0
    • Mirec.K  

      Nahrávanie z Topeka-u do PC, nevidím význam. Ono mobil ti zaznamená trasu a rýchlosť, k tomu nijako nenaláduješ tú kadenciu, prípadne tep z tohto prístroja. A mať samostatne GPS v histórii a naopak kadenciu a tep iba „live“, tiež nevidím význam (ale nevyhováram Ti to, každý máme iné požiadavky).

      Ja som teraz manželke kúpil lacný Bryton Rider 310, dajú sa k tomu pripojiť senzory cez ANT+, ma to dobrú výdrž batérie, je to čitateľné. Má to tiež barometer, na rekreačné použitie výborný prístroj.

      0 0
      • colombo1  

        Vypadá to zajímavě – dočetl jsem se výdrž baterie 36 hodin, což je dobrý, je to číslo reálný? Právě výdrž baterie mě odradila od Garminu (Edge 25), ale výdrž přes 30 hodin to by bylo něco jinýho :-).

        0 0
        • Mirec.K  

          Odmerané to nemám, ale polovička bola zatiaľ na 4-och výjazdoch (cca 9,5 hodiny), nastavený zápis aj GPS na max, vždy po výjazde to pichne do PC len na stiahnutie súboru (nenecháva to dobyť do plna) a ikonka stále ukazuje plné 3 paličky (% som nepozeral, to viem pozrieť až vo štvrtok), takže výdrž bude podľa mňa dostatočná :)

          0 0
    • Nutribird  

      Hoj, mám Rox 6 a zatím spokojenost. Nájezd 1300 km, funguje bezvadně, jednoduché ovládání. Přidělat lze gumkama nebo paskama, obojí dodáno od výrobce.

      0 0
      • colombo1  

        A máš tu plnou výbavu? (tepák, kadence, rychlost) Zajímalo by mě jestli vypadává signál a pokud ano tak jak často?

        0 0
        • zdenek007  

          Mám taky a signál vypadává , pokud je zapnuté světlo. Jinak, už bych si ho nekoupil. Přešel jsem na garmin fenix 3. U té sigmy byl problém s nahráváním a následné analýzy dat. Takže ideálně něco, co komunikuje se stravou

          0 0
    • petyn  

      Mám 23.16 najeto od ledna cca 2200 km a to NFC je fakt dobrý. Ze začátku problémy a po reklamaci to chvíli zlobilo a ted pohoda. Jsem spokojený. Manželka má po mně Rox 5. a baterky v compu snímači rychlosti , kadence a tepáku už druhým rokem bez výměny a ještě ani nesignalizují slabou baterii.

      0 0
      • colombo1  

        To vlákno o 23.16 jsem četl, takže znám tu anabázi s reklamací znám :-)

        0 0
    • gollum  

      Mám garmin FR910×t, nový má výdrž asi 20hodin (nemohu potvrdit), několik roků používaný má výdrž asi 16–17hodin (kupoval jsem z druhé ruky). Přenos dat do PC je pomocí ANT+, takže je dost pomalý. Kupoval jsem ho před půlrokem se snímačem HR za 3000. Já osobně jsem spokojený. Při nabíjení pokračuje záznam (jen se nezobrazuje obrazovka), takže se dá výdrž prodloužit. Původně jsem chtěl kupovat teď někdy (časově po vydání fenixu 5) fenix 3, nebo později, až se vychytají chyby a klesne cena tak fenix 5, ale původní sportester mi dosloužil na konci léta, tak jsem musel řešit náhradu dříve…

      0 0
      • colombo1  

        Ty hodinky od Garminu jsou určitě dobrý – u nich by mi to častější nabíjení nevadilo, protože hodinky stejně nosíš narozdíl od tachometru s sebou. Akorát nevím jak je to za jízdy na kole – sledovat rychlost apod. na ruce je dost nepraktické – dá se to nějak rozumně dát na řídítka?

        0 0
    • atty  

      Garmin na to dělá speciální držák na řídítka

      https://www.alza.cz/…d4737168.htm?…

      nicméně stačí si udělat doma klidně svépomocí něco podobnýho z pěnové gumy a hodinky pevně připnout. Ten Od Garminu má samozřejmě navíc to „jištění“, že i když by hodinky sklouzly z gumy, chytí je ten pásek zepředu. Ale to je použitelné spíš tak na silničku a hladkou silnici – na bike někam byť jen na rozbitou cyklostezku na to nijak úžasně vidět není – přeci jen ten displej má necelý 4cm úhlopříčku a při použití 4 datových polí na displeji a k tomu drncání kola v terénu, jsou prostě údaje hodně titěrný.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce