• Lewa

Zdravim, uz ho nekdo mate? Nejake zasadni zajimavosti?

Diky.

0 0
    • yaras  

Zrovna nad ním hodně přemejšlím, asi do něj půjdu. Byl jsem přes zimu v Asii a tam to používají snad všichni…

0 0
      • Lewa  

Ja uz ho mam. Za tu cenu dobry, ale chce to doladit. Dulezity je, ze support reaguje a maji snahu to vylepsovat.

0 1
        • yaras  

Dneska taky došel, přecházel jsem z Roxe 4.0, já jsem mega spoko, pro mě bylo straaašně moc důležitý, že vidím zařazený převody na Di2 :D Jen nějak nevidím staženou mapu, když se během jízdy přepnu na stránku s mapou, ale to mě nějak netrápí, abych to třeba vracel…

0 0
          • Lewa  

Mapu jsem taky nevidel a pak jsem si vsiml, ze se mapy nestahly cele…pak uz Ok

0 0
            • yaras  

Tak mi to pomohlo taky – teď už si nemám na co stěžovat.

0 0
        • niro125  

Má ten computer i češtinu ? A případně jak se chová navigace – je to použitelné ?

0 0
          • yaras  

Češtinu nemá, navi jsem ještě nezkoušel, cosi na mě vlezlo, tak jsem rád, že jsem s tím jel aspoň jednou…

0 0
    • xtonda  

Jak to mají s aktualizacemi map? Levný čínský komp s navigací zní hezky, ale pokud vydají mapy při vydání kompu a pak už nikdy, tak to ztrácí kouzlo, to mě zatím odradilo od BSC300, kde to vypadá, že mapa ke stažení je rok stará.

0 0
      • yaras  

Tak samozřejmě to ztrácí kouzlo jak pro koho, že jo, kdo nepotřebuje navigovat, tak je mu to jedno, viz já. Jinak zkusil jsem googlit a ohledně aktualizace map jsem nenašel nic. Když by něco vyskočilo v appce/na tachometru, zkusim si vzpomenout a napsat sem.

0 0
        • xtonda  

No tak nějak sem nepředpokládal, že si někdo koupí cyklokomp s mapama, když ho mapy a navigace nezajímaj.

1 0
          • yaras  

Zrovna u mě je to třeba jediná věc, která mě vůbec nezajímá :D

0 0
      • yaras  

Už jsem si vzpomněl kde jsem to viděl, přímo v computeru – používá to Open Street Map, jestli ti to k něčemu je. A zrovna na mě vyskočila aktualizace FW, kde přidali další státy, tak snad to nějak fungovat bude…

0 0
        • xtonda  

To se dalo předpokládat, stejně jako igpsport. To ale pořád neznamená, že mapový soubor aby ho navigace přijala je schopen sestavit někdo jiný než výrobce.

0 0
          • Lewa  

Ja tam normalne inportuju trasy z mapy.cz a funguje to

0 0
            • BB  

on ale nemyslel trasy, ale aktualizaci map

1 0
    • tm  

Ahoj,

prosím uživatele C606, máte nějaké další postřehy z provozu?

Vážně o něm uvažuju, budu potřebovat navigovat na zahraničních silnicích + bych ho rád spároval s radarem Bryton.

Trasy si chci připravit na mapy.cz a pak importovat do C606

Díky za reakce.

0 0
      • yaras  

Postřehy…no teoreticky ne, prostě to funguje :) Už jsem objednal druhej, manželce. Navigování taky funguje pěkně, jen jsem si všiml jedné věci, že když jedeš mimo navigovanou trasu (třeba dvě silnice vedoucí vedle sebe), tak tě to furt žene zpátky, než aby to přesměrovalo. Někde jsem se dočetl, že by ses musel vzdálit od trasy dál, aby to přesměrovalo. Ale navigování mě na tom tachometru zas tak nezajímá, tak víc k navigování nenapíšu. Jo a displej by mohl být světlejší (jezdím na automatickou regulaci podsvitu) – ale nic s čím by se nedalo žít. Za mě za ty prachy naprosto super.

0 0
      • Petr Minarik  

Má potenciál, ale ještě není úplně vyladěný. Můžeš si přečíst moji podrobnou recenzi, kde C606 srovnávám i s Garmin, Wahoo, a dalšími, pokud tě zajímá víc.

3 0
      • tm  

Díky pánové, vyzkouším ho, tedy.

0 0
        • yaras  

Není za co, všechno je to o tom, co od toho člověk čeká. Já původní GPS tachec (Sigma ROX 4.0) kupoval jen kvůli tomu, abych jednoduše logoval švihy včetně trasy. No a kdybych nepřecházel na Di2, tak ho mám doteď – strašně nutně potřebuju vidět na tachometru zařazenej převod, neustále jsem se díval na kazetu, kde zrovna jsem, abych nekřížil řetěz atd. Jo vim, zbytečně to přehánim, ale i když jsem se hlídal, abych furt nečučel na kazetu, tak jsem to stejně dělal. C606 to vyřešil. Proto mě třeba nevzrušuje navigace (jo, občas se to hodí, ale i podle toho ROXe jsem dojel), a hlavní účel, proč mám GPS tachec to splňuje na výbornou, takže asi tak…

0 0
      • prochyz  

Mám jej asi půl roku a spokojenost. Pořídil jsem k němu i zadní radar a funguje to skvěle. Za ty peníze super kup.

Dá se to spárovat i s věcmi od Sramu ( zařazené stupně na silnici, wattmetr…)

0 0
    • ceo  

Na mapách nejsou barevně značené turistické značky.

Zkousel jsem app a tam jsem je neviděl

0 0
      • kamilk  

Vzhledem k tomu, že tam není TOPO mapa CZ, tak tam turistické značení nelze čekat.

0 0
        • Koli13  

Přesně tak. Na druhou stranu ty jejich mapy jsou celkem v pohodě, pro mě velký rozdíl, když jsem dřív jezdil podle slepé navigace na Fenix 5. Z Magene jsem za ty prachy (levnější než edge 130) opravdu nadšenej a moc nechápu to přímé srovnávání s Edge 540, když Magene stojí méně než půlku. Pokud se někomu příčí dát ty prachy za Garmin jako mně, tak dobrá alternativa, výdrž baterie naprosto v pohodě, aplikace funguje spolehlivě, aspoň ta pro iOS. Pár výtek mám – nezobrazuje se graf výškového profilů importované trasy, poslal jsem dotaz na helpdesk a čekám na odpověď, asi to vyřeší nějaká další aktualizace. Nejde zobrazit teplota při jízdě, ale v záznamech o jízdních datech se pak objeví. Ostatní data shodná s Garminem, upřímně mi chybí jen ten graf, abych viděl jak dlouhej kopec mě čeká a kolik výškových metrů chybí do cíle. Dle zahraniční diskuzí navigace jako taková, nefunguje úplně na jedničku, ale já stejně vždy jen importuju předem připravenou trasu a to funguje spolehlivě.

1 0
          • Moses  

Ahoj, mohl bych být tak troufalej a poprosit tě o pomoc s detailem mapy? Rád jezdím co nejvíce mimo silnice a k tomu je potřeba využívat maximum stezek. Mám dvě testovací místa a kdybys mi mohl říci (poslat fotku, screenshot), zda jejich mapy vidí detaily jako na mapy.cz, tak bys mi moc pomohl. Díky

1. Stezka podél trati spojující Letňany a Kbely (Praha).
            2. Háj Beckov u Panenské Břežany, Bášť a Sedlec, případně orientační bod vrchol Mnich.
            0 0
      • milan.v  

Ufff… Doufám, že jsi CEO tak maximálně doma…

0 3
    • Regnialf  

Zdravím,

je možné přes web prohlížet data o jízdě nebo pouze v aplikaci OneLapFit v mobilu?

Díky.

0 0
      • Petr Minarik  

Pouze v OneLapFit appce.

1 0
        • ufoncz  

Asi bych jedním dechem dodal, že to ničemu nevadí. Garmin (Connect), Lezyne (GPS Root) a další tohleto mají, ale stejně jsou podle zaměření uživatele lepší univerzální weby jako Strava, Komoot, Ride with GPS nebo TrainingPeaks. Automatická synchronizace je bohužel u Magene jen do Stravy a TP, jakákoli spolupráce s dalšími (ať už pro sledování aktivit nebo naopak při importu naplánovaných tras) probíhá na několik kliknutí navíc přes exporty/importy FIT, resp. GPX.

1 0
          • Regnialf  

Diky za odpovedi.

Synchron do Stravy funguje vyborne, s Garmin to bylo pomalejsi, Strava cislo jedna u mne. BT a Wifi slape rychle, to je radost pouzivat.

Import GPX za me lepsi, staci nakopirovat do mobilu a v apce naimportovat.

U Garminu reseni pres web a synchronizaci zbytecne slozite.

0 1
    • otecius  

Ahoj, máte to někdo spárovaný s Garmin varia radarem – ten už mám delší dobu, používám s tel, ale zvažuji koupit zobrazovací zařízení s GPS kvůli bikepackingu a toto pokud by fungovalo s Garminem, tak je asi cena/výkon nejlepší možná věc.

Díky za odpověď, nikde jsem to nenašel..

0 1
      • gersa  

Ano, funguje to

1 0
        • otecius  

Díky za info a ještě jeden hloupý dotaz: můžu mít mapu s navigací a radar na jedné obrazovce zároveň? Koukal jsem asi na 20 videí na youtube a nikde to nemají zároveň, vždy jedno nebo druhé…

0 0
          • gersa  

Nevím, jak je to u Magenu. Mám to napárované s computerem Garmin a tam je info z Radaru zobrazeno jako proužek na jedné straně displaye. Co je na zbytku displaye je na tobě, můžeš si tam volit obrazovky podle sebe

0 0
            • otecius  

To je jasný, ale já potřebuju vědět jestli to funguje i obráceně? Magene cyklopočítač a Garmin radar..

Takže to zatím nikdo nezkoušel?

0 1
    • Kamilac  

Ahoj, jak ta C606 pobírá lesní cesty a polňačky? Když do ní člověk nahraje GPX kde jsou lesní a polní cesty dokaže po nich taky navigovat, zobrazí se na mapě? Nebo to vypadá jako slepý místo, kde nic neni. Díky.

2 0
      • ufoncz  

Pokud je cesta na OpenStreetMap (resp. byla v dobe tvorby mapovych podkladu), je ve vektorove podobe i v C606.

1 0
      • Koli13  

Ahoj, většinou jsou tam viditelné všechny cesty jako na mapy.cz, tjn polňačky, lesní cesty, turistický atd… ale používám navigaci s předem naplánovanou trasou. Pokud začne magene plánovat samo, třeba kvůli přesměrování trasy, tak vybírá silnice. Ale před pár týdny proběhl nějaký upgrade a od té doby jsem to zatím netestoval, třeba to bude fungovat už jinak.

0 1
        • Kamilac  

Díky, asi do něj půjdu. Zajímá mě de facto jen občasná navigace, kdy si to naklikám na mapách cz a na exportuju. Na ostatní metriky používám Fenix 7, ale tam ta mapa je taková malá a telefon na řiditkách vozit nechci.

0 0
    • ceo  

Dá se už posouvat mapa? Dřívější recenze uváděly jen zoom

0 0
    • milan.v  

Jedna starší obsáhlejší recenze, třeba se bude někomu hodit…

TEST: Magene C606 GPS

https://mtbs.cz/…ene-c606-gps

1 0
    • Tomino 69  

Na Allegro je c606 za 2100 + doprava 350. S ohledem na dobu dodání a prodávajícího to pojede z Číny, ale cena je zajímavá…bohužel zatím chybí hodnocení prodejce ????

Zkoušel jsem poslat pár doplňujících dotazů na support, tak uvidíme, jestli budou reagovat.

https://allegro.cz/…-17111512397

0 1
      • Tomino 69  

Tak produkt již není v nabídce, po pár dotazech zboží staženo…evidentně to byla levárna

0 0
    • Cipísek  

Zdarec, v nové aktualizaci naskočila fce „climbing planning“ už někdo víte, jak to funguje, jestli vůbec?

0 0
    • rk1  

Ahoj, fungují na něm Strava Live segmenty? A je možnost přepínat obrazovky i pomocí tlačítek, pokud nechci zrovna používat dotyk?

0 0
      • Regnialf  

Prepinat lze jednim tlacitkem, toci obrazovky dokola.

Segmenty nevim, bez Premium uctu nevyzkousim.

0 0
    • Regnialf  

ChatGPT pise ze Live segmenty neumi, snad ma pravdu ????.

0 0
    • Podlogii  

Nevíte prosím někdo, jak na úvodní display přidat další okýnko měření (datové pole) ? Chci tam přidat wattmeter a nemůžu přijít na to jak…

0 0
    • Cipísek  

Dotaz, jakým způsobem a kde vyskakují oznámení z mobilu? Psal jsem na podporu a neodpověděli.

Dík

0 0
      • Regnialf  

Kde by měli vyskakovat? :-) V aplikaci nastavíš, co chceš oznamovat.

A ve spodní části display Magene vyskočí okno a v něm ikona dle druhu oznámení a 2 řádky textu.

0 0
        • Cipísek  

Mě to právě nefunguje :o) proto se ptám.

v APK to nastavené mám, z báglu slyším pípání a na kompu nic.

Myslím si že mám vše zapnuté jak má být

0 0
          • Regnialf  

Mam sparovano s Iphonem a vse slape.

0 0
            • Cipísek  

Já mám android.

Našel jsem oznámení na hodně divným místě, v podsatě je to nepoužitelný při jízdě a ne pokaždé se tam oznámení objeví.

Když ze základní obrazovky při spuštěné aktivitě stáhnu zhora lištu a posunu se doprava, tam oznámení je.

Naštěstí to nepotřebuji k životu, ale byl by to příjemný bonus :o)

0 0
              • Regnialf  

Tam je seznam oznameni.

Pokud funguje oznameni, pak ve spodni polovine displaye se objevi okno s notifikaci.

S Androidem nemam zkusenost, zkus technickou podporu, co jsem cetl i na foru tak reagovali.

Pomer cena vykon pro me zajimavy, Garminy x4× jsou jinde, ale i cenou jinde.

Notifikace nebarunjako neco nutneho, nekdy to jen rusi a otravuje pri vyjizdce.

0 0
              • 13579  

Ahoj, povedlo se ti rozeběhnout ty notifikace? Mám android a mám to úplně stejně. Notifikace sice přijdou na místo kam mají, ale bez upozornění.

0 0
                • Cipísek  

Sorry že píšu tak pozdě…

Bohužel nepodařilo :-(

Při zapnuté aktivitě ani při jízdě podle navigace prostě notifikace nejdou.

Ale krásná notifikace na mě vyskočila, když jsem comp držel v ruce a koukal jsem na souhrn jízdy těsně po ukončení aktivity :o)

Se.e mě to, ani z podpory nereagují.

0 0
    • pivař  

Ahoj, při párování C606 s appkou to na synkovo telefonu nejde. Máte (měli jste) takový problém? Je nějaké omezení na HW nebo SW telefonu?

0 0
    • Regnialf  

Zdravím, zkoušel někdo v reálu Climb? Jak se to chová apod.?

Dnes jsem si zapnul navigaci na známé trase a za mě Climb zklamání, čekal jsem trochu více.

Je to první verze FW, snad budou další následovat.

0 0
      • Cipísek  

Já to zatím párkrát zkoušel taky jen na známé trase. Jak říkaš, čekal jsem taky asi něco víc.

Kopce na trase si vybírá náhodně. Kde bych Climb čekal, nebyl a naopak. Ale ty podstatné kopce vybral.

Samotné rozpracování kopce, jako sklon, délka a tak, je asi v pohodě. Dojezdy by mohly být kratší, Climb ukončuje až za kopcem.

Jinak jo, jsem rád, že to tam přidali a doufám, že na tom zapracují.

Psal jsem jim, že mě taky chybí souhrnné info u nájezdů. U měsíce je vidět počed jízd a celkový čas, ale nejsou tam celkové kilometry.

Ty celkové souhrny mají taky zmateně, Nájezd za týden, dva, čtyři …

0 0
      • 106Paja  

Zkousel a jako hracka dobry, realne to jeste chce doladit.

Obcas useky ohranicuje “zvlastne”, stoupani zacina uz ve sjezdu pred nim a konci ve sjezdu za nim, s tim, ze ukazuje prumerny gradient, ktery se timto hodne zkresluje.

Pouze dve definivatelna pole na displaji, za me by ten “graf” mohl byt o neco mensi a uvolnit prostor pro dalsi dve datova pole.

I kdyz uz jsem “v cili”, tak cas jeste bezi nekolik sekund potom.

Funguje pouze na naplanovane trase.

0 0
        • Regnialf  

Díky za info, chová se mi to stejně, začátek brzy, konec pozdě. Ty 2 pole na obrazovce asi OK, je něco ve stylu obrazovky navigace, to by mi osobně nevadilo, na druhou stranu, kdyby udělali výběr, pak ideální pro všechny.

Jen si říkám, jestli to je neodladěným SW, a nebo OSM nedisponují informacemi, podle kterých by to SW spočítal.

Na druhou stranu OSM se mi zdají v ČR celkem podrobné.

Necháme se překvapit, kam se to pohne.

Díky všem.

0 1
    • pivař  

Ahoj,

mám 2 kola a 2 senzory rychlosti. Nedaří se mi přiřajit každý jednotlivý senzor pro danou aktivitu (MTB, silnice). Na Garminu s tím problémy nejsou.

Dík za rady.

0 0
      • Hrabex1  

ty snad na garminu prirazujes cidla k aktivitam?

2 0
        • Mikikuba  

Ke kolum cili prenesene k aktivitam. Ale ja je mam pojmwnovany stejnym jmenem jako kola;)

0 0
          • Regnialf  

Magene nema profily, cidla nemas kam priradit. Cidla sparujes a jedes, pokud je nejake aktivni, tak Magene nacita data.

Neni co resit.

0 0
            • zdenek  

Když nemá profily, jak vypadá upload do Stravy? Všechny aktivity mají nastavené stejné kolo?

0 0
              • Cabasekxxx  

Nene. Po uploadu tam v kolonce bike svítí none. Konkrétní kolo si tam přidáš až po uložení aktivity.

0 0
                • Regnialf  

Mě po importu do Stravy je u aktivity Ride a ikona kola. Vždy změním v editaci na Moutain Bike Ride, ikona kola a hor. Voleb je ve Stravě hromada.

Není to Garmin, na toho je nutné rozbít prasátko :).

Ale update FW jsou několikrát do roka, tak se třeba pochlapí.

0 0
    • Cipísek  

Když jsme u Stravy, mám dotaz.

Uloženou aktivitu z OnelapFit nahraji na Stravu a když si ji pak zobrazím, najedu na segmenty, nejsou k nim přiřazené časy. Svůj čas normálně vidím, ale není propsaný do tabulky časů. Jinak vše je v pohodě, vše co chci vidím, ale když bych se chtěl pochlubit, i když není čím :o) nejsem v segmentech viditelný.

Nevíte čím to je?

Na podporu Magene jsem psal, ale jsou hluší i němí.

0 0
      • ufoncz  

Musíš mít aktivitu viditelnou pro všechny, musí to být mimo ukrytou část aktivitu (edit map visibility) a musíš mít předplatné, abys viděl víc než top 10.

1 0
    • zdenek  

V popisu funkcí není zmíněno, jestli umí kalibraci výškoměru, případně teploměru. Nemá někdo vyzkoušeno?

0 0
      • ufoncz  

Teploměru ne, výškoměru ano.

0 0
      • Regnialf  

Zkusim dotaz na mapy, probiha nejaka pravidelna aktualizace? Zatim zadna hlaska o existenci novejsi verze.

Nebo cas od casu mapy smazat a stahnout znovu?

Diky.

0 0
      • Milkis  

Kalibrovat teploměr? To jako fakt?

0 0
        • jaja01  

Spíše než kalibrace je to korekce. Prostě řekneš ukazuj teplotu o 1.5° nižší…

0 0
      • xtonda  

Já sice nemám C606, ale C506SE brandovaný jako Geoid CC600 a tam je teploměr naprd, ohřívá se činností kompu. Těsně po zapnutí ukazuje správně a pak postupně odchylka stoupá až ukazuje i o 5 st. více

0 0
        • Regnialf  

C606 mi prijde, ze teplota odpovida.

Kdyz byly chladne dny vytahl kolo z garaze na teplomeru 18 a za chvili graf hezky spadl na realnych 10 a osciloval kolem.

0 0
          • xtonda  

C606 je větší než C506 a C506SE, tak to tam asi vyřešili lépe, můj názor je, že to ohřívá podsvícení displeje.

Černobílý Bryton 420 s teplotou problém neměl. Geoid CC600 má blbě teplotní čidlo a je tam dost otravná kalibrace výšky, ale jinak je ve všem lepší, ukazuje i sklon v rozsahu 0 – 1 %, má lepší záznam stopy, podporuje radar, umí 10 datových polí na obrazovku, má wifi, takže po ukončení aktivity se automaticky nahraje na Stravu. Stál mě na Ali 50 USD a kvůli vadnému teplotnímu čidlu jsem si nechal 20 vrátit, takže za cca 700 Kč pohoda komp.

0 0
            • Regnialf  

Poměr cena/výkon na jedničku s * :).

Magene C606 za 3k v CZ rozumná volba cena/výkon :).

1 0
            • Johny_PJ  

je možné do toho Geoid nějak snadno nahrát trasu z mapy.cz, kterou jsem si před tím naklikal na mobilu a pak jet podle čáry? Jaká je výdrž baterky?

0 0
              • xtonda  

Ano GPX se tam z jiného zdroje dostat dá, něco jsem popsal tady

https://www.bike-forum.cz/…chlodotazy-7#…

Už si přesně nepamatuju jak, zkusil jsem to, ale nepoužívám to, pokud potřebuju navigaci dám na řidítka mobil.

Geoid CC600 by měl být totéž jako Magene C506SE

Používám maximální nastavení jasu (při automatice se někdy podsvícení ztlumilo příliš a displej nebyl dobře vidět) a za cca 4 hodinovou vyjížďku ubyde cca 25 % baterie.

1 0
    • miroslavo  

Ahojte. Mam C606 a po jazde mi ukazuje vzdy viac nastupanych metrov ako v skutocnosti bolo. Ma s tym niekto skusenost? Diky

0 0
      • xtonda  

A jak víš, kolik to ve skutečnosti bylo? Ono tohle spočítat není úplně triviální a ani se nedá říct, co je ta správná hodnota.

0 0
        • miroslavo  

No tresu som mal naplanovanu cez mapy.cz a isiel podla nej. Konecny vysledok o 100m viac. Dalje som isiel s kamaratom, ktory ma garmin, takisto o dost viac. A naposledy som isiel trasu naplanovanu kde mi mapy.cz ukazovali 166m a tuto trasu ja chodievam casto ale chcel som si ju zmerat. Iba ku mne je to kopec s prevysenim 78m takze tych 166m bude plus minus spravne. Lenze magene C606 ukazal 282m nastupane. To urcite nie je spravne. Nastavil som si predtym manualne vysku odkial som odchadzal. Dalej ked sa pozriem na pociatac pocas jazdy, tak kludne lieta hodnota GRADE plus minus 5m. Proste chodi hore dole aj ked som na rovine. Ked stupam este horsie. A kedze to lieta tak zakazdym pridava tie metre.

0 2
          • Hrabex1  

Mapy.cz podle me vychazi ze srtm 90 dat, coz znamena, ze obsahuji nadmorske vysky pro ctverce 90 × 90 m. Takze drobne nerovnosti terenu neberou v uvahu. Jsou i nejake presnejsi modely, ale pochybuju, ze je v mapach pouzivaji.

O presnosti garmina podle projete trasy taky trochu pochybuju. Mam pocit, ze to meri nejak divne.

Nevim, jestli to pocita jen podle zmen tlaku, nebo jestli zohlednuje i vysku podle gps.

0 1
            • Slavik  

Nevím, kde jsi vzal 90, to je snad někdy z 80. let.

Normálně je open 30 pro celý svět z doby r. 2000 vytvořený raketoplánem Endeavour. Výškopis ČÚZK, který seznam koupil je z roku 2016 s rozlišením 0,18 m v odkrytém terénu a 0,3 m v zalesněném terénu.

0 0
              • Hrabex1  

asi jsem poplet nazvoslovi, v evrope mame srtm3, ale plati, co jsem napsal, odpovida to priblizne ctvercum o strane 90 m. V Americe maji presnejsi data srtm1 – 30 m. Ale je mozne, ze seznam uz ma zpresnena data a puvodnii srtm uz nevyuziva.

1 0
            • xtonda  

Mapy.com mají přesná data, ale zjednodušují si ten výpočet a podhodnocují, je potřeba si to vyexportovat a spočítat jiným nástrojem.

0 0
          • zdenek  

Jestli používáš Stravu, tak použij funkci nastavení převýšení podle Stravy. Uvidíš o kolik se změní. Mělo by to být přesnější než Mapy.cz.

0 2
          • xtonda  

Nedávno se to řešilo ve vlákně k mapy.cz,to co ukáží mapy cz v náhledu trasy rozhodně není správná hodnota.

2 0
    • jecnak  

Otáčí se mapa podle natočení computeru, nebo je pevně otočená na sever?

0 0
      • miroslavo  

Ano mapa sa otaca. A dal som prepocitat na strave vysku a zhoduje sa to s mapy.cz

0 0
    • Regnialf  

Po pár pokusech s gpx a navigací, značně rozporuplné výsledky.

Křižovatka, cesta pokračuje např. doprava, navigace před křižovatkou trvá na odbočení doleva po projetí hranice křižovatky změna ukazuje doprava.

Pokud se blížím k odbočce, reálná vzdálenost 300 m, hláška 300m, následně skočí na 95m, po ujetí třeba 80 m znovu naskočí dalších 95 m a takto třeba i 3× dokola.

Chování je značně matoucí, na vyjížďce se na to nedá spolehnout a stejně člověk musí vytáhnout mobil a mapy, aby chytil směr.

Nemám zkušenost s Garminy x3× nebo x4×, případně s Betonem, který používá stejné mapové podklady jako Magene.

V recenzích navigaci chválili, jako negativum byl přepočet trasy při zajížďce, což doposud neumí vůbec.

K tomu otravná pípání, pokud nejsem na trase. Plus, že navigace jde vypnout a pokračuje se v jízdě dále s již natočenými daty, a kdykoliv lze trasu vybrat znovu nebo jinou a vše pokračuje.

Má někdo stejné nebo třeba lepší zkušenosti? Tak nějak to navigování jsme čekal lepší výkony.

Díky.

0 0
      • Plechovka  

Mám C506 což bude asi z pohledu funkcionality ± to samé, jen v menším balení. A musím potvrdit vše co píšeš. Je třeba se s tím naučit žít :-). Pokud potřebuju navigaci, naplánuju trasu na mapy.cz, vyexportuju gpx soubor a nahraju do computeru. Na něm mám pro jízdu podle navigace vyhrazenu jednu obrazovku, kde se zobrazuje pouze mapa, a pod ní ve dvou malých číselných polích rychlost a čas. Navigování pak znamená udržet tu modrou tečku (já) nad modrou čarou v mapě (naplánovaná trasa). Navigační pokyny ignoruju, jsou k ničemu, jak píšeš výše. Já navigaci potřebuju párkrát do roka a tak jsem za 2390Kč spokojen :-). Navíc tohle všechno je pouze SW, takže je možné, že to v budoucnu třeba opraví. Už delší dobu se chystám napsat na podporu zkušenosti/výtky, ale lenost zatím vítězí.

1 1
        • Regnialf  

Díky za reakci.

Také potřebuji navigaci párkrát do roka, ale nyní jsem zkoušel na známých trasách.

Vypnutí pokynu, asi dopadnu asi stejně :).

Poměr/cena výkon odpovídá, zbytek funguje bez problémů, display velký a zobrazení v pohodě.

Jak píšeš je to o SW, Climbs přidali před pár měsíci, tak alespoň něco.

Uvidíme, kdy bude další FW.

Když jsem se díval třeba na Bryton 750, OSM mapy stejné, se dá předpokládat, že FW mají vyladěnější.

0 0
    • marviq  

Nevíte někdo, jaký je rozdíl mezi C506 a C506SE?

Díky.

0 0
      • jIrI___  

Zrovna nedávno jsem mezi těmito dvěma modely vybíral :). Zásadní je zobrazení mapy při navigaci (506 = plnohodnotná mapa, SE = vodící lajna a ocásky jako vedlejší ulice, tzn. chybí plnohodnotné zobrazení okolních ulic). Druhý důležitý bod je ovládání (506 = dotykový displej a tlačítka, SE = pouze tlačítka). Vybral jsem SE kvůli tomu, že jsem potřeboval co nejjednodušší přístroj, využití navigace bude nulové. Pokud bych šel primárně po navigaci, tak naopak o SE vůbec neuvažuji.

0 0
        • xtonda  

Jestli tedy máš C506SE, můžeš napsat jakou verzi FW máš a jak se chová teploměr? Mě se postupně vlivem něčeho uvnitř kompu zahřeje a ukazuje i o 5 st. vyšší teplotu než je skutečnost.

0 0
          • jIrI___  

V porovnání s Garminem 530 ukazoval Magene vyšší teplotu, zejména ve stínu. Které z těch zařízení je mimo jsem ale nezjišťoval. FW ti bohužel neřeknu, Magene má teď jiný uživatel :)

0 0
      • xtonda  

SE nemá mapu, nemá touch screen najít srovnání na webu Magene není tak složité

https://www.magene.com/…ke-computers

Vzhledem k tomu co se tu napsalo o navigaci na Magene, tak SE za mě ideální volba, na Ali se dá koupit brandovaný jako Geoid CC600 za tisícovku.

0 0
    • borek72  

Tak jsem podle recenzí taky čekal,že to bude správná volba,ale …O navigaci se tady již mluví,ale mě štve nastavení nadmořské výšky.Když to nechám podle gps tak ukazuje v průměru o 50–80 metrů víc a před každou jízdou to zadávat ručně mě taky nebaví.Předevčírem dokonce při navigaci ukazovala,že jsem v 5000 metrech.Tak nevím, jestli mám něco špatně nastavené a jsem lama a nebo to opravdu C 606 neumí?

0 0
      • xtonda  

Jo, to je otravný, na Brytonu sem to dělal přímo na kompu, měl několik předdefinovaných výšek pro několik častých startovních míst. Tady to musím dělat v aplikaci a vždycky se mi tem předvyplní stejná nesmyslná cca o 30m vyšší hodnota, kterou musím přepsat. Magene taky bez zapnuté aktivity nic neukazuje.

0 0
      • Regnialf  

Synchron z aplikace z mobilu nepomuze?

0 0
    • Regnialf  

Vyse nekdo uvadel, ze jdou vypnout karty navigace, aby neustale neskakaly na display pri nepresnem urceni vzdalenoati k odbocce. V pristroji jsem to nikde nenasel, je tam pouze format velka nebo mala karta. Pres mobil navigace nejde nastavit vubec.

Spatne hledam a nebo to tam vubec neni?

Diky.

0 0
    • Gumak5  

Nevíte někdo jak spárovat páky ULTEGRA ST-R8170, tak aby bylo možné využívat jejich 3. tlačítko k ovládání C606? Řazení vidím, převody i kapacity baterií pák i přehazovačky. Jen nevím jak uvést v chod 3. tlačítko.

0 0
    • Stursa23  

Tak jsem po Garmin 530 pořídil Magene c606, mam ho 3 dny a již jsem stihnul použít v závodě gravel epic 60km. Vzhledem k tomu, že závod nebyl příliš dobře značen a pořadatel odkázal hlavně na mapu nahranou do cyklo počítače, tak jsem toho rovnou využil a musím hodnotit pozitivně. Navigace fungovala perfektně, dokonce i když jsem sledoval jiná data (watty, tep) tak vyskakovala šipka se vzdáleností. Climbing fungoval taktéž perfektně. Momentálně objednávám radar od stejné firmy. Velmi pozitivně hodnotím veškeré nastavení v mobilním telefonu!

1 0
      • milan.v  

Radaru od stejné firmy se vyhni… ;o)

5 3
        • jaja01  

Máte pravdu kolego, auta naštěstí dle testů nepřehlédne žádný radar, ale tento zmíněný má poněkud větší než malé množství false pozitivních detekcí, z toho by mě jeblo, těch pár ušetřených korun oproti Garminu by mi za to nestálo.

2 0
          • 106Paja  

Co znamená větší než malé množství?

Magene radar vlastním, nemohu srovnávat s garminem, ale počet false alarmů mám 2–3 za hodinu, za mě akceptovatelné. Navíc se dá snadno ověřit pravost dle toho, zda se zmenšuje vzdálenost přijíždějícího vozidla, či nikoliv.

To už bych spíš vyčetl použití více “slabých” diod než jedné “supersvítivé” jako má konkurence.

0 0
            • jIrI___  

Pokud nepočítám asi 38 rychlých falešných alarmů po rozjezdu, tak jich pak má Garmin přesně 0 po celou dobu jízdy (pokud zrovna nejedu pod jedním konkrétním železničním podjezdem :) ).

1 0
              • ladys  

To jsi asi jediný, kdo má 38 falešných alarmů po rozjezdu. Asi karma…

2 0
                • jecnak  

Spíš si z nás zas dělá pr….

0 0
                  • jIrI___  

Jo, trochu jsem to samozřejmě zveličil :). Není jich 38, ale 8–13× mi radar při rozjezdu zapípá, pomalu co vteřinu. Je to strašně otravné a myslel jsem si, že to dělají volbě kraťasy. Ale stejně se radar chová o když jsem nasoukaný v lykře. Zrovna vybírám nějakou náhradu radaru od konkurence, naštěstí v tom už Garmin nemá monopol.

0 0
                    • ladys  

Pokud se rozjíš dozadu je to normální :) Vyvolat detekci například rukou je skoro nemožné. I když je skoro za pláštěm tak funguje. Vybírej, budeš potěšen :)

0 0
            • jaja01  

Já mám na Garmin radaru zatím jeden, na konkrétním místě u plechové ohrady. 2–3 za hodinu je fakt neakceptovatelné, to se na mě nezlob.

1 0
        • milan.v  

Pro ty mínuskáře bez znalosti věci a zkušeností, dohledejte si srovnání, za posledního cca 1/2 roků jich je na webu, YouTube celkem dost… ;o)

1 2
        • jecnak  

Jo, funguje úplně v pohodě.

0 0
    • Meva  

Zdravím . Mám Megene c 606 . Provedl jsem novou aktualizaci CP. Přestal mi ukazoval stav baterie na di2 . Máte někdo podobné zkušenosti ? Popřípadě dá se to nějak nastavit ? Předem díky .

0 0
      • Plechovka  

Nevím, zda je moje reakce relevantní, ale: mám C506, nejnovější firmware, a informace z di2 fungují (mám 105 di2)

0 0
    • Regnialf  

S novym FW mi prestaly chodit notifikace z IP ????.

Nastaveni stejne jak bylo.

Je na tom nekdo podobne?

0 0
    • rk1  

S novým FW by měly fungovat Strava live segmenty, zkoušel už někdo?

0 0
      • yaras  

Ano

0 0
        • Cipísek  

Trochu se rozepiš prosím :o)

Já si to zapnul a nic. Funguje to stejně jako Climb jen při navigaci?

0 0
          • yaras  

Je potřeba mít appku v mobilu propojenou se Stravou, na Stravě si ohvězdičkovat segmenty který chci stáhnout do C606 a pak to v appce sesynchrnizovat s C606…

1 0
    • DaD  

Jde dát komp Magene do držáku na garmin? Zkoušel to někdo?

0 1
      • ufoncz  

Jasně, stejně jako tam jdou dát novější Sigmy a různý další levý čínský cyklopočítače jako Coospoo apod. Konkrétně C606 jsem vyzkoušel už v K-Edge pro Garmin, origo Garmin z krabičky Edge 530 a pak nějaké levné variantě uchycení místo víčka představce z Aliexpressu.

1 0
      • jIrI___  

Ano a ano.

1 0
        • DaD  

Díky chlapci:) V tom případě jdu do Magene C506. Za ty prašule to vypadá opravdu lákavě. Proclimb nejezdím ani na 1040 a segmenty už také neřeším. Navíc je oproti C606 znatelně menší, což rozhodně vítám.

1 1
          • Jzy  

Velikostně, zpracováním i čitelností obrazovky je C506 fajn zařízení. Ani jsem neměl pocit, že bych chtěl větší 606 :). U mě v podstatě jedinej důvod, proč jsem ho vrátil, bylo zoufale řešené přepočítávání trasy a nemožnost procházet mapu.

0 0
    • MilosR  

Mapy v navigaci mi postrádají detaily. Jsou tam vidět jen cesty, chybí mi tam třeba plochy lesů, voda. Je to nějakým nastavením? V aplikaci na mobilu je toto vše vidět a na navigaci mi to celkem chybí třeba jen pro rychlou orientaci.

0 0
      • ufoncz  

Bohužel. Toto buď nabídne telefon na řídítkách, nebo typicky dražší cyklopočítač (Garmin Edge 520+ a vyšší hlavně s Topo Czech, Hammerhead Karoo atd.).

0 0
      • yaras  

Voda jde zapnout v nastavení, ale rozdíly jsem nezkoumal…

0 0
        • MilosR  

To mám zapnuté, ale ani taková řeka jako Labe se nezobrazuje.

0 0
          • ufoncz  

Když zadáš do Googlu „magene c606 water on map difference“, tak to AI vysvětlí:

The „water on map“ difference is not an explicit feature but a likely user misunderstanding of the Magene C606's IPX7 waterproof rating, which allows it to be used in rain or water, and its navigation system, which is a basic „breadcrumb“ display of the loaded route on a simple map overlay rather than a detailed, interactive map with zoom and pan features. While the device is highly water-resistant, its navigation lacks advanced features like detailed maps, offline map downloading, or on-the-fly rerouting, which can create the impression that „water on map“ is a problem when it is actually just a limitation of the map and navigation display.

0 1
    • Vectorbike  

Ahoj. Kúpil som si Magene c606. Nejde mi spárovať cez bluetooth s telefónom. Ostáva mi to visieť na Qr kóde. Ďalej sa nepohnem. Ako ďalej ? Ďakujem za rady.

0 0
      • Cabasekxxx  

QR kód je pro stažení aplikace OnelapFit ne? Tam se pak všechno nastavuje. Rozložení obrazovek, trasy atd.

0 0
        • ufoncz  

Ne, to je QR kod pro sparovani. OneLapFit musi byt v telefonu uz nainstalovana a v ni potom ten QR kod pri pridavani zarizeni do appky naskenujes.

0 0
    • Metropolis  

Já mám počítač Geoid CC600 na kterém si po nájezdu 5000 km objevila hláška že došla pamět. Po factory resetu už mi QR kod nešel načíst mým Iphonem. Musel jsem vzít jiný mobil a na ten se to spárovat povedlo.

0 0
    • Kuba78  

kolegové, dotaz:

je toto kompatibilní s 606?

https://www.cycli.cz/…3799711.html

a dostanu to na RockShox Sid Ultimate DebonAir 120mm?

0 0
      • jIrI___  

Ano a ano, pokud nemáš atypický větší průměr sloupku na vidlici. A tenhle držák nedoporučuju, budík přečnívá za představec směrem k jezdci a takto umístěný Garmin se mi podařilo kolenem ukopnout ve špurtu.

0 0
      • scortis  

s garmin držákama to funguje, jen to tam drží trochu víc natěsno, ale to asi není na škodu. Já pořídil takový to tykadlo na řidítka, a to je super

0 0
    • Kuba78  

hola všem uživatelům čínského garminu, měl bych takový dotaz:

jak vlastně funguje sensor S314 v režimu speed, když je připojen k C606? nahradí měření pomocí GPS nebo nějak zpřesňuje to měření? má to vůbec smysl takto provozovat? jen tak ze zvědavosti jsem sensory zakoupil, včera provozoval a nenašel sem nějaké nastavení, které by se toho týkalo a při jízdě nezaznamenal nějaký výrazný změny v měření rychlosti oproti jízdě bez něj.

https://www.alza.cz/…13108132.htm#…

0 0
      • tomxxx  

Zpřesňuje to ujetou vzdálenost, starty, stopy a rychlost.

Kdyby někdo chtěl, prodám za 150 S3, nepoužívám to. Pište případně SZ.

1 0
      • jIrI___  

U budíku od Garminu jde největší rozdíl poznat u zobrazení okamžité rychlosti v úseku pod stromy, v úzkých ulicích apod., kde jinak Garmin bez senzoru ukazoval nesmysly.

3 0
      • yaras  

Pokud si v nastavení napevno zadáš obvod kola, máš to pak naprosto přesný a rychlost ti to bude ukazovat i v tunelu…

0 0
        • Kuba78  

aha. nastavení sem nenašel, to asi nebude v přístroji, ale budu muset přes tu aplikaci co je jen na sensory koukám.. dík za tip.

ne, že bych tak často jezdil dlouhými tunely, ale když už sem si koupil hračku, tak ať je aspoň co nejpřesnější.

mimochodem – předpokládám, že magene neumí připojit sram axs aby ukazoval převody jako garmin nebo hammerhead?

0 0
          • Shrek1973  

Podle informací z netu by to mělo ukazovat i řazení

0 0
          • dan001  

Sram AXS to umí zobrazovat včetně stavu baterií.

0 0
            • Kuba78  

Super. Jak se to sparuje?

0 1
              • Shrek1973  

Předpokládám že úplně stejně jako hrudní pás a radar

0 0
              • dan001  

Už popravdě nevím. Kupoval jsem ho někdy na jaře pro kamaráda, tak jsem ho na nějakou vyjížďku jen vyzkoušel. Ale určitě to nebylo složité, asi jak píše Shrek

0 0
                • Kuba78  

Uz sem to vyresil. Pridava se to primo z magene jako sensor, staci hrabnout do axs ovladace at vysila a to je vse. Rozsah kazety si to zjisti samo staci to projet nahoru a dolu.

2 0
          • yaras  

Nastavuje se to v aplikaci – OnelapFit (iPhone)

0 0
    • rk1  

Ahoj, mám problém, že při delší pauze nebo vzdálení od kola se mi na C606 odpojí hrudní pás a při zapnuté aktivitě mi už nejde znovu připojit, je k tomu nějaký hack jak ho znovu spojit bez ukončení aktivity?

0 0
    • muhrin  

Ahoj, jde k jízdnímu profilu přiřadit konkrétní kolo? Mám dva jízdní profily a dvě kola, ale zatím co tak zjišťuji musím ručně před jízdou vybrat kolo a pak profil, což je dost otravné.

0 0
      • Stiba14  

Nejde, psal jsem jim to jako návrh na zlepšení, ale asi zbytečně.

0 0
    • Kuba78  

Takový drobný dotaz..

když vykonám jízdu a uložím ve Onelap, dá se nějak zpětně zvolit z kterého kola to bylo, když jich mám nastaveno v magene více a zapoměl jsem přepnout?

0 0
    • embi  

Cau, na alze ted ve sleve. Jak je to ve srovnani s IGPSport BSC300T nebo GEOID CC600 nebo Coospo CS600? nemate nekdo zkusenost?

0 0
    • Novakoo  

https://allegro.cz/…-17819132986

za 2296 Kč se službou SMART!

• pokud máte kupon jde použít taky
      0 0
    • omocz  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován moderátorem.
      0 0
    • muhrin  

Dnes jsem aktualizoval firmware na poslední verzi 1.953, mimo jiná vylepšení přidává i češtinu.

4 0
      • DaD  

Tech vylepšení je tam opravdu hromada a navíc ta čeština. Je to i na C506. To jsou věci..

0 0
      • Novakoo  

novinky

Features:

Added route-based climb planning with mid-climb entry support

Added auto-lap by location and customizable lap data

Added screen lock / unlock function during rides

Optimized layout and information prompts on segment interface

Improved reverse segment triggering issue

Added manual pause and resume function for ride recording

Added auto-start recording when reaching speed threshold

Added remaining distance and ride progress display on navigation screen

Added multi-color display for ride track

Added configurable rerouting strategies for off-course recalculation

Added 3-second average power data field to ride screen

Added SRAM electronic shifting gear ratio calculation

Added sensor enable/disable function

Added power source selection setting

Added smart control compatibility for Insta360 X5, X4 Air and DJI Osmo 360 cameras

Improved calculation logic for average power/average cadence

Added left/right configuration display for radar taillight

Added Bluetooth pairing support for Magene P7 series power meters

Added double-tap and long-press command customization for Magene electronic shifting

Added 13-speed electronic gear display adaptation to ride screen

Added Czech language support

Added Wi-Fi log transfer and improved firmware update notification experience

Optimized data calculation method in tunnels

Added in-ride settings adjustment and improved auto-pause conditions

Optimized some interface styles

Fixed several known issues

0 0
    • ZemekT  

Ahoj, měl bych prosím dotaz: měl už někdo problém s párováním C606 s telefonem po obnovení továrního nastavení? Jak jste prosím řešili? S telefonem nemůžu spárovat, vyzkoušel jsem následně s tabletem, tam problém nebyl, ale potřeboval bych to spojit s telefonem….

Díky moc.

0 0
      • Metropolis  

Ahoj mám Geoid CC 600, což bude asi to samé a také už se mi to nepovedlo podruhé spárovat s Iphonem 12 mini. Mám ještě Samsung a tam není problém, takže to musím stahovat přes ten Samsung.

0 0
    • Cipísek  

Čus, já mám opět dotaz…

Čekal jsem, že po novém roce se začnou km a vše ostatní počítat od znovu, ale nee. To se musí vymazat vše staré z historie (to snad ne) nebo se to musí někde překlopit?

Díky moc

0 0
    • jIrI___  

Špatné zprávy, Magene vstupuje do World Tour jako sponzor Astany. Asi můžeme očekávat zdražení, jako tomu bylo u drtivé většiny výrobců, kteří do tohoto podniku vstoupili.

https://cyklorepublic.cz/…u-xds-astana?…

0 0
      • Regnialf  

No, pres noc profi pristroj, za profi cenu, pokrok nezastavis.

Uzivatle povysi na zavodaky, aniz by chteli :).

Se dalo cekat, ze se musi nekam posunot, pokud nechteji byt ve stinu s nalepkou kopie neceho......

1 0
    • Novakoo  

Geoid vypustil nové verze Geoid CC 700 a Geoid CC 700Pro, zatím se neví jestli to bude čistě rebrand nebo nějaká upravená verze magene.

0 0
      • xtonda  

Je to něco nového, podle renderů na webu Geoid to zvenku vypadá jinak, má to vyměnitelný úchyt, model s 2,8" displejem bez map Magene vůbec nemá.

Funkčně na první pohled podle webu C700 vypadá jako zvětšený CC600/C506 SE a C700 Pro jako C606. Jestli tam jsou nějaké inovace se snad brzo dozvíme z recenzí. Podle obrázků na FB Magene by měli brzo představit Magene C606 Pro, takže CC700 Pro možná bude klon toho.

0 0
    • VitHorak00  

Ahoj kluci, už jsem byl včera rozhodnutý že do Magene C606 půjdu, ale pak jak píšete jsem si všiml spolupráce s Astanou a přišlo dilema, zda čekat na to, co ještě například do března/dubna přijde za novinku v podání nějaké Pro řady, nebo se na to vykašlat a dokud je cenově dostupná klasická C606 tak jí vzít, například Alza ji má teď za 2990,– čekat, nebo brat dokud je dostupná klasika? Zatím na to nespěchám na kolo půjdu až za normálního počasí, ale zase se nechci ukvapit, když by přišla nějaká novinka a nebyla by cenově nějak odstřelená od C606.

0 0
      • ufoncz  

Pokud by ti vadila přece jen o něco nižší přesnost GPS v terénu typu hluboká údolí (oproti třeba multi-GNSS Garminům), může to být jeden z důvodů zkusit počkat.

0 0
        • VitHorak00  

Děkuji, asi tak přesné řešení není pro mě tak důležité, ale jak to bývá se vším novější věc už může mít lepší HW=plynulost atd, tak asi počkám a uvidíme co bude před sezonou, věřím, že ta cenová politika bude podobna a novinka bude dražší, nic méně případná C606 zůstane kde je. Levnější to asi nečekám :-D

0 0
      • embi  

C606 jsem koupil na Allegru za 2000…

0 0
      • xtonda  

No teď bych asi počkal, jak bude vypadat ta C606 Pro

0 0
      • yaras  

Mě by spíš zajímalo, jestli se k nám dostane ta C706 nebo ne…

1 0
        • embi  

Brezen 2026 v EU

1 0
          • yaras  

No tak to by byla pecka…Jsem zrovna v Asii a vracim se v březnu, tak to asi tady shánět nebudu :D

0 1
            • Regnialf  

To bude pecka :), pokud je dnes na Alíku za 7k, pak v březnu v EU bude za 12k :), a to bude rána!

Nechám se překvapit, co nabídne navíc proti 606, která se i v EU dá sehnat za 2–2,5k.

0 0
              • yaras  

Jestli umim dobře sčítat, tak z alíku to vyjde na cca 10 700k, jen tak btw.

1 0
    • Moses  

Ahoj, máte někdo spárovanou navigaci s Apple Watch, místo hrudního pásu? AW nepodporují Ant+, tedy je prý potřeba jít přes apku třetí strany.

Zajímá mě, jakou používáte app, jak jste spokojeni, jaké jsou neduhy atd.

Komentáře typu “hrudní pás je mnohem lepší” si prosím nechte od cesty, mám jak AW, tak Polar H10 a rozdíl v tepu skoro žádný.

0 1
    • DaD  

Měl jsem trochu času a tak jsem si chvíli hrál s nastavením C506 a nestačím se divit. U nastavení funkcí, při stlačení Di2 tlačítka, jdou udělat i sety. Mohu tedy zadat na krátké stlačení další stránku, k tomu start dalšího kola a další funkce jako stop jízdy a nebo zvukový signál z kompu. Zajímavá věc.

2 0
    • ra.ma1  

Majitelům C506: nevíte nepřibyla v nějakých posledních akualizacích (1.9) i funkce climb pro? Na kupkole v popisu zařízení je uvedeno, že to tam je, nicméně někde jinde jsem se dočetl, že climbpro je pouze pro C606…na ofiko stránkách není o tom nic.

0 0
    • yaras  

Tak C606 Pro je venku, jen si teda nejsem jistej, co tam je vlastně za rozdíly oproti C606…

https://www.facebook.com/…uQ1gP8pwDZgl

0 0
      • yaras  

Tak to bylo rychlý, vydrželo to tam cca 40 min…

0 0
      • jirkous3  

Podrobněji zde: https://www.magene.com/…omputer.html

0 0
        • yaras  

Supr, dík, když jsem to nahazoval já, tak to tam ještě nebylo…

0 0
        • Kuba78  

no a v čem je to teda lepší než stávající 606? v porovnání na stránkách jsem našel tak akorát že má dvakrát tolik storage, asi lepší baterku.. a jinak nic podstatného? takový „mírný pokrok v mezích zákona“

0 0
          • Novakoo  

Transflective display

čtyřjádrový SoC

ale je to nějaký hybrid mezi C606 a čínským C606Pro, který má 32GB pamět a Dual-Band GPS

0 0
          • yaras  

Ještě jsem ve videu na fb viděl, že to má vyměnitelnej mount na garmin držák…Ale přecházet z C606 je asi nesmysl.

0 0
            • embi  

vymenitelnej mount ma i geoid cc700 pro, coz je prave preznaceny magene

0 0
              • yaras  

Však tady konkrétně řešíme v čem se to liší od C606, ne? A ten to nemá, jestli se nepletu, nemám to teď u sebe…

0 0
      • IgnaciusBlack  

Objednal jsem, uvidíme. Současně mám Edge 540 a jsem smutnej z toho, jak to Garmin drží stále ve velmi nízké úrovni uživatelské přívětivosti. Co čekám:

• nedementní projevy (jako jsou třeba překryvy dat nedůležitými ikonami připojení radaru)
        • snad inteligentněj­ší/nastavitel­nější navigační povel. U Garminu nejde mít nastaveno zobrazení trasy a vypnuté navigační povely
        • lepší zobrazení kopců (včetně mapy, úseků s různým sklonem apod.)
        • lepší layouty (to co Garmin předvádí je velmi smutné a IQčka se občas nerozjedou, díky Garmine)
        • nedementní zobrazení aut z radaru, které nebude zrát 1/4 displeje jako u Garminu
        • zachování tréninkových dat (FTP, VO2Max)

Co mi bude chybět, je integrace dat do Apple Health a na něj navázaných aplikací (Bevel, Peakwatch). AW používám na všechno ostatní kromě kola a rád bych měl data v nich. Tedy buď to tam budu hrát nějakou aplikaci, která vytáhne .fit (přes Stravu se mi nechce), nebo ručně, nebo nevim ????

Každopádně se budu pokoušet psát nějaké poznatky ????

1 2
        • BB  

„U Garminu nejde mít nastaveno zobrazení trasy a vypnuté navigační povely“

Tak tohle není pravda

1 0
          • jirkous3  

U Brytonu to jde, ale zatím jsem to nikdy nepotřeboval. Popravdě bych ale nečekal, že C606pro bude lepší než Garmin. Přece jen přes všechny své neduhy bývá Garmin vždy kousek vepředu a ostatní ho pak ať více či méně úspěšně kopírují.

0 0
          • IgnaciusBlack  

Pak mi prosím napiš, jak takové nastavení provedu. Pokud vím, neexistuje nastaveni, které zobrazí trasu s navigačními šipkami, ale bez navigačních povelů překrývajících data. Potvrzeno to je i z jiných diskusí. Navigační povely se nedají vypnout, mají jen dva režimy, přes celou obrazovku a banner. Jde to pouze v běžící navigaci, kde nastavit to na 540 je docela spartakiáda, kterou na silnici nechci podstupovat :-)

0 1
            • BB  

já reagoval na tvé „nejde mít nastaveno zobrazení trasy a vypnuté navigační povely“. A to lze, stačí vypnout turn-by-turn. Tady najednou píšeš něco jiného „neexistuje nastaveni, které zobrazí trasu s navigačními šipkami, ale bez navigačních povelů překrývajících data“. Tady se objevily ty navigační šipky oproti původnímu pouhému zobrazení trasy. Já to mám vyřešeno tak, že jsem si na mapovou obrazovku přihodil datová pole, bez kterých nemohu žít a po celou dobu navigace mám aktivní mapovou obrazovku, na které se žádné navigační povely nezobrazují, alespoň na bývalé 1040 a současné 1050.

0 0
              • IgnaciusBlack  

Jo, to je taky řešení, které funguje. Ale já zase nechci koukat stále na mapu, kterou ve většině případů znám.

Když se vypne TBT navigace, zmizí čára s šipkami z mapy. Zůstane jen při vypnutí ze zapnuté aktivity. Tedy platí, co jsem napsal ???? Proč nejde vypnout pouze navigační povely, to ví jen v Garminu. Přitom automatizace to poměrně dobře zvládají. O počeštění nastavení navigace radši ani nemluvím ????

0 1
                • Forester  

máš tam čáru, na co potřebuješ navigační šipky ??? nehledě na to, že píšeš, že na mapu nechceš koukat, protože to tam znáš …

Hledáš problém, kde není.

1 0
        • VitHorak00  

Určitě piš ????

1 0
    • VitHorak00  

Hlavní rozdíly jsou v kvalitě GPS na kterou si někdo běžně stěžoval v rámci přepočtu trasy

• Offline přepočet trasy – když sjedeš z cesty, počítač ji přepočítá bez mobilu.
      • Wi-Fi synchronizace – rychlejší mapy a upload jízd.
      • Ovládání akčních kamer (DJI / Insta360).
      • Lepší displej na slunci (transflektivní).
      • lepší integrace ekosystému Magene / Strava.
      1 1
      • jirkous3  

Je to tak uvedeno trochu nejasně, ale snad by mohl mít i climbpro, který funguje bez předem připravené trasy.

0 0
        • VitHorak00  

je to možné, já vypsal jen co jsem zaregistroval, možná toho bude víc, spíš by mě zajímala dostupnost v ČR.

0 0
        • Moses  

Mělo by to mít climb pro, které se spustí i ve chvíli, kdy vstoupíš do stoupání třeba v polovině z boční cesty

0 0
          • jirkous3  

To jsem taky četl, ale není jasné, jestli musíš jet po trase nebo zda to bude fungovat i bez načtené trasy.

0 0
      • yaras  

Nebylo ovládání kamer už v některým updatu i pro C606?

0 0
      • LukyCZ  

Ofline přepočet trasy je něco co mě na c606 doslova sere ! ta funkce je naprosto nepoužitelná, .kurví celou plánovanou trasu a nejde vypnout jinak než vypnutím BT na telefonu, pokud pro verze počítá sama trasu je to pro lidi co to mají jako navigaci naprosto nepoužitelné.

0 0
        • VitHorak00  

Asi moc nerozumím odpovědi, na klasické 606 si lide stěžovali, že přepočet špatnej, s novou funkci u verze Pro by se to snad naopak mělo zlepšit ne?

0 1
        • jirkous3  

Možná si to pletu, ale někde jsem asi zahlédl, že bude možné přepočet nastavit buď na nejbližší křižovatku nebo na celou trasu. Tak ta první volba by byla OK.

0 0
          • LukyCZ  

Ideální by bylo mít možnost úplně replaning vypnout, nepotřebuji aby mi to hrabalo do navigace když plácnu je uzavírka kvůli rozkopané vozovce.

0 0
            • jirkous3  

Já mám zkušenost jen s Brytonem a tam to funguje tak, že do určité vzdálenosti to ukazuje jen čáru s nejbližší křižovatkou co máš před sebou na trase. Po určité době to pak na ni trasu přepočítá. Přijde mi to fajn právě v situaci kterou popisuješ. Nebo třeba když odbočím najít něco ve městě, tak mě to pak zase vyvede na nejbližší bod trasy. Podle mě to je u cykloturistiky naprosto ideální.

0 0
      • ufoncz  

A pokud ten ilustrák nekecá, tak takhle pěkný mapy na C606 teda zdaleka nemám (resp. využití barev skoro nula – šedé linky pro cesty a pak modrá pro vlastní trasu a to je tak všechno).

0 0
    • IgnaciusBlack  

První poznatky z C606Pro:

Plusy:

• hezká variabilita layoutů obrazovek
      • pěkně provedené grafy
      • celkem svižné ovládání
      • snadné připojení senzorů
      • dobrý přehled o bateriích senzorů
      • pěkně sedící obal a dobrá tlačítka
      • dobře sedí v garmin botce držáku
      • rozlišení displeje je o poznání nižší než u Garminu (asi nebude při jízdě vadit)

Minusy:

• displej není obecně tak kvalitní, při pohledech z úhlu mění víc sytost barev, než jsem zvyklý u Garminu (tmavé zobrazení mi přišlo méně náchylné, uvidíme venku)
      • neumí zapnout Garmin radar při stratu aktivity (zkoušeno uvnitř, uvidíme, jestli se nezapne při rozjezdu – nastavil jsem i asistenta na rozsvícení světel nad 2 km/h, ale pokud to dobře chápu, funguje to jen s Magene radarem)
      • Přebral z Garminu překrývání obsahu polí ikonou radaru. No co je tohle za módu… Velmi doufám, že radar samotný pole nepřekryje.
      • lesklý displej (u zařízení mířícího do oblohy je tahle volba opravdu zvláštní druh masochismu, chápe to snad jenom Wahoo.
      • neumí upravit layout při zapnuté aktivitě
      • umí X tlačítkem na Di2 pakách přepínat obrazovky. Ale i když umí tři různé stisky (krátký, dlouhý a double), neumí jim přiřadit například návrat na konkrétní obrazovku (používal jsem u W i G jako rychlý návrat na jedničku nebo na mapu). Ocenil bych třeba i ovládání zoomu mapy. Nastavení ovládání z Di2 je velmi omezené.

V porovnání s 540 je trochu větší, displej je větší nepatrně.

Zítra to zkusím trochu projet, ať vidím, jak se to chová venku.

2 0
      • IgnaciusBlack  

Poslední plus už měl patřit do minusů

0 0
      • VitHorak00  

Děkujeme za recenzi a porovnání. Když se ti podaří hodit postřehy z jízdy budeme rádi :-). Jinak potom klidně písni finální verdikt, zda je to za ty peníze ok, nebo má člověk přemýšlet nad příplatkem za garmin, ale asi hádám, že těch 3000–3500kč za G540 asi úplně nestojí :-D

0 0
      • jirkous3  

Pokud by to bylo možné, měl bych pár konkrétních dotazů:

• zobrazuje se graf převýšení i když není načtena trasa? (Garmin to umí, Bryton ne)
        • funguje Climb Pro i bez načtené trasy?
        • když skončí Climb Pro, vrátí se zobrazení displeje na obrazovku, která tam byl před Climb Pro?
        • jak je displej čitelný na slunci, hlavně tedy mapa?
        • když si člověk vytvoří GPX třeba napříč lesem po nějaké pěšině. Naviguje pak C606Pro správně? Ony totiž OSM mapy, podle kterých C606 naviguje často mnoho polních cest neznají. Tak jak si s tím navigace poradí. (Garmin s tím problém nemá, Bryton ano, přeplánuje to po nejbližší cestě, kterou zná a často dost blbě. Ovšem zase Bryton ukazuje i při načteném GPX i názvy ulic, kruháče atd., Garmin většinou ne)
        0 0
        • IgnaciusBlack  

Díky za dotazy, dnes to pojedu projet na bajku. Hodím si jak navigační trasu, tak úplně bez trasy a uvidíme.

Já jsem zvědavý i na to, jestli bude možné, jako na Garminu a Wahoo, zapnout nebi vypnout trasu, aniž bych si ukončil aktivitu.

Klidně dejte i další dotazy, pokusím se zodpovědět :-)

Jinak dávám screeny obrazovky nahrané trasy z GPX souboru přímo z Mapy.cz. Poslední je detail kopce po rozkliku.

1 0
          • IgnaciusBlack  

A ještě takový failík. Trasa jde přejmenovat až po uložení, ne při něm. Ale není možné rozdělit slova, a to ani pomlčkami (žádným druhem, včetně podtržítka), které popisek slibuje :-D

Kliknul jsem si trasu okolo přehrady, je to po různých druzích cest včetně pěšin. Jeden úsek schválně projedu jinudy (v pravém horním rohu, pojedu kolem vody, ne po asfaltu).

0 0
          • jirkous3  

To jsem na tu navigaci zvědavý. Zjistil jsem, že výrobci k ní přistupují různě. Buď nechají trasu tak jak je v GPX, ale pak funguje navigace vlastně jen jako detekce změny směru. Prost když přístroj vidí, že čára někam zahýbá, ukáže šipku. Bohužel na různých vidličkách to často neukazuje nic. Druhý typ je takový, že si ji přístroj „přeloží“ a doplní si tam všechny křižovatky, kruháče atp. Pak sice ukazuje správně, včetně názvů ulic a výjezdů z kruháčů, ale bohužel, pokud některý úsek nerozpozná, protože v OSM ulice třeba není, nebo je to třeba jednosměrka, tak to přeplánuje jinudy a člověk je pak překvapený kudy jede.

0 0
            • ceo  

Garmin, Coros trasu většinou drží.

Magene co jsem zkoušel taky.

Hodně to přehazuje podle svých map Bryton.

Wahoo se mi nepodařilo vyzkoušet.

Pokud to chceš na navi, tak na Magene pozor. Ani u tohoto nepíší pan mapy a zoom byl jen 3×. To ve výsledku znamenalo, že jedeš podle čáry s mapu a když se odchylis a trasa se dostane mimo zobrazenou oblast, nebo se potřebuješ podívat dopředu, musíš vytáhnout telefon… Jestli tato nová verze pan umí a jen jsem se nevšiml, zásadně to navýší použitelnost…

Coros se měl v mapách dost zlepšit a cenově není o tolik dražší.

0 0
              • jirkous3  

Mě ty věci zajímají hlavně teoreticky. Osobně jsem projel skoro polovinu Evropy jen s čárkou na čb displeji Garmina 130 a nyní ho nahradil taky čb Bryton 460. Ten kontrast čb obrazovky na letním slunci nepřekonatelný o výdrži ani nemluvě. A dalo by se říct, že mimo zapeklitých křižovatek ve velkoměstech se dá i podle té čárky v pohodě jezdit. A v nouzi nahlédnu do mobilu, nakonec, nikdy nikam nespěchám. Ale už jsem trochu uvažoval o něčem s mapou. Nyní by mohl být ve hře iGPSPORT BiNavi Air nebo právě tento nový Magene. Ale je to spíš rozmar než potřeba. Ten BiNavi podle videí pan umí.

0 0
                • Aduldinho  

Polovinu Evropy s G 130 a to si ji měl trvale píchlou na powerbance? Co jsem tak četl recenze, hlavní nevýhoda tohoto celkem šikovného kompaktního přístroje je tragická výdrž baterie :-(

0 0
                  • jirkous3  

130ku jsem opravdu míval na powerbance. Ale moc mě to nevadilo, protože jsem měl brašnu na řídítkách, takže stačil krátký kabel a mít to trvale propojené. V tomhle je 460ka od Brytonu úplný opak 130ky. Loni jsem jel z Padovy přes Assisi do Říma a musel jsem ji dobíjet jen dvakrát. Udávají 40 hodin výdrže, ale podle mě vydrží mnohem víc.

1 0
              • IgnaciusBlack  

Vidíš, to jsem taky zvědavý. Bral jsem to tak, že pokud si stahuje balík map, měl by to umět. Ale je to další věc, kterou vyzkouším. Zoomovat jde :-D

Každopádně já se s navigací Garminu moc nedomluvil a nesedělo mi, jak přistupuje k objížďkám. Ale nemám na navigaci přes Evropu, jen na projetí předem naplánované trasy švihu, takže je to víc otravné, než že by to nefungovalo. Nejvíc mi to vadilo v balíku, kde někdo hodí trasu, která občas vede po cyklostezce za řekou, ale balík jede po cestě. A Garmin mě zatvrzele žene na tu cyklostezku, která vyúsťuje za 2 km na cestu, po které jedu. Tam jsem chtěl vypnout ty navigační povely, protože mi stačí kouknout do mapy, vidim, že jedu správným směrem a nemusím řešit. Víc mi seděl Wahoo. Ale chápu, že ten můj use case v podobě použití mapy pro případ, kdy by mi balík uletěl, abych se dostal zpět, je trochu úzkoprofilový. A teda kvůli kopcům, abych věděl jak moc můžu plýtvat energií.

0 0
                • jirkous3  

Jsme na tom podobně, mě ty přepočty taky někdy nevyhovují, ale někdy jo. Osobně mě ani tak nevadí ty přepočty jako to, že při přepočítávání Bryton překryje polovinu obrazovky nápisem: „přepočítávám trasu“ a to se opakuje každých pár minut. Takže to nyní s dělám tak, že mu vypnu spojení s mobilem když nechci přepočty. On pak ukazuje jen takovou linku spojující místo kde jsem s nejbližší křižovatkou na trase. No a když přepočty chci, tak zapnu BT. Je to takové flexibilní.

0 0
    • IgnaciusBlack  

Prozatímní Q&A:

• umí zrušit trasu, aniž by musel zrušit aktivitu? – Umí, ale neumí nahodit jinou.
      • Umí pohyb po mapě? – Neumí.
      • zobrazuje se graf převýšení i když není načtena trasa? (Garmin to umí, Bryton ne) – Vlastně ne. Něco na ten způsob zobrazuje, ale moc to nechápu. Je to nějaká část trasy, není patrné jaká. Ani v rámci výšky ani v ramci sklonu jsem ty grafy nepochopil. Určitě to není profil trasy a moje poloha v něm, jak ukazuje Garmin.
      • funguje Climb Pro i bez načtené trasy? – Nepodařilo se mi to zkusit. V trase funguje dobře, ale už jsem se pak musel vracet a když jsem se ve sjezdu otočil a vracel se do kopce, nechytlo se to. Ale byl to nedokonalý pokus.
      • když skončí Climb Pro, vrátí se zobrazení displeje na obrazovku, která tam byl před Climb Pro? – Ano
      • jak je displej čitelný na slunci, hlavně tedy mapa? – Velmi dobře. Čitelnost je opravdu dobrá a ani nižší rozlišení není vůbec problém.
      • když si člověk vytvoří GPX třeba napříč lesem po nějaké pěšině. Naviguje pak C606Pro správně? Ony totiž OSM mapy, podle kterých C606 naviguje často mnoho polních cest neznají. Tak jak si s tím navigace poradí. (Garmin s tím problém nemá, Bryton ano, přeplánuje to po nejbližší cestě, kterou zná a často dost blbě. Ovšem zase Bryton ukazuje i při načteném GPX i názvy ulic, kruháče atd., Garmin většinou ne) – Ano, naviguje správně a přesně i po nejmenší pěšince, kterou jsem naklikal.

I ten přepočet trasy byl docela dobrý, jen je dost pomalý. K přepočtu došlo po ujetí cca 300 metrů, poměrně pomalým tempem, s dobrým výhledem na oblohu. Přepočet byl správný, našel dobrou náhradní trasu a nevracel mě. Druhá odchylka od kurzu už ale přepočet nevyvolala a jel jsem s hláškou „mimo trasu“. Bylo ale vidět, že k trase směřuji, možná je to funkce. Nijak by mi to nevadilo. Na fotce zelená trasa je přepočítaná.

Navigační povely se zobrazují v malém banneru v levém horním rohu. Nijak to neruší a když to chce člověk zrušit, stačí do banneru ťuknout. Divné je, že vyskakuje i na mapové obrazovce, to moc smysl nedává.

ClimbPro má dobrý Layout, vyhovuje mi zobrazení mapy i profilu, ale chybí mi aktuální sklon. Ten se samozřejmě dá nastavit do dvou polí dole, ale na můj vkus jsou dvě editovatelná pole poměrně málo. Přehled kopců je takový, jak ho známe z Garminu.

Kvituji rychlou pauzu a rozjeti, ale aktualizace sklonu je poměrně pomalá a určitě v místě nedopovídá.

Zvuky jsou hodně hlasité, až otravné. Regulovat to nejde. Taky je jich málo, asi jen tři druhy. Nejde se tedy úplně řídit zvukem a člověk na to musí kouknout, což ne vždycky jde.

Radar zobrazuje celkem inteligentně a i když překrývá pole, je to lepší než u Garminu, méně to ruší.

Totálně mě štvou popisky zkratkami a la Garmin. Prům. kad. rpm. Vážně? Nejde tam dat značka průměru? Je nutné uvádět jednotky? Za mě ne, plýtvá to místem.

První dojmy jsou tedy nic moc, žádný odvaz. Z prvotních náznaků jsem čekal víc. Určitě to není Garmin killer, spíš takový zárodek slušného budíku, pokud na něm bude Magene makat, případně docela dobrý parťák pro nenáročného uživatele. Ale ta nekomplexnost mi moc příjemná není. Dám tomu ještě pár švihů a pak se rozhodnu, co si nechám.

3 0
      • Kuba78  

to je v nějakým futrálu, nebo to má kolem displeje takový rantl? takový 606 nemá..

0 1
        • IgnaciusBlack  

Ve futrálu k tomu dodaném ????

0 0
          • Kuba78  

inu přehlédl jsem.. pardon, mea culpa.

0 0
            • IgnaciusBlack  

Pohoda :-) Ony ty otazníky jsou smajlíci, zapomínám, že se nepřeklopí :-D Tak to pak vypadá pejorativně :-) Ale ten obal je dobrý, perfektně sedí.

0 1
      • bipe  

Ono je to těžký, tohle je spíš cena killer, než Garmin killer. Když to vezmu, tak C606 je za nějakých 2.800,–. Radar L508 za nějakých 2.400,–. Garmin Edge 540 je za 8.400,–, 550 je za 10.000,–. Radar Varia 515 je za 3.400,–. Za sadu od Magene dáš 5.200,–. Za Garmin sadu 11.800,–; když vezmu 540. A to je bohužel sakra rozdíl. Proto pro běžného hobíka je Magene skvělá věc a je ochoten zkousnout i nějaké „mínusy“. Garmin a jeho ekosystém je skvělý o tom bez debat. Ale nechá si za to zaplatit. Magene „zatím“ aktualizuje, podporuje. Pokud jde o cenu, není prostě co řešit.

4 0
        • jirkous3  

Oni si spíš konkurují ti „číňani“ vzájemně, a Garmin je tak trochu nad věcí. Ale třeba BinaviAir už by mohl být velkým soupeřem. https://www.kupkolo.cz/…aci_z138269/

0 0
          • yorg  

Taky na to hledím. Zejména mě zaujalo že iGPSPORT BiNavi Air podle popisu používá Full GNSS Dual-band čip a má dvoupásmové GNSS (L1 + L5)

Výsledkem má být výhoda v hustém listnatém lese. Frekvence L5 je mnohem odolnější vůči odrazům signálu od mokrého listí nebo skal. Zatímco běžné GPS v lese „ustřeluje“ o desítky metrů vedle, BiNavi Air dokáže tyto chyby odfiltrovat a držet se cesty s přesností na jednotky metrů.

Magene C606 Pro má jen L1 což má mít v hustém lese nebo úzkém údolí za následek odchylky od skutečné polohy.

0 0
            • jirkous3  

U Binavi bude asi zase o něco horší displej, hlavně zobrazení na přímém slunci. Ale chtělo by to vidět naživo. A samozřejmě, jako u všech těchto východních výrobků, ony se tam určitě taky nějaké mouchy najdou. I když, co si budeme povídat, on ten život s Garminem taky není vždy růžový.

1 0
        • IgnaciusBlack  

Garmin a jeho ekosystém určitě skvělý není. Štvalo mě to v době, kdy jsem běhal s Garmin hodinkami, štve mě to i teď. Zejména ta uzavřenost je příšerně otravná a Garmin vůbec nebere v potaz, že lidi používají třeba i jiná zařízení. U Applu to EU vadí s Garmin nechává žít.

A ta cena přesně to, co mi na Garminu vadí. Stojí to prostě příliš moc, resp. za tu cenu bych čekal, že to bude úplně vymazlené.

1 2
          • jirkous3  

Ale zase abychom byli spravedliví, tak Garmin je sice drahý, ale zase pak poskytuje po celou dobu použitelnosti jeho zařízení zdarma služby jako webové úložiště, plánovač, statistiky atd. A to dnes až tak běžné není. Mnoho dalších služeb všeobecně dnes přechází na měsíční předplatné. A nevím jak to má třeba Magene, ale webový plánovač Brytonu, to je záležitost jako z osmdesátých let. Ale osobně už taky dávám přednost levnějším zařízením.

1 0
          • BB  

já na Garmin nadávám kudy chodím a nakonec se k němu vždy vracím. Jak šmejdím na jeho fórech, tak dospívám k závěru, že záběr uživatelů je tak široký, že co je „úplně vymazlené“ pro jednoho, je nepoužitelné pro druhého. Největší problém Garmina nevidím v uzavřenosti (což není docela pravda viz. ANT+ light control profile) a ani v ceně, ale v tom, že řádně netestuje nové produkty. Pokud někdo není fanda do novinek, tak koupit dva roky starý Garmin je rána na jistotu.

3 0
            • rasto  

no až zkusíš wahoo, budeš o garminu říkat jinak :-)

0 0
              • IgnaciusBlack  

Jako že bude ještě rád za Garmin? Tohle můj stav po tom, co jsem se Wahoo zbavil. Btw nevíš, jestli už se Wahoo naučilo analýzu průjezdu kopců po tréninku, nebo je to stále ve stavu, že o nich ví, ukáže ti je, spustí „ClimbPro“ a pak ve exportu není schopný s těmi daty, které má, pracovat? :-D Tohle mi hrozně vadilo. Podpora rok slibovala dodělaní a nic. A když jsem to hledal v kontextu Bolt3, tak jsem to tehdy nenašel. Pak si koupil Garmin a tam to všechno hrálo. Ale zase má jiné projevy kognitivní disonance tvůrců, hlavně v UI/UX.

0 0
                • rasto  

no, pravda, že s climb pro pracuji až v průběhu toho kopce. nikdy jsem nevyhodnocoval zpětně metriky, neměl jsem zapotřebí. buď ten galík, stelvio atd. dám, nebo nebo ne. v ČR nepoužívám, pouze v zahraničí.

co mě fascinuje na wahoo, je navigace. hlavně, když uhnu z trasy, okamžitě mi nabídne alternativu. nekoná se zaseknutí, návrat či tak nějak. vím i od uživatelů garminů, že takovou pohodu nezažívají.

odpárování propiet jsem nikdy nezažil.

0 0
                  • IgnaciusBlack  

Přesně, na Wahoo ta navigace byla skvělá. Garmin panikaří. A na Wahoo se mi také nikdy nic neodpojilo, jen na Garminu se mi odpojuje Garmin periferie :-D Ale celkově mi to Wahoo přijde podobné jako to Magene. Nedotažené. Garmin aspoň vyrovná tu uživatelskou nepřívětivost a faily téměř dokonalým záznamem nejmenších detailů.

1 1
      • jirkous3  

Díky za testy. Některé věci snad odladí aktualizace, nakonec, bude to jejich nová vlajková loď. Osobně by mě mrzel ten graf převýšení a posun mapy, ale žít by s s tím asi dalo. Ty popisky ovšem jsou fakt blbé.

• jak je na tom mapa s body zájmu? Třeba zobrazení a vyhledávání obchodů, restaurací, pítek, koupání apod.?
        • umí přerušit záznam vypnutím přístroje a po zapnutí zase pokračovat v záznamu?
        • pokud jedeš podle GPX, ukazuje ti navigace i názvy ulic do kterých máš odbočit?
        • to zobrazení navigačního pokynu je doprovázeno zvukem? A je to vždy jen taková jednoduchá šipka, neukáže to třeba náhled křižovatky? Mimochodem, moc nechápu proč se to zobrazuje i na obrazovce s mapou,pod níž ten pokyn už jednou je. Jde to trvale vypnout?
        • na jedné z obrazovek máš pole s nadm. výškou a pod ním další graf, kde je sklon. Každý graf ale ukazuje něco jiného, co to je?
        • pak je tam nějaké pole PRŮM. VAM – o co jde?
        • co se týká tepu. Umí to i tepová pásma?
        0 0
        • IgnaciusBlack  

Bodů zájmu v mapě jsem si nevšiml. Kolem jedné restaurace jsem jel, ale tohle moc nevnímám. Zkusím to na druhem kontrolním švihu.

Nevšiml jsem si, že by uměl přerušit záznam vypnutím. Umí zhasnout displej. Ale vyzkouším to.

Názvy ulic by to ukazovat mělo, co jsem pochopil. Ale včera jsem se na to nezaměřil v pojmenovaných ulicích. Zkusím na dalším švihu.

Navigační povel je doprovázen zvukem (otravným). Nevšiml jsem si náhledu křižovatky, ale včera jsem pres složitější křižovatky nejel. Vypnout to nejde, tetnto princip nechapu taky.

Co ukazují ty grafy nadmořské výšky a sklonu moc nechápu. Zapnul jsem si je právě pod sebou, abych to pochopil. A nic :-D

VAM jsou metry za hodinu.

Tepová pásma zobrazuje

1 0
          • Koli13  

Lze vypnout a pak opět pokračovat v aktivitě, ale tuším, že po nějaký omezený čas, ale nevím přesně, zkoušel jsem to minulý týden poprvé a tak trochu náhodně. Jinak ještě ohledně volby trasy při aktivitě, to před aktualizací určitě šlo, mohl si zrušit aktuální trasu a klidně si vybrat jinou. Musím zkusit, co vše přibylo v aktualizacích přes zimu :D

0 0
            • IgnaciusBlack  

Je možné, že jsem to jen nechopil, v sobotu bych to ještě rád protáhl s větší časovou dotací a na silnici s watťákem :-)

0 0
          • jirkous3  

Jasně, každý děláme trochu jiný typ cyklistiky. Pro mě jsou zase body zájmu a možnost vypnutí přístroje cestou docela zásadní. Když jedu několikadenní cykloturistiku, tak se chci zastavit ráno v obchodě, pak na oběd, případně se okoupat nebo najít pitnou vodu. No a při těch zastávkách měřák vypínám. U G 130 to fungovalo všelijak, první vypnutí ještě šlo, u dalších se buď nepřipojil radar nebo neukazovala navigace. Bryton 460 to má tak, že mohu vypnout kolikrát chci a sám si zase záznam zapne. Ale zase musím po každém vypnutí znovu spustit navigaci po trase.

Ideální by bylo, kdyby bylo možné kdykoliv zrušit navigaci, vyhledat v seznamu bodů co chci, nechat se tam odnavigovat a pak si zase spustit tu původní trasu. A vše bez toho, aniž by se záznam přerušil.

0 0
            • Slavik  

Není jednoduší vyhledat ten obchod na mobilu?

1. věc, co mě na cyklistických mapách v cyklopočítači otravuje je zobrazení škol, státních institucí, různých obchodů nesouvisející s cyklistikou atp.

Jako cyklistu mě zajímá max bankomat a hospoda.

0 0
              • jirkous3  

Mě ani tak nejde o to co je na obrazovce, tam ani žádné body nemusí být vidět (i když by to mohlo být volitelné). Jde o to, zda je možné se nechat na nějaký bod navigovat. Třeba přijedu k nějakému městu a hledám Lidl. Tak přeruším navigaci, jdu do menu a zvolím Navigovat na bod zájmu. Vyhledám Lidl a navigace mě tam rovnou zavede. Mobil používám nyní, ale znamená to, že si v něm musím trasu vyhledat, vyexportovat do navigace, odeslat do zařízení a pak ji spustit. Takže bych to měl rád zjednodušené.

0 0
        • romanek1  

Mám c606 a po aktualizaci to umí vyhledat bod zájmu, ale musíš to udělat v aplikaci OnelapFit a pak poslat do zařízení a jde to i během záznamu trasy…

1 0
          • jirkous3  

Tak je to o něco pohodlnější než plánovat v mapy.com a pak odeslat trasu do appky a c606, ale úplně ono to není. Líbilo by se mi, kdyby to šlo v c606. No nedá se, pořád nemohou být jen řízky.

1 1
    • Jzy  

Pořád nechápu, že Magene má natahané mapy v sobě, ale neumožňuje volné prohlížení/pohyb. Trochu jsem doufal, že to konečně napraví.

0 0
    • VitHorak00  

Pánové, tak na oficiálním profilu magene na instagramu je nový příspěvek s cyklopočítačem, který mám po obvodu světelnou linku, působí to tajemně, že více informací již brzy, ale nejde mi do hlavy proč by bylo něco nové hned po vydání C606 Pro. Mrkněte na to, vypada to suprově

0 0
      • jirkous3  

Mám pocit, že tohle je typické pro celý východní trh. Neustále se chrlí novinky, ale dotažením firmware už se po zahájení výroby nikdo nechce zabývat. Takovou zkušenost mám třeba u Brytonu. V podstatě jde o skvělý přístroj, ale má několik věcí, které by bylo třeba opravit. Jenže když napíšeš na TP, tak ti sice odpoví mile, ale v duchu: děkujeme za zprávu, ale nevíme kdy se budeme problémem zabývat. Ve skutečnosti nikdy, protože mezitím vypustí novější modely.

1 0
      • embi  

C706 je v cine uz davno

0 0
        • Novakoo  

jj je to C706

C606Pro se v číně prodává taky celkem dlouho, ale je otázka jaké parametry bude mít globální verze, protože C606Pro na globální verzi dost ořezali.

0 0
          • VitHorak00  

Pravda, no ja chtel kupovat C606, pak prislo info ze bude C606 pro, tak jsem si rikal pockam, ted je C606 pro chtel jsem uz objednavat a ted vidim opet prichod neceho noveho, tak asi zase pockam ???? spis ale cena co je na aliexpressu atd v prepoctu za c706 temer 8tis uz je raketa, to bych za to nedal

0 0
            • Regnialf  

JJ počkej, bude 806 PRO s raketovým motorem!

Prostě si koupíš Garmina za cenu Magene a budeš spokojen.

2 0
    • IgnaciusBlack  

Displeji nejde nic vytknout, má dobrou čitelnost a kontrast, nic mi nevadilo. Nižší rozlišení než Garmin (Edge 540/840) není vůbec patrné. Lesklost je otravná úplně stejně jako na Garminu, tento princip nechápu.

Moc se mi líbí rozložení polí na šířku, kde je vedle aktuální hodnoty nalevo průměru a napravo max. Tohle mám rád a přijde mi to přehlednější než přístup Garminu. Jen pokud to má člověk nahoře, překryje mu popisek ikona radaru…

Hlášení radaru je v pohodě, přehledné, je jasné, jak jedou auta, moc to neotravuje v místech s výšším provozem. Co se mi líbilo, je nastavení pole vzdálenosti auta v metrech. Je barevné, ale je tak cca –3 metry. Ukazuje 3 metry v době, kdy je auto vedle mě. Ale kdyby to fungovalo, může to být fajn v silnějším provozu.

Hlasitost na silnici mi už nepřišla tak velká. Ani mi vlastně nevadila malá rozmanitost zvuků. Jen je opravdu otravné, že dělá zvuk při přepínání obrazovky a nejde to vypnout. Nebo jsem tu volbu nenašel.

Navigační bannery jsou vždy a všude, i na obrazovce navigace, i když jsou v poli obrazovky nastavené navigační pokyny. Ale nejsou nijak rušivé, určitě mi vadí méně, než ty z Garminu, dost rychle mizí, což může být výhoda i nevýhoda. Dají se zrušit dotykem. To je fajn, ale obecně se snažím na budík sahat co nejméně.

Mapa neobsahuje názvy ničeho. Nevšiml jsem si jediného názvu ulice, ale ani města. Na navigačním povelu jsem neviděl nic jiného, než “rovně” a “unnamed road”.

ClimbPro se nespustil bez trasy. To je docela zklamání. Zkoušel jsem ho i “ochcat” tím, že jsem ke kopci, který byl v trase dojel poté, co jsem trasu narušil a následně zrušil. K poslednímu kopci jsem tedy dojel s vypnutou navigací a ClimbPro se nespustil.

Líbí se mi, že na navigační obrazovce vidím na čáře, v jakém bodě trasy jsem a kolik zbývá do konce. To stejné zobrazuje přehled kopců (moc pěkný detail), i ClimbPro. To ale počítá nějak divně zbývající průměrný sklon, stejně jako mi jiném kopci zobrazoval docela podivný profil, který se ještě k tomu změnil na vrcholu kopce.

Strašně dementě to zobrazuje profil. Celkový není vidět vůbec nikde a na poli je vidět asi snad jen poslední kilometr. Je to de facto úplně k ničemu, zubatý graf. Nenašel jsem žádné nastavení.

Co je na opak moc hezké, je zobrazení sklonu, kde rovnou kazuje průměrný a maximální sklon. To je pro mě třeba poměrně dobrá metrika. Ona půjde zapnout i na Garminu, ale ne takto kompaktně.

Zajímavě se chová navigace. Pokud sjedete z trasy, trvá jí 20–25 vteřin, než si toho všimne. Pak dalších cca 20 počítá trasu. Pokud trasu ale ignorujete a jedete dál jinam, zahlásí, jestli chcete navigaci ukončit, protože nebyla nalezena jiná trasa. Nestihl jsem vyfotit, ty bannery mají velmi krátkou dobu trvání. Resp. ona je dostatečná, pokud máte hned možnost na to kouknout, ale řešit něco v provozu, tak nevidím většinu z nich.

Celkově je to zařízení dost pomalé, například po změně obrazovky na navigační trvá dobře 2 vteřiny, než vykreslí aktuální pozici a čáry.

Mapou se mi nepodařilo pohnout za žádných okolností za jízdy.

Nová trasa nejde vybrat za jízdy. Jde za jízdy pouze zrušit.

Obecně se toho za jízdy nedá moc udělat a většina voleb je zamknutá. Nejde ani nic nastavit v apce, napíše, že zařízení se používá a bude synchronizováno po skončení aktivity.

Měření wattů je dobré, možností zobrazení je plno. Já mám Magene PES kliky, se kterými jsem spokojený (jde vytknout pouze méně náběhových ramp převodníku, ale za tu cenu je to zanedbatelné), s těmi mi ukáže akorát fázi. S pedály to ale ukáže to komplet parádu.

Neměří Vo2Max, ani to nikde nezmiňuje. Přitom to prý umět má. Pro mě asi jedno ze zásadních mínusů. FTP ukazuje, ale nijak s ním nepracuje. Pravda je, že po nulové zimě je to odhad, ale řekl bych, že hodnota sedí cca.

Aplikaci nejde moc vytknout, je výborně přehledná. Líbí se mi, že zobrazuje i graf sklonu, to Garmin nemá, resp. tohle má u každého kopce zvlášť v podobě průměrné a maximální hodnoty. Asi to stačí, ale ten graf mi přijde hezký. 

Kdybych měl stát před rozhodnutím, jestli dám cenu Garminu, a nebyl čudlikář a detailista (důležitý atribut), Magene není moc co vytknout. Při jízdě mi vlastně nic moc nevadilo. Navigace v pohodě, kopce v pohodě, data v pohodě. Má to ale mouchy, které nemám chuť podstupovat, když nemusím. Nemít doma ale Garmin, možná bych to neřešil. Pravda je, co tu někdo psal, že u Garminu si kupujeme i to zázemí, na to je potřeba myslet. Byť já bych chtěl to API do Apple Zdraví, nebo aspoň plošně do aplikací třetí strany – současně se s Garminem domluví jenom Bevel. Aspoň něco.

Rezultát tedy je, že si nechám Garmina a budu se snažit přežít jeho neduhy, případně doufat v nějaké změny. Nebo v příchod jakéhokoli killera. Magene C606 Pro je super kompjůtr pro cyklisty, kteří chtějí vyžívat pokročilé funkce, ale nechtějí platit Garmin, uskromní se ve detailu a bude jim stačit export do Stravy, bez další integrace (pokud nepoužívají Training Peaks pro správu své kondice, tam to asi může fungovat).

5 0
      • jirkous3  

Ono se dalo čekat, že nějaké „mouchy“ budou. Ve své cenové kategorii má asi největší konkurenty v iGPSPORT BiNavi Air a Bryton Rider 650. Asi z nich bude mít asi nejlepší displej, ale zase některé věci řeší konkurence buď lépe nebo jinak. A etalonem – i když v úplně jiné cenové kategorii – bude stále Garmin, což se samozřejmě dalo čekat.

0 0
      • Regnialf  

Ahoj, pěkné shrnutí.

Jen se zeptám na poslední tečku co mi tu chybí, jaká je reálná cena C606 PRO v ČR se 2 letou zárukou?

A předpokládám, že jako podklad se stále používaní nevektorové mapy OSM ?

Díky.

Aplikace OneLap zaujala jen svou jednoduchostí a rychlostí. Na Garmin apce ta zabržděnost neskutečná, až nechápu, že to za ty love takto funguje.

Garmin má pro mnoho uživatelů plus rozšíření a možnosti brát zařízení z druhé ruky, což u Magene bude za 5+ let, a to možná.

0 1
        • VitHorak00  

Alza ma cenu 4500kč, cykloprofi primregistraci 4200 a nejlevneji nabizi 123kolo za cenu 4000, predpokladam ze vsude ze zakona musi byt zaruka 2 roky

0 0
        • xtonda  

OSM jsou vektorové, jak tě napadlo, že jsou nevektorové?

0 0
          • jirkous3  

Je pravda, že jsem se už setkal s tím, že se pro některé navigace ty mapy transformovaly na bitmapové. Routovací data jsou uložena samostatně, takže technicky to problém není. A je možné, že pro slabší procesory může být načítání malých bitmap rychlejší než počítání vektorů. Ale myslel jsem, že už je to překonané.

0 0
            • xtonda  

To by zas mělo úplně nesmyslnou velikost

0 0
              • jirkous3  

Kupodivu ani ne. Tento typ grafiky se velmi dobře komprimuje. Komplikace je spíš zoomování. Data musí obsahovat více vrstev. Navigace Mio takto fungovaly bez problémů. Nevýhodou je, že změna měřítka bývá skoková, mezistupně jsou totiž neostré.

0 0
              • jirkous3  

Ještě pro objasnění. Ty mapy se jako bitmapy nenačítají celé, ale rozkouskované na malé čtverečky, které se postupně načítají. Se změnou měřítka narůstá počet dílků. Takže to, co při měřítku 7 má 4 dílky, tak při 8 jich je třeba 16, při devět už 64. Takže ty složky s mapami obsahovaly tísíce malých souborů.

0 0
              • wilda81  

Tady se zase motají dvě rozdílné věci dohromady. Podkladová data OSM jsou uložená jako vektory (body, linie, polygony apod.), ale samotné zobrazení pak může být vektorové (generuje zařízení) i bitmapové (PNG/JPG dlaždice pro různé úrovně zoomu). I základní mapa na openstreetmap.org je bitmapová – je to krásně vidět při vykreslování.

1 0
                • jirkous3  

Myslel jsem to tak, jaká data jsou uložena přímo v zařízení. U toho starého Mia to bylo rak, že se ty bitmapy generovaly už v pc a do zařízení šly jen bitmapy. Teoretická výhoda byla v tom, že se daly použít prakticky jakékoliv mapy. Takže jsi v tom klidně mohl mít mapy.cz, nebo Shocart, ale jen v bitmapové podobě. Popravdě si ale myslím, že se to už dnes nepoužívá, tohle jsou informace třeba 15 let staré.

0 0
        • jirkous3  

Jen taková drobnost. Ony se ty OSM mapy do C606 nějak překládají do bitmap?

0 0
        • ladys  

App connect funguje normálně, zkus jiný telefon.

0 0
          • IgnaciusBlack  

To určitě nefunguje. Neustále ten běžící panáček. Odladění, ale i uživatelská přívětivost té aplikace je na velmi nízké úrovni. Byť se to za poslední dva roky dost zlepšilo, pořád je to daleko za opicemi od toho, co bych od takového giganta, který se nebojí říct si dost vysoké peníze za svá zařízení, čekal.

Nebo máme jinou normu pro to, co je normální fungování.

0 1
            • ladys  

Asi se veškerá data musí načíst. Používá to spousta lidí. Každý má jiné představy o tom jak by měla app vypadat, asi se nezavděčí všem. Pro většinu lidí to funguje dobře, pro určitou skupinu řešitelů špatně. Ano chyby jsou a budou. To že mi ukazovala zónu 6 do 2000W již opravili :)

Spíš jde o to co tam kdo hledá a studuje. Na použití dvě minuty denně mi to stačí.

0 0
        • IgnaciusBlack  

Já u Garminu nechápu víc věcí, jak je možné, že vůbec projdou do finální produkce.

Jinak já bral u Kupkolo, dvouletá záruka je ze zákona.

0 1
    • Kuba78  

kolegové uživatelé čínského garmina.. asi jsem slepý, ale dá se někde filtrovat (ve onelap aplikaci) v těch statistikách podle toho, kterým kolem jsem jel? mi to ukazuje jen dohromady vše..

0 0
      • IgnaciusBlack  

Já teda nepřišel ani na to, jak změnit kolo :-D Tohle mi nepřišlo moc dotažené, přitom přiřazení kol k aktivitě už považuju za základní nastavení (které jsem možná jenom nenašel).

0 0
        • Kuba78  

kolo změníš přímo na magene, vlevo nahoře jak máš profil tak pod tím. ale jak se to filtruje potom.. ví bůh :-)

0 0
    • yaras  

Tak 706 je venku…

https://www.facebook.com/…Zz8J5CmpzuNl

1 0
      • jirkous3  

Jen jsem to proletěl, ale přijde mi, že má hlasovou navigaci a zřejmě i climppro bez naplánované trasy.

0 0
      • Kuba78  

to vypadá šikovně.. stejně velký jako 606, akorát větší displej s větším rozlišením. otázka je výdrž baterie.

https://www.magene.com/…e/comparator

0 0
      • VitHorak00  

jj vypadá zajímavě, otázkou bude display, který je u C706 TFT a není to transflektivní jako u C606 pro. Snad si jsou tou citelnosti na slunci jisti a nebude to zase krok zpět na úkor barev, ale snad to mají vymyšlené proč to tak je. Každopádně cykloprofi jako hlavní zastoupení magene ma na webu cenovku při registraci 5000kč

https://www.cykloprofi.cz/…c706-p33874/?…

0 0
    • yaras  

Tak je venku i C606 v2

A jestli to chápu dobře, tak má taky ClimbPro bez naplánované trasy. Nějak se v těch modelech začínám ztrácet a nedává mi to moc smysl…

https://www.facebook.com/…5qvhnP7YLv3l

0 0
      • VitHorak00  

Co jsem pochopil, tak C606 V2 je zakladni rada ted misto klasicke 606, na to navazuje 606 pro a novy model 706, ktery je nastupcem rady 606

0 0
        • embi  

A C606 Pro?

0 0
        • yaras  

J, tak jsem to pochopil taky, ale vlastně už se asi nechytám, co kterej umí oproti kterýmu a proč bych měl vlastně koupit ten jeden konkrétní oproti jinýmu. Děsně mi někde chybí: 606 v2 umí oproti v1 tohle a tohle…Pro umí oproti klasické 606 tohle a tohle navíc. Ta srovnávací stránka přímo u Magene je k ničemu.

0 0
          • VitHorak00  

Neni spatne to zadat do umele onteligence, aby udelala srovnani a ona vytvori tabulku co umi ktery, kde ma sve misto v hierarchii magene atd, nutno brat s rezervou, ale nejaky pohled a porovnani ti to da behem par vterin.

0 0
          • jirkous3  

Krabičky už srovnali…

1 0
      • Cipísek  

Třeba je v2 úplně totožná s C606 jen je nová verze SW

0 1
        • Kuba78  

pokud budou inovovat tímto tempem, tak jejich produkt bude obsolete a mimo SW support ještě než si ho člověk stihne vyzvednout z alzaboxu..

inovovat je jedna věc, ale podporovat stávající instalace druhá..

2 0
          • Regnialf  

Bohuzel to je vlastnost drtive vetsiny Ciny, HW vylisuji za par korun, ale zbytek pokulhava.

1 0
        • bipe  

Nikde jsem nezjistil jestli C606 dostane stejný SW update jako C606 v2, když jsou to v podstatě identické HW. Netušíte někdo?

0 0
      • BB  

musím přiznat, že možnost volby strategie přesměrování (cíl nebo nejbližší křižovatka) a navigace zpět na začátek, jsou dvě věci, které mi u Garmina chybí.

1 0
    • Kiraly  

Chystal jsem se vymenit Edge 830 za 850, ale Magene C706 mi do toho hazi slusny vidle.....za tu cenu hodne muziky…uz to ma i cestinu, vydrž 17–25 hodin, hlasovka, Climbpro…no vypadá zajímavě, počkám na nějakou recenzi.

3 1
      • Regnialf  

Byl bych s tímto opatrný, zkoušel jsem ze 130+ přechod na C606 a po půl roce návrat ke G, ale už 840 :), 130+ jsem mezi tím prodal. A to recenze na C606 byly úžasné, tedy dnes bych řekl placené recenze.

Uvidíme, jak to klukům žlutým bude šlapat.

0 0
        • Kiraly  

Věřím…ta 706 bude zase o neco dal, tak jsem zvedavej, rozhodně to nemíním nejak uspechat…a co ti vadilo nejvíc?

0 0
        • xtonda  

A že bys napsal v čem konkrétně byl problém, nebo si jen chtěl kopnout?

0 0
          • Regnialf  

Pouze jsem vyjádřil svou zkušenost, proti Magene nic nemám, někomu to může vyhovovat.

Negativa mapové podklady, pouze obrázky, navigace mizerná ve srovnání s G, pokud sjedu z trasy nevrátí tě zpět, návrat domů nefunguje korektně, možnosti nastavení třetinové. Aplikace jednoduchá, což někomu může vyhovovat. Pokud zazlobilo čidlo rychlosti, přestal fungovat jako celek. Chyběli ovládací tlačítka. Půlka climbů proti konkurenci.

Plusem bylo, že aktualizace byly relativně. často, ale že by přinášely velký pokrok, možná 2 do roka. A obecně jednoduchost zařízení.

Otázka kde je 706, ale zase 706 je za 2,5× až 3× vyšší cenu než 606.

Recenze jako C606 zabiják G apod., jsou mimo mísu. Bohužel to jsem zjistil, až jsem si to sám vyzkoušel.

1 1
            • xtonda  

Navigace mizerná ve srovnání s G? Psal si o Edge 130+, Edge 130+ vůbec nemá mapy, má jenom čáru jako C506 SE, takže o jaké navigaci se bavíme?

Garmin killer samozřejmě blbost, C506/C606 je první generace kompů s navigací od Magene. tihle asijští výrobci se s každou generací zlepšují, ale taky jim roste sebevědomí a s ním i cena. Za pětilitr už lze mít Edge Explore 2 a navigace i od dalších značek.

0 0
              • Regnialf  

Doplnim, mel jsem 130 prechod na C606 (uveril jsem recenzi), pul roku jezdeno, nesplnilo ocekavani, syn mel 530 vyzkouseno na riditkach s C606, volba prehcod na G, jiz byla k dispozici 840, kterou jsem bral druhe ruky.

Souhlas ze asiati se uci rychle. Jak pises i cenove se vyviji. Ja si nabehl na recenze Magene, ktere to vychvalovali a uvadeli jako killer G. Bohuzel jsem nemel moznost srovnani.

0 0
                • jirkous3  

Je pravda, že většina recenzí dnes začíná větou: „Výrobce mi poslat…“ No a když se pak člověk podívá na jinou recenzi od stejného autora za měsíc, tak má na řídítkách nazpět Garmin.

2 0
                  • yorg  

To ale nemusí být nutně špatně. Navíc když zná G, tak ví, co může a má srovnávat.

0 0
                    • jirkous3  

Však to je jasné. Jen jsou většinou ty recenze pak takové plytké. Vyjmenuje se co je v balení, rychle proběhne menu a krátká jízda. Bylo by právě skvělé, kdyby se recenzenti spíš zaměřili na srovnávání s etalonem, který tvoří Garmin. Čest výjimkám.

0 0
                  • gersa  

Tak předpokládám, že když už něco fungující má, tak to kvůli recenzi nebude měnit. A pravděpodobně to po otestování pošle zpět

0 0
                  • jIrI___  

Hodně recenzí „výrobce mi poslal“ znamená, že po recenzi pošleš daný výrobek zpět výrobci. A když už má člověk něco jiného, tak by na tom prodělal kalhoty, kdyby po každé recenzi utíkal recenzovaný výrobek koupit :)

0 1
                    • jirkous3  

Možné to je, ale u těchto východních kousků bych tomu moc nevěřil. Myslím, že je pro ně levnější mu ten kousek nechat než to přepravovat nazpět. Ale ano, mohou být určitě různé podmínky. Však já nechtěl říct, že jsou ty recenze „koupené“, ale spíš, že jsou často jen popisující a podobají se jako vejce vejci. Takové dalo by se říct odfláklé.

0 0
                      • K2  

Někteří výrobci (Xiaomi) ti dají za recenzi dárek zdarma/nabíječku nebo slevu. Recenze může být dle tebe, ale podmínkou je, aby byla zveřejněna na nějakém známém serveru (Heureka, Alza, Datart). Pak je po uvedení nového výrobku všude plno recenzí (většinu kladných) protože když do toho dáš vlastní peníze, tak asi nenapíšeš. Dal jsem do toho 10 tis Kč a je to šmejd, vyhozené peníze…

0 0
                      • yorg  

Když máš u recenzovaného zboží 14 dnů na vrácení 'Bez udání důvodu" (§ 1829 odst. 1 OZ), tak moc času na dlouhodobý test nezbývá. A zvlášť když je zrovna venku počasí naprd. :-)

0 0
      • Marthe  

Dosluhuje mi Edge 530 tak jsem se rozhodl pro nakup C706. Uvidime jake bude o vikendu pocasi, abych mohl otestovat. Spatovani s hrudnim pasem a radarem garmin ok. Ukazuje to i notifikace z mobilu. Tak uvidime jak na tom budou data – porovnam s daty z hodinek Garmin a dam vedet.

3 0
        • Kiraly  

Fajn, tak sem pak hod první dojmy…

0 0
        • Aduldinho  

Tak super, snad ti ten test o víkendu klapne, zatím to ale vypadá dost škaredě :-(

0 0
        • MilanT  

Zkus prosím zjistit v jakém formátu se dá exportovat jízda (aktivita) z toho computeru.Zajímá mě hlavně zda to umí exportovat ve : fit : a : gpx : Doufám tedy že se dá spojit s počítačem a do něj exportovat.

Předem dík

0 0
          • jirkous3  

Tipuji, že tohle není záležitost cyklocomputeru, ale appky v mobilu. Takže to bude stejné pro celou řadu Magene.

0 0
          • xtonda  

Mám Geoid CC600 což je přeznačený Magene C506 SE a používám přímý upload z kompu do Stravy přes Wifi. Následně když dám ve Stravě stáhnout originál, tak je to .fit

0 0
          • romanek1  

V aplikaci OnelapFit která je k tomu počítači lze exportovat jízdu v souboru.fit

0 0
        • Osa76  

Ahoj. Dajú sa do neho nahrávať trasy s komootu?

0 0
      • jIrI___  

Oproti 530/830 si nelze pohoršit. Uvažoval jsem před pár týdny mezi Hammerhead a Magene, vybral nakonec Hammerhead a v porovnání s předchozím 530 je to úplně jiný vesmír, navigace dokonce i naviguje :). Kdyby v té době už byl C706, sáhnu pravděpodobně po něm kvůli češtině.

0 1
        • Marthe  

Uvidíme jak to bude hlavně co se týče metrik – vzdálenost, stoupání atd. Co se týče funkcí tak jediná co chybí, tak je detekce pádu, ale tu mám na hodinkách, takže to mi nějak extra chybět nebudue. Co ještě je pro mě důležité funkčnost a zobrazení radaru od Garminu. Notifikace to umí. Oceňuji zvonek, který na kole nemám a občas při přejezdu přes cyklostezku by se mi hodil. Uvažoval jsem o Garminu edge 850 ale za tu cenu už jsem si říkál, jestli na moje víkendové jízdy není zbytečná.

1 0
    • jarouš2  

Ještě včera byl na Alze za 5190kč, dnes už 5589kč, tak uvidíme kam to vyleze. Chtěl jsem ho taky objednat, ale také čekám na nějakou kloudnou recenzi.. Zajímá mě podrobnost map.

1 0
    • DaD  

V porovnání s 1040 mi i C506 úplně vyhovuje. Nastavení, metriky, přesnost, velikost, notifikace. Jezdím tedy pouze silnici a tak i navigace, pro mně, funguje naprosto dobře.

2 0
    • jan.pernik  

U mne je základní měřítko display. My slepci potřebujeme velký kontrastní display. Tzn. dnes jedině AMOLED. Jinak na to nevidím.

2 1
      • BB  

souhlasím, ale marně pátrám v paměti, který cyklocomputer má amoled displej ?

0 0
        • Dumbíček  

To je obvyklý omyl, je to ještě klasický LCD, ale všichni jsou už telefonů zvyklí, že všude je amoled, tak to pletou.

0 0
      • jirkous3  

Mám podobný problém a proto si stále udržuji na jednom kole Garmin 130+ a na druhém Bryton 460. Ty černé displeje jsou prostě boží za jakéhokoliv počasí.

1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.