• spartakcz

    Ahoj, asi nebudu první, kdo se tu bude snažit dostat nějaké info a poradit se o tom, jakou velikost rámu vybrat…:-)

    Dle názvu vlákna mám v plánu koupit kolo Cube LTD RACE modelové řady 2009. Jinak měřím cca 185cm, váha cca 110kg (hold kus chlapa s „těžkou kostrou“).

    Díky za rady a postřehy. Jen bych rád předeslal, že o jiné kolo tak nějak zájem nemám. Tenhle model jsem si vybral (složen/design) a nyní mi jde jen o to, abych zvolil tu nej variantu rámu…

    0 0
    • Balvan  

      20"

      0 0
      • spartakcz  

        No, mezi 20" a 21" právě váhám…

        0 0
        • spartakcz  

          OPRAVA: No, mezi 20" a 22" právě váhám…

          0 0
          • MlokCZ  

            22tka bude strašně vysoká, pokud nemáš nějak extra dlouhé nohy. Jak jsem psal, tak na výšku ti možná bude stačit i 18tka (ale na délku skoro určitě ne).

            0 0
    • MlokCZ  

      To ti nikdo bez dalších údajů moc neporadí.

      Spíš to bude na 20tku, ale ani 18tka není vyloučená. Na výšku 18tka stačí s 35cm sedlovkou na cca 83–85cm dlouhé nohy (dle použitého sedla a jeho výšky a dle toho, jak kdo nastavuje vysoko sedlo). Tedy pokud máš nohy do těch cca 85cm, tak vyšší rám nepotřebuješ.

      Jak potřebuješ dlouhý ale bez dalších údajů se nedá říct už vůbec a dovedu si představit, že ti bude stačit 18tka na délku a i naopak, že 20tka bude krátká. Také záleží jaký chceš dát představec.

      A také se může stát, že na výšku by byla ideální 18tka a na délku 20tka a v takovém případě by byl vhodný úplně jiný rám.

      Zkus napsat aspoň všechny proporce třeba dle competitivecy­clist. Tam ti to i samo nějaké ty vhodné rozměry spočítá. A je to asi nejlepší kalkulátor, který ber do úvahy i věci typu poměr lýtkové a stehení části nohy a tedy předození posun sedla.

      0 0
      • MlokCZ  

        Já třeba měřím 182cm a 18tky jsou mi u Cubu jako ulité (u HT mám ale Reactiona, který je o pár mm delší).

        0 0
        • MlokCZ  

          A ještě k tomu mám na všech 9cm představec. Ale mám dost atypickou postavu, hodně krátké ruce a docela krátký trup (tedy potřebuju kratší rámy).

          0 0
          • spartakcz  

            Až se dostanu domů, zkusím naházet data do toho „kalkulátoru“… Snad mi z toho nevypadne rada, že bych měl raději hrát šachy…:-))

            0 0
    • karliner  

      já na to říkám, že když chceš reklamu na bikeforu, tak si zaplať banner

      0 0
    • Paul5515  

      No ja jsem si kupoval pouze ram Cube ltd Race 2008 , a pri vyberu jsem postupoval takto :na kole ,na kterem jsem jezdil dosud jsem si zmeril ram – vsechny rozmery a pak jsem se podival na strankach Cube na konkretni ram na rozmery ,a velikost jsem si vybral podle toho ktere rozmery se nejvice blizili staremu ramu. Ono taky zalezi na tom cemu vyrobci rikaji 20", 22" . U stareho kola  ktere bylo 18 a ramu Cube velikosti 20 byl rozdil pouze rozdil 1.5 cm ve vysce sedlove trubky ostatni se veslo do rozdilu mensi nez 1cm.

      0 0
    • The_Trooper  

      Řeknu ti to scela přesně, vem 20" rám. Též jsem měl dilema 18 or 20. Měřím 185cm, mám 20" a rám CUBE LTD Race 2008, je jak ulité na mou výšku, sedlo mam přesně vysunuté na 4 z 8. Vyhovuji i delkově ze 120mm představcem.

      0 0
      • spartakcz  

        No, jak tak koukám na rozměry 20" rámu, asi to předběžně bude to nej… Ale ještě to poměřim, až mi něco vyleze z té kalkulačky… A asi taky bude rozhodující, až si na kolo sednu v shopu…:-)

        0 0
        • voytaa  

          Rozhodně se kloním taky pro 20" .Měřím asi 183 a na tátově 18tce jsem hodně naskládanej. takže jestli nemáš nějak výrazně krátký roce jak Mlok, byla by ti s největší pravděpodobnos­tí malá..

          0 0
          • spartakcz  

            Tak ježíšek letos u mě „naděloval“ malinko později, ale přeci…:-) Tak jsem se chtěl pochlubit a poděkovat všem, kdo se zapojil do diskuze…:-)

            0 0
            • JHKVL  

              Moc hezký kousek,můžu se zeptat kde jsi ho kupoval a za kolik?

              0 0
              • spartakcz  

                Ahoj, je to kupovaný v ČB (jediný prodejce CUBE, dle http://www.cube-bikes.cz/). Prodejce slušný, vyšel mi vstříc… A k ceně…?:-) No, lidová nebyla, ale myslim, že to za to stálo…:-)

                0 0
                • spartakcz  

                  ČB = České Budějovice :-)

                  0 0
                • JHKVL  

                  Jo je to hezký v té bíle,viděl jsem zátim jen černý a ty modry.Možná bych se trošku té bílé bál.Chci si ho taky koupit,bydlím ve Varech a prodejců je tu dost,koukal jsem v Němecju a cenově je to skoro stejný.V té bílé to měl na krámě?

                  0 0
                  • spartakcz  

                    No, ale jen tuhle jednu… Je to myslim model pro prodejce, nebo tak něco…:o) Nevím… Původně jsem si šel pro LTD RACE modro-bílá (2009), ale ta prej půjde do výroby až v lednu… Když mi ukázali tohle, tak jsem měl jasno… Na fotce to nevynikne, ale je to bílá perleť a je to opravdu luxusní…:-) Jak to bude vypadat po nějakym provozu je otázkou. navíc na spodní trubku ránu pro jistotu koupím ochranou fólii, jen pro jistotu…

                    0 0
                    • JHKVL  

                      Je to fakt hezký v té bílé,vidět ho na krámě tak se asi taky zamiluju:))zrovna dneska jsem se na ně byl koukat,čekám do ledna až přijde kolekce.

                      0 0
                      • spartakcz  

                        No, tak držim palce…:-) Jak jsem psal u galerie, hned jak bude malinko čas, nafotim toho víc a hlavně na světle, snad to pak vynikne, jak má…:-) Jinak to opravdu byla láska na první pohled. Tak snad mě Cube nezklame…:-)

                        0 0
                    • sagista  

                      zdar mel bys ho misto foceni jet poradne protahnout, stoji to za to:)

                       
                      0 0
                      • spartakcz  

                        Všechno bude…:-) Jen času koncem roku moc neni… Už aby se tenhe rok uzavřel a hned bude snad líp… No, už mě „svrbí“ paty…:-)

                        0 0
                        • sagista  

                          nevim cos mel predtim za kolo ale doporucil bych pri prvnich vyjizdkach zvisenou opatrnost:)

                          ja si este ted leduju rameno jakej sme udelali peknej kotrmelec hnedka napoprve:) ted uz sme  se zkrotili a je to pohadka- brzdy krasne davkovani, plaste sedi i v blaticku, vydle paradne zehli jedine minus snad ta vaha, ale aspon je co ladit do budoucna (lehci plaste duse…)

                          0 0
                      • JHKVL  

                        Myslím že Tě nezklame,za ty prachy je to slušný,tak si ho užij,a průběžně informuj

                        0 0
            • beavis  

              Tak to je luxusni krasavec!!!! Preju hodne stastnych kilacku:-)

              0 0
              • spartakcz  

                Díky, díky, díky…:-) Už jsem se na něj za tu dobu byl min 3× kouknout…:-)

                0 0
                • beavis  

                  Tak to ja bych si ho snad i vzal misto pritelkyne do postele:-) Bily kolo je fakt super! Neni to jeste tak okoukany narozdil od tmavych......

                  0 0
                  • spartakcz  

                    No, právě… Otázka je jak to bude vypadat až to protáhnu lesem apod, ale co, žijeme jen jednou…:-)

                    A k tomu „náčiní“ do postele… Ani kdyby mi tu stálo CUBE ELITE SUPER HPT 2009, tak bych polovičce neodolal…:-)

                    0 0
                    • beavis  

                      Ja mam s bilym kolem jen dobry zkusenosti. Sam belocha mam a udrzba nema chybu. Staci umejt a kolo je jak novy. A pokud se s nim nejezdi v nejakym extremnim bordelu, tak se ani mejt nemusi narozdil od tmavych kol. Na nem je videt kazdej kousek prachu. Samozrejme i to ale vypada hezky kdyz se umeje:-)

                      U me je to trosku komplikovnejsi:-( Musim brat ohled uz i na 9 mesicni dceru, ktera spi v postylce vedle nas, takze mi nezbyva nej se na kolo koukat mimo loznici:-))))

                      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.