Cube AIM V brake 2012 vs. Olpran Harrier 2007

12 nepřečtených
  • Fredi(c)k

    Ahoj lidi,

    jak je z nadpisu patrné jsem v situaci,kdy se neumím rozhodnout:-D.

    A proto píšu sem, aby jste mi trošku pomohli.

    http://jizdni-kola.heureka.cz/…specifikace/#…

    http://www.cubebikes.cz/…im-2012.html

    Trošku více infa pro Vás, nedívejte se ne vzhled. Jinak okamžitě vyhrává Cube:-). Na Olpranovi se mi líbí,že má přehazovačku Shimano XT a přesmykač Deore. Jinak byl jsem v cykloobchodě,kde mi týpek řeklže ho prodává za deset,ale jinak je za sedmnáct.Což mi moc neřeklo:-D…Ale slea je to lákavá. No Cube se mi líbí vzhledově,celkově jako značka mi přijde více přitažlivá,čekl bych že má lepší rám.Ale moc toho nevím,takže prosím vypíchněte klady i zápory i obou a poté…k čemu by jste se přiklonili.

    Díky Vám všem a přeju hezký den;).

    Frederik

    0 0
    • Fredi(c)k  

      A ještě mám dotaz, ať to nepíšu všude možně. Co s velikostí kola, četl jsem že se to děl dle tabulek,ale dříve jsem to dělal tak,že jsem si na kolo sednul a když mi připadala velikost dobrá,bral jsem…:).Je lepší tedy individuální rozhodnutí se ohledně velikosti či tabulky? jsou ty tabulky nějak logicky odůvodněné?

      0 0
    • Seky  

      Vem to Cube, je to kolo, který má aspoň požádně zpracovanej rám za kterej se nebudeš muset stydět. Celkově to kolo dělá dojem mnohem držšího kola než je. A ono taky, co na to základní ježdění potřebuješ víc. Pokud budeš chtít víc jezdit tak stačí časem vyměnit vidli za vzduchovýho Radiona TT a případně řadící páčky za nějaký typ s Rapid-Fire. Jinak tomu kolu není co vytknout, teda za ty prahy.

      0 0
      • Fredi(c)k  

        Já si taky myslím,že ten Cube se vyplatí více:).Jinak není tady někdo z Pardubicka?Že by jste mi doporučili u koho to koupit z tohoto kraje?Myslíte,že bych mohl smlouvat o ceně? Protože stejně se to v zimě bude maličko slevňovat,není to tak?A já chci kolo pro sebe a přítelkyni,takže tím,že bych bral dvě kola plus vybavení,tak byc těch deset procent slevu snad dostat mohl…Jinak děkuji za oba názory jen by mě čistě kvůli zvědavosti zajímalo proč ne Olpran…argument pro mě není protože je to Olpran.O tom rámu jsem si to také myslel…že u Cube je kvalitnější,teda alespoň tak vypadá:).

        0 0
        • Seky  

          Tak ono to Cube na tom netu, už bylo zlevněný a nemyslím si, že na takhle levný kolo půjdou ukecat ještě další slevy :-( Co se týče toho Olpranu tak právě, protože to je Oplran. Olpran na to kolo vyrábí víceméně pouze ten rám. A tím, že je špatnej rám je pak špatný celý kolo a XT přehazovačka to rozhodně nezachrání. To Cube je fakt pěkný, vem ho a neřeš to. U takhle levnejch kol stejně nic moc nevykoumáš. Tady se vyplatí sáhnout po ověřený značce, aby byl aspoň rám vpohodě a zbytek se postupně jak se odjezdí bude obněňovat za lepší.

          0 0
        • bikemike  

          Protože Olpran byla dobrá značka začátkem devadesátých let…Pak se z ní stala supermarketová záležitost a kvalita i jméno vzaly za své:-(Jinak já osobně bych preferoval Pells…)

          0 0
    • Fredi(c)k  

      A případně ještě, jaký máte názor na kola od Pells? respektive toto kolo http://jizdni-kola.heureka.cz/…specifikace/#…

      0 0
      • Seky  

        Taky to není špatný, ale to Cube se mi líbí víc :-)

        0 0
    • kyjosek  

      při slově olpran mám kopřívku, to radši chodím pěšky

      0 0
    • Jakobo  

      Jasne, ze toho Radona, s tim si ostudu neudelas. Pokud dobre pocitam, tak ti zbude minimalne 6000 oproti tomu Olpranovi. Za to bych hned koupil Epicona, na Vcka se da zatim! sehnat a nejake slusne brzdove spalky, treba Koolstopy nebo aspon nejake 2 barevne za stovku. S tim kolo neskutecne vylepsis.

      Jeste bych doporucil shodit to integrovane razeni a dat misto nej brzdove paky Avid Fr-5 za 160 a Alivio packy za 400, oboje maji na Kupkole. 3×8 bylo stejne nejlepsi razeni, jake jsem mel. A casem budes postupne nahrazovat dily za lepsi, jak budou odchazet do vecnych lovist. Dily kupuj pres internet jako Kupkolo apod., v kamenaku bys zaplatil 3× tolik.

      0 0
      • Fredi(c)k  

        Pánové a případně dámy,takže CUBE už je pro mne i přítelkyni jistý. Mnohokrát děkujeme za rady a za opravdu skvělý přístup. Kde kolo v Pardubicích či někde poblíž koupit si již najdeme na internetu. Ještě jednou mnohokrát děkuji a přeji pěkný den a spousty naježděných km;).Díky & GL;)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.