• Alfonss

    Zdravím a omlouvám se jestli to patří do jiné skupiny,ale chtěl bych vás poprosit o radu.Oplatí se investovat tyhle peníze do tohodle kola ? http://www.footshop.cz/…d-black.html Sem začátečník…chci ho využívat celkově na horší terén,nějaký sjezdy,skoky,hlavně do lesa a polní cesty.Nechci ho na závody.V obchodě mi bylo řečeno ,že takhle osazené za tyhle peníze těžko nabídne jiná značka.Má to i zamykání vydlice na řídítkách.Předem díky za všechny rady a tipy :-)

    0 0
    • Vilém  

      Pekna emerica.

      0 0
    • Alfonss  

      http://www.ctm.sk/…rna-cervena/ omlouvám se .. špatný odkaz

      0 0
    • nitraq  

      A za jakou cenu bys ho mohl mít?

      0 0
      • Alfonss  

        no za těch 39,999,–

        0 0
        • nitraq  

          Aha… myslím, že za ty peníze se už da sehnat třeba i ve výprodeji model od nějaký velký značky – trek fuel, giant trance, ostatně i canyon nerve bude do třech čtyřiceti. U fullu radši slabší osazení a pořádnej a funkční rám než lepší osazení za cenu slabšího rámu. Těžko říct, jak na tom je CTM, jestli a jak ten rám funguje.

          0 0
          • Alfonss  

            právě proto sem založil ten příspěvek … abych zjistil jestli nemá někdo zkušenosti s ctm.je to prý celkem nová značka co funguje od 1994 s českým partnerem a od 1999 se rodí ctm.prej používají jen kvalitní a časem ověřené komponenty a na tru v poměru cena/výkon nemají konkurenci.proto sháním rady uživatelů nebo lidí co tomu trošku rozumí a podle těch komponentů mi můžou říct ano oplatí se to nebo ne.(jiný výrobce prý v téhle výbavě nabízejí kola od nějakých +/- 50 tisíc)

            0 0
            • Alfonss  

              a co se váhy týká tak je jen o 1,3kg težší než carbon ( taky celoodpruženej )

              0 0
              • nitraq  

                Asi to bude středníma kolama, ale 14 kilo mi jako dobrá váha nepřijde. Ale ono to je docela jedno, váha až tolik nejezdí.

                0 0
                • Krejca  

                  Je to ale reálná váha za ty peníze a ten Trek ,Giant za tyhle peníze lehčí nebude.

                  0 0
                • Alfonss  

                  tady sem našel kolo … není to teda výprodej ale je to starší model 2014 (jak si říkal od nějaké známější-větší značky)…http://w­ww.dookie.cz/hor­ske-all-mountain-kolo-specialized-camber-fsr-29–2014/d-102974/ … je levnější jen o litr.má to „jen“ 110 zdvihy oproti 140×140,má i slabší osazení a váhu 15,5kg! oproti 13,9kg. nevím…asi půjdu do toho ctm i když není tak velká jako konkurence.

                  0 0
              • Mysee  

                Já ti nevím, ale levnější je Canyon Nerve, jasné „jen“ 120 mm, ale za to zaručené a funkční.

                Navíc je o 1,1 kg lehčí a karbon to fakt není.

                Edit: Nevšiml jsem si datumu, zakladatel už možná CTM jezdí stejně.

                0 0
    • Hena  

      Nevím, jestli je to ještě aktuální, ale mě tohle kolo zajímalo už minulou sezonu a tak jsem si zajel na testfest zkusit, jak ten rám vlastně funguje. A musím říct, že ve srovnání s koly světových značek obstál tenhle Rawer velice slušně. Měl jsem ho sice ve vyšší výbavě, ale rám a tlumič je stejnej.

      0 0
    • kudykam  

      Osobně mám CTM Rocker 3.0, což je velmi podobný rám a sem s ním velmi spokojen stejně tak s firmou CTM, jejim servisem a přístupem. Nechápu proč investovat do známých značek kde zaplatíte za kolo dvojnásobek a jízdní vlastnosti jsou stejné. Sám sem byl na testfestu a testoval sem kola 120mm různých známých značek za cenu kolem 50–70 tis, s podobnou geometrií rámu jako tohle a nemyslím že by jezdili lépe než moje kolo za 30.000, spíš naopak.

      Rozdíl sem poznal akorát mezi 120–140–160mm zdvihu.

      Pokud je člověk hobík tak investování do slavných značek je podle mě blbost, stačí používat selský rozum a vybírat kvalitu za rozumnou cenu.

      Souhlasím s tím, že osazení kola není až tak důležité, jako rám, když většinu si můžete vyměnit za komponenty dle vlastní libosti. Já měnil na svém kole skoro všechno krom tlumiče a zbylé komponenty prodal. Připlatil sem si za to navíc 5000 z původní ceny kola.

      0 0
    • kudykam  

      Jinak osobně bych do tohodle kola šel: Cena by šla usmlouvat tak na 33 tis, když vybereš dobrého prodejce.

      Ale vyměnil bych pak brzdy (vyšší řadu shimano), vidlici (do milana), kliky (2×10), přehazku (na shimano s brzdou)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.