CTM Rascal 2.0 vs. Superior XP 909

11 nepřečtených
  • Villentretenmerth

Zdravím,

vím, že je na to těžká doba, ovšem sháním nové kolo. Případně bazarové, ale tam jsem se s mými požadavky s moc koly nesetkal

(29", jednopřevodník, cena do 30000, hardtail, velikost rámu 19" či L).

Z nevelké nabídky jsem vybral dva favority, oba jsou za 27000, což je moje cena-ideál.

První je CTM Rascal 2.0 – odkaz zde

Druhý Superior XP 909 – odkaz zde

Dostupnost neřešte, Rascala mám domluveného v jedné prodejně, že jim dojde v půlce dubna, Superior je skladem.

Rád bych se zeptal, co si o nich myslíte, do čeho byste šli vy, či jestli radši čekat na nějakou spásu na bazaru?

Četl jsem dlouhé recenze o SRAM vs. Shimano, ze kterých jsem pochopil, že Sram spíš nebrat a proto jsem potom našel toho Superiora.

Na loňském Rascalu jsem jel a jeho geometrie mi vyhovuje, Superior bych si ještě chtěl vyzkoušet, ale myslím, že by měl mít podobnou (?).

Díky moc

Anketa: CTM Rascal 2.0 či Superior XP 909?

2x
    13%
    11x
    73%
    0 0
    • tomekusti  

Skoro mám chuť říct, že je to prašť jako uhoď. Projet, když je ta možnost a uvidíš, které ti lépe sedne. Já bych asi volil Shimano, ale dost záleží jak a co budeš jezdit. Pastorek navíc se hodí, ale rozhodně to není nic, bez čeho se nedá žít. Klidně to vem podle barvy, ta kola jsou opravdu dost podobná. Když mluvíme o výbavě. Jízda může být totálně rozdílná a to poznáš jen osobně, co ti vyhovuje lépe.

0 0
      • Gwaihir  

+1

Kolik tak ujedeš za rok?

0 0
        • Villentretenmerth  

Tipuju tak 1500, max 2000, víc asi ne.

Nějaké šílené terény moc nejezdím, chci aby se dalo použít i normálně (tam, kde se silnička nedostane). Na druhou stranu s mým dosavadním kolem to ani moc nešlo a na terény se těším ;).

0 0
    • Tomstr  

Ahoj, mám XP 909, velikost M, model 2020, měřím 176 cm a geometrie mi sedla perfektně.

0 0
      • Speedster1944  

Jak ti chodí ten Axon? Mam taky 909 a ta xc30 sice funguje ale je to celkem tezitko 

0 0
        • Tomstr  

Jak chodí, to zatím moc nevím. Nedávno jsem ho teprve namontoval a teď čekám, až mi bude končit karanténa, ať to můžu konečně pořádně vyzkoušet. Ale rozdíl bude určitě znát 

0 0
      • Martas.MB  

A ty brzdy máš jen komplet XT nebo nějaká kombinace?

0 0
    • roupik  

Vyzkoušej obě a který ti líp sedne to vezmi, sám mám 909 model 2020 a můžu jen doporučit, mám všechny kola záměrně na shimanu

0 0
    • Villentretenmerth  

Díky moc za všechny reakce, trochu jsem zaváhal a vyhlídnutý Sup mi utekl :D avšak jsem se nakonec k jednomu dovolal a jedu zkoušet v pondělí. Mějte se!

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.