crossove kolo: Felt QX100 09 nebo Nano C-type 330

14 nepřečtených
  • Long Shank

    Ahoj potom co mi ukradli crosse (Apache kolla 08) kupuju noveho. Mam vybrany dve kola:

    http://www.bradsky.cz/…-p-2557.html

    nebo

    http://www.mojekolo.cz/6449-felt-qx100

    Tak behem 5-ti dnu si jdu obe vyzkouset. Jsem spise pro felta, kvuli lepsim LX nabojum, ale jsem trochu nesvuj z promichanych komponentu sram a shimano. Nano ma oproti tomu cistou sadu. Mohl byste mi nekdo poradit jake kolo byste doporucili, nejlepe nekdo kdo ma bud s nekterym z nich zkusenosti nebo zkusenosti s michanim sram a shimano?

    Za rady predem moc dekuji.

    0 0
    • scalar  

      Řazení je u obou kol kvalitní, ani u Feltu se v tomto směru není čeho bát, tahle kombinace bude chodit bez problémů.

      Problém je u obou kol jinde, v oblasti vidlice. Je tu použitý levný model Suntour NCX, který má slabé nohy a mizerné tlumení. V této cenové relaci už je možné pořídit kolo s vidlicí vyšší třídy NRX (silnější vnitřní nohy, funkční tlumení), s podstatně lepšími jízdními vlastnostmi.

      0 0
      • Long Shank  

        Moc diky za radu.

        Bohuzel zas tak moc kolum nerozumim, tak to me vubec nenapadlo a koukal jsem hlavne na razeni a tocive komponenty. Mohl bys mi tedy nejake kolo v podobne relaci doporucit? Trochu pobrouzdam po netu a pokoukam potom.

        0 0
      • Long Shank  

        Nebo jeste me napadl jeden dotaz. Jaka by byla adekvatni vidlice. Trochu jsem na ne koukal, ale strasne malo se orientuju v rozdilech :-(.

        Jaky je rozdil treba mezi těmito:

        http://www.kupkolo.cz/…ky_5386.html

        a

        http://www.kupkolo.cz/…10_1792.html

        eventuelne

        http://www.kupkolo.cz/…mm_4388.html

        Zkusim se v obchodech zeptat za kolik by mi mohli k danym kolum vidly vymenit za jinou.

        0 0
        • dancing dog  

          za sebe bych Ti doporucil tuto vidlici , mam s ni dobrou zkusenost, pruzeni vzduchem a taky zamykani na riditkach, coz je zvlast na crossovem kole s mnoha km na asfaltu vyhoda..

          0 0
          • scalar  

            Záleží především na hmotnosti uživatele a užití kola, vzduchová NCX jde sice nafoukat podle hmotnosti, ale pořád u ní je nevýhoda slabých nohou. Hodí se spíš pro ženy s nižší hmotností.

            Nejlepší vidlice je vzduchová NRX RLD, funkčně je u ní oproti NCX (i ve vzduchové verzi) obrovský rozdíl, je díky silnějším nohám stabilnější, nekroutí se, má podstatně lepší tlumení (nastavitelný odskok), možnost zvýšení zdvihu na 75 mm, nevýhodou je vyšší cena.

            0 0
            • Long Shank  

              Dva roky jsem jezdil na tom apachy s NCX tak v 70% natvrdo zavrenou a nejak mi to moc nevadilo. Merim 193/86 kg a za rok najezdim tak 3–5k km pricemz asi tak pulku na silnicce. Crosse pouzivam hlavne na cykloturistiku a jezdeni po Praze (povetsinou max lehci teren a kocici hlavy) pobavim se v obchode o vymene za NRX s pruzinou, ale na vzduch asi momentalne nemam finance. Podivam se jeste o vikendu po webu po nakym crossu primo s NRX nebo necem podobnem a uvidim.

              Moc dekuju za vsechny rady ;-)

              0 0
              • dancing dog  

                jestli budeš mít na crossu V brzdy, pevnost vidlice tolik řešit nemusíš a NRX je zbytečná, ta NCX E RL se dá sehnat pod 3ooo a bohatě stačí..

                Ta NRX s vyšší pevností má význam jen u kotoučových brzd­..

                0 0
                • scalar  

                  Mám při svých 67 kg. opačnou žkušenost, na obou vidlicích jsem najezdil dost stovek kilometrů na stejném rámu, mám přímé srovnání.

                  Na asfalt je na cross nejlepší pevná karbonová vidlice – pruží a tlumí nerovnosti rozhodně lépe než zavřená odpružená vidlice a váží podstatně méně, je bez údržby – pro mne to byla konečná volba.

                  0 0
                  • Long Shank  

                    Chvili jsem o pevny vidli taky uvazoval, ale jelikoz ten cross bude jediny moje kolo aspon trochu do terenu a obcas na nem budu chtit jet nejakej turistickej zavodek v terenu, tak urcite chci pruzeni. Nejlip mi prijde se opravdu dohodnout primo v konktretnim obchode na vymene. Asi za 2 hodky se jdu podivat na to nano :-)

                    0 0
                    • scalar  

                      Nano nabízejí jenom do velikosti 21", to Ti bude malé.

                      0 0
                    • scalar  

                      Podívám se, jestli by se dal sehnat samotný rám v Tvojí velikosti. Myslím, že bych dokázal postavit něco rozumného v cenové relaci 15 – 16 tis. se vzduchoovu vidlicí Suntour NRX RLD, tu považuji vzhledem k Tvojí hmotnosti a k tomu, na co chceš kolo používat jako největší prioritu.

                      0 0
                      • Long Shank  

                        Tak jsem si byl nano vyzkouset a jeste jsem si zkousel http://www.bradsky.cz/…-p-3169.html. Oboje na 21" ramu. Pels mi celkem sednul, z nana jsem byl takovej nesvuj, vubec jsem se na nem necejtil pohodlne.

                        Toho felta si jdu vyzkouset 55cm (21,5") tak jsem zvedav.

                        Co se tyce vidle, tak se na vymenu moc netvarili, ale kdyz jsem s nima ted volal aby mi poslali doklady, ktery jsem si u nich zapomnel, tak uz byl prodavac hovornejsi a ze by to urcite vymenit slo, jen tomu u crossoveho kola nepriklada tak velkej vyznam.

                        Minulyho crosse jsem mel 21,5" a horaka predtim 22". Oboji jsem musel kupovat kratsi predstavec, bo mam kratky ruce, tak mi ta 21" celkem sedla, ale je fakt, ze sedlovka u nana uplne na max a u pelse skoro na max :-D

                        0 0
                        • scalar  

                          Rámy Felt jsou poměrně vysoké a krátké, hodí se spíš na silnici.

                          Doporučil bych rám Apache Wakan ve velikosti 21,5" s vidlicí Suntour NRX RLD. Je to ideální kombinace do terénu, rám pobere i širší 29er pláště, takže na závody stačí přezout.

                          http://bike4u.cz/index.php…

                          Pokud budeš chtít kalkulaci, ozvi se na e-mail z mého profilu.

                          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.