Co s sebou pod stan? (kromě ženské)

56 nepřečtených
  • kwaker

    :-) ahoj

    co se komu hodilo a co je nezbytnost na dovolené na bikach pod stanem?

    0 0
    • Luka  

      stan? :)

      0 0
    • kwaker  

      to Luka: :-)) jo díky za tip, ale myslel sem co je opravdu důležitý;-)

      p.s. nejde mě odpovědět přímo na tvoji odpověď :(

      0 0
      • jIrI___  

        No ja s bratrankem a jeho kamarady jel tak pred dvema lety takovy trip do Madarska k Balatonu. Do Bratislavy vlakem, pak uz jen na kole. Ubytovani kdekoliv v prirode ve stanu :-). Jeli jsme celkem 4, takze jsme meli nalozene celkem 2 stany a kazdy svuj spacak. Pak jsem mel nalozene jeste takove ty klasicke veci pro preziti ve volne prirode – dve 1,5l PETky na vodu (v Madarsku je ohromna vyhoda tzv. modrych pump, ktere jsou ve vsech sebemensich vesnickach a kde si clovek muze nabrat pitne vody kolik uveze:-), nejake konzervy a cinske polivky pro pripad nouze, maly plynovy horak. Samozrejme tez lepeni a 2 duse na bika, nejaky olej na retez a zakladni naradi. Jedna vec na kterou hodne lidi zapomina a pri peknem pocasi prijde vhod jsou plavky :-)). S timhle + oblecenim jsem vydrzel zhruba desetidenni streku tam a zpet.

        0 0
        • kolda  

          tahat konzervy by se me fakt nechtelo

          0 0
          • jIrI___  

            A tak divej, to byly takove nouzovky, kdyz vecer nekam dojedes a uz neni nikde v obchode nebo v hospode otevrene. A hospody v Madarsku zaviraji hooodne brzo. Vecer si clovek nemohl dat ani pivo (vyjma velkych mest). V 21:00 venku ani zivacka a vsechny hospody zavrene… A zas ty konzervy nebyly takova zatez, celkem jsem mel tusim jenom dve.

            0 0
            • camillio  

              Moc jídla :-D My takhle jeli před lety s kamarádem Šumavu a přilehlé Rakousy. Jedli jsme jen chleba posypanej kořením (nasucho, bez maziva), pili vodu. Občas to proložili pytlíkovou polévkou. Za dva tydny jsem zhubnul přes 6 kilo. Zato jsem dostal šilenou chuť na mléko a vypil asi 3 litry, což je rekord vzhledem k tomu, že za normálního stavu nejsem schopný čisté mléko pozřít. Tělo si samo řekne co chce :-D Jo, studentská léta…

              Po návratu jsem nějakou dobu snídal 15 rohlíků, obědval dvě polévky, dva hlavní chody a pak se prožral až k večeři. Za dva týdny jsem nabral co jsem na cestách ztratil a ještě přidal 4 kila navíc :-D Pak se to postupně vrátilo k normálu.

              Dneska už bych to nedal, na cestu si přibalím stravenky a papkat budu co obchod dá :-))

              0 0
        • Baba-Ji  

          plavky? ke koupani plavku nejsou potreba, zbytecna zatez

          0 0
    • Howgh  

      http://www.ocestovani.cz/…-oc-tu-bezi/

      (Ten přehled noclehů byl v prvním vydání knihy „Ze života cyklotrempa“. V posledním vydání není.  V"Pestrý život cyklotrempa" přehled noclehů je. Knížky k dodání u mě – za režijní ceny i s věnováním od autora.

      (kdyby něco – do 20.6. budu mimo příjem.)

      0 0
      • metr-x  

        Zrovna mám rozečtený pestrý život cyklotrempa..super knížka..:-)

        0 0
        • Howgh  

          dík.

          Pro začátečníky bych dodal : prvně vyjeďte na vékend ne moc daleko. Takhle nejlíp zjistíte co potřebujete a co ano.

          0 0
    • Madrid  

      Přiznám se, že jsem postupně dospěl k výměně stanu za spaní v hotýlcích a penzionech. Takový puťák je sice méně trampský a vyjde dráž, ale má jednu velkou výhodu: výbavu vezenou na týdenní cestu lze minimalizovat na malý baťůžek na záda. Se stanem, spacákem, vařičem a další těžkou výbavou člověku nezbyde než ověsit kolo taškama a to mě i na MTB nepříjemně omezovalo v tom, jak těžkým terénem můžu jet, a často jsem končil na nudných zpevněných cestách. Naopak mastňácký puťák lze jezdit stejně sportovními traily jako na jednodenních výletech za Brnem…

      0 0
      • kolda  

        zalezi, jak to pojmes. pokud chces jezdit fakt teren a brat to sportovneji, tak souhlasim . co nejvic nalehko a spani a jidlo resit po penzionech.

        pokud ale chces pojmout cestu jako putovani, tak ma stan velke kouzlo. mam uz za sebou i vice jak mesicni cesty a parada.

         
        0 0
        • v POHODÌ klokan  

          Jo,kolový putování se stany má bezva atmosféru. Zvlášť když se přižene letní bouřka, déšť a vítr :-) Rozhodně bych to za hotel nevyměnil (možná na starý kolena :-) Letos jedem na puťák do Rumunska, už se těším

          0 0
          • kolda  

            kam jedete?

            0 0
            • v POHODÌ klokan  

              Vezmeme to z Oradey přes Apuseni, Bihor a Trascau a možná dojedeme do M. Sureanu a Cindrel. Uvidíme podle situace. Máme na to asi 14 dní. Nikdo z nás ještě v Rumunsku nebyl, tak to bude trochu překvápko :-)

              0 0
              • kolda  

                ja jsem tam byl naposledy v r. 2001 – hory Retezat a pak dolu podel dunaje do bulharska.

                kdyz budete dodrzovat zakladni bezpecnostni pravidla a nebudou z vas „citit“ prachy, tak bez problemu. ja jsem teda zadny nemel. ale je fakt, ze nez jsme z Olomouce do Rumunska dojeli – na kole,tak jsme barvou pleti splynuli s mistnima :) kocovni cikani byli nasi nejvetsi kamosi :)

                jinak rumunsko je krasny. Apuseni a Bihor jsem bohuzel jen projel skrz na kole,protoze nekolik dni v kuse chcalo.

                0 0
                • v POHODÌ klokan  

                  Bezpočnost v rámci možností dodržujeme a cítit prachy z nás snad nebudou (i když minulý rok na Ukrajině jsme si i se starýma kolama a brašnama mezi místníma připadali jako ufoni :-). Dojet z Olomúca do Rumunska je docela štreka :-) Jak dlouho jste to jeli? My bohužel tolik času nemáme :( Snad budeme mít v Rumunsku aspoň trochu hezky..

                  0 0
        • Madrid  

          Mě se to právě nějak samovolně rozdělilo… Zjistil jsem, že na putování mám nejraději chození pěšky, kdy si krajinu kolem nejvíc užiju. Ale cestování po asflatkách na cestovním kole mě prostě moc nechytlo, i když jsem to zkoušel. Tak jsem to úplně vzdal a i vícedenní výlety beru spíš sportovně.

          0 0
          • kolda  

            no, ja beru kolo jako idealni dopravni prostredek. obsahnes daleko vetsi vzdalenosti,nez pesky a poznas zemi a lidi,autem bys jen profrcel.

            casem jsme meli vypilovanou vybavu,ze jsme vezli i rozdelanou krosnu a pohory,dojeli nekam pod hory,u nekoho nechali kola, na par dnu prejit hreben a vyrazit zase dal. to byla parada.

            0 0
    • Crempa  

      kdo by se tahal ted se stanem, doporucuju kvalitni zdarak ;)

      PS: ma pocit ze se delaji i double aby se ti tam vesla aj ta zenska… :)

      0 0
    • kolda  

      obleceni si vem, jako bys jel na 3–5 dnu. s tim,ze budes po ceste prat. idealni je samozrejme funkcni pradlo, skladne a rychle schne. boty se mi osvedcily sandaly – muzes v nich jet v jakemkoliv pocasi. promocene tretry hned tak neususis.

      jidlo – taky jsem vozil tak na 2–3 dny dopredu,pak dokoupis. jen suche instatni lehke potraviny. paradni jsou nudle z cinske polivky, ktere jen nasypes do uvarene omacky na testoviny – hotove za par minut.

      naradi – centrklic,nahradni spice (pod nakladem rady praskaji),nyto­vacku,lepeni,mul­tiklic atd.

      0 0
    • v POHODÌ klokan  

      Přehazovací i brzdový lanka, různý drátky a provázky (často se hoděj na nejrůznější opravy), lžíce se docela zapomíná :-) Věci na mytí si vlastně sebou ani neberem, když se náhodou chcem umejt, tak stačí voda z potoka a uschnem na sluníčku. Tím docela ušetříš místo ;-)

      0 0
    • pavelr  

      něco proti komárům a UV-záření, otvírák na konzervy, sirky nebo zapalovač

      0 0
    • jecnak  

      Tohle by ti mohlo pomoci.

      0 0
      • kwaker  

        díky za odkazy a tipy :-)

        a co třeba karimatky – obejdete se bez nich?

        0 0
        • jIrI___  

          Ja jsem měl jenom takovou teňoučkou s jednou stranou pozaženou hliníkovou folií, aby na mě nešel chlad od země. A hlavně nezabírala na nosiči skoro žádné místo :-)

          0 0
          • v POHODÌ klokan  

            Přesně tak, když se jede na těžko, tak člověk nemůže požadovat nějaký moc velký pohodlí. Ta alumatka dobře izoluje od země a o to hlavně jde. Měkká moc není, ale dá se to překousnout. Stačí si vybrat měkký místo pod stan :-) Někdo si bere takhle na kolo i nafukovací karimatku-je taky celkem malá, ale o dost těžší. Ale to je panečku komfort!

            0 0
      • Howgh  

        Šmankote, todle byla intuice – sem mrknout. Zrovna se přebaluju na čundr…Byl bych bejval zapomněl hromadu věcí.

        Jen ty konzervy, co tu kdekdo propaguje – vozit je ssebou je objektivně vzato blbina. Já už odbourávám i polívky v sáčku, že jsou těžké. Baštím bujony s hromadou těstovin. Nikoliv hovězí vývar. To je jen slaná voda.

        0 0
    • kwaker  

      a varianta B – dorazit na místo s nabaleným autem s kolama na střeše a na místě dělat vyjezdy z campu.......

      jak to řešíte s věcma ve stanu? naházíte vše do auta? krade se v campech hodně?

      0 0
      • BFG  

        Já teda bez auta. Stan 2kg, spacák malý, 0.6 kg tuším od hannahu, hliníkovou folii pod něj, ta neváží skoro nic. Tohle celkem v poho zvládám vozit na zádech nebo připevnit ke kolu. Pití na držákoch na kole. Na jídlo určitě nějaké oplatky nebo mussli tyčinky, nezabírají moc místa a člověk v žaludku po nich něco cítí. Jinak ty konzervy jsou fajné. Zbytek kupuji cestou, vždy se nějaký obchod dá najít. Taky si na cesty beru nějaké šumivé tablekty vitaminové, hlavně magnesium mi pomáhá předcházet křečím v nohou (celkem na to trpím). Nějaké oblečení, hlavně ponožky je příjemné čas od času vyměnit, pokud teda nejezdíš v sandálech, jak již někdo zmiňoval. Ohledně těch ostatních drobností, které se můžou hodit už se zmiňovat nebudu – to je podle mě celkem individuální věc. Já určitě nezapomínám na foťák. Sám by jsi měl vědět, co k přežití potřebuješ. (Nařadí na opravu kola, otvírák, nůž, baterka – z kola, ochrana proti slunci, komárom a jiným havětěm, mapa dané oblasti, provázek-špagát se může taky často hodit ani nebudeš věřit na co…) Především ale rozhoduje, zda je to výlet na víkend nebo na měsíc, v civilizaci či mimo ni, za dobrého/špatného počasí, sám s někým.

        Znám však lidi, co jsou schopni na zádech v krosně vozit nafukovací matraci, 1kg řízků, 2 bochníky chleba, 5 lahváčů… :-D

        A jak to dělám s věcma ve stanu aby mi je nikdo neukradl… Podle mě, když není co krást, tak ti to nikdo neukrade. Peníze, mobil, foťák, KOLO… stále u sebe nebo na dohled a jiné cennosti na takový výlet nepotřebuješ.

        0 0
        • Howgh  

          Ponožky do sandálů bych nezavrhoval. Sandály někdy dřou, jindy je trochu zima, nárty jsou náchylné ke spálení sluncem…

          Nebezpečí okradení omezíš tím, že věci necháš bordelovitě rozházené. Sbalený ranec se krade líp.

          0 0
    • mathasek  

      No já bych si dal do stanu asi kolo a spal bych pod širákem :D Kolo je důležitěší

      0 0
    • Howgh  

      zrovna jsem se vrátil z čundru po Albanii a okolí. Kromě sirek jsem zapomněl na rozdvojku k nabíječce baterie do foťáku. Nabíjím hlavně v café-barech…dáš si cafe a na půl hodinky to zapíchneš do elektriky. Rozdvojka se často hodí.

      0 0
    • roHAN  

      s pribyvajicima zkusenostma s cyklotrempovanim se bagaz postupne odlehcuje. varic byla prvni zbytecnost, kterou sme vypustili. v cizine jime po supermarketech, semtam hospoda pro zpestreni. penova  nebo dokonce nafukovaci karimatka je fajn, ale alumatka se na dlouhou cestu pohodi vic, lip se bali a je mensi. nahradni obleceni vozime minimum, spis se jednou za dva za tri dny stavime v kempu a vypereme. pokud mas tretry ve kterejch se da trochu chodit, tak civilni boty nejsou nutny, stejne ses celej den na kole, ale vecer do kempu se budou hodit sandaly. moc dobra vec by byla nejaka ochrana bot proti vode a nebo se dusledne vyhejbat jizde v desti, pze cekat celej den nez ti uschnou boty je hloupy, ale nekdy to jinak nejde. hodej se nahradni spice, pod tihou nakladu praskaj prekvapive casto. pro vecerni urychleny priblizeni se k nejblizsimu kempu po prvni tride se pohodi reflexni vesta, ta zaroven trochu zahreje. ale jinak nepotrebujes prakticky nic. zalezi jenom na tom, kolik pohodli ses ochoten ozelet. taky uz sme se zvladli osprchovat ctyri lidi z poloprazdny petflasky. kamos rikal, ze by vozil jenom stan a sekyru

       
      0 0
      • hribik A1  

        sekeru na zdoraznenie pri ziadani okoloiducich o pripadne chybajuce veci? :-D

        0 0
      • Howgh  

        záleží na nátuře. Já bych bez važiče nemohl vyjet. Teď vozím dřívkáč. Je to takovej kompromis blízký poezii ohně. 

        http://www.bartsport.cz/…ndor-drivkac

        mají ho teda netydatě předražený a  krom toho váží podstatně míň než půl kila. .. Nevím o jaké lahvi je v popisu řeč.

        0 0
    • novottom  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.