• Lachtis

    Snad to tady na foru ještě není, ale Cink se vrátil zpět na správná kola… na biky!

    Za mne super, a přeji mu ať se návrat vydaří!!!!

    http://mtbs.cz/…tymy-a-kluby#…

    0 0
    • Yura  

      Co si budem nalhavat. Proste zjistil, ze prosazovat se mezi spickou na GT apod. je uplne jinej level nez MTB.

      0 0
      • platypus  

        To je jedna možná verze, v časáku se shodli bývalí závoďáci že se musíš podrobit týmové taktice vymyšlené na ten konkrétní den, takže i když se cítíš ten den na bednu tak pendluješ s vodou mezi autem sportovního ředitele a lídrem anebo docvakáváš úniky, prostě něco jako když jseš v zaměstnání

        0 0
        • platypus  

          Kdežto u těch bajků jedeš sám za sebe.. Ještě mělo být.

          0 0
      • JFtryall  

        Neni to tak jednoduchy. Je to proste tymovej sport a pres taktiku nejede vlak, zvlast kdyz jedes prvni rok. Na tehle urovni se fakt neda ocekavat, ze hned jedes top 10 v GT. Spickovej silnicar taky neni automaticky top maratoncem v bikach. Je potreba velka adaptace a kdyz do toho prijde zraneni, tak to je fakt spatny. Navic pro ryziho bikera jsou silnicni zavody proste trosku nuda a chapu, ze to bude ten hlavni duvod proc Ondra nepokracuje. Ciste parametrama by urcite mel velky potencial v kratsich tydennich etapacich nebo ardenskych klasikach.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Já jsem to pochopil tak ty zdravotní problémy na TdF v tom hrály velkou roli… ty dlouhý etapáky jsou velká zátěž a jede se dál i když tělo úplně nefunguje, což je tak trochu sebezničující. Takže třeba by potenciál měl, ale taky by se moh odrovnat.

          0 0
      • Lachtis  

        Jo může to tak být.

        Ale to, co popisuje „platypus“ je přesně to, co mě na silnici s.re a nudí a nikdy silnici, respektive sledování jejich závodů, nepochopím. Byť letošní MTB díky naprosté dominanci Schurtera byla taky nudnější, ale furt mi to přijde lepší a hlavně každý jezdí za sebe, ne za tým – není to tak striktní jako u silnice…

        Každopádně já jsem rád a doufám, že se mu bude dařit a opět budeme mít zástupce, který dokáže atakovat bednu :-D

        0 0
        • Yura  

          Ano jsou nudnejsi etapy/zavody, ale jinak jsou hlavne klasiky, vrcharske etapy/zavody nebo i zavody/etapy na rovine, ale v silnem vetru mnohem zabavnejsi nez SP na MTB. Nechapu co je zabavneho na tom sledovat jak krouzi na okruhu jeste k tomu, kdyz je prvni petka a kdo vyhraje defakto defakto predem rozhodnute.. Tak to me opravdu hlava nebere..

          0 0
          • milan.v  

            Výjimečně s tebou musím souhlasit, byť doplním, že po polovině MTB sezóny už byly závody, kde to bylo zajímavé, ženské prakticky závod co závod…

            0 0
    •  

      Asi nechtěl tolik sypat

      0 0
    • snas89  

      Teda…až si říkám, že to neodepsal moc brzy…

      Sezónu měl podle mě super.

      Každopádně velkej respekt za to, že si umí jít za svým a „riskovat“ svý jistý.

      Odmítnout dvouletou smlouvu asi chtělo docela koule a sebejistotu :)

      0 0
      • milan.v  

        Já myslím, že odepsal a já ho tak trochu také odepsal, nemám rád lidi, co věci jen tak zabalí a nepoperou se s nimi… Asi mu také nabídli zajímavé $…

        0 0
        • Petr L2  

          A zahrnul jsi do toho svého soudu taky to, že se na silnici vlastně dostal hlavně proto, že v MTB nebylo kde jezdit, když Merida zrušila MTB team?

          0 0
          • AussigBiker  

            Tak tak, MTB Merida Multivan skoncil, nastupce byl Bahrain Merida a divil jsem se, ze Cinkovi nabidli smlouvu. Silnicaru je tak nejak dost mi pride :). Tak to zkusil, nezaujalo, jde zpet delat co ho bavi.

            A jestli bude Cinkovi nekdo z gauce drzet palce, nebo na nej nadavat nebude mit na funkci rostlinare vliv :)

            0 0
    • jannk  

      No podle stravy od TdF nejezdil až do září, tj to koleno asi na dlouhou zátěž nebude nic moc

      0 0
      • jonti  

        Taky si myslim, ze zdravotni problemy pri extremnim zatizeni na silnici jsou hlavnim duvodem, nechtel riskovat, ze bude mit nekolik sezon jako Konig. Na biku je tech zavodnich dni vyrazne min, stejne jako penez.

        0 0
    • team_daddy  

      Se mi hodne libi ty soudy, co si Cinkos myslel a co je „skutecny“ duvod a jakej je slaboch, ze se to „zabalil“.

      Zkusil a nechce pokracovat. Nejaky duvody rekl, zpochybnit lze cokoliv, ale nevidim duvod proc neverit. Priznal, ze ho MTB bavi vic a nelibi se mu „obetovani“ pro lidra. Co je na tom spatne? Behem platneho kontraktu makal, nikdy zadna stiznost, ze by si neplnil. Pak se rozhodl pro navrat. Nevim, proc ty kecy nekterych z Vas.

      0 0
    • šimlos  

      Je to škoda, silnice mu šla. Akorát ho měli nechat první rok jezdit maximálně týdenní etapáky, tou Tour ho zbytečně uštvali. Je poctivej a nechtěl zklamat , ještě šel do úniku v Alpách s tím kolenem..borec.

      0 0
    • Namtos  

      Nový film Ondřej Cink – That Season (full Movie) od 1.3 na Youtube

      0 0
      • team_daddy  

        Ten film mě malinko zklamal, přiznám se. V podstatě možná jen scénáristicky. Přijde mi, že šlo více říct o samotném průběhu TDF, zmínit co se mu tam konkrétně povedlo. A druhá věc, to jak bylo podáno jeho rozhodnutí, přejít zpátky na bike. Vyznělo mě to nějak takhle:

        „Tak sem si to zkusil, mám odškrtnuto a kašlu na to.“ Přijde mi, že to zní tak nějak „floutkovsky“. Přičemž Cink v rozhovorech zmiňoval, že to bylo delší rozhodování a vážnější. To podle mně ten dokument nereflektuje.

        Ale abych jen neprdnal, na to, že to dělal jeden „amatér“, tak zas klóbrc dolů. Musel to být náročný natočit.

        0 0
    • marco  

      Ondra jde do polského Krossu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.