Chci koupit pedály Crankbrothers-Zkušenosti uživatelů

6 nepřečtených
  • marrier

    Zdravím, chtěl bych si koupit nášlapy Crankbrothers, tak chci znát pár zkušeností jejich uživatelů:

    1. Které koupit? S platformou či bez? Jezdím spíš turistiku, silnice,

    lehčí terén…

    1. Co to dělá, když člověk došlápne? Když to zkoumám selským rozumem

    tak se to musí při došlapu mít snahu rozevírat a tím pádem uvolňovat, ne?

    1. Jaké tretry k tomu doporučujete? Co se osvědčilo?

    Za všechny zkušenosti a rady předem díky… :-)

    0 0
    • JakeF  

      Jezdil jsem SPD, přešel jsem na CB Candy, všechno špatně, pár měsíců jsem tomu dal šanci „že si zvyknu“, ale vůbec, navíc se projevilo mizerný zatěsnění a začly přidírat jak samotný pedály, tak šlehač v ohrádce. Takže návrat k SPD a jsem zase spokojen :).

      0 0
    • mc.loki  

      já nevim, ale pokud bych s kolem jezdil turistiku (taky jezdím se svym crossem a moc rád!!)tak jsou takovýhle pedály prostě vyhazování peněz. Stačí jakýkoli alu klasický pedály za 200 kč :)

      0 0
    • Modelar  

      Zdravím, jezdím turistiku (cyklostezky),lehčí terény (lesní cesty a polňačky) a SPD na to bohatě stačí. Takovýhle nášlapy jako Cb bych bral na úplně jiný opičárny, ale jestli se budou na kole vyjímat a cena není problém tak proč ne.

      0 0
    • Nikovlas  

      Zkušenosti nemám, ale když logicky vyjdu z podstaty věci – pokud jde o ty typický šlehače – tam bude asi docela malá plocha kontaktu s botou – pokud nebudeš mít dost tuhé tretry, může to být nepříjemné (nevím – to je taková teorie – třeba to někdo vyvrátí) – zase tretry s tvrdou podrážkou jsou na turistiku zbytečné – spíš bych i řekl, že na případné popocházení kontraproduktivní…

      0 0
    • Karlos009  

      Už to tady bylo mockrát, zásadní rozdíl mezi CB a SPD je, že CB nedrží nohu pevně v jedné pozici, nechávají určitou vůli na pohyb patou do stran. Někomu to vyhovuje, někomu ne. Jsou o něco méně náchylné k zanášení (bahno, sníh), na druhou stranu nižší řady mívaly problém s životností a na kufrech najedu tak 3000km (na horákovi), pak musím koupit nové. Styčná plocha je dle mého názoru podbná jako u SPD, prostě je to plocha kufru. Ta ohrádka u CB má při jízdě minimální význam, pouze usnadñuje rozjetí (nacvaknutí) pedálu. Vozím Acid na horákovi, egg beater Ti na silničce a při jízdě žádný rozdíl nepozoruji.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.