• bikerskrnov

    Biku Zdar! Máte někdo zkušenost s přejezdem ze švácarského Ferretu na francouzskou stranu. Plánuju letní trip a dostal jsem se do slepé uličky. Něco málo jsem našel na netu viz. obrázek, ale jak ta cesta vypadá jsem se nikde nedozvěděl, přece jenom padesátikilové kolo není nejobratnější. Budu rád za jakoukoliv informaci.

    0 0
    • lodyh  

      Na Ferret zapomeň, pokud nechceš tu činku táhnout na zádech. První možnost je o údolí vedle přes Bourg St. Pierre a Velkýho Bernarda, tam dokonce i vyjedeš:-), ale bohužel skončíš v Itálii a já nemam Italskou mapu, abych ti dál poradil… Lepší bude z Martigny na Les Jeurs a Chamonix, to bude ± nastejno jako z Ferretu akorát civilizovaně.

      Jinak, z toho Ferretu, pokud seš dobrodružný povahy…:-) Až těsně pod Gd. Col Ferret je to mnou nazvaná „dlouhá čárkovaná“, která se od „krátké“ čárkované liší tím, že se dá vyjet i na bajku. Ale většinou na chrtím bajku… Mluvím o úseku Le Peule – La Chaudiere – Les Planfins. Pak už je to ten kousek nahoru krátká, to většinou nosím. Dolu máš pak celou dobu krátkou čárkovanou, o hodně prudší než nahoru. Jako s lehkým kolem bych se toho nebál, ty krátký se daj často sjet, případně stlačit to de vždycky, ale chlape… i kdyby melo to kolo jen 20 kg a brasny, nepoustel bych se do toho…

      Jinak se omlouvám za tu mojí terminologii „dlouhá a krátká čárkovaná“, ale mám mnohokrát osvědčený že ty cesty vypadaj podle toho jak sou v tý mapě značený:-)

      Jo, a je to jen mnohokrát potvzená teorie, nikdy sem tam nebyl o:-). Pokud se ozve někdo kdo se tam drápal, tak si mě radší zablokuj:-)

      0 0
      • teepeex  

        kratkacarkovana hreben je uzasna:)

        0 0
        • lodyh  

          Díky:-) Vlevo ta špička je Brisen,  v pravo v oparu Stanserhorn, dole pod ním Vierwaldstättersee a Luzern. Hodně pozdní podzim, proto ty barvy. Doporučuju!

          0 0
    • Zbyněk  

      http://cycloclimbing.com/…4/alp19.html

      To sedlo ale leží  na hranici Š/I. Do F se dá dostat z Courmayeru přes Col de Seigne (s nákladem asi pořád tlačení) nebo přes silniční Col du Petit Bernard.

      0 0
      • lodyh  

        Zajímavý že se potkáváme jen ve vláknech kde se řeší Švýcarsko:-)

        Jinak máš pravdu – ani sem si nevšim že za Col Ferret bude taky v Itálii. Ale stejně si myslím že přejet to bude oříšek… Myslím že nejlepší to bude rovnou do Chamonix.

        Jinak díky za tip na fajn stránku:-)

        0 0
      • lodyh  

        Po zhltání tý stránky ještě doplním.

        Neměl bys nějaký další tipy na podobný čtení?:-)

        0 0
        • Zbyněk  

          Tak na Švýcarsko jsi machr Ty. Já mám jen pár silničních sedel a vyhlídkových cest + šotolinový Gasterntal. Tady jsou ještě jedny stránky v němčině zaměřené na (většinou) silniční sedla:

          http://www.quaeldich.de/paesse/

          tady tipy na mtb ve Wallisu:

          http://www.valais.ch/…age_list.cfm?…

          a tady ještě jedny stránky o sedlech, bohužel ale podrobněji v maďarštině :-) :

          http://www.gyorgyigabor.hu/…sh_page.html

          0 0
        • Zbyněk  

          Ještě jsem si vzpomněl na tohle:

          http://www.tdmf.ch/en/main/

          Je to speciálně pro mtb, takže by Tě to mohlo zaujmout. Co plánujěš na letošní rok?

          0 0
          • lodyh  

            Ty jo, díky za uznání, ale zas mě nepřeceňuj:-)

            Tipy od tebe projedu, ale na tu hungarštinu si asi netroufnu:-) Ještě mrkni na climbbybike.com a trail.ch, obojí stojej za navštívení.

            Gasterntal je super! Pokud někdy pojedeš s bajkem, zkus ještě hned vedle Gemmipass – hezčí chodníček by člověk těžko pohledal.

            Letos toho bude o hodně méně než loni… Každopádně 4 dny v květnu a pak 2 týdny v červenci, obojí s bajkem aj silničkou, klasicky Zentralschweiz. Dál se uvidí jestli se mi tam podaří sehnat normálnější práci než loni:-/

            Doufám že letos zase jedeš, třeba vyjde sraz na Furce:-)

            Jo a písni mi na mail, tvuj nikde nevidím… Něco bych pro tebe měl.

            0 0
      • bikerskrnov  

        Díky moc za ten link, vzhledem k tomu ze to pojedu sam, tak asi nebudu riskovat a vezmu to přes Chamonix, i když zážitek by to byl parádní.

        0 0
    • bikerskrnov  

      A ještě podotknu, pokud by to někoho zaujalo a ještě nemá program na léto, tak budu rád když se přidá.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.