Český pohár v Pičíně 2010

3 nepřečtené
  • KC Slavia Praha

    Pičín a silnice kolem něj jsou hezkou řádku let dějištěm předních českých cyklistických akcí. I letošní rok hostilo toto středočeské městečko společně s nadšenci z cyklistického klubu Windoors Příbram závody Českého poháru mládeže, žen a mužů. Po pořadatelské stránce je tento tradiční závod vždy skvěle připraven a nejinak tomu bylo i letos. Jelikož má tento závod mezi cyklistickou veřejností velkou prestiž, přilákal na start kompletní domácí špičku včetně některých krajánků. Náš klub měl v neděli 25.4.2010 na startu tříčlenné zastoupení v kategorii mužů.

    Závod se pro nás vyvíjel standardně. V popředí pelotonu se pohybovali všichni tři zástupci našeho klubu – Jelínek, Kopr a Křížek. Začalo se hned od startu zostra. O úniky se pokoušelo mnoho závodníků z Whirlpoolu, Dukly ale i jiných klubů. V tomto směru byl z našich nejaktivnější Zdeněk Křížek. Zhruba na 18. km se z hlavního pole zvedá k útoku Stanislav Kozubek ( PSK Whirlpool ), následován dvojicí z Dukly Praha, Mixou a Bláhou. Do úniku se ještě stihli přidat náš Karel Kopr , Hudeček, Zaoral, Hebík, Klouček, Hošek, Soukup a Okrouhlický.Vznikla tak velice silná skupina, kde bylo zastoupení všech předních českých stájí.

    Vzornou spoluprácí si skupina velice rychle vytvořila stále se zvyšující náskok. Ten se dostal nejvýše k šesti minutám. Zhruba 35 km před cílem znovu nastoupil Stanislav Kozubek a tuto skupinu rozdělil.Vepředu zůstali všichni jezdci Whirlpoolu, Dukly a dále sparťan Okrouhlický, Zaoral z Příbrami a Hudeček z Forman Cycling Team. Druhou skupinku pak utvořili náš Karel Kopr a sním Josef Hošek (Favorit Brno) a Josef Soukup (Duratec).

    V cíli situace vypadala následovně. S náskokem vyhrál Stanislav Kozubek v čase 3:24:37. Za ním přijeli další dva zástupci Whirlpoolu, Klouček s Hebíkem. Karel Kopr dorazil do cíle na jedenácté pozici.

    Za další čtyři a třičtvrtě minuty přijíždí hlavní pole vedené celkově 12. Bucháčkem. Z našich pak v hlavní skupině na 48. místě dojel Pavel Jelínek. Zdeněk Křížek pro zdravotní obtíže závod nedokončil.

    Za zmínku jistě také stojí, že Karel Kopr se stal nejlepším amatérem!

    Další fotografie a celkové výsledky ze závodu naleznete na našich klubových stránkách

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.