• rinma

    ahoj, pristi rok si chci kupovat nove kolo, chtel jsem se zeptat (majitelu canyonu je tu dost) kolik stoji doprava z Nemecka. hledal jsem to tu, ale nenasel (mozna prehledl). dik

    0 0
    • pajan  

      Když se podíváš na ofiko webku Canyonu tak tam mj kolonku za jak dlouho chceš aby ti to dovezli a podle toho skáče ta cena! Mám pocit že kolem 45E ale nechci kecat!

      0 0
    • ceo  

      14,90E povinná krabice + 34,90E poštovné

      0 0
    • Tomcat  

      No netýká se přímo tématu, ale koukám že počet blokovaných příspěvku na témata Suntour na x způsobů začíná dotahovat skupina příspěvků na téma kupuje \ dopravuje \ platíme \ servisujeme Canyon.

      Fakt Canyon nechápu. Neprodává se tady , neservisuje , nato že člověk musí převís prachy ($) musí si pro něj dojet ($) nebo ho nechat přivíst ($) cena o tolik nižší není . Prostě mám pocit že nekdo okolo toho dělá přehnananou auru jedinečnosti, nebo si neváží vlastního času a práce.

      0 0
      • ceo  

        Ono to je přesně naopak. 

        Člověk si v pohodlí domova kolo objedná a zaplatí a kolo mu doručí až domů (90% nákupů bude s doručením). 

        Celková cena s přičtením krabice a poštovného (což je současným kurzem cca. 1200) je pořád velmi výhodná. Jediné negativum je servisování. To si musí každý zvážit sám. 

        Systém nákupu Canyonu je tak časově úspornější než jet si pro kolo někam 20–50 km a více.

        0 0
        • MlokCZ  

          Přesně tak, já naopak vůbec nechápu Tomcatovo názor.

          0 0
        • Lenka.05  

          No a za jak dlouho po tom, co kolo zaplatíš, ti přijde? Aby někde prachy neležely půl roku a kolo nikde.

          0 0
          • Beeda  

            penize poslilas az je kolo ready k expedici, cili cas prevodu + preprava ~ max 14 dni…

            0 0
            • Lenka.05  

              Aha, tak to je dobrý. Jinak já v tom objednat přes net taky nevidím problém…dalo by se říct, že už skoro jinak nenakupuju:-) U kola by mi vadilo (speciálně Canyon), že bych si ho nemohla prohlídnout naživo, odzkoušet…

              0 0
              • Mug  

                Můžeš zajet do Koblenze a tam si na to sednout.

                0 0
                • Lenka.05  

                  A to se vyplatí :-))))

                  0 0
                  • TheIF  

                    V ČR jich už taky jezdí dost a určitě není takovej problém domluvit si vyjížďku a kolo vyzkoušet.

                    0 0
                    • Lenka.05  

                      Pro holku 160cm? Těch tu tolik nebude. Ale je to furt taková partyzánština…budu si dávat inzerát, že hledám po ČR majitele nějakého kola, kteří by mi ho půjčili…to je fakt na pytel. Já nehaním Canyony, ale třeba konkrétně tahle špatná dostupnost mně vadí. Pro mně třeba už pak padá výhoda relativně levného nákupu, protože jezdit někam do Německa? To už si můžu vybírat u dostupnější konkurence za stejné a nebo možná i lepší peníze.

                      0 0
                      • TheIF  

                        No takže hledáš S a pokud nechceš přímo WXC tak stačí hledat/zeptat – dost lidí nemá kolo v profilu a určitě někoho najdeš.

                        Tady je např. GC

                        0 0
                        • Lenka.05  

                          Nějakýho dámskýhu fulla bych chtěla prosím pěkně:-). Do budoucna, takže je to taková teoretická debata. Ale chápej, co tím chci říct – že je to prostě partyzánština, shánět po cizích lidech půjčku drahýho kola, víš? Já jsem takovej váhavec, chci si kolo nejdřív prohlídnout, vyzkoušet, promyslet si to … :-))))

                          0 0
                  • Mug  

                    Když chceš kolo za 70tis a v ČR takové není, tak proč se tam nestavit, když jedeš okolo ;) Maj to tam hezký.

                    0 0
                    • dada  

                      my tam byli ale pravda z ústí to máme kapánek blíž než třebas nákej ostravak

                      0 0
      • Beeda  

        no dredu je teda az privela.. to je pravda, canyon „tady“ prodava, servis ti udela jakykoliv servis, prevest penize je bezna rutina, cena je takova jaka je…

        navic kdo ti udela crash replacment na ram za 1/2 :-)

        0 0
        • Tomcat  

          No mě od Canyonu poteccionálně jen oslovuje Canyon Nerve AM 6.0 jejich DH ani DJ kolo není to pravé. Tenhle rám je xxx ověřená jedna koncepce nic moc tuhost , nic moc hmotnost , skadba je funkční když je např ta Foxa spíš tahák na oči nikoliv funkční nutnost.

          Takže Canyon Nerve AM 6.0 mě vychází papírově na 43 000,– no to je bez bankovních poplatků hádám že při takovéhle sumě se díky našemu bankovnictvý dostanu na sumu okolo 50k a zato tu lze koupit adekvátní jiné kolo mnohem pohodlnějc a jednodušejc.

          crash replacment na ram za 1/2 Až se tomu takstane to asi nebude zrovna to co mě bude tížit :-)

          Takže než jako skutečné vlastnosti \ možnosti reálije vnímám Canyona jako velkou marketingovou masírku na lehce nad průměrná kola.

          0 0
          • ceo  
            1. tuhost rámů měřívá nějaký německý server a Canyony na tom bývají dost dobře. Víc ví MlokCZ… já jsem se víc zajímal o jejich XC FS rámy a všechny ohlasy na rámy byly kladné. Liší se jen tím, že někdo chce víc lineární průběh, zatímco Canyon XC FS nastavuje celkem progresivně. 
            2. cena za bankovní převod ani zdaleka nedosáhne 7000CZK
            3. Nedokážu si představit jednodušší a pohodlnější nákup, než cca 10 kliknutí na internetu. Pokud se tobě zdá jednodušší někam jezdit, platit, převážet… Proti gustu žádný dišputát. 
            4. Nemohu se zbavit dojmu, že v reálu jsi Canyon ani neviděl a jen rozjímáš nad obrázky. Tím nechci říct, že by Canyon byl nejlepší na světě a jedinou variantou. Nicméně jen s lehkým pozměněním argumentů můžu začít velmi podobným způsobem kritizovat Trek, Spešl, RB, Norco za předraženost… Což k ničemu nepovede. Mnoho lidí má odpor k nakupování na netu a je to v pořádku. Ale je férové říct, že mám odpor k nakupování na netu a ne mlžit svůj odpor do posuzování kvality podle obrázku… Co se ceny týká, nikdo neříká, že všechny Canyony jsou super bomba koupě – všimni si, že 90% treadů se týká Canyonu AM 5.0 a Canyonu XC3.0/4.0.. důvod snad rozebírat nemusím.
            0 0
          • MlokCZ  

            Problém je, že ty v podstatě některé věci ani netušíš jak jsou a snažíš se tím odůvodnit, proč by měl být Canyon nevýhodný.

            Každý rozumný člověk zaplatí kartou, tzn. poplatek bude NULA. A pokud náhodou nemám kartu, kterou by šlo platit (nevím proč si ji neudělat, když to nic nestojí a hodit se bude i jindy), tak je tu vždy možnost pro každého a to i pro ty co by náhodou neměli ani bankovní účet a to je eurogiro složenka = 250 Kč poplatek (ale i ten jsou zbytečně vyhozené peníze).

            Tím samozřejmě netvrdím, že Canyon je ideální volba pro každého, to není ani náhodou, někomu vůbec nemusí sednout třeba průběh zadní stavby (a že ten se velmi liší i u stejných systému, jen s mírně jiným přepákováním). Zvlášť u dražších fullů u Canyonu se najde srovnatelné osazení i u konkurence (tedy spíš už od 1500euro se najde konkurence poměrně dost). Ale nemá moc konkurence u těch nejlevnějších modelů jako XC3 a XC4.

            Tuhost rámů jak už uvedl ceo jsou měřeny v bikemagazinu a Canyon patří vždy k tomu nejlepšímu a moc tužších rámů na trhu není (já v reálu poznám jen hodně měkký rám a to jsem nezaznamenal na Canyonu ani náznakem, mírný rozdíl u tužší rámů ale stejně nepoznám). A je to změřené, takže žádné pocity, že někomu se něco zdálo tužší a hlavně se to týká pouze rámu, tedy nehraje tu teď faktor ostatního osazení, které při srovnání v praxi tohle hodně ovlivní.

            Já bych si u Canyonu také třeba nevybral, protože znám svoje specifické požadavky na průběh a chování kola a vím, že to jinde najdu lepší a přitom za cenu ± stejnou.

            Pro toho, kdo nemá žádné zkušenosti s fully a chce něco levnějšího, tam je to ideální volba. Specifické požadavky stejně zjistí až časem (takže tady stejně lépe vybrat moc nemůže rovnou) a ty levné modely jsou s perfektním poměrem cena/výkon.

            • dlouhá záruka na rám

            A ukaž mi to adekvátní kolo mnohem pohodlnějc a jednodušejc. Stačí jeden konkrétní případ, kde uvedeš srovnatelné osazení za stejnou cenu (samořejmě ne za tvoji vykonstruovaných a nesmyslných 50tis.), jednoduší nákup a dodání (tedy objednám doma, nikam nemusím chodit a ještě mi to zase domu přivezou). Jediný problém je u těch, co naprosto netuší, jakou geometrii a mají komplikaci se zkoušením. To by měl ale u většiny ostantích značek taky.

            A celé to není o tom, že by byly Canyony nejlepší kolo, ale o tom, za jakou jsou cenu a přitom jsou to slušná kola.

            0 0
            • Tomcat  

              Polatek nula ? 8-| no já bohužel žiju v ČR a mám „českou“ banku , takže to bude poplatek za převod z banky do banky + poplatek polatek za převod měny + možná poplatek za nadměrný převod. Jo naše banky sou v polatkách fakt kouzelný :-( Vedení karty s možností obchodování se zahraníčím a přes internet samo něco stojí , jak za zřízení tak vedení :-\ uznávám že mám druhou nejhorší banku v ČR ale co se dá dělat důvod jít k jiné také není, ono by to taky něco stálo.

              Bočně tuhej rám vzhledem k tomu vahadlu přepákování to nebude , ikdyž hádám, že v kategorii AM \XC to patří k tomu lepšímu.

               
              0 0
              • TheIF  

                Co ti bráni si založit učet u mBank ? Jinakl pokud nechceš kolo platit kartou tak přes PayPay tě to přijde na 16kč.

                0 0
                • Tomcat  

                  brání? Myslíš že to je bránění co mě ne-motivuje? moje banka v těhlech věcech je špatná  ale není to tak špatný abych od ní odešel. Tedy nic prostě to nechávám plavat.

                  Takže moje nákupy na ChainReactin a www.bike-mailorder.de probíhaly zprostředkovaně. Tedy že jsem vybral cashe a předal osobě která jela do De nebo do UK a ona to zaplatila na místě. Nebo převodem z účtu na účet někoho jiného který to mohl zaplati podstatně výhodněji. Protože díky poplatků jsem si spočítal že některé nakupy se vůbec nevyplatěj.

                    
                  0 0
                  • TheIF  

                    Seš nasranej, že musíš platit bance poplatky a přitom máš alternativu kde naplatíš vubec nic a ještě dostaneš 3,5%…

                    Heh platit hotově nemusí být vůbec výhodné ona ta výměna peněz je většinou v mnohem horším kurzu než kdybys to zaplatil karotu.

                    0 0
              • xentar  

                když zaplatíš platební kartou s povolenýma internetovýma transakcema, nezaplatíš ani korunu navíc  abanka ještě použije příznivější kurz pro překočet korun na ojra

                0 0
                • dada  

                  která???

                  0 0
                  • Vrci  

                    každá, protože kurz nestanovuje banka, ale asociace vydávající kartu

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Pokud by to tak bylo, proč vždy (sleduju to teď delší dobu a podrobně) při platbě kartou (virtuální internetová Mastercard) platím přesně v kurzu dle sazebníku eBanky (RB)? Jediné vysvětlení, které mě napadá, že by RB měla trvale ten kurz stejný, což mi ale přijde dost divné.

                      0 0
                    • dada  

                      tak to je podle mě hovadina…odkud máš tuhle info?

                      0 0
              • MlokCZ  

                Jestli si to četl, tak poplatek nula byl pro platební kartu a tohle je pro všechny banky (i když nevylučuju vyjímku, že by mohla existovat).

                A nemáš tu kartu, tak jsem psal 250Kč eurogiro složenka, kterou může použít úplně každý a nepotřebuje k tomu ani účet v bance. A pokud někdo použiteje cokoliv jiného, co je výrazně dražší, tak je to zprominutím blbej.

                A vystavení a vedení karty také může samozřejmě být zadarmo, tedy alespoň já za jednu embosku + jednu elektronickou neplatím ani korunu a plati jde oběma na internetu. Já tedy ještě používám virtuální internetovou, která mě přijde na 150Kč/ročně, ale která je výrazně bezpečnější a protože těch zahraničních plateb má za rok spoustu, tak těch 150Kč/rok za ni opravdu klidně obětuju.

                Ale za to, že používáš nevhodný účet já fakt nemůžu (ale i tak máš pořád možnost eurogiro složenky za 250Kč, což je vzhledem k ceně kola zanedbatelné). Přechod k jiné bance samozřejmě něco stojí (hlavně starosti), ale proto, že tím jde hodně ušetřit a hlavně mít lepší služby, tak je dobré to udělat co nejdříve.

                Jinak nechápu, jak můžeš vůbec něco tvrdit o tuhosti rámu jen na základě toho, že se na něj podíváš, když přitom mezi rámy, které jsou přepákované jako Canyon jsou také obrovské rozdíly v tuhosti a bez důlkladného testu nebo lépe objektivního změření se nepozná nic.

                0 0
                • Tomcat  

                  …protože na tom AM sem už seděl :-\ OKa?

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Jestli si na něm seděl, tak ok a už je to samozřejmě lepší, ale měření je měření. Ale pak se samozřejmě bude lišit kus od kusu a to i dle stavu čepů a ložisek. To samozřejmě je problém i měření, kde vždy testují nové kusy a tedy moc nehrozí nějaký problém v čepech, který z každého kola může udělat zcela kroutící se kolo.

                    0 0
              • přišlapávač  

                vypadá to že nemáš moc přehled o českém banovnictví :-)

                0 0
              • ceo  

                Na tohle se dá říct už jen jediné. 

                 

                Kdo chce, hledá cestu, kdo nechce, hledá výmluvy… 

                 
                0 0
                • Tomcat  

                  Já to vnímám jako opačně :-) furt čekám kdo příde stím že Canyon je výhodnější … zatím to je jen za podmínek xy..... ikdyž to někdo staví obecně.

                  0 0
                  • Tomcat  

                    mělo to být tak přesvěč mne že mám chtít Canyona

                    0 0
                    • ceo  

                      Nejsem na flame zvědavý. 

                        
                      0 0
                      • Tomcat  

                        no já to neberu ještě jako flame. Mluví se tady moc o Canyonu a já chci vědět proč , v čem že je to tak lepší, protože mne to uniká nebo v tom nevidím to samé.

                        Jediný pořádný odgument u dal Beeda  kterej upozornil na výhodnější cenu nového rámu pokud ten starý lousknu. To je slušné pozitivum.

                        0 0
                        • Lišák  

                          Ty máš požadavky poněkud specifičtější, než většina uživatelů. Kolo FR, nebo DJ nebude u Canyonu asi úplně optimální kupovat. Pokud chce někdo XC full, tak za zhruba 27kKč získá tohle. Jaká je k tomuto v ČR alternativa v poměru výkon/cena? Prosím o link. Dík.

                          0 0
                          • Tomcat  

                            ne já se koukám po allmountain modelech. Zrovna to DH a DJ u Canyonu není tak dobrý jako AM nebo XC ( nebo tomu XC nerozimum :-) )

                            Ne něco podobného za 30 ne , většinou za 40 až  50 . Problém možná je i v tom žestejně osazené kolo pro stejný účel jsem vůbec nenašel, natož abych pak mohl porovnat cemu.

                                
                            0 0
                            • Lišák  

                              Jako AM bych klidně bral tohle. Je to za ± 36kKč. Taky dobrá cena.

                              Mně Canyon prostě nepříjde jako marketingová masáž, jako např. velký kompresní útlum u tlumičů a vidlic Fox…

                              0 0
                        • xp3  

                          proč jsem chtěl třeba canyona já…

                          + není to masovka(moje silnička určitě ne)

                          • poměr cena/výkon vzhledem cenové hranici 900€ – skvělý
                          • pohodlnost nákupu
                          • pohodový přístup, nic není u nich problém, snaží se vyhovět
                          • servis, to už ale mám domluvené v jedné prodejně

                          Sice mi poslali kolo s jinými klikami, ty správné už jsou na cestě. Jak říkám, prostě pohoda, nechtějí ani vrátit ty původní. Ukaž mi jedinej kameňák, kde by se ti tohle přihodilo?

                          Fakt už mě odradily všichni ty maniac biky a stevense, kde tě pošlou div ne do háje, když nekoupíš hned za 30 litrů a chceš jen něco zkusit. Kolo pro mě není rohlík, nejde přeci koupit hned to první…

                          Canyon je možná zajíc v pytli, já jsem dal na dobré reference z bike fora ale to co z toho pytle vylezlo, je prostě paráda.

                           
                          0 0
                        • xp3  

                          proč jsem chtěl třeba canyona já…

                          + není to masovka(moje silnička určitě ne)

                          • poměr cena/výkon vzhledem cenové hranici 900€ – skvělý
                          • pohodlnost nákupu
                          • pohodový přístup, nic není u nich problém, snaží se vyhovět
                          • servis, to už ale mám domluvené v jedné prodejně

                          Sice mi poslali kolo s jinými klikami, ty správné už jsou na cestě. Jak říkám, prostě pohoda, nechtějí ani vrátit ty původní. Ukaž mi jedinej kameňák, kde by se ti tohle přihodilo?

                          Fakt už mě odradily všichni ty maniac biky a stevense, kde tě pošlou div ne do háje, když nekoupíš hned za 30 litrů a chceš jen něco zkusit. Kolo pro mě není rohlík, nejde přeci koupit hned to první…

                          Canyon je možná zajíc v pytli, já jsem dal na dobré reference z bike fora ale to co z toho pytle vylezlo, je prostě paráda.

                           
                          0 0
                        • xp3  

                          proč jsem chtěl třeba canyona já…

                          + není to masovka(moje silnička určitě ne)

                          • poměr cena/výkon vzhledem cenové hranici 900€ – skvělý
                          • pohodlnost nákupu
                          • pohodový přístup, nic není u nich problém, snaží se vyhovět
                          • servis, to už ale mám domluvené v jedné prodejně

                          Sice mi poslali kolo s jinými klikami, ty správné už jsou na cestě. Jak říkám, prostě pohoda, nechtějí ani vrátit ty původní. Ukaž mi jedinej kameňák, kde by se ti tohle přihodilo?

                          Fakt už mě odradily všichni ty maniac biky a stevense, kde tě pošlou div ne do háje, když nekoupíš hned za 30 litrů a chceš jen něco zkusit. Kolo pro mě není rohlík, nejde přeci koupit hned to první…

                          Canyon je možná zajíc v pytli, já jsem dal na dobré reference z bike fora ale to co z toho pytle vylezlo, je prostě paráda.

                           
                          0 0
              • Peulik  

                pokud máš embasovanou kartu tak nemáš žádné poplatky !!! mám konkrétně KB…samozřejmě jsem kupoval Canyon ( GC 6.0) :-)

                0 0
                • dada  

                  a kouknul ses na kurs v kterym ti to zúčtovali?

                  já mám spořku a je to mazec pánové co si dovolej…

                  uctujou deviza prodej – dneska 24,157

                  a srovnejte si treba tady: http://www.camfexgroup.com/cz/kurzy_men/ 23.89

                  GC 6 to dela 270 Kc, na kole za 2000E uz pres 500…kurvy

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Tohle bude u všech bank u nás ± stejný. Já bych to dnes měl u eBanky (tedy už dnes u RB) za 24,118.

                    0 0
                  • kubad  

                    1 EUR – 23,760Kč tohle je dnešní kurs ČNB podle kterého se všechno řídí

                    takže 24,157 není zase tak hrozné

                    0 0
                    • kubad  

                      1 EUR – 23,760Kč tohle je dnešní kurs ČNB podle kterého se všechno řídí

                      takže 24,157 není zase tak hrozné

                      Tohle tam mělo být

                       

                      0 0
                      • dada  

                        no tak hrozný to je teda…zvlášť když mi bankéřka už tři roky tvrdí jak je platit kartou výhodný jelikož se to účtuje středem…sem jí to teĎka ukázal a dělala blbou jakože o tom neví 

                        s tim paypalem jak níže píše mlok je to taky zajímavý…no je vidět že bez poplatku nemusí znamenat bez poplatku…

                        je to jak ty reklamy s „neomezeně“

                        ví někdo jak mu to účtujou u M-bank?

                          
                        0 0
                        • MlokCZ  

                          Nevím jak je to přesně je (chtělo by ověřit), ale co jsem tak četl o m-bank, tak právě zahraniční kurzy prý nic moc a že to je jedna z věcí, kde dohání nulové poplatky.

                          0 0
                          • ceo  

                            U M-Bank EUR nic moc a ostatní měny ještě víc  nic moc, protože tam je dvojitá konverze. 

                            Tady je vysvětlení jejich systému

                            http://mbank.cz/…-listek.html 

                            0 0
                            • dada  

                              ajta krajta......myslím že na ofiko stránkách m-bank je v FAQech přímo dotaz jak můžou poskytovat výběry z bankomatu v zahraničí zdarma – odpověď je něco ve smyslu „zcela cíleně proděláváme protože milujeme naše zákazníky“

                              není tohle všechno trochu nekalé?…asi napíšu do TV NOVA :) 

                              0 0
                            • dada  

                              24.2386 za euro…asi budu zvracet 

                              0 0
                              • ceo  

                                Zase bych to tak neprožíval. Je to špatné, ale v částce transakce to udělá minimum. 

                                 

                                Znám spoustu lidí, co taky zvrací nad desetníkovými rozdíly v kurzu, ale přitom nakupují za tak blbé ceny, že i korunové rozdíly v kurzech by rozdíl nepokryly (a to už nevnímají). Předpokládám, že to není váš případ, ale pár stovek sem tam, když mi nákup ušetří tisíce a jde o občasné nákupy.. se stane. 

                                ono 24,157 vs. 24,2386 na soukromých účtech je o ničem.

                                 

                                Samozřejmě když provádím transfery v jiných řádech, než jsou soukromé nákupy, pak to hraje velkou roli, ale pak také od banky dostáváme podstatně jiný kurz než je v kurzovním lístku ;)

                                0 0
                                • dada  

                                  hele já hodně cestuju a ted uz i nakupuju po netu a dohromady to už význam má

                                  a jde mi hlavně o to ať mi netvrděj jak je výhodný někde platit kartou…už delší dobu kvůli tomu nakupuju eura na cesty hotově-půl koruny na euru mi přijde dost – ale je pravda že je trošku out v dnešní době cestovat s balíkem bankovek…

                                  no tohle sice vyřeší zavedení eura ale jen částečně – zůstane USD, GBP, CHF..... 

                                  0 0
                                  • kubad  

                                    promiň, ale ty seženeš eura levněji než když zaplatíš kartou? – zase neplácej nesmysly

                                    0 0
                                    • dada  

                                      kousek vejš sem to dával – např. camfexgroup a spousta jinejch komerčních směnáren

                                      dokonce i v tom našem zaprděnym ústí je jedna slušná směnárnička

                                      v praze jich je luxusní výběr

                                       takže jako neplácám hele joo:)

                                      0 0
                                    • MlokCZ  

                                      To asi sežene, ale rozhodně ne s rozdílem 0,5Kč/euro. Když dnešní střed dle ČNB je 23,760, já mám v tuhle chvíli devizy prodej 24,118 (RB), takže rozdíl je 0,358. A některá směnárna může v tuhle chvíli mít kolem 24 rovných. Takže 0,5Kč/euro není ani oproti středu a ani náhodou oproti směnárně. Ale lepší to v některé směnárně být může.

                                      0 0
                                      • kubad  

                                        OK sežene no u nás tak levné směnárny teda nejsou navíc cesta, čas, starosti s výběem Korun to taky není zadarmo – vyplatí se to přo faktickém rozdílu 0,1 –0,2 kč

                                        0 0
                                        • MlokCZ  

                                          No mě určitě ne, já s tím kurzem devizy prodej, který mám problém nemám a zdá se mi celkem v pohodě. Jen ten Paypal mi moc nepotěšil, že je na tom s kurzem o tolik hůře, ten už používat budu jen minimálně (maximálně někde na malé částky).

                                          0 0
                                      • dada  

                                        tak eště jednou…oproti m-bank je to dokonce vic nez pul Kc…

                                        http://www.camfexgroup.com/cz/kurzy_men/

                                        23.73 …sem to sem mozna ani nemel davat…uz se mi 2× stalo ze ecka meli vyprodany…

                                        0 0
                                        • MlokCZ  

                                          To je zvláštní ale tenhle konkrétní kurz (co si to psal nahoře byl ještě jiný) a v tuto chvíli je to pod středem ČNB, což je už dost podezřelé. To asi nebude normální dlouhodobý stav.

                                          Jinak z mojeho pohledu je to tedy úplně jedno, protože nevim, co bych s eurama v hotovosti dělal.

                                          0 0
                                          • kubad  

                                            máš pravdu – předevčírem sem se nasr.. na banku platba 30 eur europlatba

                                            poplatek 198kč :-( ale jinak to nešlo

                                             
                                            0 0
                                          • ceo  

                                            Zřejmě využívají devizové finanční deriváty, takže kurz ČNB jim může být ukradený.  Nicméně je podezřelé, že výnosy neproměňují na vlastní zisk.Je pravděpodobné, že půjde o pračku peněz, ale to běžného smrtelníka nemusí zajímat (pokud mu nevydávají falešné bankovky :D ) 

                                            0 0
                        • o.1  

                          U tychto penaznych institucii je to tak. Kazda reklama je klamliva a kazdy novy balik je vzdy nevyhodnejsi ako ten predchadzajuci. Vsak z toho ziju!

                          Prave som sa o tom presvedcil uz po x.ty krat. Slubovany prevod bez poplatku = 600Sk

                          0 0
                  • MlokCZ  

                    A když už si začal s těmi kurzy, tak jsem je teď podrobně sledoval a přestávám kvůli tomu platit paypalem.

                    Paypal si strhává z platební karty už přímo Kč a konverzi na zahraniční měnu provádí sám a to ve svojem kurzu a zjistil jsem, že tenhle kurz je trvale skoro o 0,5Kč/libru (u eura o chlup méně za jedno euro) horší, než bych měl při přímé platbě kartou. A protože mám bezpečnou virtuální internetovou kartu s automatickým zamykáním po transakci (kterou tedy před každou platbou musím odemknout), která je velmi bezpečná, tak řešit to navíc Paypalem (kde mám registrovanou tuhle stejnou kartu) nemá kvůli tomu kurzu smysl.

                    0 0
                    • dada  

                      taky děvky…

                      0 0
                    • optim  

                      U paypalu se da nastavit, jestli se ma pouzit prevodni kurz paypalu nebo jinej (pravdepodobne kurz Visy/MasterCard nebo banky, nevim). Jmenuje se to snad „Conversion options“. Prevod „na karte“ by mel byt vyhodnejsi, ale sam kartu nemam, tak to nemuzu overit.

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Nic takového tam nevidím (a nikdy neviděl, tím ale netvrdím, že to tam nemůže být), kde by to mělo být? Jediné, co jsem dohledal je informace k oboum typům účtů: „If your transaction involves a currency conversion, it will be completed at a retail foreign exchange rate determined by PayPal, which is adjusted regularly based on market conditions. This exchange rate includes a 2.5% spread above the wholesale exchange rate at which PayPal obtains foreign currency, and the spread is retained by PayPal. The specific exchange rate that applies to your multiple currency transaction will be displayed at the time of the transaction.“ A to by tak odpovídalo těm blbým kursům.

                        0 0
                        • optim  

                          Jak rikam, nemam kartu, takze ani paypal, proto vlastni zkusenost nula. Postup jak se k tomu proklikat je tu (#12) a tady (08–03–08 13:06).

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            Díky za odkaz.

                            Jedno se týká speciálně mBank a jejich dohod s Visa. A to druhé je napsané jako postup sice podrobně, ale já tam ty obchodníky žádné v tom seznamu nemám, takže to takto změnit nemůžu. A i kdyby to šlo, tak to bude pěkný opruz to pořád dělat, to pak postrádá platba paypalem smysl.

                            To, že při platbě bez paypalu dávám číslo karty všem obchodníkům a ne jen paypalu mi nevadí, automatické zamykání po transkakci je poměrně slušné zabezpečení (+ tam nemám příliš velký limit), takže o bezpečnost mi nejde při použití paypalu. Jediná výhoda pro mě byla, že jsem nemusel pokaždé zadávat číslo karty a pak v případě vracení peněz při vrácení objednávky to na paypalu vidím okamžitě, že mi posílají peníze zpět, když je vrací na bankovní kartu, tak to vidím, až když dojde ke skutečnému zúčtování, ale to je také jen detail (a přeci samozřejmě nevracím objednávky často).

                            0 0
                        • ivaneck  

                          mas to primo kdyz potvrzujes platbu. Vetsinou to nechavam na Paypalu, aby to prevedl, mam pocit, ze jsem to poprve nechal na VISA a nebylo to vyhodnejsi.. Kurs Paypalu vidis hned, kurs VISA je magie

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            Já ale fakt kurz Visa neplatím. Nevím jestli to u VISA a Mastercard fugnuje jinak, ale já platím dle kurzovního lístku RB (kontroloval jsem zpětně asi 20 plateb s porovnáním kurzu RB k datu platby a souhlasí u všech, takže to tak 100% je).

                            Tak to se mrknu při potvrzení platby, tam jsem vždy jen zaregistroval, jaký kurz Paypal bude používat, ale nevšim si, že by to šlo změnit.

                            0 0
            • poltom  

              Vsak ono i ve vyssich cenovych kategoriich (nad 1500 euro) je pomerne problematicke najit srovnatelne osazene kolo. Treba u Nerve XC 7.0 za 1999 euro jsou srovnatelne osazenim i cenou snad jen nektere Cuby a mozna dalsi nemecke znacky (Ghost, Radon?)

              0 0
      • Martinson  

        Tomcate moje pocity jsou podobný.  Skoro v každý debatě o koupi fullu je na BF jediný výsledek – nech si poslat kolo Canyon z Německa. Je to jak mor. Máte snad nějaký procenta za propagaci ? Zajímají mě i jiné systémy a jiné zkušenosti, ale mám pocit že se ztrácí v těchle vlnách conyonorad. Opravdu se hrozně opakujete, zkuste zahrabat v historii.

        0 0
        • TheIF  

          Ne ne Canyon a Cube :-) A proč by ne když dotyčný hledá dobreho fulla s co nejlepším osazením za co nejmíň peněz. Pokud bude mít specificke požadavky tak už bude hledat reference přímo na určité značky ktere si vytipuje a ne hledám fulla do 35K…

          A jak tu má někdo psát reference když jezdí jednoho fulla, kterého nemá sčím porovnávat projet si kamaradové kolo je k ničemu, protože by jsi jej musel nastavit a to aby ti jej pujčil tak na týden.

          0 0
        • Lišák  

          Tak zakladateli vlákna něco doporuč. Docela by mě zajímalo, co to bude za 35kKč.

          Pokud napíšeš, že se tady rady jen opakují a je to stále Canyon a nenapíšeš žádný svůj tip, tak je to stejné, jako když napíšeš: „Brzda XY stojí za ho*no“. Informační hodnota takového sdělení je nulová…

          0 0
      • vojtechposmourny  

        Ty se toho zahraničí nějak bojíš. Pokud tam nakoupím za polovinu nebo třeba za třetinu, tak prostě počítám s tím, že si servis v čechách holt zaplatím.

        0 0
        • TheIF  

          Servis si zaplatíš i u kola co si koupíš tady, když nepočítáš první garančku ke ti utáhnou šroubky (což je nějakých 200–300kč)

          0 0
      • mr.antik  

        Já vidim jedinej problém ve vyzkoušení. Pokud třeba budu chtít kolo, které v Liberci neseženu, pojedu ho třeba do prahy vyzkoušet (400,–) a případně objednat, pak pro něj pojedu (400,–) a případný další servisy nepočítám. Mě jsou teda německý kola sympatický především díky osazení těch důležitějších součástek (rám – tlumič – vidlice – brzdy) v čemž třeba český nebo americký značky dost pohořej…

        0 0
        • MlokCZ  

          Se základem souhlas, že to je nejdůležitější (rám/tlumič/vi­dlice/brzdy), ale Canyon a i Cube navíc za ty super ceny nešidí ani ty méně podstatné věci jako představec, řídítka, sedlovka, které hodně značek šidí i na superdrahých modelech.

          0 0
    • vetroplach  

      Nechcem robiť nikomu reklamu, nech si jazdí každý na čom chce. Mne v tejto debate len chýba zopár info o spomínanej značke z nemeckého bikemagazinu:

      Veľký test zásielkových(in­ternetových) obchodov v nemecku: 1miesto Canyon

      Mnohonásobný víťaz rôznych testov, rôznych modelov – a to bikemagazin testuje s nemeckou pedantnosťou = Canyon

      A teraz pozor: myslím že 5 násobný víťaz čitateľskej ankety o bike roku = bike nemenovanej značky bol to jeden z CC modelov a to je vyjadrenie desaťťisícov náročných nemeckých zákazníkov

      Pokiaľ viem Canyon svoje bajky neposkytuje do predajnej siete, predáva len cez internet, alebo vo vlastnom obchode – jeden z dovodov nízkej ceny

      A ešte jeden: najnovšie som videl, že Canyon jazdia bratia Fumicovci… no jasné že za to dostanú zaplatené.

      Neviem či si kúpim v budúcnosti Canyon, v každom prípade budem premýšlať nad niektorým z internetových obchodov, hnevá ma že na Slovensku bike s takou výbavou za takú cenu nemám šancu kúpiť normálne a dokonca ani nenormálne. Veľmi dobrý kamoš, čo má vlastný obchod pri nakuknutí do bikemagazinu povedal: sakra šak oni tu predávajú za nižšie ceny ako ja mám nákup z veľkoskladu – konkrétne sa jednalo o ceny komponentov u inter. predajcou

      Opýtal by som sa predajcov: ako ste upravili ceny po posilnení koruny voči euru???? (na Slovensku)

      0 0
      • rinma  

        prave to je duvod proc chci canyon, protoze za tu cenu u nas kolo ve stejne vybave nekoupim, ja chci GC6.0 nebo 7.0 a ted kdyz euro porad klesa, tak je to cim dal vic vyhodnejsi

        0 0
        • xentar  

          mít volné peníze, tak do canyona taky půjdu, jen škoda, že má takvysoký ceny za samotný rámový sety u fullů. To pak seženu podobnej rám i levnejš. Ale třeba nevyjde koupě baráku nebo vyhraju ve sportce a pak moc přemejšlet nebudu :)

          0 0
        • MlokCZ  

          GC6tka je určitě vynikající kolo, ale zrovna u HT je konkurence v kategorii 1000euro fakt veliká a je tam klidně cca 10 různých kol, které jsou ± stejně osazené za stejné peníze. Samozřejmě i z nich je Canyon určitě dobrá volba pro jejich vynikající přístup, ale narozdíl od fullů, kde u těch levnějších je konkurence minimální tu konkurence v zahraničí je.

          0 0
          • MlokCZ  

            Já jsem třeba teď volil Canyon GC8 x Cube Reaction ve variantě K24. Oboje vycházelo na stejné peníze, osazení téměř totožné až na pár detailů, které rozhodly pro Cuba (tím hlavním byla tedy geometrii, kde Cube je o necelý 1cm kratší, což jsem chtěl a pak Reba je u Cuba v u-turn verzi, což jsem také chtěl a pak carbonové páky u K24, což je příjemný bonus).

            Ale Canyonu se musí nechat to propracování do detailů, v jakém stavu posílají kola (doladění krycích samolepek bowdenů, chránič spodní rámové trubky proti kamínkům). Cube s CRC tedy v takhle ideálním stavu rozhodně nepřišel – krycí samolepky žádné, ani chránič zadní stavby proti řetězu tam nebyl, ve středu horní rámové trubky není úchyt na hadičku (tedy jsou tam jen na začátku a konci ty, které jsou navařené na rámu, ale ten střední třeba jen nalepený nebo se stahovacím páskem by to ještě sneslo). Seřízení také žádná sláva. Jsou to všechno jen detaily, které si sám pořeším s investicí cca 200Kč celkem, ale rozhodně to u Canyonu potěší, že to tak má rovnou (ale samozřejmě ty detaily nepřeváží ani náznakem ty důvody, proč jsem vybral Cuba).

            0 0
            • ceo  

              S těmi detaily je to pravda. Bowdeny mají v místě styku s rámem u Canyonu chránič a ještě je v tom místě na rámu nalepena průhledná ochranná nálepka. Taktéž zaslepení bowdenu k přehazce aby do něj nešly nečistoty není běžné. 

               

              Můžu se zeptat, proč jsi bral HT?

              0 0
              • MlokCZ  

                Nová „silnička“ (stejně jako u TheIFa, který právě bral naopak GC8čku) převážně na období, kdy je hodně bahna (to fakt nemusim) a pak když delší dobu prší přes teplejší část roku a chci vyjet hned po dešti. Přeci jen tohle na fullu s NN/RR 2,25 ideální není, zvlášť když teď mám upravené oba tlumiče a tedy nic ani blízkého locku (v terénu to samozřejmě nepotřebuju a vyhovuje maximálně jak to mám, ale na asfaltové vyjížďky to ideální není).

                A silničku už jsem znovu nechtěl z mnoha důvodů (pohodlí, posez, převody, využití v budoucnu s vozíkem v terénu – jen pak přehodím pláště zpět). Přijdou na to kolo nějaké rychlé skoro slicky nebo úplný slicky, ale s větším objemem pro pohodlí. Zatím to mají být Marathon Supreme 2", ale otázka je, zda je seženu (mám je objednané s něčím dalším na CRC, ale tam je nemaj a mít asi jen tak nebudou, u nás jsem na ně také nikde zatím nenarazil, ještě zkouším teď bike24.com).

                0 0
                • TheIF  

                  Já ani netušil, že by CUBE mohl stát stejně (když se na tom pakuje distributor a prodejce) opravdu zajímavá cena, to je nějaká vyprodejová nebo tolik stál od začátku ?

                  Jinak pro mě je to HT na NN/RR 2,25 proti fullu raketa hlavně dokopce jde hodně poznat ten váhový rozdíl a s kopce se dá zase lítat přes 70km/h (nějvětší placka)

                  Zatím je počasí hlavně na silnici a to sem čekal že ji nejvíc využiji na podzim/jaře a přitom HT 686km (7999 výškových metru) a full 187km (3601 v.m)

                  PS: Dal jsem stím tacháčem už i několik skoku a celekm brutus sjezdu a vysíláč pořád drží (na gumičkách) a tacháč na hranatým představci, tak ani nevím jestli jej mám přichytávat přes ty stahovací pásky…

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Tak ty máš o trošku větší rozdíl oproti tvojemu fullu, přeci jen máš vyšší zdvihy, větší váhu a ještě pomalejší pláště u fulla.

                    Ta cena je na CRC normální a pořád, ale celé to udělal snižujícíc se kurz koruny. A oni i u nás to není tak hrozné. Doporučené koncové cenu jsou u Cuba v ČR sice vysoké, ale při osobní návštěvě nebo když už jsem bral více Cubu dokáže prodejce nabídnout dost slušnou slevu. Když jsem kupoval Stereo a dostal na něj slušnou slevu, tak jsem porovnával s cenou na CRC a bylo to ± totéž, tak nebylo co řešit a vzal jsem ho tady (mám tam i výborný přístup k servisu a reklamacím). Ale od té doby kurz spadnul hodně, ale je fakt, že někteří prodejci teď jsou schopni nabídnout tu slevu o něco větší.

                    Někdo tu psal, že sehnal v ČR Cuba LTD Race za 25,7tis. Kč, tedy za stejné prachy jako je na CRC (možná na CRC i s poštou o pár set levnější, ale skoro stejné).

                    Já mám právě srovnání i s tím jak jede silnička (15 let jsem jezdil a ještě nedávno ji měl) a také jsem dříve míval jen HT (před fully) a chvíli jezdil na rychlých semislikách typu Speedmax. A rozdíl NN/RR x rychlé skoro nebo úplně slicky je ještě pořád hodně velký. Rozdíl mezi širokými a úzkými už u mě ne, protože při mojich rychlostech se neprojeví skoro odpor vzduchu, proto jsem nikdy na silničce nebyl nijak výrazně rychlejší než HT + semisliky.

                    A NN tam nechci nechat určitě, nejen kvůli rychlosti na asfaltu, ale i kvůli chování pláště na asfaltu. Tím myslím vibrace vzniklé od vzorku pláště a pak jak jsem psal už u tvého kola, vysoký vzorek drží v zatáčkách na asfaltu mnohem hůře než slick (a zvlášť než slick s trošku měkčí směsí jako je ten Marathono Supreme, bohužel zatím ty pláště nemůžu nikde sehnat, mám je objednané ale nikde nemají). A nouzově se dá do terénu na jakémkoliv plášti. Kdysi jsem měl na HT slicka 1,4 šířky a s tím jsem párkrát v terénu taky byl. Oproti tomu ty Marathony Supreme budou super i v terénu. Ale stejně nějak moc terénu (samozřejmě jen pěkné cesty) na tom neplánuju (ale občas se to hodí, když je třeba někde kousek projet).

                    0 0
                    • TheIF  

                      Jasný taky uvažuji o změně obutí asi pujdu taly do těch Marathon Supreme 2" jen počkám jak to bude vůbec s dostpuností :-( Můj přední NN jako bonus ještě trošku háže grrrrr.

                      Jo jinak C9 vypadá nadějně po těch skoro 700km tam nejde měrka ještě ani na 1 zub :-)

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Začal jsem uvažovat i o alternativách, ale nijak se mi extra žádné nelíbí. Uvažoval jsem o:

                        • Schwalbe Kojak 2,0: pojede asi ještě o malinko lépe, ale držet bude hůře + menší odolnost na defekty
                        • ostatní Marathony jsou hodně těžký a pomalejší (tedy až na Marathon racer, ale ten je zase pouze v malých šířkách)
                        • Super Moto – to je asi nejvážnější další kandidát, ale malá odolnost na defekty a 2,35 je už skoro moc
                        • Big apple je těžký a už i pomalejší
                        • mimo Schwalbe jsem koukal taky, ale tam mi nezaujalo už vůbec nic

                        Takže doufám, že je aspoň po nějakém čase seženu (do půlky srpna je mi to fuk, první dva týdny v srpnu jedu do Beskyd, kam beru samozřejmě fulla a předtím sotva stačím zprovoznit kolo, ještě čekám na pár drobností).

                        0 0
                        • MlokCZ  

                          A ten Kojak ještě navíc není ve 2" v kevlarové verzi, ale pouze drátové.

                          0 0
                        • MlokCZ  

                          Tak když už jsem to tu začal, tak první poznatky. Ten Marathon Supreme bude téměř jistě výrazně odolnější na defekty než RR v klasické verzi (tedy ne verze double defense). Při rozměru 2" (reálně 47mm na DT 4.2d ráfkách, což je o u Schwalbe obvyké 3mm méně než mají teoretické mít a přijde mi to tak akorát na asfaltový speciál) váží 590g (jeden kus souhlasil, druhý 610g) a přitom nemají vzorek. Tedy jsou těžší než RR ve 2,25. Hned na omak mají o hodně tlustší stěnu, tedy žádné šlupky jako RR.

                          Na asfaltu jedou parádně (testoval jsem zatím 40/45psi, tedy poměrně nabušené, ale ještě to něco tlumí, uvidím, jestli nebudu jezdit ještě o malinko nižší tlak kvůli pohodlí, uvidím o kolik to pak pojede hůře), oproti NN/RR se to vůbec nedá srovnat (a udělá to mnohem větší rozdíl než muj full x HT).

                          Hned jsem je testnul i v zatáčkách na mokru (stihnul jsem pěknou průtrž) a tam sedí také výborně (vletěl jsem do jedné zatáčky, co často jezdím nezvykle rychle jak to skvěle jelo).

                          Akorát zatím nedošlo na test v lehčím terénu, to časem.

                          A jsem moc rád, že jsem vzal „silničku“ jakou jsem vzal a ne nic více chrtího. Je to přesně ono, co jsem si představoval.

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            A ještě poslední věc. Brzdy ani náznak cinknutí (s NN samozřejmě cinkaly při kritické rychlosti jak o život), což potěší. Ne že by mi nějak moc cinkání vadilo, ale přeci jen u asfaltového speciálu by mi to asi trošku vadilo.

                            0 0
                            • TheIF  

                              hm to zní dobře, kde si je nakonec sehnal ?

                              0 0
                              • MlokCZ  

                                bike24

                                Maj je tam i za velmi slušnou cenu. Poštovné také malé (6 euro při malé objednávce). Jen posílají přes DPD a to nemám rád (DPD jako jediné kašle na volání předem a zkouší doručovat rovnou na udanou adresu a tedy já jim musím vždy sám včas volat a řešit předání jinde, když nejsem doma).

                                Měli je v zásobě skladem, ale nevim kolik. Kdo nemá skladem, tak je asi problém, protože pak nejsou asi v tuhle chvíli ani u Schwalbe. A popisku tam maj chybu, napsáno 28×2.0. Jsou to ty správné 26×2.0 (těch 50–559 už je správně). Přemýšlím, jestli nevzít i další kusy z bike24 a na CRC to zrušit, ale moc se mi to zase nechce znovu řešit a ty další nepotřebuju hned (teď jedem stejně za týden na 14 dní do Beskyd a to berem samozřejmě fully), tedy na manželky kolo nevadí, když je dám třeba až za měsíc. Kdybych věděl, že vůbec letos ještě na CRC budou, tak to neřešim a počkám.

                                0 0
                                • TheIF  

                                  Oni možná už jen doprodávaj a budou až 09, že je to skoro všude vyprodaný…

                                  A co převodník, nebude to moc rychlé ? Nebo už máš 48z ? :-)

                                  0 0
                                  • MlokCZ  

                                    Rychle to jede, to jo, ale převody mi právě sedí jak jsou a těžší než 44/11 fakt nepotřebuje. Jezdím kadenčně, takže pohodově a dlouhodobě pro mě do 50km/h a krátkodobě klidně i 60km/h. A přes 50km/h šlapat nepotřebuju. Na poslední silničce jsem měl převod lehčí (50/34 × 13/29).

                                    Maximálně by do úvahy připadla o chlup jemněji odstupňovaná kazeta, jeden nejlehčí převod bych tomu obětoval. Ale ještě jsem se nedíval jestli něco rozumného je k mání, tedy devítikolo 11/28.

                                    0 0
            • dada  

              myslím že dobrej důvod je i ten fizik aliante…fak dobrá nabídka

              0 0
              • TheIF  

                Mě třeba to SLK překvapilo, sem měl za to, že SLK jsou sedla pro 60kg chrty co honěj váhů = nebude se na tom dát sedět a přitom mi sedlo a 5 hodin není vůbec problém…

                0 0
              • Forester  

                já teda nevím, ale Fizik Aliante mě přišlo jako úplně nejhorší sedlo, co jsem jezdil. měl jsem ho na testovací meridě am 3000 a to bylo jediný, co jsem nezkousl. na ht mám fizik nisene a v pohodě, ale tohle mě přišlo hrozně měkký, krabatilo se a … prostě mi nesedlo

                ale sedlo je vůbec hrozně individuální … tak jen názor, no

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.