Celopero do 25K Giant Trance X4 vs. Ghost ASX 4900

24 nepřečtených
  • Basty2206

    Zdarec borci, prosim o radu .Uvazuju o koupi novyho kola „celopera“ s limitem max. 25 000,– nejsem zadnej dravec, ale spis vyletnik co si vzdcky pral „celopero“. Pokud by volba padla na Gianta, mate nekdo zkusenosti s tim jejich zadnim tlumicem Giant Air Shock? je skutecne tak spatnej? pokud jo vymenil bych ho za zamikaci.

    Giant trance x4

    http://www.giant-bicycles.com/…/5731/39239/

    Ghost ASX 4900

    http://www.ghost-bikes.cz/…256/ASX-4900

    predem diky

    Anketa: Ktery vybrat

    20x
    74%
    0 0
    • ALEX007  

      budu prodavat myho trance x3, pokud mas malou velikost, je to S, tak by ti to vyresilo problem

      kdyz tak dej vedet

      0 0
      • Basty2206  

        diky, ale bohuzel mam L. jaky mas zkusenosti s X3? doporucil bys mi jit do te 4ky? a myslis, ze je nutne menit ten origos Giant tlumic?

        0 0
        • ALEX007  

          no nejsem velkej expet na zdvihy a chody tlumeni..je to prvni full co mám.. je to dobry kolo, ja jsem mel pouze chut zaexperimentovat s vic chrtim fullem.

          už pri nakupu jsem velice vahal mezi anthemem a trancem. muzu jen řict že nevnimam žadne negativa na chodu vidle a tlumiče na tomhle kole…nevim co dela ten levnejsi

          je to obrovska firma, nedramatizoval bych to…myslim že ty ramy vyvijeji jako celek spolu s tlumiči.

          ale to je jen spekulace.

          v teto kategorii jsou asi všechny trail fully trochu těžké.

          giant má vysoký posed na který si je treba zvyknout nutno vyzkouset

          0 0
          • Basty2206  

            myslim, ze mas pravdu, dival jsem se, ze i ten Giant tlumic ma nejake moznosti nastaveni, takze by to snad nemela byt uplna bida a kdyz bude, tak si holt poridim Foxe nebo RS. Predpokladam, ze Ty tam mas Foxe, zajimalo by me jestli jsi mel nekdy potrebu ten zadni tlumic zamikat

            0 0
    • kacuudek  

      ahoj. přesně před rokem jsem si koupila Trance X3. X4 mi přítel nedoporučoval právě kvůli jeho nic moc osazení. z X3 jsem úplně nadšená! jinak já jsem spíš taky „výletník“. loni cena za X4 ve slevě byla 34tis. netuším, zda-li se to letos pohybuje do těch 25tis. jak chceš.

      Každopádně si myslím, že pro „výletníky“ i X4 je dobrá.

      0 0
      • Basty2206  

        diky moc za reakci. jak pises, X4 stalo loni 34K protoze bylo v podstate na urovni letosni X3, meli totiz jeste X5, ktery zase bylo na urovni letosni X4 nebo tak nejak (mozna jsem to trochu zamotal :-)), kazdopadne kdyz neberu v potaz osazeni Deore a brzdy, tak hlavni rozdil mezi X3 a X4 je v tlumicich. Ten predni me celkem netrapi, protoze jsem az do td jezdil na Marzochi Z5 z roku 2001 a bohate mi stacil, takze RS Tora 302 bude urcite v pohode. Mam jen obavu z toho zadniho, prodavac v obchode mi rekl, ze s tim origos tlumicem je to pry houpacka. myslim si ale, ze pokud se dobre nastavi (jestli jde dobre nastavit na +/- 90kg), tak by mohl stacit.

        Pouzivas na Tve X3 zamek zadniho tlumice? v podstate me zajima, jestli je vubec nekdy potreba ho zamikat a nebo se da pohodlne jezdit i bez zamku

        0 0
        • kacuudek  

          to jsme při koupi též řešili. přítel chtěl právě se zamykáním, že to budu určo používat. mám 53kg a po asfaltu se mi to pod zadkem ani nehne. zamkla jsem to všehovšudy jen jednou na zkoušku, jestli to vůbec funguje :) takže já bych tam zamykání opravdu nepotřebovala. ale nevím jak ty s 90kg. pod zadkem se ti to bude asi na asfaltu dost houpat a ubírat sílu. Přítel má 75kg a Gianta Reina /zdvih teda 160mm/ a zamyká dost často :(

          0 0
          • maajkee  

            Já mám 95kg, Jekyll se do kopce myslím houpe určitě víc jak ten Giant a zamykaní jsem použil taky jen jednou na zkoušku. Když člověk nechrtí, tak si myslím, že to není vůbec potřeba.

            0 0
            • kacuudek  

              souhlas! alespoň člověk víc namaká ty nohy :)

              0 0
              • maajkee  

                jj, přesně tak, si někdy říkám, sednou si teď zase na HT, tak bych musel do kopců jet jak tryskáč :D

                0 0
                • kacuudek  

                  :D :D

                  0 0
                  • Basty2206  

                    V nejhorsim budu jeste o kousek pomalejsi nez jsem ted, ale z tech kopcu a na slozitejch cestach si to aspon uziju :-)

                    0 0
                    • maajkee  

                      No hele, u mně je to přesně naopak, od doby co mám celopéro jsem zase začal mnohem víc jezdit, protože mě to mnohem víc baví a v konečným důsledku jezdím teď mnohem rychlejc než předtím na HT :)

                      0 0
          • Basty2206  

            toho se trochu bojim, abych z toho houpani nakonec nedostal morskou nemoc :-) ale v podstate si rikam, ze pokud je dobrej ram, coz podle vseho co jsem cetl Trance X ma dobrej ram, tak dokoupeni zamykaciho tlumice dozadu je otazkou 3–4 tisice, pak uz by na te X4ce asi nebylo moc co resit. Asi uz se zacinam rozhodovat, odpolco jedu jeste na zivo mrknout na toho Ghosta, tak uvidim

            0 0
            • maajkee  

              Uvidíš, že nakonec žádnej lock nebudeš vůbec potřebovat ;)

              0 0
              • Basty2206  

                verim tomu, jen jsem poradne vystrasenej od toho prodavace, doslova mi rekl, ze „maly deti jezdi na houpacim koni a kdyz z nej vyrostou prelezou na rance X4 a az uz se nepotrebuji houpat jdou do X3“ jak jsem ale pak zjistil nemel X4 v moji velikosti, tak mozna proto ten pribeh

                0 0
    • maajkee  

      Nejlepší sehnat nějakou lehce jetou X3, a nebo teĎ v bazaru je krásnej Iron Horse mk III za 20 tisíc, což je krásná cena myslím. Nemít kolo, tak ho beru :)

      0 0
      • Basty2206  

        dival jsem se, ale zadnou X3 za rozumnej peniz jsem nenasel, zato jsem nasel na kup kole peknej zadni zamykaci RS, tak si myslim, ze to by mohlo byt reseni k te X4 + mam jeste novy kotoucovy brzdy Deore 595, ktery tam lupnu misto tech origosu a bude to „nadstandartni vyletni celoperak“ :-)

        0 0
        • maajkee  

          Hele já myslím, že i v origo stavu budeš z tý X4ky nadšenej! :) Jezdit můžeš hned a časem vyměníš co bude potřeba nebo z čeho budeš mít pocit, že tě v jízdě limituje.

          0 0
          • Basty2206  

            mluvis mi z duse a navic jak jsem psal, v pripade, ze zjistim, ze ten tlumic stoji za prd, reseni bude stat 3–4 tisice a bude vyreseno a nvic po 10 letech na HT se i rad pohoupu :-)

            0 0
    • Basty2206  

      Tak jsem nakonec trochu prilplatil a koupil ve sleve Spesla FSR XC Expert. Jsem naprosto nadsenej!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.