• FrontMan

    Zdarec. Potřebuju poradit ohledně řidítek. Chci si koupit carbonové ritchey WCS OS rovné a k tomu dát rohy. Mám strach, abych při dotahování rohů na řidítka nezbortil karbonovou stěnu trubky. Máte s tím někdo zkušenost? Kdyby to nešlo, tak bych asi uvažoval o vlajdách, tam rohy nepotřebuju…

    P.S. Vyhledávání jsem použil, ale nic nenašel…

    0 0
    • Neil100  

      Vozím to tak, ty rodla mají hliníkový vložky právě z tohohle důvodu, jinak karbon. věci utahuju momenťákem.

      N.

      0 0
    • MlokCZ  

      Přidám se s konkrétním dotazem.

      Hodlám na FSA K-Force XC Riser Bary Ergon gripy s růžky (a tedy samozřejmě s objímkou). Speciálně určině ty řídítka na rohy nejsou, tedy nemají zesílené konce. Samozřejmě do nich dám hliníkové koncovky (tady doufám, že ty Specialized do nich budou pasovat, ale to by ta řídítka musela opravdu atypický vnitřní průměr, aby tam nešly). Dotažení objímek momeňťákem na přiměřený moment (uričtě ne přes 5Nm) bude také samozřejmostí a ty růžky jsou kratičké a nebude to velká páka. Ale i s tak mám pořád pochybnosti, zda to ty řídítka přežijou.

      Co myslíte?

      0 0
      • MlokCZ  

        A ty ergon gripy mě moc mile překvapily. Už jsem měl v ruce pár jiný ergo gripů jim dost podobných a tam mě vždy vadil úchop ve sjezdech, akorát mě vadila ta ergonomická část pro konce prstů. Ale ty ergony jsou ze spodu té ergonomické části prohloubené a mám krátké prsty a je to přesně to maličko co mi stačí, aby už nepřekážely.

        0 0
        • Grinch  

          super napad ale asi te zklamu:( ty FSAcka maji mrte atypicky vnitrni prumer!!! je tototz zubaty jak mrcha…neni to kruhovy prurez,kulate pouze zvenku ale zevnitr co dum dal…jsou vlakna zprehazena a je to jak kdybys to vydlabal lzickou:D

          0 0
          • MlokCZ  

            No to tedy není moc potěšující. Dávat to tam bez výztuhy, to se mi tedy nechce.

            0 0
            • Grinch  

              a ještě tě otěším,teďn sem na to prišel:) jsou nesymetrický, takže se připrav na to že je budeš řezat :))) maji 60,5cm a střed dle potisku je někde kolem 29cm

              0 0
              • MlokCZ  

                Jen 60,5cm? To je divné. Máš letošní model, co je v tom odkazu? Všude včetně stránek FSA uvádí, že mají 63cm. To samozřejmě nemusí sedět přesně, ale takový rozdíl by byl opravdu divný. Na 60,5cm os vlajdy už nic nevešlo. Tedy u mě by řezaní nemohlo vůbec připadat v úvahu, 62–63cm je na vlajdách pro mě minimu, aby se tam vše vešlo (a to je dle neOS, na OS to je vždy o něco horší). A 60,5cm by odpovídalo spíš těm rovným, ty mají mít 60cm. A ty mají rohy oficiálně povolené (bohužel narozdíl od těch K-force vlajd).

                Jinak co jsem měl v ruce a doma spoustu řídítek, tak potisk je téměř vždy křivě, ale přitom řídítka jsou souměrná a ok, jen ten potisk bývá blbě. Ty FSA jsem ale zatím v ruce neměl.

                Ještě mi je neodeslali, už zkouším objednávku zrušit (což by jít mělo, když stejně berou nepoužité věci zpět), ať už mi ty Ergony dlouhodobě sednou nebo ne, tak bez růžků jezdit nebudu v žádném případě.

                0 0
                • brantec  

                  Muzes byt v klidu, Grinch se trosku sekl viz. tohle. Ma jinej model:)

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    To sem si myslel, že bude mít tyhle. Bohužel v klidu být ale nemůžu, hledal jsem všude, kde se dalo. A pro ty jeho rovné jsou rohy oficiálně povolené a pro ty co jsem chtěl já jsou vyloženě zakázané. Sice to nemusí být stejné s tím vnitřkem řídítek (ale také může), takže by tam možná šla ta hliníková vložka, ale i tak to na tyhle asi opravdu nebude dobré dávat ty ergony s integrovaný­mi rohy.

                    Ještě uvidím, v pondělí ráno zavolám do shopu, kde to mám objednané a domluvím se. Pokud řeknou, že s ergony R2 mag. ok, tak si je nechám poslat a pokud řeknou že ne, tak to zruším. A když řeknou že ano a bude problém, tak je budu reklamovat.

                    0 0
    • Luma  

      Jestli můžu tak bych potřeboval taky poradit,mám Carbonové řidítka Answer a potřeboval bych tam dát rohy,použiji rozpěrky něco podobného jak ten Specialized.

      0 0
      • Hornet  

        Mam Ritchey WCS carbon rovne a rohy Token, drzi to v pohode, totiz riaditka maju na koncoch zosilenie, ked tam „strcis prst“ tak to citit:-), riaditka su to super, a boli za super cenu, tak som pridal aj akciovu sedlovku Ritchey wcs :-D

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.