Carbon MTB - dilema - CUBE - CANYON - TREK

32 nepřečtených
  • Ride4fun90

    Ahoj všem riderům,

    momentálně hledám nový MTB – koupi nového kola, nejlépe karbonu. Jezdím mix silnice, polní cesty a lesy. Chtěl bych aby kolo komfortně zvládlo celodenní výlety, kde je kombinace výše zmíněných cest a na kole strávím třeba 6–8 hodin. Měřím 180 cm, váha 84kg. Budget mám okolo 50K, ale čím levněji, tím lépe.. Nenašel jsem zde hodnocení na kolo, které mě fakt zaujalo a chtěl jsem poprosit o zkušenost s podobným modelem:

    Na DE stránkách jsem našel za mě dost dobře vybavený a v super slevě CUBE Reaction C62: Race: https://www.rabe-bike.de/…y-n-red-2022

    Komponenty za mě super, jediné co jsem na něj našel (málo recenzí) je údajně trochu zastaralá geometrie kola. Dle recenzí, které jsou fakt omezené, je kolo skvělé na sjezd, ale na šlapání do kopců už tolik ne, což vzhledem ke komponentům nechápu a ta geometrie se mi tak hrozná nezdála, nicméně nejsem odborník.

    Další dvě kola na které jsem ještě koukal je Canyon Exceed CF 6, který je taky slušně osazený:

    https://www.canyon.com/…-6/3436.html

    A Trek Procaliber 9.6 (který byl v jiných diskuzích zde doporučován), kde mi ale z principu u kola za 55 vadí špatné brzdy: https://www.harfasport.cz/…-9-6-110167/?…

    Budu rád za jakoukoliv radu / zhodnocení, rád bych šel do tho CUBA, ale nevím, jestli je ideální na mé požadavky (dlouhé ježdění po silnici/lese s občasným dlouhým stoupáním).

    Díky moc

    0 0
    • Azmir  

      Ten Cube má postarší geometrii, ale to určitě neznamená, že to nepojede dobře. Výbava je super, hlavně jsou tam 1500g kola, což není zvykem u kol za 40k(až bych měl z té hmotnosti kol trochu strach).

      0 0
      • Ride4fun90  

        Takže myslíš, že geometrie ok? Četl jsem konkrétně toto review, sice na pro, ale geometrie je stejná tuším: https://www.mbr.co.uk/…n-pro-review

        Jinak ty kola (newman) si myslím, že jsou good. Je to kolo spíš okolo 55K, na té DE stránce (kde jsem i objednal Lko) je už vyprodané. Z těch 3.kol je ten cube asi nejkvalitnější?

        0 0
        • Azmir  

          Pokud nemusíš mít kolo dle nejnovějších trendů, tak na té geometrii nevidím nic špatně. Moderní geometrie je určena víc „pro sjezdy“, ve světovém poháru přibylo hodně techniky, skoků a kola se tomu přizpůsobují. Je větší úhel hlavy, vzpřímenější sedlovka… Tu recenzi bych asi nebral moc vážně, je to jiné kolo a to jsem nekoukal ani na geometrii. Už jenom al vs carbon udělá hodně. Nevím, co si představuješ pod pojmem kvalitnější. Jestli ti jde o nějaké zpracování, záruky atd, tak to dostaneš asi nejlepší od Treku(včetně tuším doživotní záruky na rám). Cube patří mezi levnější značky, to samé Canyon a někde se to musí projevit.

          0 0
    • Cyklofanatic  

      Koukni ještě na Silverback Superspeed na TS Bohemia za 55 tisíc – vidlice SID, pohon GX 12s, brzdy Deore XT a karbonová sedlovka. Na celodenní výlety super, přesně pro tyhle potřeby jsem ho kupoval. Trek Procaliber je taky skvělej, moc pohodlný, ale osazeni je v podobný ceně horší, a je těžší.

      0 0
      • Markony  

        Ale rám je jinde součástky stejně časem vymění.

        0 0
        • Cyklofanatic  

          Podle čeho posuzuješ, že rám je jinde. Nehádám se, jen se ptám. Jak píšu výše, Trek je taky super. Obě kola jsem měl možnost vyzkoušet a pohodlím (které u mě bylo prioritou) jsou srovnatelná. Rám u Superspeedu je pěkne zpracovaný (to jsem nakonec konzultoval i s místními vlastníky a servisáky), lehčí a nemusíš se starat o isospeed,

          0 0
      • Ride4fun90  

        Díky za tip, viděl jsem tvůj příspěvek u jiného threadu a koukal jsem na kolo, ale asi preferuju pohon Shimano

        0 0
      • pocestny  

        kolik reálně váží? 11,77kg se mi zdá trošku příliš na tu výbavu

        link

        0 0
        • Azmir  

          Těžká bižu a kola, kdo ví jak je to s rámem. Hlavně takhle se dá přidávat po 5k donekonečna, můžeš přidat dalších 5k a mít kolo, co má pod 10 kg https://www.bike-discount.de/…ealous-8.0-2 a když počkáš 1–2 měsíce, bude po slevě tipuju pod 50k. Pak ještě za 44k může být super toto https://www.mammothbikes.com/…022/p-494704 ale těžko se hledá osazení, pokud by to bylo fakt GX a crossmaxy, tak je to super.

          0 0
          • pocestny  

            nejjednodušší vysvětlení je, že tam má TS Bohemia prostě chybu (myslím, že uvádí 11,77 i u lev­nějších typů). Cyklofanatic ho má doma, tak snad to má zvážené.

            Radon je trošku krátký, jinak fajn

            0 0
            • Cyklofanatic  

              To Azmir a Pocestný:

              Přesně jak říká Pocestný, TS Bohemia tam má chybu, dokonce chyb víc a paradoxně ve prospěch zákazníka. Mají tam třeba, že tam je hliníková sedlovka, ale je karbonová. Brzdy jsou uvedeny Shimano 6000 a přitom je to XT 8100. Ta váha určitě taky nesedí, bohužel teď nemůžu zvážit (půjčil jsem ji), ale až kolu udělám profil, určitě ji doplním. Zatím odhadem s pedály to má podle mě lehce pod 11,0 kg. Můj původní HT měl 12,2 a těžší je to určitě víc než o kilo. Jinak výrazně těžší byl i Trek Procaliber 9.6, který jsem měl možnost vyzkoušet a byl za podobnou cenu.

              0 0
          • Cyklofanatic  

            Rám právě patří mezi ty lehčí. Já ho koupil za 54 tt, teď je na TS Bohemia myslím za 55. Kromě Canyonu jeden z nejlepších poměrů cena/ výkon.

            0 0
    • 95kg  

      Ahoj,

      jezdím přesně toho stejnýho Kubíka co je v odkazu, ježděno od dubna cca 3000km a nemůžu si absolutně stěžovat

      Vážím 95kg a kola naprosto v pohodě, jezdím jak ty ,silnice ,terén atd..

      Co se týče výjezdů, tak jsem zatím vyjel vše

      0 0
    • ZDRI  

      Jezdím čerstvě postavené MTB – stejný rám/kola, podobné osazení, jen pevná karbonová vidlice. Za mě spokojenost, věděl jsem, co chci, stejný rám (jen s odpruženou vidlí) jsem měl možnost vyzkoušet dopředu. Jezdím podobné trasy jako Ty (lehký terén, cyklostezky, delší výjezdy v kopcích), speciálně do kopce je skvělé (hodně ale dělá i lehká pevná vidlice a na míru laděný posed).

      0 0
      • Ride4fun90  

        Perfekt, tak není o čem a beru ho :) Dostal jsem ještě dobrou nabídku na ten Procaliber 9.6, ale váhou a komponenty je Cube jinde.

        0 0
    • pocestny  

      Ten Cube byl už včera vyprodaný, jinak bych ti napsal „jo, klidně ho ber“. Ale nechtěl jsem prudit, že ten Canyon a Trek jsou o třídu níž s výbavou, a tak jsem nepsal nic. Jsem tu zpět, jak pokročil proces výběru, a vy furt řešíte ten vyprodaný Cube.

      Ale fakt je, že ta geometrie Cube byla trošku koza.

      0 0
      • Ride4fun90  

        Já jsem to Lko objednal nezávazně do DE, takže je to stále relevantní :-D Asi prdím na geometrii a beru ho, osazení super plus je to karbon – mám teď hliník

        0 0
    • adam1  

      Canyon :)

      0 0
    • MP17  

      Dotaz

      Nechci zakládat nové téma, tak se s dovolením vmáčknu sem – řeším nové HT a díky tomu, že většina z mých tras jsou rovinky, nebo jen mírná stoupání, nechci jít u převodníku pod 36z.

      A to je právě docela problém, neboť většina modelů se má 32/34 a třeba z Canyonu mi k Exceed 7 napsali, že 34 je maximum kvůli geometrii rámu.

      Dotaz tedy zní, víte, který současný nabízený model 29 ht (cca 3000eur a víc, XT) umožňuje instalaci 36z převodníku?

      Zatím jsem našel jen Superior Team Elite

      0 0
    • Cyklofanatic  

      Silverback Superspeed.

      Trek Procaliber

      U obou max. 36, takhle to má myslím většina dnešních XC HT

      1 1

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.