• Georgebrdy

    Zdravím Vás a prosím o radu.Uvažuji o koupi Nerve AL 8,0.Nyní na svém HT mám zamykání vidlice z řidítek a dost jsem si na to zvyknul.Jsou výlety kdy to využiju každou chvíli a jindy stále odemknuto.Má cenu oba tlumiče FOX prodat a koupit s REMOTE,nebo koupit ROCKSHOXE s LOCKAUTY.Možná by byl R.S.lepší kvůli cenám servisu a n.d.Nechce se mi sahat za jízdy na páčky na tlumičích a vidlicích.Co vy na to?Nebo je to bezpředmětné a hloupost.

    .

    0 0
    • scret  

      hloupost…

      Pokud vim, tak Nerve Al ma cca 120mm zdvihu? canyony maj dobrej system odpruzeni, takze nevidim duvod mit zamykani na rodlech, kdyz ho casto nebudes tolik vyuzivat…

      Osobne parkrat za vyjizdku taky lock (resp. propedal) vyuziju a nedela mi problemy sahnout tam rukou…

      Ber to ale jako moji obecnou radu od hobika pro hobika:)

      0 0
      • moco  

        Je to tak…je to jen o zvyku. Na predeslem kole jsem mel lockout na riditkach a nevyuzival jsem ho.

        Nehlede na estetickou stranku…mit na riditkach zamykani vydlice,tlumice a jeste treba ovl.teleskop.se­dlovky tak to aby sis poridil i pekny husy krk kde to vsechno ulozis :-Da

        0 0
        • scret  

          presne jak pises, navic dalsi nevyhoda – pri moznem padu je riziko urazeni takove packy a pak to muze i financne bolet:)

          0 0
          • Breakpain  

            To máte kucí pravdu, ale já to měl opačně – zamykání klasicky na tlumiči a vidli … Pak jsem vyměnil kolo, kde to bylo na řidítkách a už bych nechtěl jinak.

            Teď u nového mě to donutilo koupit si zamykání na řidítka … Ale tak já to použiju 10–20 krát za vyjížďku (každou vyjížďku …), takže u mě to asi smysl má :). Půl roku jsem to nechal jen tak, zda si nezvyknu zpět – nezvyknul = musel jsem koupit zamykání na řidítka :).

            0 0
            • Dejv94  

              Měl jsem Rebu 2013 se zamykáním a furt s tím byl problém (pružina ve vidlici co to měla otáčet furt praskala nebo se něják vyhakovala,…) takže to bylo spíš na zlost, chvilku jsem měl Foxe s takovým tim klapaním zboku od gripu, to bylo fajn, teď mám Leftynu a zamykání je tak blízko že zamykání nepotřebuju. Na závody je zamykání z řídítek fajn, na normální ježdění je to jedno (pokud si chce někdo udělat radost a utratit pár peněz, proč ne).

              0 0
              • Breakpain  

                Já mám leftynu taky a tam mě to právě donutilo koupit na řidítka ;o). To i na obyč Foxce se mi to příjemněji zamykalo na korunce, než na leftyně. Měl jsem problém trefit ten střed … asi mám moc tlusté prsty (jezdím celoprstové rukavice).

                Netvrdím, že se to nedá, ale uživatelsky to moc příjemné nebylo. Darda za zamykání je to slušná, ale pohodlíčko obroské :).

                P.S. mně přijde, že čím méně člověk závodí, tím více si vymýšlí ;o). Na závody bych to nechtěl, protože to odvádí pozornost a nechal bych to v terénu stejně asi odemknuté. Holt záleží kde člověk jezdí ;).

                0 0
    • pedro89  

      Chceš-li a dbáš na zamykání kup si HT 29 nebo Epica s kompletním Brainem.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.