Canyon Grizl 5 (1x12) vs. Cube Nuroad Race 2026 (2x11)

6 nepřečtených
  • tenzkostelce

Zdravím všechny,

potřeboval bych pomoct s finálním rozseknutím výběru svého nového gravelu. Rozhoduji se mezi dvěma konkrétními kandidáty: Canyon Grizl 5 (cena cca 33k) a Cube Nuroad Race 2026 (cena cca 38k).

U Grizla mě trochu nahlodává pohon 1×12 – slyšel jsem, že na silnici to kvůli velkým skokům na kazetě nemusí být optimální, tak by mě zajímaly vaše reálné zkušenosti.

0 1
    • Azmir  

Hoď odkazy, nikdo to hledat nebude.

1 0
      • Azmir  

Jakou potřebuješ velikost?

Ten canyon je dost trága za ty prachy, to bych fakt nechtěl. Cubě je v pohodě, ale za ty prachy už zase můžeš mít karbon. 1×12 bych se asi nebál, záleží co jezdíš.

Kukni k sousedům, jestli se ti něco nezalíbí(zatrhl jsem ti teda jenom karbon, tak si to kdyžtak zruš). Ty nejlevnější karbony vycházejí na nějakých 36 tisíc.

0 0
    • tenzkostelce  

Potřebuju velikost M. Primárně asfalt, cyklostezky a silnice nižších tříd, občas nějaká polňačka nebo lesní cesta.V čem přesně je ten Canyon trága? V kolech se moc nevyznám, tak budu rád za vysvětlení. Díky za odpověď

0 0
      • Azmir  

Je to hliník na nejzákladnější a nejtěžší sadě. Je to sice gravel kolo, ale s hmotností 12 kg s pedály to má blíže horákovi.

Projdi si odkaz co jsem ti poslal, najdeš tam za skoro stejné prachy karbon na GRX, nevidím jediný důvod pro canyon.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.