• Dvain

    Konecne muzem porovnavat a debatovat:-)

    www.canyon.com/…untainbikes/

    0 0
    • Dvain  

      Jsem opravdu rad, ze jsem si nepockal a mam Nerve XC 3.0 2007. 2008 je sice o 100 euro levnejsi nez nezlevneny 2007, ale ma „horsi“ vidlici a tlumic bez moznosti nastaveni urovne propedalu. A ta barva…:-)

      0 0
      • Pijer  

        Zrovna na to koukám, teď se podle mě už tuplem vyplatí si připlatit na XC 4.O

        0 0
        • Dvain  

          Pro rok 2008 urcite!

          0 0
        • Pijer  

          Tak černá XC 4.0 bohužel už v express bikách v Mku není, koukal jsem tedy na 5.0, ale nějak mi přijde, že se těch 170 euro na fungování kola moc neprojeví (jestli je tam ta či ona sedlovka při jízdě vážně nepoznám) :-( Je to jen můj názor, nebo mě přesvědčíte, že stojí za to si připlatit?

          0 0
          • MlokCZ  

            Funčně si s XC5 určitě moc nepomůžeš, je to v podstatě jen příplatek za ten váhový rozdíl.

            0 0
            • Pijer  

              Tak to jsem rád, že na to máme stejný názor. Pokusím se z nich vyloudit termín na 4.0 a budu se modlit aby to nebylo za 4 měsíce :-(

              0 0
              • Pijer  

                frame size „M“ will be ready for shipping in mid-june

                0 0
          • Dave.6  

            Zdar kdyz jsem premyslel o fullu tak bych teda asi vzal to XC 5 jelikoz podle me je tam rozdil a to v tom zeuz je cely na X.9 a hlavne je tam REBA Race (ne SL jako u XC 4) coz znamena poplock a ten bych u noveho kola urcite chtel… Zalezi na tvojich prioritach. Tot muj nazor.

            0 0
            • Pijer  

              Poplock je, tuším, zamykání vidle ze říditek? Jinak je tam víc X9 – u obou kol je řazení páčkama nebo je na někde gripshift?

              0 0
            • MlokCZ  

              XC4 má také poplock. To že to je jen SL nic neznamená, v OEM verzích dělá RS jakékoliv kombinace (tzn. poplock na libovolný model, kde je možný, …). Takže jediný funční rozdíl je řazení X7 x X9. A tady to není vůbec jasný, jestli X9 je lepší. Jezdil jsem sezonu X9 ročník 06, což je totožné jako X7 07 a 08 a teď jezdím druhým rokem X9 07 a chvíli 08; nemůžu říct jednoznačně, co je lepší, každé z těch řazení je trošku jiné, X9ka současná má lepší uchycení s možností větších posunů vzdálenosti od gripů, X7 současná má zase třeba ukazetel zařazeného převodu (pro někoho užitečné, pro někoho zbytečné). Řadí dobře obojí.

              0 0
              • Pijer  

                Jo, X7 jezdím teď ( tedy grip a šaltr) a nemůžu si stěžovat. Doufám tedy, že to nebudou ty 4 měsíce nebo víc :-(

                0 0
            • Dvain  

              Jediny rozdil mezi SL a Race je tusim externi floodgate. Poploc maji obe. Myslim, ze uspora 500g a „lepsi“ presmykac a razeni, za 170 euro nestoji…

              0 0
      • Dvain  

        Na detailni fotce u XC 3.0 to skoro vypada, ze je propedal nastaven na maximum! Tak ze bud to bude tlumic otevreny, nebo totalne tvrdy…

        0 0
        • Dvain  

          A kdyz ted koukam i na jine modely s RP23, tak ty to maji nastavene taky na max… Snad jen na fotkach!

          0 0
        • MlokCZ  

          Tohle je u 08 RP23 tlumičů jinak. Na 07 byla tahle tabulka označení pro propedal. U 08 jsou na tlumiči označení dvě, modré je označení pro compresion tune a červené z druhé strany pro rebound tune. Mám na Stereu stejný jako má Canyon, tedy compresion tune na maximum a k tomu rebound tune na minimu. Myslím, že tohle se týká nastavení komprese a odskoku a ani jedno že se netýká propedalu. Propedal tune nápis už tam vůbec není.

          Dle chování se mi zdá, že propedal nastavený mírně více než u toho 08 s propedalem minimálním. Ale samozřejmě se nekoná, že to je totálně tvrdý. Ale nevím v jaké poloze to bude mít, na 07 RP23 jsem vozil polohu dva (pro tu verzi light propedalu). Teď váhám mezi polohou 1 a 2. Poloha 2 je jasně více než byla. A poloha 1 je o malinko méně než byla poloha 2 (i když zcela přesně se to srovnat nedá, když to není na stejném kole).

          Odhaduju, že propedal nastavení už je jen jedno a to střední pro všechny tlumiče. Ale to je jen moje nepotvrzená doměnka.

          0 0
          • Dvain  

            Uff! Tak to je dobre, ze to neni tabulka propedalu:-) Dik za vysvetleni.

            0 0
          • Dvain  

            Jak to tedy vlastne je? Vsiml jsem si, ze ted pises neco o tom, ze compresion tune je to same jako nastaveni propedalu. Jesli to ma Canyon pro rok 2008 nastavene na max, tak si to nedovedu dost dobre predstavit. To musi byt tvrdy jako sutr. Mne to pri mych 70kg prijde i na polohu jedna dost tvrdy (RP23 07, propedal na min). A taky moc nerozumim ikonce rebound tune. Odskok se prece nastavuje koleckem…Daji se tyto prednastavene hodnoty zmenit pri rozborce tlumice?

            0 0
            • MlokCZ  

              V době toho příspěvku bylo informací minimum.

              Teď už se ví, že compression tune a propedal tune je pouze označení toho samého. V tom minulém příspěvku to byla úplně první domněnka, pak jsem dle dalších informací a dle chování tlumičů už myslel, že je to ta samé a teď už je to jisté (že je to jen jiné označení téhož), když to potvrdil i servisák od Švece.

              Problém ale není jen v tom, že se mění chování v těch 3 pozicích propedalu, ale hlavní problém je ten, že to ovlivňuje i polohu open.

              Odskok sice nastavuješ, ale máš pro něj daný nějaký rozsah. Pokud bude rebound tune nastavený jinak, tak i ten nastavení toho rozsahu bude posunuté. Vždy máš tedy pouze možnost nastavit pouze v rozsahu daném nastavením tlumiče.

              Nic ohledně nastavení tlumení se jednoduše změnit nedá, už se to tu rozebíralo jinde. Ani u Švece nejsou ochotný to přenastavovat.

              A už vim o dost lidech, kteří jsou nespokojení s tou verzí compression tune na max, tedy včetně mě. Nevim proč to tolik výrobců letos dalo na kola (když si od Foxe mohli říct o jakoukoliv verzi).

              Já už mám od včera doma nový RP23 od TF tuned s individuálním nastavením + platformou Push (která nahrazuje propedal). Ale ještě jsem zatím neměl možnost nic otestovat, mám teď kolo na garančce.

              0 0
      • Pijer  

        Teď koukám na ty barvy. Jsou ta kola v reálu lesklý nebo nějakej polomat?

        0 0
        • Pijer  

          Přijde mi, že XC 3.0 je lesklá černá a 4.0 je polomat-anodizovaná?

          0 0
          • MlokCZ  

            Je to u těch barev i napsané a máš pravdu, XC4 je anodizovaná a XC3 ne.

            0 0
      • Kinetic  

        Mluvíš mi z duše! Ale sakra koukám že Canyonistů z Prahy rapidně přibývá… Dokonce máš stejný kolo jako já :-D . Ale určitě nemáš největší rám… Někdy bysme mohli udělat nějakej srázek Nervíků ;-)

        0 0
        • Dvain  

          Byl to sice nejlevnejsi full od Canyonu, ale stejne je to uplne super kolo. Mel jsem puvodne vyhlidnuty GT iDrive 4 3.0 za stejny prachy, ale vubec se to neda srovnat. Uz jenom tlumic. U Canyonu nejlepsi od FOXe na XC, u GT nejhorsi… Nastesti GT bylo vyprodany (jak si to nekdo muze za ty prachy koupit:-)) a hlavne jsem se zacetl do B-F.

          Jsem rad, ze Canyonistu pribyva. Kdyz nekoho potkam na Canyonu, tak si muzu byt temer jist, ze cte B-F:-) Jakej mas ram? Ja mam Mko. O srazu Nerviku, resp. Canyonistu jsem taky premyslel. Tak muzem neco na jare, nebo az bude hezky, domluvit.

          0 0
          • Kinetic  

            Nejsem proti ;-) Jinak mám samozřejmě ten největší…S mými 198cm---

            0 0
      • MlokCZ  

        Na druhou stranu XC4 08 stojí jen o 100euro více než XC3 07 a ta je podle mě za ty prachy ideální.

        0 0
        • Kinetic  

          Z 2008 bych si koupil určitě tu XC 4. Tedka se to vyplatí přidat ještě víc kvůli vidlici i tlumiči.

          Ale loni mi dali k XC 3 příslušenství zdarma – tachometr, blatníky, brašnu pod sedlo, pumpičku s úchytem na držák na pití, pumpičku na vidlici a tlumič držák na pití, láhev, nářadí, duši, ochranu pod řetěz.. !

          A k XC 4 to nebylo a musel bych si to stejnak koupit, což by mě stálo odhadem 6tis., čímž se výhodnost překlopila jednoznačně k XC trojce! Takže jsem vážně rád, za ty peníze geniální koupě. (Reba SL, Fox RP23)

          0 0
          • Dvain  

            Takovych darku?:-) To byla nejaka akce? Ja to kupoval v Rijnu ve sleve a dostal jsem jen ochranu pod retez… A nekdo dokonce ani to ne. Ale zase me to vyslo na 30 tis. A ta barva:-)

            0 0
            • Kinetic  

              Mě to měli dodat v půlce prázdnin, ale měli zpoždění. Tak jsem jim napsal zlostný mail…Dlouho nic a pak na konci prázdin že prý kolo je nachystané a ať zaplatím. Dupnul jsem si, že chci teda tenhle balíček nebo že váhám jeslti to zaplatit a kolo si vzít. Ten balíček dávali tenkrát v akci k nějakým modelům. Napsali že mi ho ke kolu ihned přibalí. A bylo :-)

              0 0
              • Dvain  

                Tak to mas dobry:-) A kdys ho objednaval? Mne k tomu sice balicek nedali, ale platil jsem o 150 eur min a za 14 dni od objednani bylo kolo doma:-) Tak ze taky spokojenost:)

                0 0
            • Vrci  

              To bylo v době TdF. U silniček byly trenažery nebo druhá sada kol a dres unibetu

              0 0
        • Kinetic  

          Z 2008 bych si koupil určitě tu XC 4. Tedka se to vyplatí přidat ještě víc kvůli vidlici i tlumiči.

          Ale loni mi dali k XC 3 příslušenství zdarma – tachometr, blatníky, brašnu pod sedlo, pumpičku s úchytem na držák na pití, pumpičku na vidlici a tlumič držák na pití, láhev, nářadí, duši, ochranu pod řetěz.. !

          A k XC 4 to nebylo a musel bych si to stejnak koupit, což by mě stálo odhadem 6tis., čímž se výhodnost překlopila jednoznačně k XC trojce! Takže jsem vážně rád, za ty peníze geniální koupě. (Reba SL, Fox RP23)

          Jinak máš samozřejmě pravdu, ale musíš zohlednit navíc to příslušenství. Nicméně já nelituju. Nikdy bych nevyměnil půr roku ježdění za uspořených 100 euro, o což se zlevnila XC4.

          0 0
    • MlokCZ  

      Tak AM5ka se předvedla velmi dobře. Cenově šla o 100euro dolů oproti ES5ce a přitom se mi líbí více. S RP23 s velkou komorou to bude moc pěkně vyvážené k průběhu zadní stavby. Tentokrát už u AM5ky XT náboje a Deore kliky 08 už taky nevadí, když mají stejnou konstrukci.

      Za ty prachy vynikající.

      0 0
      • Meduza  

        Taky se mi zda, ze asi objednam a radsi hned tu AM5ku.. Se mi to mooooc libi a za ty prachy jsem prijemne prekvapen. Prima brzdy uz i na tom nejsocialnejsim AM modelu.. Ty ceny snad sli spis dolu, coz je v dnesni dobe malo uveritelne.. :o) Joo a jake jsou tve prvni pocity z Talase 2008???

        0 0
        • MlokCZ  

          Zatím nic moc otestováno. Na mě venku zima a moc sr…k. Samozřejmě chvíli jsem kolo projet byl, ale jen cca 2× vždy na hodinku a něco. Takže jsem ještě ladil posez a nastavení tlaků. První pocity jsou, že to je nepatrně znát, ale nic hrozného a že citlivost pořád slušná. Definitivní hodnocení bude asi až na jaře.

          V ceně kolem 40–45tis. je teď AM5ka už zcela bezkonkureční (v tuhle chvíli nějaký 42,5tis. včetně poštovného a krabice). Tady se opravdu předvedli výborně.

          0 0
        • Meduza  

          Skoda ze nemaji nejaky pred sezoni slevy pro nedockave pacienty :o) Covece, asi to fakt hned ted objednam.. Jeste by tam mohli napsat, kdy jako by to melo jit do vyroby.. Budu doufat, ze aspon treba dooo...... zacatku prazdnin…?

          0 0
          • MlokCZ  

            Myslim, že budou poměrně brzo. Když už teď některé mají skladem, tak to vypadá, že všechny budou o něco dříve než loni. Takže když objednáš teď, tak myslim, že nejdéle únor máš kolo. No ale pokud tam zavoláš, tak ti to řeknou rovnou.

            0 0
        • kudlanka32  

          hmmm…kamarad se zhlidnul ve specialized: www.specialized.cz/new/kolo.php?…

          tak jsem mu jeste vygoogloval canyona: www.canyon.com/…/profil.html?b=86

          ale toho si asi tezko zkusi, no ma toho dost na premysleni kdyz se veme v uvahu klasika jako gigant…no nezavidim mu to

          Myslis ze se ten canyon da nekde zkusit? a daji se ty kola porovnat driv nez si na ne sedne tim tvym programkem? nejak bych mu rad poradil pac v casopisech se nic nedocte a ani na webu, to je jen samy ze ten nas system je nejlepsi…ale stejne si myslim ze uz se rozhodnul :P

          0 0
    • sportovni_biker  

      Vypadá to dobře, ale ceny samostatných rámů jsou prapodivné. Většinou o 100€ níž, než nejlevnější model dané kategorie.

      0 0
      • MlokCZ  

        To tak bylo u Canyonu vždy, prostě nemají zájem prodávat samotné rámy. Vždy se vyplatí pokud chceš jen rám vzít celé kolo a rozprodat (nebo naopak koupit hotové třeba o něco vyšší model a prodat kolo staré, ze kterého by se přendavali komponenty).

        0 0
        • sportovni_biker  

          To je škoda, protože geometrie by mi sedla, myslí i na velké lidi :-)

          0 0
          • raceman  

            ještě nemáš vybráno?

            0 0
            • sportovni_biker  

              Ale jo, akorát ty SUPy dost podražily, tak se dívám, jestli není něco lepšího za podobnou cenu.

              0 0
              • raceman  

                nj parchanti… :-/ me jeste zaujalo nove CRRko v klasicke verzi

                0 0
                • sportovni_biker  

                  Tak tam je cena mnohem výš a navíc jsou na mě moc krátký i při největší velikosti, takže RB jsem vyřadil hned na začátku.

                  0 0
    • Burton2  

      No konecne to CANYON vybalil a myslim ze se mu to i poradne povedlo !!! Tak ktera serie z: ES/AM je podle vas za ty prachy bomba ??? Mlok rikal ze AM5 je za ty prachy super… Nebylo by lepsi si priplatit a jit do vyssi verze ?? AM 6or7 Nebo je ta AM5 obravdu za ty prachy good ?? hmmmm ?? :-)

      0 0
      • vojta  

        Cenove jsou slusne ES5 i ES6. Jedine dva podstatne rozdily mezi nimi jsou dle mne jen Talas RL/RLC a OroK18/Juicy7 ( jestli mam sedlovku Thomson nebo Iridium je mi sredecne jedno). Ted je jen otazka, jestli to stoji za tech cca 8k.

        0 0
        • MlokCZ  

          K18 x J7, tady třeba já bych raději volil K18, takže o výhodnosti příplatku za J7 nemůže být ani řeč (i když J7 jsou samozřejmě taky slušný brzdy). A RL x RLC by mě osobně za prachy navíc taky nestálo. Sílu otevření locku nepotřebuju vůbec. A kolečko low speed komprese na maximální nastavení vozit nebudu určitě, takže jde pouze o volbu minimální x střední nastavení (a RL bude nejspíš odpovídat střednímu nastavení, aspoň podle RL 07 se mi tak zdá). A tam ten rozdíl v chování je velmi malý (a samozřejmě při variantě, že sedí více střední nastavení není o čem mluvit).

          0 0
          • Meduza  

            Jaky je rozdil mezi RL a RLC??

            0 0
            • MlokCZ  

              2 rozdíly:

              • nastavení síly otevření locku (na RL je nastavená síla otevření někde blízko maximu nastavení u RLC), tohle je zajímavé maximálně pro někoho, kdo zamyká pořád (já třeba vůbec, tohle je funkce zcela nezajímavá pro mě)
              • kolečko nastavení low speed komprese, má 8 kliků a na RL je zřejmě nastavené někde mezi střední a minimální hodnotou (určitě není v těch maximálních hodnotách), přivření low speed komprese zabraňuje trošku noření při brždění a vůbec jakémukoliv noření, které není vyvolané větším podnětem. Ale trochu to ovlivňuje high speed kompresi, takže nastavení na maximum už znatelně sníží citlivost vidlice.

              Já budu jezdit někde v rozmezí minima a středního nastavení (4 clicky) a tam někde je i pevné nastavení RL verze.

              0 0
              • MlokCZ  

                Jediný na co by se mi hodila RLC verze je lepší porovnání vnitřního nastavení high speed komprese, které se u 08 modelů změnilo. Pouze na test bych na 07 i 08 přivřel low speed kompresi na maximum a tím by se projevovala pouze high speed, kterou chci porovnat. Ale 07 mám jen RL, takže smůla.

                0 0
              • Meduza  

                Takze houby zle, a dat za to o tu osmicku navic asi fakt nema cenu. Diky za dobre zpravy

                0 0
                • MlokCZ  

                  A ještě koukám, že už i AM5ka je anodizovaná (tedy samozřejmě v případě, že jsi vzal černou barvu), to loni ty nejnižší nebyly. Další plus.

                  0 0
              • vojta  

                S tim nastatenim low-speed komprese u RL jsi se strefil. Dle servisaka od Sevce je to na stredni hodnote z rozsahu RLC. Je opravdu rozdil mezi minimalni a stredni hodnotou tak zanedbatelny, jak pises vyse ?

                0 0
                • MlokCZ  

                  Rozdíl mezi minimální a střední hodnotou tam trošku je, ale není nijak velký. Ono zase na druhou stranu když to je na minimu, tak při brždění jde snáze do zdvihu (samozřejmě když budu brzdit déle souvisle, tak je to fuk, to se dostane do zdvihu tak jako tak), o malinko více se pohupuje při šlapání (znatelné především ze sedla). Citlivost to velmi nepatrně sníží při té středníh hodnotě, ale opravdu minimálně a to proto, že low speed ovlivňuje i high speed. Zatím si nejsem jistý, jak budu RLC vozit, na minimu to možná stejně nebude. Mnohem větší rozdíl z té střední polohy k maximu, u maxima je totiž buď téměř nebu úplně uzavřená a to je pak znát hodně.

                  0 0
          • vojta  

            ad K18 x J7 Podival jsem se na mtbr a u J7 u spousty prispevku z posledni doby bylo, ze jsou hlucne – nekteri to oznacovali, ze kvici jako prase. Na neco takoveho nejsem z Luisinek zvykly a nechce se mi to riskovat. Takze prvni dilema vyreseno. Ted mi zbyva se jeste presvedcit, ze to „C“ u Talasu opravdu, ale opravdu nepotrebuju a mohu objednavat. Puvodne jsem jeste uvayoval o AMS 125, ale v XL mi odhadem vychazi „Stand-over height“ na ~850mm, coz uz je „nebezpecna“ hodnota.

            0 0
            • MlokCZ  

              AMS 125ku bych v tvojem případě určitě nebral. Ono totiž nejen že u 22-ky budeš mít výrazně výše horní rámovou trubku, ale navíc ještě současně bude ta 22-ka dlouhá jen jako Canyon Lko. Cuby prostě vůbec nejsou vhodné, když potřebuješ delší rám.

              Já sice nemám K18, ale K24ky (mám je tedy ještě s karbonovými pákami, což je příjemné, ale na funkci nemá žádný vliv), ale je to téměř totéž (až na to jedno štelovátko). A J7 jsem rok jezdil také, takže porovnávat můžu dobře.

              To co píšou na mtbr u J7 je zase dost přehnané. Maximálně jsou nepatrně kvílivější za mokra (první 1–2s když se veme za páku při mokré brzdě), ale tam kvílí i ORO, tedy spíš tam více či méně kvílí každá brzda. V tom nevidím problém. A s 203/185 kotouči brzdí i J7 vynikajícně. I když ORO jsou o malinko lepší, tak se 180/160 už se J7 s většími kotouči nevyrovnají (chvíli jsem jezdil ORO i s 200/180 a to pak byly lepší než J7).

              Současně Louisy jsou pak ale ještě o něco lepší než ORO. Použitelné jsou ale všechny. Ze čtveřice Louisy, ORO, J7, XT bych mohl jezdit na všech.

              0 0
            • Burton2  

              ad K18 x J7 Podival jsem se na mtbr a u J7 u spousty prispevku z posledni doby bylo, ze jsou hlucne – nekteri to oznacovali, ze kvici jako prase. Na neco takoveho nejsem z Luisinek zvykly a nechce se mi to riskovat. Takze prvni dilema vyreseno.

              Znamy ma Shimano LX a projel snima vpohode Lago di Gardu bez kviceni a hluku… potom koupil nove brzdove desticky myslim ze to byly BBS nebo neco podobneho a kvicelo mu to ihned jakmile trochu zmacknul brzdu… A J7 jsou myslim hodne kvalitni a dobre brzdy a nemyslim si ze by mely kvicet ( kdo by to pak kupoval ???? )

              0 0
              • vojta  

                Desticky samozrejme nekdy delaji divy. Ale vibrace a kvileni se pred casem (rokem ?) resilo i tady na foru a zaver byl, ze to zpusoboval polygonalni kotouc, jehoz navrh se Avidum moc nepovedl a u imperialistu jej dokonce zdarma menili. Na mtbr mne prekvapilo, ze se podobne zvesti objevuji i u kotoucovek, ktere jsou stare do 3 mesicu a tudiz by nemely mit ten zprzneny kotouc.

                0 0
                • MlokCZ  

                  Ono na ty vibrace má vliv mnoho různých faktorů (no a když pak spousta lidí nemá ani zfrézované dosedací plochy), s těmi polygony se dříve ale objevovaly více než bylo zdrávo (ale spoustě lidem to nezlobilo). Mě to dělalo taky, dokud jsem ty kotouče nevyměnil.

                  Občas se vibrace mohou objevit u každé brzdy, třeba mě na ORO na AMS 125ce zadní 180ka kotouč taky sem tam trošku vibrovala. Na začátku jsem ho vyměnil hned za 160ku (ne kvůli vibracím, ale protože nemám rád stejně velký kotouč vepředu a vzadu), s tím to bylo ok. Když jsem v Jeseníkách letos týden testoval 200/180 kotouče, tak to zase sem tam vibrovalo. A protože jsem tam pak zase vracel 180/160, tak jsem to ani neřešil. Na Stereu vzadu se 180kou ani náznak vibrací (ale i tam jsem vyměnil po otestování 180ky za 160ku).

                  U ORO se zase sem tam stává, že se hůře vrací brzdové páky.

                  Tohle bych do výběru nebral v úvahu. Spíš si je zkusit a porovnat, každému mohou sednout jiné.

                  0 0
      • MlokCZ  

        Jestli připlatit si musí už rozhodnout každý sám. Ty vyšší modely jsou taky dobrý, ale tam už to není taková bomba oproti konkurenci (AM5 v podstatě žádnou konkurenci nemá za ty prachy; ty vyšší modely už ano) a jsou téměř stejné jako loni (tam jediný zásadní rozdíl je jiný tlumič, který je u všech AM modelů a což je dobře).

        0 0
        • K2  

          Rozhodl jsem se pro AM 6-ku. Měřím 184cm. Co by jste doporučili za velikost? Moje stávající kolo má vodorovnou délku horní rámové trubky 595, říkám si, že trochu delší bych snesl. Vidím to na L-ko Co vy na to?

          0 0
          • vojta  

            Souhlas.

            0 0
          • Petrs  

            Jezdím letošní ES5. Mylím že rám zůstal stejný. Měřím 186 a mám sedlovku na max takže tobě by to taky mělo sedět.

            0 0
          • K2  

            Tak díky za pomoc s výběrem velikosti. Ten jejich nástroj na určení velikosti to vidí stejně jako já/vy – na L. Objednal jsem a teď se už těším na jaro a nového bika. PS1: Budu si asi muset upravit nick, když na k2-ce bude jezdit segra a ne ja PS2: Konečně budu mít klid od čtení všech diskusí o fulech, prolízání všech možných serverů s nabídkami a porovnáváním PS3: Už aby byl doma :)

            0 0
            • K2  

              Objednával jsem někdy v průběhu prosince AM6-ku – poslali mi dopis, že bude smontovaná v 6 týdnu a ted když jsem tam volal, tak mi říkali, že bude až koncem března:( levnější model v L-ku taky nemají jedině ten dražší – no budu muset ještě chvíli vydržet a nebo přihodit…

              0 0
              • vojta  

                Mel jsi jeste trosku povyrust ;-) … na AM6 XL mi prisla vyzva k zaplaceni 14.1. Dnes penize poslal, takze jsem v radostnem ocekavani … L-ko je asi nejzadanejsi velikost, takze prvni varka ramu byla pravdepodobne rychle pryc. Je ale zajimave, ze jsi mel potvrzeny termin montaze … ze by Germani neumeli spocitat, kolik maji ramu k dispozici ?

                0 0
              • Kiri83  

                Ja som si vybral model AM 5.0 vo veľkosti M. Platil som 22.1., a 29.1. som e-mailom žiadal aby mi potvrdili prijatie platby. Potvrdili s tým že bike odišiel a DHL potrebuje 7–12 dní na doručenie v rámci európy. Takže sa trasiem nedočkavosťou :)

                0 0
              • K2  

                Tak už mazlík dorazil – se spožděním, ale je doma. Tímto děkuji všem, kteří měli trpělivost dlouze se mnou diskutovat v různých threadech o různých AM fulech (třeba Mlokovi) Platil jsem kartou, nejdříve strhli peníze a cca do týdne dorazil bike. Ještě se budu muset ponořit do alchymie nastavovacích hejblátek na vidlici a tlumiči:)

                0 0
        • K2  

          Co říkáte na bílou barvu AM-ek? Líbí se vám více černá nebo bílá? Černá je anodizace, bílá je barva (asi bude těžší :)

          0 0
          • Pijer  

            Mě se víc líbí černá (i když bílá teď prý „jede“) a taky si myslím, že ten elox víc vydrží.

            0 0
          • vojta  

            Bilou ani cernou nemusim. Ze dvou zel je vsak pro mne cerna zlem mensim.

            0 0
    • Meduza  

      Jooo tak jsem to uz objednal! AM5. 1548 ojro vcetne krabky a postovnyho.. Myslim hodne dobra cena.. Tak uz aby to bylo!

      0 0
      • vojta  

        Kurna, ty jsi rychly … :-)

        0 0
        • Meduza  

          Jdu si otevrit slavnostni lahvicku vina :o)))

          0 0
          • vojta  

            Tak prijemne slaveni … Ja budu jeste podumat, jestli AM5/AM6 a hlavne jestli L nebo XL

            0 0
            • Meduza  

              Jo s myma 196 cm jsem to mel dost jednoduchy :o) Traminek cerveny mnam mnam :o)

              0 0
              • vojta  

                Doufam ze alespon nejaky privlastkovy … Ja mam jen 190 a jsem i dle toho jejich PPS na rozhrani L/XL. Ted mam Nerve XC v L, ale s 12cm predstavcem a hokejkou. Tak resim, jestli bude lepsi mensi ram+dlouhy predstavec+ev­.hokejka nebo vetsi ram+kratsi predstavec

                0 0
                • MlokCZ  

                  12cm představec je na AMko už docela hodně. Určitě bych doporučil kratší. A navíc má AMko docela velký sloping (výrazně větší než XC modely), takže bych se ani tak nebál výšky. Asi bych šel raději do XLka s 9cm představcem. Pořád to bude o 1cm kratší (samozřejmě můžeš pak dát i 105mm).

                  A taky budeš mít na AMku výše řídítka, což posez také trošku narovná.

                  Ale samozřejmě záleží, jak ti sedí posez teď a jestli bys snesl kratší/delší.

                  0 0
                  • vojta  

                    Posez mi sedi – nebo jsem si za ty 3 roky zvyknul. Kratsi bych ho ale asi mit nemohl. Hmm … a pokud se posez vzprimenim i zkrati … to by uz mozna mohl byt problem …

                    0 0
      • MlokCZ  

        Tak blahopřeju k rozhodnutí a přeju ať dorazí brzo.

        0 0
      • wert_1  

        No tak už aby tady bylo :-))) moooc se těším, až si jej pohladím)) nebo že by jsem si snad mohl i položit svůj zadek na sedlo a nohy na spédéčka a snad i kousek popojet??? :-))

        0 0
      • vojta  

        Nedoslo ti nahodou potrvzeni objednavky s Montage-terminem ? Pokud ano, jaky mas ?

        0 0
        • Meduza  

          Jojo, prislo, dneska… Termin mam KW 7/2008… Tak doufam, ze to neni 7my kvartal 2008 :o),

          K nevim co je, ale W bude snad woche… Takze predpokladam ve druhe pulce unora…

          Jeste se chci zeptat, co se tyce platby… To mi jeste pred terminem montaze oslovi a zeptaji se na detail kreditky nebo jak to funguje??? Prdlajs ty nemecky hatmatilce rozumim :o(

          0 0
          • MlokCZ  

            Až bude kolo smontované a připravené, tak ti pošlou výzvu s údaji k platbě. A v tu chvíli jim buď zavoláš/zafaxuješ číslo kreditky nebo pošleš peníze převodem.

            0 0
          • dada  

            kalendarwoche

            0 0
          • Meduza  

            Diky za info.. Oni asi maji akcie Deutsche post nebo co, kdyz furt maji manii porad vsechno posilat postou :o)

            0 0
          • vojta  

            Konec unora … to jeste jde. Budu si muset dat soc-prc zavazek, do pristiho tydne se konecne rozhodnout a udelat si objednavkou radost k narozeninam. Mely by byt navic nejake odmeny, tak treba zbude i na AM6 …

            0 0
    • Beeda  

      tak toho jsem se bal, letosni saleoff modely roadCF za950 a novej 1400:-)

      0 0
    • dada  

      jako jooo…ale ty xt kliky sou vážně nechutný…

      0 0
    • bisak  

      Koukal jsem, ze maji ponekud rozpory mezi obrazky a popisem vybav. U XC 5.0 maji na obrazku kliku XT a v popisu LX…

      0 0
    • gergej  

      Táák, objednané ES8 :) Akurát by som potreboval poradiť s PIKEom pls: pri mojej váhe 85kg ma Canyonaci dotazujú na Optitune – náhradu štandarnej za čiernu pružinu čo je pokial viem XXL tvrdosť.. Momentálne jazdím Recon-a tiež so štandardnou pružinou a tvrdosť mi príde OK tak neviem či nechať štandardnú alebo meniť za tvrdšiu..... Dík

      0 0
      • warzone  

        Ak je tam stredne tvrda,tak nechaj tu pruzinu tam,na 85kg by mala byt podla mna ok. Inac asi budem v dohladnej dobe objednavat AM5-ku pre moju drahu :))

        0 0
      • warzone  

        inac gratulujem k vyberu,pjekny a dobry bike ;)

        0 0
    • Misfit  

      prave som aj ja objednal AM5ku ciernu :)

      0 0
      • Meduza  

        Tak se mi zda, ze 1.brezna budeme muset usporadat nejake hromadnej AM5kovej vejslap :o) Teda jestli delaji vsecky velikosti AM5 najednou..

        0 0
      • Kiri83  

        Objednávači, máte nejaké novšie informácie o termíne dodania? Aj ja chem vedieť :(

        0 0
    • vojta  

      Pri loveni informaci jsem narazil na graf zadni stavby Canyonu ES s RP23 s „velkou komorou“ …

      0 0
    • Misfit  

      Da sa to platit aj prevodom z uctu alebo len kreditkou? dosiel mi od nich list s potrvedenim objednavky ale som z toho trochu blbec co sa tohto tyka

      0 0
    • Misfit  

      Mne uz dosla vyzva na zaplatenie takze uz mam bike asi zlozeny 4 tyzdne pred povodnym terminom

      0 0
      • Kiri83  

        teeeeeeda, gratulujem, ja ešte čakám … a už chcem

        0 0
        • Misfit  

          je este nechcem lebo peniaze budem mat tak o tyzden snad to vsetko stihnem zaplatit nacas :(

          0 0
          • Kiri83  

            to je pravda, ja tiež ešte nie som celkom za vodou… ale na canyona sa už teraz teším ako malé dieťa na hračku

            0 0
            • hankah  

              a ja se dnes z dopisu dovedela, ze moje nova hracka bude pripravena az v tydnu 19/20 :-( to je nekdy v puli kvetna :-( to proste nepreziju… kdyby mi v tom dopise aspon poslali obrazek nebo nalepku, ale takovej strohej list papiru :-(

              0 0
              • Kiri83  

                hankah, aký bike očakávaš ?

                0 0
              • Meduza  

                Nic si z toho nedelej a kdyby jsi to nemohla vydrzet, tak ja te necham pohladit tu moji hracku. Zaplatil jsem to ve stredu (dokonce jsem si i pro jistotu zjistil, jestli prachy odesly) a neco mi rika, ze uz tady snad v pondeli bude.

                0 0
                • vojta  

                  Nevis prosim, s jakym kurzem ti ta platba kartou odesla ? Platbu prevodem pocitaji za „Devizy-prodej“, ale jak je to presne s kartou jsem nenasel. Mam jistou averzi k tomu, sdelovat nekomu cislo kreditky, ale pokud by tam byla vyraznejsi uspora, treba bych se premluvil …

                  0 0
                  • Meduza  

                    Jak to pocitaji nevim, ale odeslo mi cca 40.200,– (mozna 40.300,–) Faktura znela na 1558,70 Euro. (krome krabice a postovnyho, jsem si nechal poslat jednu patku za 10E). Takze mi to vychazi 25,79 za Ojro, coz je myslim goooood :o) Jo a platil jsem to firemni Master-Cardkou co mam k beznymu uctu v KB.

                    0 0
                    • vojta  

                      Hm.., to je slusne, pocitaji to asi jako stred. To ja mam smulu. Na klientske lince UniCredit mi nejdriv rekli, ze take berou stred. Potom jsem ale na jejich webu masel obchodni podminky pro debetni karty a tam bylo deviza prodej. Po dalsim telefonatu na klientske centrum a dotazu, jak to tedy je, to usilovne proverovali a nakonec zjistili, ze mi podali nepravdivou informaci, neb od listopadu zmenili podminky … no asi malo vydelavaji, tak kazda kacka od klienta dobra…

                      0 0
                      • Meduza  

                        Vona u Vas neni Komercka??? :o) Neee delam si srandu, ale deviza prodej je asi tak o 20tnik horsi kurz??? Ja myslim, ze furt lepsi, nez nejaka pakarna s prevodem.. A co se bezpecnosti tyce, tak pak uz by jsi nemohl verit ani prodavaci na pumpe…

                        0 0
                        • vojta  

                          Aktualne je to 0,42, coz na celkove castce dela cca 800Kc. Neni to sice nic moc, ale kazda kacka, kterou nenacpu bance, dobra. S prevodem zadna pakarna neni – pres i-banking to je otazka 3 minut.

                          0 0
                          • Meduza  

                            A kolik jsou poplatky na tom prevodu… No ja bych kazdopadne tu rychlejsi cestu :o)

                            0 0
                            • vojta  

                              250Kc pri Europlatbe. Ta by ted mela byt uctovana prijemci jako tuzemska dosla platba.

                              0 0
                              • cobra  

                                Kdyz jsem to platil pred rokem, tak tam byl ten poplatek vyssi. Je to sice 250 kc jak rikas, ale to je minimalni sazba, jinak to je urcity procento z castky. Ja jsem posilal v prepoctu neco pres 50k a poplatek byl vic nez 1000 kc (platis poplatek odesilatele i prijemce). Takze si myslim, ze levnejc vyjde platit to kartou, to jsem ale nemoh, protoze tam nemam dostatecnej limit.

                                0 0
                                • vojta  

                                  To plati pro standardni zahranicni platbu, nikoliv pro „Europlatbu“ viz //www.unicredit­bank.cz/cz/fir­my/penezni-transakce/zah­ranicni-platebni-styk/europlat­ba.html Je pri ni sice nutno zadat rizeni poplatku „SHA“, ale melo by platit tohle „je-li účet Vašeho obchodního partnera veden v zemi Evropské Měnové Unie (EMU), příjemce hradí poplatek za přeshraniční platbu pouze ve výši poplatku za tuzemskou došlou platbu v dané zemi“ A asi to funguje, nebot jsem takto na zacatku zimy platil ubytovani v Rakousku a prijemci dosla cela castka.

                                  0 0
                                  • cobra  

                                    Aha, ja jsem zadaval rizeni poplatku „OUR“, protoze jsem mel strach, aby jim dosla cela castka – takto mi to bylo doporuceno v jinych threadech o kupovani Canyonu a tim padem to neslo pres europlatbu. Pokud to funguje jak rikas ty, tak je to jedine dobre. Pak dyztak napis, jestli vsechno probehlo v poradku, urcite by to usetrilo penize dalsim zajemcum.

                                    0 0
                                    • vojta  

                                      Takze overeno, Europlatba zafungovala tak, jak v bance slibovali. Poplatek v UniCredit byl 250 Kc a Canyonu dosla cela castka. Overeno primo u prijemce platby, bejk je uz v moci postaku.

                                      0 0
                    • Meduza  

                      Tak mi dneska prisel vypis z banky a abych ty Komercce moc nefandil, strhli mi 41.347,63 Kc, coz je 26,527 Kacaku za Ojro, coz je kurz na devizy prodej…

                      0 0
                      • vojta  

                        Vsechno je to stejna pakaz … ;-)

                        0 0
                        • storm!!  

                          Meduzo, vsak jsi platil Canyona v EUREch, ne ? takze z pohledu banky samozrejme kurs prodej, „banka“ ti prodava Eura…

                          0 0
                          • Meduza  

                            Jojo, ja si nestezuju. Ja jsem mel akorat v prvni chvili info, ze mi strhli 40.200 (z overujiciho telefonatu do banky, kde jsem se ujistoval, ze nebyl nejaky problem s limitem nebo tak a ze platba bez zavad odesla) a z toho mi vyplyvalo, ze jsem to mel prepocteny devizy stred… Tak jsem to ted jenom uvedl na pravou miru… Prepocetli mi to devizy prodej. Jinak spokojenost. Uz spolu mame nadrandino cca 750km a zitra nas ceka cca 150km odhaduju, takze prvni tisicovka uz se kvapem blizi :o)

                            0 0
                  • RADO77  

                    Záleží na bance. U velké části z nich to chodí deviza střed. Proto taky rád platím v cizině kreditkou. Co se týče platby Canyonu kreditkou moc bych se nebál. Platil jsem to taky kreditkou (důvod: kurz+úspora popl. za převod). Tím, že jim to nadiktuješ je lepší, než ho někde psát. Diktuješ to konkrétnímu člověku, za kterého bere garanci firma, která je známá a celkem velká. Neříkám, kdybys kupoval něco na inzerát, ale tady to není někdo, kdo by Ti jen tak zmizel. Kdybys to někam psal, tak máš riziko, že se k tomu dostane někdo nepovolaný. Prostě bych se toho v tomto případě nebál.

                    0 0
                • hankah  

                  to snad radsi ani ne, to by jen zhorsilo priznaky nedockavosti. musim teda rict, ze ten vcerejsi sok, ze to bude az v kvetnu, tezko rozdejchavam.

                  0 0
                  • ED1  

                    no mas smulu ze to tvoje kolo neni Express bike. Ja si budu objednavat Grand Canyon 8.0 snad se dockam do par tydnu…

                    0 0
                    • hankah  

                      tyjo, taky pekny. bily nebo cerny? tak to ti preju, aby prisel brzo.

                      0 0
                      • ED1  

                        Asi cerny, jeste se rozhoduju mezi velikosti L a M. Chtelo by to nekde vyzkouset…asi vemu L-ko a trochu povyrostu…:-) Pak doufam ze dorazi behem par tydnu…

                        0 0
      • vojta  

        Po Novem roce mi doslo potrvzeni objednavky s tim, ze mi nemuzou urcit predbezny termin montaze a navrzena velikost dle mer na objednavce je XL. Nebyl jsem si tou velikosti uplne jist, ale vzhledem k tomu, ze tu na foru nekdo psal navrzeny termin na konec unora a pocital jsem jeste s tradicnim zpozdenim, rikal jsem si, ze si to necham jeste projit hlavou, ze je casu dost. A ze mam take jeste dost casu na prodej stareho Canyonu XC … No a vcera mi prisla vyzva k zaplaceni. .. Takze nejenze nevim, jestli je velikost ta prava, ale nemam ani vsechny finance …

        0 0
        • K2  

          Mi zatím přišlo pouze info o předpokládaném datu montáže W7. Akorát nevím, když jsem jim všechno posílal v ENG proč se mnou komunikují německy – nerozumím jim skoro nic, ještě, že se dá zavolat.

          0 0
          • vojta  

            Potvzeni objednavky prislo v te jejich hatmatilce, takze jsem musel poslat mail s prosbou o vysvetleni, co mi vlastne chteli sdelit, ale vyzva k zaplaceni je uz anglicky. Tak nevim, podle ceho to delaji.

            0 0
            • Kiri83  

              vojta, ozvali sa ti naskôr e-mailom ? alebo rovno poštou ? či mám častejšie pozerať do schránky virtuálnej abo tej normálnej.

              0 0
              • vojta  

                Potvrzeni objednavky prislo postou, vyzva k zaplaceni mejlem

                0 0
      • Meduza  

        Safra, safra, to abych se sel podivat do schranky… Aby zena moje ze vsech nejlepsi nedostala konkretni cenovou informaci… Dle jejich slov, si chce za tutez sumu koupit hadriky :-O

        0 0
      • Meduza  

        Tak jsem tu vyzvu k zaplaceni obdrzel taky, akorat jsem o tom nevedel.. Spadla mi i s nekolika dalsima dulezitejma emailama do spamovyho kose. Vivat Email.cz :o) No, ale furt lepsi nez ty tuny nefiltrovanejch sracek co mi chodi z quick.cz..... No nic, jdu jim volat svy cisla z karty :o))) Uz aby to bylo tady. Myslim, ze kdyz to pujde hladce, tak akorat doberu ATB a budu se moct projet.

        0 0
        • vojta  

          No, jak ty filtry funguji je mi opravdu zahadou. Mam soukromou schranku na Seznamu a v normalni poste jsem mel vyzvu pro sebe a ve spamu vyzvu pro nejakeho p.Bisko – Ski Club Praha ( asi se v Canyonu trochu uklepli ..) Pokud na foru nekdo takovy existuje a vyzva mu nedosla, necht se ozve …

          0 0
          • Kiri83  

            Ja to kašlem, nemám ani spamový filter, a výzvy nikde :( žeby to na SVK šlo dlhšie???

            0 0
        • Meduza  

          Teda jsem myslel, ze uz se nedockam.. Uz 3 dni vyhlizim to modry auto a furt nic!!! Tak jsem dneska nevydrzel a zavolal si do Canyonu o Track number a konecne uz vim kde mi kolo stoji.. Momentalne na ceste z Chebu do Prahy… Ze si ale dali na cas neřádi. Tak snad zitra kolem poledniho.. Zrovna, kdyz ma byt slusny pocasi a chystam se na vyjizdku pres den… Uvidim jestli zvitezi nedockavost a budu zase sedet doma a cekat na postaka a nebo si pro nej vecer dojdu na postu… No ale kdo tu bednu ma tahnou z posty, ze jo.. :(

          0 0
          • dush  

            Ahoj, tak mě dorazila AM5.0 XL dneska, psala mi to ségra, ale ja si budu muset počkat, jsem totiž až do března v Jap. Spoléhám, že to pěkně nafotíš :-)

            0 0
          • Meduza  

            Konecne :o)))

            0 0
            • RADO77  

              To je krasavec. Gratuluju. Ať Ti slouží alespoň tak dobře jeko mě ten můj.

              0 0
            • dush  

              Super, ja to videl zatim jen rozebrane, co mi doma nafotili. Tak konecne fotka v XL. jedine co me prekvapilo, jsou stribrne kliky…ale to je taky v OK. Nemuzu se dockat! :-)

              0 0
              • Meduza  

                Covece, ja bych na tvym miste prerusil pobyt a uhanel zpatky domu! Hai :o)

                0 0
                • Misfit  

                  uz si bol na tom canyone aj jazdit? aka je sta stavba progresivna?

                  0 0
                • Misfit  

                  uz si bol na tom canyone aj jazdit? aka je ta stavba progresivna?

                  0 0
                  • vojta  

                    V tomhle vlakne jsem nekde vyse daval graf zadni stavby ES-ka s letosnim RP23, tak se na nej koukni

                    0 0
                    • Misfit  

                      ano videl som to len tomu grafu absolutne nerozumiem :)

                      0 0
                      • vojta  

                        No ja taky moc ne, na vykladani grafu jsou tady jini odbornici, ale rekl bych, ze tak od 100mm mirne pritvrzuje, od 125 vice a poslednich 5mm slouzi vicemene jako doraz. Jinak ten graf je odtud www.mtb-news.de/…owthread.php?… Pokud ovladas germanstinu, mozna tam odpoved najdes.

                        0 0
                  • Meduza  

                    Se vi ze byl, mame najeto uz minimalne 200 km. Co se progresivity tyce, tak je to rozhodne mene progresivni nez muj HT :o))) A vazne receno, nevim, je to moje prvni celopero. Vazim cca 110 a zadni tlumic mam nabusenej na 240 psu pri sagu tak cca 25%.. Gumicka na tlumici mi zatim dojela nejvic cca 8mm od dorazu, ale jsem vzhledem k my vejsce a vaze takovy jezdec zbabelec. Nejak nikde moc neskacu a obcas dam maximalne nejaky ne moc dlouhy a ne moc prudky schody :o)

                    0 0
            • Burton2  

              Chlape pekny stroj !!! :-) Nemas tech fotek viic? Myslim prubeh skladani… Pokud ano posli mi je prosim na email… Diky a at slouzii !

              0 0
              • RADO77  

                Nevím jak letos, ale se skládáním toho moc není. Jen nasadíš už nafoukaná a hotová kola do rámu. Nasadíš řídítka a sedlo a máš složeno. Kolo je složené a seštelované.

                0 0
                • Meduza  

                  Tak tak. Prisroubujes akorat riditka k predstavci a rychloupinaky do kol (jsou mimo), vyndas zarazky z brzdicu, nasadis kola, prisroubujes vlastni pedaly a drandis. Jo a v pripade moji vahy jeste dofouknes tlumic, protoze s prescentama nepocitaji :o)

                  0 0
                  • vojta  

                    Pekne kolo mas, to XL-ko diky slopingu vypada moc dobre … Doufam, ze se mi moje podari tento tyden zaplatit a take budu dychtive vyhlizet modre auto :-). Jak dlouhy mas prosim predstavec ? Na dva dotazy jsem z Canyonu dostal dve ruzne odpovedi – 10cm X 11cm – tudiz bych rad vedel, ktery udaj je pravdivy. 10 cm by slo, 11 uz by na mme bylo moc a musel bych priobjednat vymenu – asi rovnou za 9

                    0 0
                    • Meduza  

                      Tak ja tam mam 11cm :(

                      0 0
                      • vojta  

                        Diky. Takze v druhem-„kontrolnim“ mailu uz nekecali. No nic, dalsich 20E v pr… Dovolim si te poprosit jeste o dve miry – tedy jen pokud by jsi se v dnesni nepekny den nudil – a to o premereni efektivni delky horni ramove trubky, jestli sedi tech 630 a potom o vysku riditek nad zemi ( odhadnul jsem, ze by rozdil oproti memu soucasnemu XC mohl byt tak 5cm, ale rad bych to znal presneji )

                        0 0
                        • MlokCZ  

                          Co jsem přeměřoval jednoho Canyona 07, tak jim délka souhlasila poměrně přesně.

                          A výšku pak můžeš stejně dost ovlivnit (jednak podložkou a otočením představce), takže vůbec o tolik nahoru jít nemusí, pokud nebudeš chtít.

                          0 0
                        • Meduza  

                          Vyska riditek od zeme na 140 zdvihu je 109 cm Efektivni delka sedlove trubky je u mne 64 cm, ale mam dost vysoko sedlo (vrchol 114 cm od zeme) Vse udaje z nazatizeneho ko­la.

                          0 0
                          • vojta  

                            Diky. Efektivni delka horni ramove trubky neni ovlivnena vyskou sedla, protoze se meri stred hlavove trubky – stred sedlovky ve vodorovne rovine ( viz obrazek – kdyz jsem to kontrolval na XC-ku, meril jsem sroub na krytce predstavce – odhadnuty stred sedlovky. Musel jsem ale pouzit vodovahu, protoze jinak to bylo nepresne). Pokud jsi to meril takhle a nameril 640, byl by to pro mne trochu problem … :-(

                            0 0
                            • Meduza  

                              Smarja vodovahu doma nemam, ale ta hlava sedlovky byla o peknych par cm vyse. Ted jsem to zmeril znova, ve snad vodorovne poloze a nameril jsem cca 62,5cm.. Tak snad dobry ne,

                              0 0
                          • vojta  

                            Fuj. Ted jsem se vydesil. Nejak jsem si blbe zapamatoval vysku riditek ( prohodil jsem to s vyskou sedla ) a sel to zmerit na XC-ko. A kdyz jsem nameril 103, docela mne ten rozdil 103–114 vydesil. 109 uz odpovida memu odhadu. Jinak sedlo zas o tolik niz nemam – ~112

                            0 0
                            • Meduza  

                              No a zatizeny to jeste jde cely k zemi ze jo. Jen ta delka ramovy trubky zustane. Ja z toho mam kazdopadne pocit takovyho vzprimenejsiho posedu oproti HT, coz mi vyhovuje. Hele konec uvah, vypada to, ze uz snad prset nebude, takze se jdu projet. Jenom tady kousek par kilaku k segre. Odjizdi se potvora flakat na 3 mesice po JV Asii :o) I kdyz ja bych tam tak dlouho dobrovolne asi nevydrzel.

                              0 0
                    • Vrci  

                      tak jim v objednávce napiš že chceš 10, a dostaneš je. Taky jsem si u rámové sady objednal velikost 62 a 135 mm představec na 31,8 řidítka, i když součástí je 120 mm pro průměr 25.

                      0 0
                      • vojta  

                        Na moznost zmeny standardniho predstavce za jiny jsem se v Canyonu ptal – vymena je mozna za poplatek 20E

                        0 0
                        • MlokCZ  

                          Je to tak, u jednoho ESka, které jsem zařizoval se také těch 20 euro platilo.

                          0 0
                        • vojta  

                          Konecne jsem po velkem propocitavani geometrie dosel k zaveru, ze by to XL s 9cm predstavcem mohlo byt prijatelne, napsal jsem germanum prosbu, at jej vymeni, ze jim poslu o 20E vic – no a odpoved mne nepotesila – nebot je kolo uz pripravene a vystaven ucet, musi se tato objednavka stornovat a vystavit nova, kolo rozbalit a vratit do montze ..... a dodani se zdrzi o 2–3 tydny … at zije nemecka pruznost … :-(

                          0 0
                          • Meduza  

                            No a neslo by si nechat prihodit ten kratsi predtavec jako nahradni dil a ten dlouhej pak strelit? Nebylo by to mozna i vyhodejsi, nez platit 20 E za povoleni a utazeni 3 imbusu? Akorat nevim jak je to s temahle predstavcema, pac ty vlajdy jsou nejak divne siroky u toho predstavce.. Nedostanu na ne ani tacho ani drzak GPS…

                            0 0
                            • vojta  

                              20E za ty 3 srouby je opravdu dost, ale novy stoji dle stranek Syntace 108E. Spis se ale asi na vymenu vybodnu a zkusim, jak mi kolo sedne ( ono totiz rozdil v uhlu sedlove trubky 72st. u AM vuci 73 st.u XC dela na efektivni delce horni trubky rozdil 1 cm /ve vysce sedla uz ke 2cm/ ⇒ nemusim pouzit hokejku jak na XC + 1cm rozdil u predstavce a jsem na delce soucasneho XC ). A pokud nesedne, koupim nejaky tady a Syntace prodam. A jake jsou prvni dojmy z AM-ka ?

                              0 0
                              • Meduza  

                                Teda nevim co na tom predstavci ma stat 108E, ale kazdopadne to neni syntace , ale easton a to tenhle… www.eastonbike.com/…S/stem_ea50_ No a ja jinak jezdim a hledam to spravny pohodovy nastaveni. Chystam se vymenit sedlo za mekci- WTB PURE Race (mam ho na svym starym HT a sedi mi). Sedlovku za delsi (BBB 400 mm, BSP-20 Skyscraper), protoze ta origo ma 350mm a urcite neni vytazena na max, ale konci mi v urovni tesne nad sedlovou trubkou, tak to nechci radsi pokouset a mit to radsi pod ni. No a urcite budu menit gripy, protoze chci nejaky mekky a silnejsi a ty origo jsou fakt tvrdy, ackoliv designove se mi moc libi. Jinac uz mame spolu nadrandino pres 200 km a zada rikaji JO!

                                0 0
                      • Beeda  

                        ted davaj FSA OS 120 (31.8)..

                        0 0
            • Pablo  

              Byly u toho nějaký návody k tlumiči a vidlici? Teď se v jinym threadu mluví o nastavení sagu atd, což má každá stavba jinak, tak snad nějaký povídání poslali. Co servis, píšou nějaký doporučený intervaly, použitý olej ve vidli atd? Je to německy, nebo i anglicky? (německy neumím ani slovo, tak bych jim ještě třeba napsal, jestli to nemaj v en).

              0 0
              • Meduza  

                No uprimne nebylo tam od Foxe zbla nic.. Byly tam tuny sracek od Eastonu, ale vidle a tlumic nic. Ja az budu mit pocit, ze neco funguje nedostatecne, tak se s tim zastavim za Milanem1 a hotovo… A nebo se nejdriv zeptam tady… Co se nastaveni tyce poradil mi Mlok po ICQ, protoze jsem nevedel ani kde to nafouknout :o)

                0 0
                • Pablo  

                  No to se teda moc nepředvedli, na každou blbost za pár kč člověk dostane návod (zcela zbytečně) a na takhle drahý věci vyžadující správný nastavení a údržbu nic :( I oni by si tím ušetřili problémy. Asi jim napíšu, ať mi návod na vidlici a tlumič pošlou v angličtině, že německy neumím. Budu dělat blbýho, jako že nevím, že neposílaj nic, uvidíme co napíšou..

                  0 0
                  • Meduza  

                    Jo treba to tam zapomeli jenom pribalit. Uprime byl tam takovej tlustej povsechnej manual, ale podle fotek jsem ho odhadl tak na tri roky stari, coz se stejne k soucasnym komponetum asi nehodi..

                    0 0
                    • vojta  

                      Mimo spousty manualu a katalogu, meli jste tam nekdo neco jako zarucak ? Ja nasel jen najaky protokol o montazi :-(

                      0 0
                      • TheIF  

                        Na krabici z venku ne ?

                        0 0
                        • vojta  

                          Tam jsem mel jen dodaci list + papir „Dulezite informace“

                          0 0
                          • TheIF  

                            Myslím, že ten dodací list slouží zaroveň jako zaručák nebo ten papír o montáži ? Někde to bylo napsané…

                            0 0
                  • MlokCZ  

                    Návod na Fox vidlici i tlumiče je podrobný i s obrázky na stránkách Foxu: www.foxracingshox.com/…8_om_eng.htm A pokud někdo dává manuál (třeba Cube dává), tak stejně dostaneš jen cdčko, které je naprosto totožné s tím, co je na tom odkazu, tak mi to i přijde skoro zbytečný to dávat.

                    Jediná věc, co by mohly dávat navíc (a Cube to většinou dává) je doporučený sag pro daný rám a daný tlumič. U Cubu (pokud to zrovna dají) je to jen takový jeden malý papír, kde je pár modelů kol s tlumiči a u toho doporučený sag.

                    U Canyon AM bych to viděl na cca těch 25% (od toho začít a pak případně upravit podle potřeby), které jsou i obecně v návodu Foxu pro tlumiče. Canyon nemá žádný atypický průběh, který by vyžadoval nějaké nezvyklé sagy typu 10%.

                    0 0
                • vojta  

                  Ja tam mel k FOXu dva manualy s CD …

                  0 0
                  • Meduza  

                    Bud mas ten muj hade a nebo ho tam mam nekde taky a nevsiml jsem si ho… Otlapkaval jsem si kolo a ne papiry :o)

                    0 0
                • Misfit  

                  Ja som tam tiez mal dva manualy k foxu vidla aj tlmic cize vsetko ok… kazdopadne ono tie doporucene tlaky su dost od veci kedze tam ide o to prepakovanie a aj tu vidlicu vzdy fukam na vyrazne nizsie tlaky nez su odporucane…

                  0 0
          • Pablo  

            Jak jsi z nich to číslo dostal? Mě napsali:

            Tracking to foreign countries is not possible. best regards / mit freundlichen Grüßen, Damir Huskic

            :( Každý den se bojím, že pošťáka prošvihnu a bude s tím zbytečně mlátit o několik hodin navíc.

            0 0
            • Meduza  

              Normalne jsem jim do Canyonu zavolal, ze uz to jde pres tyden a oni mi to nemecky cislo rekli. To nemecky postovni cislo, kdyz nebude fungoval na netu, tak si zavolej na hranicni postu myslim, ze to byl Cheb, cisla jsem cerpal ze stranek ceske posty a tam ti reknou, jaky cislo tomu udelili tady a to uz dosledujes online… Celkove ti cesky postaci byli dost ochotny, kdyz jsem s nima mluvil…

              0 0
              • Pablo  

                No volat moc nemůžu :(, ale napsal jsem jim odpověď, ať mi teda pošlou aspoň datum odeslání z Canyonu a číslo německýho PPL/pošty nebo čím to posílaj s tím, že už to tady snad dohledám, jak píšeš. Uvidíme co odpoví a do kdy, dneska mi odpověděli na páteční dotaz.

                0 0
                • K2  

                  Posílají to přes německou poštu, to číslo j sem jednoduše našel googlem a viděl jak balík putuje až do česka

                  0 0
                  • Pablo  

                    „to číslo jsem jednoduše našel googlem“

                    Můžeš to prosím rozvést? Mě ta email komunikace Canyonu přijde teda docela nic moc.. Chci číslo balíku abych si zařídil někoho doma a za 3 dny mi napíšou, že „tracking do ciziny není možný“, místo aby napsal aspoň kdy to poslal a německý číslo balíku a měl mě z krku. Tak jsem obratem napsal o datum poslání a to podací číslo německý pošty a zase čekám.. Jenže protože co mail to 3 dny, tak mě to asi přijde dřív (a určitě nebude nikdo doma) než se uráčej odpovědět. Kdyby ten systém byl co k čemu, tak po odeslání kola automaticky pošlou info že to odešlo a číslo zásilky, zrovna tak by automaticky mohlo přijít potvrzení přijetí platby atd. Odpadla by jim hromada dotazů.

                    0 0
    • wartburg  

      To mi nedelej, sem se podival na ten odkaz a ted se mi chce zvracet.

      0 0
      • Dvain  

        Proc?

        0 0
        • faba  

          Přemýšlím o spectralu, ale nevím pořád jakou velikost na 183cm. Vychází mi to tak na rozhraní M a L. Mám raděj delší kola, ale aby ta 20" nebyla moc.

          0 0
          • MlokCZ  

            Pokud máš raději delší kola, tak pro tvojí výšku určitě L.

            Já mám 182, krátké ruce, krátký trup, potřebuju hodně krátký kola a u Canyonu mi sedí buď M se 105mm představcem nebo L s 80–90mm představcem. A Lko také jezdí kamarád se 182cm, který má rád delší posez a nemá tak krátké ruce a má tam 12cm představec. A další nemá ani celých 180cm a má Lko s 9cm představcem.

            Vzal bych na tvém místě Lko ať můžeš dát kratší představec a neskončíš u hrůzy typu Mko s 12cm představcem. Jen bude o trošku vyšší a nebude tam tak moc rezerva do rozkroku, na tohle jsou lepší AMka a ESka, která mají větší sloping.

            Ideální by pro tebe byla nějaká 18,5–19ka s délkou 20tky.

            Zkus pouvažovat, jestli bys nechtěl raději AMko, tam by to Lko bylo v pohodě určitě díky většímu slopingu.

            0 0
            • Burton2  

              Ja bych se chtel taky zeptat… Mam znameho a ten je bajker. Jezdi po Alpach atd. na kole a ted si vyhlizi nove kolo. Vybral si prave CANYON AM a rikal mi ze ma kamarada ktery to kolo ma a ze si ho pujcil a vyhovovalo mu XL. Ovsem on meri asi cca 185cm a vazi zhruba 80kg… Neni to XL moc ??? Jsem se ho ptal a rikal ze uplne vpohode a ze by do Lka by nesel…

              0 0
              • vojta  

                Mit 185, asi bych bral L-ko, nebot to je vyska presne uprostred rozsahu pro tuto velikost ( soudim, ze hranice mezi M/L je ~180 a L/XL ~190 ). Ja mam sice se svymi 190 take objednano XL, ale ze bych si tou volbou byl moc jisty, to tedy neee :-( .

                0 0
              • MlokCZ  

                Mám stejný názor jako vojta, takže také Lko. Ale samozřejmě nemůžu vyloučit, že někomu se 185 pokud má extra dlouhé ruce nesedne i XLko. A možná také jestli jezdí do teď na HT a jde rovnou do AMka, tak je zvyklý třeba na hodně natažený posez. A on se ten posez také narovná na AMku tím, že jsou výše řídítka. Určitě by v případě potřeby šly dát níže (vyházení podložek, otočení představce). A také na fullu u těch trošku vyšších zdvihů (od těch cca 130, 140mm výše) to chce už trošku jiný posez, takže může být to kolo malinko kratší. Přeci jen není to už chrtí HT.

                0 0
                • vojta  

                  No, docela jsem zvedav, jaka bude pocitove zmena posedu. Delku bych mel zachovat ( L+12cm predstavec x XL+10cm ), ale riditka se zvednou o ~5cm. Kousek jsem se svezl na Theif-ove Torque a pripadal jsem si jak babka s nusi. Co myslis tim zkracenim posedu pri zvednuti riditek. Pokud bych za „delku posedu“ bral vzdalenost zamek sedlovky – konec predstavce, tak se zvednutim riditek tato vzdalenost prilis nezmeni (tento usek kruznice se stredem v zamku sedlovky by se dal uz nahradit primkou). Co se zmeni vyrazneji je poloha teziste tela.

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    To bylo ode mě trošku nevhodné vyjádření s tím zkrácením posezu. Měl jsem napsat napřímení posezu, prostě i při stejné délce bude méně sportovní ten posez.

                    0 0
            • faba  

              A jaká by podle tebe byla alternativa k tomu Spectralu 9 nebo 9sl? Ještě jsem se díval na Scott genius mc-10. Chci něco pohodlného, ale aby to bylo taky trochu svižnější a ne moc těžké. Jezdím převážně terén tak ±80km.

              0 0
              • MlokCZ  

                Pokud máš na kolo tolik peněz, tak vůbec nemusíš brát Canyona, ty nejdražší modely už stejně nijak extra výhodné oproti konkurencí nejsou.

                A taky by to chtělo si aspoň něco nejdříve vyzkoušet. Každému sedne jiný systém a když můžeš vybírat z toho nejlepšího, tak tady se radí špatně, když nevim co ti bude vyhovovat.

                Toho Scotta bych do výběru určitě zařadil, akorát nechápu, že na tak drahém kole stále není RLC verze Talasu a je tam jen RL. Pak bych uvažoval i o Bluru LT, možná i o Stereu (Cube). U Canyonu by se dalo vzít i to AMko a vzít nějaké nižší, třeba AM6ku a nechat jen základ (rám, vidlice, tlumič a pár dílů, které se ti líbí, třeba kliky a řazení) a k tomu vyměnit nějaký hodně pěkný lehký kola a brzdy a jsi také na velmi dobré váze a bude to za hodně dobré peníze (ale zase mnohem více starostí).

                V každém případě všechny ty zmiňovaná kola jsou výborná, ale hlavně hodně odlišná chováním a chtělo by to zkusit, co ti z toho sedne. Mě by třeba Blur moc neseděl, ale na tvoje požadavky by naopak mohl být vynikající.

                0 0
              • MlokCZ  

                A pokud ti tak záleží na váze, tak bych ani ten Spectral nevyřazoval z výběru, jen si u něj pořádně proměřit, jak to bude s výškou rámu.

                0 0
            • ED1  

              Ahoj, Mam tyhle rozmery: Body height: 184 Inseam lenght: 82 Torso length: 68 Arm length: 65 Shoulder width: 42 Weight 82

              …a vychazi me M-ko. Ale me se zda ze bych si mel spis vzit L-ko. Silne uvazuju o Grand Canyon 8.0. Co vy na to?

              diky moc za rady od canyonistu. Jo a kdyby sem nekdo hodil fotky svyho canyona, rad se mrknu..:-))

              ED

              0 0
              • MlokCZ  

                Na výšku je Mko s hodně velkou rezervou (i já bych měl ještě malinkou rezervu u sedlovky a mám o 2,5cm delší nohy). Ruce a trup máš ale o trošku delší než já.

                Hodně tedy záleží na představci. Pokud chceš kratší, ber Lko. Mko s 12cm představcem by ti ale také mělo být dobře.

                Tu délku porovnej se současným kolem a dle toho bych se rozhodnul.

                0 0
              • faba  

                A dávají tam podle těch rozměrů různě dlouhé představce a sedlovky nebo jde jen o velikost rámu a zbytek bouchají stejný?

                0 0
                • vojta  

                  Kombinace velikost ramu + delka predstavce je pevna. Predstavec si muzes nechat vymenit za 20E ale jeste predtim, nez ti prijde vyzva k zaplaveni. To uz je kolo v krabici pripravene k expedici.

                  0 0
                  • vojta  

                    …zaplaceni …

                    0 0
                    • faba  

                      Nevíte jaké tam teď dávají představce? Chci L + 100mm.

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Nevim jaký chceš model, pokud AM6 a vyšší nebo jiný model, kde je Syntace představec, tak tam délka 100mm není. Syntace se dělají 120/105/90mm.

                        0 0
                        • vojta  

                          Nee. To plati pouze pro Superforce. F119 delaji 90,100,110 …

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            Máš pravdu, omluva za dezinformaci.

                            Platí to tedy nejen pro Superforce, ještě to platí pro F139ku. Já mám F139ku na dvou kolech (na obou ve 105mm) a na jednom Superforce, tak jsem z toho nesprávně vyvodil, že to platí pro všechny.

                            0 0
                      • vojta  

                        Asi zalezi na modelu. Na XC-ku jsem na L-ku mel 120mm. Na AM v XL bude 110mm.

                        0 0
                        • faba  

                          Asi Spectral L, tak aby tam nebouchli nějakou 120-ku.

                          0 0
                          • vojta  

                            Posli do Canyona dotaz. Odpovidali vcelku promptne.

                            0 0
                          • ropman  

                            to faba: čau, zjistil jsi jaký tam dávají představce ? Já si objednal Spectral AX 7.0 a na moje původně zaslané míry (po novém důkladnějším přeměření mám ale inseam (výška rozkroku 88–89 :-(

                            výška 181 inseam 87 tělo 60 ruka 70 ramena 45 váha 68

                            posed jsem nevím zda správně zvolil racelike, ale závodník nejsem …

                            mi přestože jsem žádal o L a PPS uvedl jen pro kontrolu, napsali že „M“ je better for me. Fajn, rozměry rámu má skoro jako Author Vision 19" na kterým jsem taky v pohodě, ale se sedlovkou 0,5 – 1cm nad maximum a Spectral „M“ má sedlovou trubku o 1 cm kratší (i když zas o 2 stupně položenější) a rovný zámek sedlovky . Navíc nevím jakej má představec, Author má 105 mm.

                            Tak to vidím spíš na L na pohodu, to M mi vychází leda s 400 mm sedlovkou a minimálně tím 105 a víc představcem.

                            Napsal jsem jim ještě jednou a čekám na odpověď.

                            0 0
                            • faba  

                              Nezjistil, ale nejspíš to bude 100mm. S velikostí mám stejný problém, na M to chce opravdu 400mm sedlovku a možná i 120mm představec, protože sedlová trubka je jen 470mm. U L se mně zase zdá dost vysoko horní rámová trubka. Asi vezmu L. Když tam dám rozměry a zvolím comfort tak to vychází na L a pro sporty M. Ale stačí dát o 1cm větší inseam a je to jasné L-ko :-). Nevíš jestli tam podle těch rozměrů dávají i délku sedlovky a představce? S rozkrokem 88–89 a M-kem bys muse určitě koupit delší sedlovku kdyby tam dali normální.

                              0 0
                              • ropman  

                                začínají mě trošku s.át …

                                Hello Mr Hrazdil,

                                size M should fit you quite nicely, our PPS on the website got thrown off a bit due to your long leg length. Although you're right about the seat post: I could offer you to equip the bike with a 400mm P6 Carbon for a fee of EUR 49.

                                best regards / mit freundlichen Grüßen,

                                Peter Pfahl

                                Si dělají p.del že mi doporučí kolo, kde si mám ještě připlatit dalších 49E za sedlovku ??? Myslel jsem že jsou jaksi seriózní a sedlovku buď jednoduše vymění za odpovídající, nebo dají větší rám … navíc mi vůbec neodpověděli na můj dotaz ohledně délky představce na rámech „M“ a „L“. Nemám z toho ani trochu dobrej pocit že když jim tam pošlu takovej balík tak se dokážou trochu postarat …

                                0 0
                                • faba  

                                  Na ty představce jsem se ptal v únoru a odpověděli něco jako, že tam dávají co zrovna mají.

                                  0 0
                                  • vojta  

                                    To zcela jiste ne. Maji pro urcity typ kola a velikost stanovenou delku. U AM-ka to napr. bylo u L 10cm a u XL 11cm. Predstavec vymeni za jinou delku pokud ji maji momentalne k dispozici za poplatek 20E.

                                    0 0
                                  • Dvain  

                                    Já mám na XC 3.0 2007 v Mku představec 95mm. Zdá se mi akorát dlouhej. Docela jsem se bál co přijde. Vyměnit se dá vždycky, ale zrovna Iridium představec je fakt pěknej…

                                    0 0
                                    • ropman  

                                      dotaz na délku představce a sedlovek jsem poslal znovu. Pokud tam bude 100mm nebo snad kratší tak budu trvat na původním požadavku z objednávky na velikost L, protože spolu s rovným zámkem sedlovky = kratší posed a nedostatečnou délkou sedlovky už asi není co řešit. Navíc si ho chci užívat z velké části ve sjezdech a jsem zvyklej na hodně předkopnutou vidlici a tím i stabilní kolo, takže větší rozvor beru spíš jako plus, rám o 2cm delší nevidím jako takovou tragédii a dalších 49E za sedlovku se mi navíc nechce.

                                      0 0
                                      • Dvain  

                                        Vem asi určitě Lko. Já s mírama 180/84 mám Mko a sedlovka je vytažená tak akorát. U tvých 181/87 bych se toho trochu bál. Na představec a sedlovku se vyprdni, za 49E to nestojí.

                                        0 0
                                        • Dvain  

                                          Teď koukám, že máš objednaného Spectrala. Ten má asi jinou geometrii, než Nerve…

                                          0 0
                                      • ropman  

                                        tak jsem možná tu délku představce zjistit exaktním odměřením z jejich obrázku :-) Když vyjdu z toho že třeba přední kotouč má průměr 180mm a naměřím na obrazovce cca 57mm dostanu koeficient 3,1. Fiktivní horní rámovka změřená je cca 19cm x 3,1 = 589,6mm  a máme Mkovej rám. Délka představce se tam měří trochu hůř, ale je cca 32–33mm na obrazovce x 3,1 = 99–102mm takže by to u velikosti M mohl být 105 mm představec.

                                        0 0
                                      • ropman  

                                        stem L = 110 stem M = 100

                                        seat post M = 350mm seat post L = 350mm

                                        best regards / mit freundlichen Grüßen, Damir Huskic

                                        Zvláštní když tam má být Syntace 139 kterej má délky 75, 90, 105, 120, 135. Asi ty míry neberou zas tak vážně

                                        0 0
                                        • ropman  

                                          jen pro úplnost doplním, že nakonec přišlo kolo veikosti L s představcem 120mm :-( Takže na info od Canyona se spolehnout nedá.

                                          0 0
          • Dvain  

            Ja mam 180 a vybral jsem M. Nastesti jsem to nemusel moc resit. Vypocet na Canyon strankach byl pro M (sice stacila zvysit nektera hodnota o 1 a uz z toho bylo L), geometrie temer presne sedela na moje stare kolo a jeste k tomu mam radsi spis mensi ramy. Je to holt takova sazka, ale stoji to za to:-) Zkousels porovnat geometrii minuleho kola, nebo je tohle prvni?

            0 0
            • MlokCZ  

              Ty máš vybranou velikost dobře, ale ten jejich systém bych vůbec nebral vážně. Bere totiž v úvaho pro určení velikosti pouze dvě věci a to délku nohou a zda nastavíš comfort/sporty pozici. U ES/AM se pak např. pro comfort pozici končí Mko u 83cm a Lko začíná u 84cm délky nohou. A délka trupu a rukou je přitom vůbec nezajímá. Pokud bude někdo z hodně dlouhým trupem a rukama a kratšíma nohama, tak mu to vybere Mko a přitom už nutně na délku potřebuje Lko a díky slopingu je fuk, že to bude vyšší.

              0 0
              • jipo  

                zdar ja mam ten stejny problem prehodim jenom z comfort na sporty a z Lka je hned XL. Driv jsem jezdil na GT Avalanch 0.5 XL. Jestli mi nekdo poradi budu rad. Me rozmery jsou Body height: 187 Inseam lenght: 88 Torso length: 62 Arm length: 65 Shoulder width: 48 Weight 70

                Snad jeste to AMko 5 budou mit:o)

                Dikes

                0 0
                • MlokCZ  

                  Výškově ti stačí s rezervou Lko. Takže se rozhodni dle délky. Nevím přesnou délku u Avalanche (to můžeš změřit a porovnat), ale není extra dlouhý, takže by i na délku mohlo stačit Lko. Na druhou stranu pokud tam budeš chtít nějaký výrazně kratší představec… (nevím jaký máš teď).

                  Podle těch údajů co jsi naměřil by podle mě stačilo spíše Lko.

                  0 0
                • MlokCZ  

                  Zkus sem napsat, jak je dlouhý ten Avalanche a jak dlouhý tam máš představec.

                  0 0
                  • jipo  

                    na fotce je geometrie kola a predstavec byl tusim 12 nebo 13cm, v socasny dobe to chci kolo hlavne na vyblbnuti a kapanek vzprimeny posed

                    dik za info

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Podle obrázku je to délka skutečné horní rámové trubky, která je nic neříkající, ale na druhou stranu se mi to zdá skoro až moc, tedy že by to spíš mohla být virtuální horní rámová trubka. Kdyby to byla skutečná, tak Lko by bylo někde kolem 620mm délky a to se mi nezdá, když Zaskar má 617 (a to skutečně horizontálně měřenou virtuální). A protože Avalanche by měl být kratší, tak si myslim, že na obrázku to je blbě a jde o horizontální virtuální délku.

                      Zkus to přeměřit v reálu, ať se potvrdí jedna z těch variant.

                      Pokud by šlo o horizontální, tak Lko Canyonu je o 15mm delší a tedy by určitě stačilo a když chceš navíc malinko vzpřímenější posez, tak bys mohl dát představec klidně o 25–30mm kratší a to už by byla pohoda, to by vycházel tak 9–10cm.

                      Pokud je to tedy rozměr horizontální virtuální horní rámové trubky, tak bych vzal určitě L.

                      0 0
                  • jipo  

                    tady jsou cisla

                    Velikost (") A (°) B (°) C (mm) D (mm) E (mm) F (mm) G (mm) S 15 71 73.5 429 699 5­46 419 297 M 17 71 73.5 429 726 5­77 419 297 L 19 71 73.5 429 749 5­94 419 297 XL 21 71 73.5 429 775 6­17 419 297

                    zavřít okno

                    0 0
                • MarMik  

                  Zdar, chci se zeptat jak se meri TORSO LENGHT. Vsechny ostane jsou v poho ale to torso jsem nevedel jak se to meri. Diky za radu.

                  0 0
    • Fak  

      Lidi potrebuju nutne najit thread ve kterem se resily patky k prehazce na Canyonech. Nemuzu to v historii najit, nebo aspon poradte, jak se anglicky a nemecky rekne patka. Jo a nevite kolik stoji? (v nabidce zbozi to nemaji, musi se jim to napsat slovne do mailu). Diky

      0 0
    • Kinetic  

      Zkoukněte moje první video co jsem kdy dělal, Canyon Nerve XC 3.0 2007, na

      www.youtube.com/watch?…

      Je to klip pro zájemce o Canyon, kolo je jak přišlo, s odrazkama apod. :-) Taktéž to nemá být nic extrémního, jen ukázka, jak budou ze začátku na kole třeba jezdit..

      Vyplňuju tak mezeru na youtube, protože když jsem dříve hledal nějaký klip s canyonem z téhle modelové řady, nic neexistovalo.

      Psl zkoukněte, okomentujte nebo alespon ohodnoťte. Dík

      0 0
      • Burton2  

        Pěkný video… Docela slušně sis tam i poskakal s XC :-)) Jen tak dááál s videjkama o CANYONech :)

        0 0
        • Kinetic  

          Díky za feedback ;-) budu příležitostně pokračovat, až si seženu kameramana :-D. Dělat to sám je hrůza.

          Je to na Závisti, převýšení dolů k Vltavě nějakých 180m, délka uhmm-„sjezdu“ 1300m, když započtu pasáž z Břežan ± po rovině (nahoru,dolů), tak to je přes 4km po uzoučké cestě jako v prvním záběru, která se slušně vlní..

          Sjezdík z protějšího kopce-Šance je sice hezčí, vlnitější, ale taky kratší (i výškově).

          Nevíte o nějaké pěkné cestičce na bike v okolí Prahy (nejlépe v okolí Vltavy a přítocích.)??

          0 0
    • zain6  

      Tak jsem se konečně rozhoupal a objednal minulý čtvrtek grand canyon 6. Včera mi dorazil pokyn k platbě. Šlo to docela rychle. Díky hlavně za příspěvky MlokaCZ, který zde popisuje objednávací procedůru.

      0 0
    • wewerka  

      Jen takova drobnost pro pobaveni :) Takhle dopadl muj orech z Canyona GC7 07 po cca 11kkm. Zacal teda zlobil uz asi po 2–3kkm. Je to Sun Ringle Dirty Flea. Bohuzel se u nas neda sehnat samotny orech, takze to davam prepletat na DT.

      Ten posledni zarez je misto na devate kolecko na kazete :) Jezdila jsem s tim pul roku takhle a neprotacelo se to jen diky pretazeni kazety :)

      0 0
      • kycis  

        Ty ale musis mit ukrutnou silu ! :-D

        0 0
        • Beeda  

          okousane jako od veverky :-D

          0 0
          • Madman1  

            Zdravím, heledte se, jak jsou na tom Silničky CANYON???? já jsem tam ráno šmejdil po jejich serveru a našel jsem paráádní silničku CAnYON ROADLITE 4.0, a ta výbava(SH 105, ritchey carbon copm vidla a Aksia) a to celý v přepočtu za 22tkč!!!!! co vy na to, mě se to moc nezdá, bude na tom něco ošizenýho?????? já mám totiž 198 cm a bohužel 100kg ale horzně se mi líbíí:) a jak je to s objednáním, dá se u nás objednat?

            0 0
            • TheIF  

              Cena je právě taková, protože vynechali distributory+pro­dejce = nikde jinde než na canyon.com to nekoupíš.

              0 0
            • Vrci  

              já jsem spokojen, i když jsem o něco menší 193. 62 cm rám se 135 mm představcem je pro mne akorát, pro tebe bude asi třeba 64.

              0 0
              • Madman1  

                no to jsem rád, a jak je to s objednávkou?To prostě jenom napíšu adresu, velikost jo, barvu a pošlou mi to? bo je nějaká dodací lhůta?a kolik je poštovný?

                a dík za info, mužeš mi pls poslat nějaké fotky téhle tvé silničky?? díík, a jak rám a tuhost?mejl muj je PinoNovaku@seznam.cz

                a asi nemáš 100kilo jako já co?

                0 0
                • TheIF  

                  Vždyť ten web je zaroveň e-shop www.canyon.com/…tattung.html?b=21 v levem rohu máš expres bike co mají za velikosti skladem i tak bude termín dodání nějaký týden…

                  Klikneš na IN DEN WARENKORB >> máš to v košíku pak ZUM WARENK a už vyplňuješ objednávku Velikost si necháš spočítat Perfect Position System nebo použiješ vlastní výběr, adresa, platba – kartou nebo převodem

                  14,90 € daš za krabici/balné a poštovné bylo loni 34,90 EUR

                  0 0
                • Vrci  

                  foto mám tady v profilu. Objednává se přesně jak popisuješ, kola, která jsou jako expresbike nebo outlet jsou k dodání celkem rychle na ostatní se čeká i přes měsíc. S tvojí váhou, bych si ale připlatil za ultimate al. Rámové sady jsou do 500 E www.canyon.com/…t/liste.html?… ve výprodeji jsou i celokarbony za 1600 E v tvojí velikosti. Rám je tuhej, hodně tuhej. Přes zimu mám do 90 přes léto cca 83.

                  0 0
                • TheIF  

                  Jinak hmotnostní limit kola je 120kg jen MAVIC kola jsou do 100ky theif.ic.cz/li­mity.jpg

                  0 0
                • Beeda  

                  mam objednany CF, ma prijit 14/15.tyden:-)

                  0 0
          • wewerka  

            Jo, kdyz nemam co delat, tak za jizdy kousu orech :)))) Nevim no, nejak zvlast do toho nedupu a navic orech je hnusny hlinik :( ten novy bude mit ocelovy orech.

            0 0
      • cabbage  

        To je ještě dobrý, já jeden pastorek protočil úplně:-D

        0 0
        • Pebe  

          však veverka taky, ty stříbrné plošky jsou imho chybějící kousky ořechu po nejmenším pastorku, aspoň zbylých zářezů je jenom 8 :-)

          0 0
          • cabbage  

            Jo máš pravdu. já protočil 7. pastorek, takže 7–8–9mam napevno a zbylých 5 pastorků na alu-unašeči je plovoucích:-D

            DT 340 už je na cestě:-)

            0 0
            • McBlacky  

              sun ringlé náboje jsou všeobecně dost problematický – viz mtbr.com

              0 0
      • Gorgov  

        tohle je dusledeka maleho utazeni kazety. stalo by se to casem na kazdym alu orechu. hotl je lepsi tu kazetu utahnout.

        0 0
    • Misfit  

      V piatok mi strhli peniaze z kreditky tak uz budem len cakat :)

      0 0
      • Burton2  

        Které sis vybral ??

        0 0
        • Misfit  

          AM 5 kvoli tomu ze canyon vyraba ako jediny okrem meridy hadam 22 palcove ramy a hentaku vybavu za tu cenu nedostanem asi nikde:)

          0 0
          • Kiri83  

            Napíš keď ti príde, celkom ma to zaujíma aké majú dodacie lehoty. Ja čakám už týždeň a idem si obhrýzť nechty od nedočkavosti…

            0 0
            • Kiri83  

              no konečne som sa dočkal. cesta z nemecka na slovensko teda trvala 7 dní. síce po rozbalení sa mi zachcelo zaplakať :( pätka ktorá drží prehadzovačku bola zlomená :( okamžite som napísal večer e-mail, ráno som mal odpoveď že mi novú okamžite posielajú, tak aspoň že tak. zase teda čakám

              0 0
              • vojta  

                Proboha, co s tim ti postaci delaji – v jakem stavu byla prepravni krabice ? Vcelku si nedovedu predstavit, jak se ta patka mohla zlomit. Jeste bych zkontroloval zadni stavbu, pokud tedy nebyla mezi patkami nejaka rozpera.

                0 0
                • Kiri83  

                  netuším čo s tým pošta stvára, a pravdupovediac ani nechcem vedieť – chúďatko moje canyonove. všetko bolo v poriadku, ale prehadzovačka nebola zaistená v krabici, a predpokladám že ako s tým manipulovali tak vlastnou váhou sa zlomila patka (foto tu www.beer-inside.clix.sk/…na_patka.jpg) krabica bola poškodená v mieste kde je držiak na ruku (otvor na ruku bol väčší – asi tak 15×10cm). prekvapilo ma že je to obyčajný kartón ktorý roztrhneš aj rukou. chvalabohu že to tú cestu prežilo aspoň takto, dúfam že nová pätka príde čo najskôr, mám absťák :-D a bike vedľa v izbe :( vytiahnem aspoň trekingový stroj na cesty :)

                  0 0
                  • RADO77  

                    To se fakt divím jak říkáš, že karton jde roztrhnout rukou. Ta krabice co v ní loni přišel můj Canyon byla jak dost pevná. I když taky dost omlácená, ale vydržela v poho. Nechal jsem si ji pro případné cesty letadlem, protože je rozhodně pevnější než krabice co jsem používal v minulosti (od Treka).

                    0 0
                    • vojta  

                      Moje krabice byla jeste „model 2005“ a vydrzela dopravu postou z Canyonu do BikeExpertu, z B-E do Zlina a ted jeste dobre poslouzila k doprave k novem majiteli. Pravdou je, ze vyrez pro ruce byl mirne natrzeny..

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Tak to mi dostalo. Už i krabice dnes mají jednotlivé modely dle roku :-)

                        Ale je samozřejmě možné, že krabice jsou teď jiné (07 krabice mi přišla také docela tuhá z tvrdého papíru).

                        0 0
                  • storm!!  

                    V jakem stavu to kolo prijde postou ? po dilech a doma je treba to vse slozit ? dik Uvazuju nad XC GrandCanyon 7.0 mam trochu neduveru v ten zasilkovy prodej…

                    0 0
                    • Kiri83  

                      otvoríš krabicu, vyberieš kolesá a bike. namontuješ riaditka, nahodíš kolesá, vytiahneš sedlovku na požadovanú dåžku a môžeš jazdiť :) robota cca 10minút aj s upratovaním krabice. P.S. skoro som zabudol, canyonisti dodávajú biky bez pedálov, tie sa pri jazde tiež zídu :) takže nezabudnúť na ne.

                      0 0
                      • vojta  

                        Posilali z Canyonu nejake info, ze platba byla OK, ev. ze kolo vyexpedovali ?

                        0 0
                        • Kiri83  

                          tu je všetko čo som absolvoval, kto bude objednávať z canyonu môže mu to pomôcť. mne osobne by to veľmi pomohlo. www.beer-inside.clix.sk/…/canyon.html

                          0 0
                          • Misfit  

                            taka kozmeticka otazka aj tebe dosli tie kluky strieborne jak tu niekomu co sem daval fotku?

                            0 0
                            • Kiri83  

                              áno aj mne, ale veľmi sa mi páčia :) som rád že sú strieborné. keď príde nová pätka na uvedenej stránke budú aj fotky. zatiaľ som nemal chuť (ani čas) fotiť.

                              0 0
                        • MlokCZ  

                          Ne, po tom co zaplatíš přijde už rovnou kolo. Pokud se jich sám na stav nedotážeš.

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            Aspoň tak to bylo v obou případech, které jsem řešil (platbu jsem ale potvrzovat nepotřeboval, oboje placeno kartou, takže jsem okamžitě viděl blokaci na účtu a to v obou případech cca za 0,5 hodiny po nadiktování čísla karty telefonicky).

                            0 0
                            • faba  

                              Ta platba kartou je zabezpečená transakce nebo nezabezpečená? Ať vím, který limit zvýšit.

                              0 0
                              • faba  

                                Jo a to tam zavolám a řeknu, že chci zaplatit kartou a nadiktuju číslo karty, nebo jak to funguje?

                                0 0
                              • MlokCZ  

                                U Canyonu tohle těžko říci. Já si myslím, že je to platba jako kdyby se to platilo na terminálu, proto chtějí embosovanou kartu. Víc jsem se ale nepídil, já mám na tomhle typu karty limit pouze jeden společný pro platby u obchodníků. A normálně tu embosku vůbec nepoužívám a všude platím bezpečnější virtuální elektronickou kartou, která se mi po transkakci automaticky zamkne a já ji před další platbou musím odemknout. Canyon byla jediná vyjímka, kde jsem platil emboskou, protože tam by to tou vituální elektronickou nešlo (a navíc na ní nemám dostatečný limit).

                                A zavoláš jim číslo karty a oni si to většinou do půl hodiny hned strhnou, případně jim to můžeš nafaxovat.

                                0 0
                              • ropman  

                                zřídil jsem si pro ten účel účet u mBank, kartu Visa Clasic neembosovanou k mKontu, nastavil příslušný limit pro platby u obchodníků, zavolal Canyonu číslo a expiraci. Za chvíli si blokli částku, ten den mi zavolal člověk z mBank že mi chtějí strhnout poměrně velkou částku ze zahraničí a jestli je to OK. Řekl jsem že jo, druhej den se to odepsalo v slušným kurzu 25,4653 Kč (21.5.08) bez dalších poplatků. 3 pracovní dny poté mi přišel mail že je kolo nachystaný a posílají ho, sledovat ho prý můžu pomocí linku v mailu (žádný tam nebyl … ).

                                Tak teď už jen čekám.

                                0 0
              • Kinetic  

                Stalo se mi něco podobného… Měl jsem zalomený bovden k přehazce a milimetrový odštěpek barvy na zadní stavbě, krabice ale byla nepoškozená. Ani jsem jim nepsal. Barva se stejně časem oprejská od kamínků a bovden jsem vyměnil.

                0 0
              • Misiak  

                doniesla ti to kurierska sluzba, alebo to islo cez postu? ked som si nechaval ja posielat bike z GB tak krabica sa tvarila ok, ale mal som skrivenu patku-salter skoncil vo vyplete. neviem koho z toho vinit, ci britov, gls-ku alebo nebodaj predajcu. je mi to uz teraz jedno, 2 nahradne patky mam na policke…

                0 0
                • Misiak  

                  aha, a este som zabudol ze hadica od hydry bola tiez poskodena, nastastie len vonkajsi gumovy obal, vnutro bolo relativne v poriadku.

                  0 0
      • vojta  

        Taky jsem v patek zaplatil, ale prevodem z uctu, takze se asi dockam o nejaky den pozdeji. Jsem pomerně napnuty, neb si nejsem zcala uplne jist, jestli se nebudu bit hlavou o stenu z duvodu vyberu velikosti…

        0 0
        • Misfit  

          hlavne si mozme obaja trieskat hlavu ze sme si nekupili maxbike ktory by bol v danej cenovej kategorii urcite lepsi!

          0 0
          • vojta  

            MaxBike dela fully … ? Hernajs, to vedet, nemusel jsem sve tezce vydelane penize cpat do chrtanu nejakym germanskym imperialistum .. :-)

            0 0
    • Pijer  

      Nezkoušel někdo objednávat kolo z Canyonu už se změněným zdvihem vidlice? Myslím tím třeba rebu ze 100 na 115.

      0 0
      • TheIF  

        Určitě ti to udělaj, ale za německé ceny, takže jsetli za to chceš dat třeba 50 eur :-))

        0 0
        • Pijer  

          To právě nechci :-) Tady kolikrát když kupuješ vidlici nebo kolo, tak v objednávce uvádíš na jakej zdvih jí chceš mít nastavenou a je to pořád za stejnou cenu. No a určitě je příjemnější, když by to kolo přišlo se „správným“ zdvihem, než to hned zase někde řešit :-(

          0 0
      • RADO77  

        Na svém Canyonu jsem si nechal zvednout zdvih v rámci tuningu u Milana. Doporučuji Ti totéž

        0 0
    • Burton2  

      Ja bych se chtel zeptat:

      • za jak dlouho prijde kolo pokud je v EXPRESS BIKE ??
      • za jak dlouho prijde kolo pokud neni v EXPRESS BIKE ??

      Samozrejme pokud by vsechno klapalo tak jak ma tak je nejaky vyrazny rozdil ??

      0 0
      • TheIF  

        - pokud je v EXPRESS tipuju tak do dvou týdnu by jsi ho měl mít určitě doma -pokud neni v EXPRESS BIKE tak klidně za 2 týdny ale i třeba za 3–4 měsíce,když jim napíšeš mejla tak ti sdělí předpokládaný termín.

        0 0
      • zain6  

        Já jsem kolo objednával 24.1.08, výzva k zaplacení mi přišla poštou 28.1.08!,platil jse 29.1.08 převodem a 4. nebo 5.2 balo prý zasláno. Tak snad tento týden dorazí. Bylo v Expresbike.

        0 0
      • Jarous1  

        Minulý čtvrtek jsem jim psal jak to vypadá s černou verzí Nerve AM 5.0 ve velikosti L. Odpověď mi došla obratem (za 20 minut !!!).

        Cituji „unfortunately the first stock of AM 5.0 bikes is already sold out, we'll receive another shipment around the end of March. If you place your order now, delivery should take place beginning of April.“

        Kolo v „express bike“ už není delší dobu, takže asi tak…

        0 0
        • Jarous1  

          Tak průběžně hlásím, že dnes mi přišlo papírové potvrzení objednávky… To je fakt fofr ! Ve čtvrtek 7.2. v 8:45 poslán dotaz na dostupnost, v 9:05 odpověď a dneska dopis ve schránce.

          Jo, předpokládaný „montagetermin“ = KW 14/15.

          0 0
          • Jarous1  

            Mohl bych někoho z vás, kdo jste to platil na poště složenkou Eurogiro, poprosit jestli byste neměli tu složenku naskenovanou a vyvěsit to sem ? Osobní údaje si klidně začmárejte, ale zajímalo by mne kam se pak píše to „Kunden -Nr.“ a „Auftrags-Nr.“, případně radši i to jejich číslo konta. Na to asi sám už nestačím :-)

            0 0
            • TheIF  

              zde: theif.ic.cz/ca­nyon.jpg

              0 0
              • TheIF  

                heh s dnešním kurzem eura bych ušetřil 8000 kč

                0 0
              • Jarous1  

                Super ! Díky moc !

                Snad to pak nějak nezvorám :-)))

                0 0
              • Jarous1  

                Ještě dotaz…

                Na té Tvé složence je konto banky v Kolíně. Já ale na té výzvě k zaplacení mám jen uvedenu Sparkasse Koblenz… Kam to tedy mám poslat ? Do toho Kolína, nebo tam co je uvedeno na tom mém papíře ? O Kolín jsem dosud během komunikace s nimi zatím vůbec nezavadil…

                Jinak se už začíná něco dít, dnes nebo zítra jim pošlu peníze a snad to tu bude cobydup…

                0 0
                • Pablo  

                  Na papíře jsem neměl skoro nic, ale v mailu bylo:

                  your bike is ready for shipping. Find enclosed the invoice.

                  If you want to pay with credit card (Visa/Mastercard), please submit card number and exp. date via fax (+49–261–40400–50) or phone (+49–261–40400–10).

                  For a money transfer, it's regardless which of the two accounts You make the transfer to. „Purpose for transfer“ should read Your coustumer i.d. (Kundennummer) and order number (Auftragsnummer).

                  See below the detailed information of our bank accounts (a little difficult to decipher on the invoice):

                  Sparkasse Koblenz BLZ 57050120 Konto 58000720 IBAN: DE88 57050120 0­058000720 BIC: MALADE51KOB

                  or

                  Postbank Köln BLZ 37010050 Konto 449956502 IBAN: DE83 37010050 0­449956502 BIC: PBNKDEFF

                  Kind regards

                  -- – Jennifer Meyer Finanzkauf

                  0 0
                  • Jarous1  

                    To je pěkné, já naopak v mailech neměl ani jeden z těchto údajů :-) Resp.vůbec žádný kontakt na jejich banku…

                    Takže to asi pošlu na Sparkasse Koblenz, ta byla na obou papírech co mi za celou tu dobu poslali, a bude… Ono to souhlasí i s tím Tvým, ta čísla souhlasí…

                    Díky za info !

                    0 0
              • bohyn  

                Z toho co sem vyrozumel (respektive bylo mi prelozeno) tak chteji cislo zakaznika i zakazky ale ty mas uvedeno jen c. zakazky. Nemel jsi s tim problemy? dik.

                0 0
                • aip3  

                  Já s tim problémy neměl. Info k platbě jsem si kontroloval i přes mejl s lidma z canyonu a nikdo po mě číslo zákazníka nechtěl. Ale asi neni problém ho tam napsat…

                  0 0
                  • bohyn  

                    Takze jen pro upresneni citace z vyzvy k zaplaceni:

                    „For a money transfer, it's regardless which of the two accounts You make the transfer to. "Purpose for transfer“ should read Your coustumer i.d. (Kundennummer) and order number (Auftragsnummer). "

                    Takze pro ty co numeji anglicky. Platbu je mozne poslat jak do Sparkasse Koblenz tak Postbank Köln a do zpravy pro prijemce uvest cislo zakaznika a cislo zakazky. Ale evidentne si poradi i jen s cislem zkazky :)

                    0 0
    • mkkw  

      jj, modely maji krasny pro tento rok, aspon co se freeride tyka … nejak jsem se zakoukal do novych Torque

      tak to vypada, ze na podzim (v akcich) budu kupovat budto FRX 9.0, FR 8.0 v cerne a nebo Nerve AM 8.0 v cerne (nadherne kousky) :)

      musim jeste vymsylet finance, pripadne pustit stavajicho Canyona do sveta po sezone

      0 0
    • tonda.bavorak1  

      Zdravim nemohl by me prosim nekdo napsat jaky ma canyon prumer na sedlovku a na presmykac? Nejak to z jejich stranky nemuzu vycist.

      Diky

      0 0
      • Kiri83  

        Ak som správne meral tak sedlovka 31,6mm, prešmykač 35mm. Model Nerve AM

        0 0
      • Vrci  

        sedlovka 31,6, očko na přesmykač je přinýtované, protože ve spodní části je sedlová trubka čtyřhranná

        0 0
    • faba  

      Zvládnu to zaplatit kartou, když jim německy dokážu tak akorát nadiktovat číslo karty? Jak jsou na tom s angličtinou?

      0 0
      • TheIF  

        Určitě dobře, MlokCZ nebo někdo kdo tam volal psal, že se tam vždy někdo našel kdo mluvil ENG

        0 0
      • MlokCZ  

        Zvládneš. Já tam osobně nikdy nevolal, protože i když anglicky rozumím celkem slušně, tak mluvení je u mě katastrofa a na jazyky tu mám lidi :-) Ale byl jsem přítomen u několika telefonátů a některé byly anglicky a v pohodě. A pak u jednoho, kdy tam volal kamarád, který anglicky neumí a německy jen úplný základy. Měl s nimi asi 15 minutový rozhovor, kde nerozumněl téměř ani slovo, ale podařily se mu dvě věci a to nadiktování čísla karty a pak na závěr, když ničemu nerozumněl se zeptat jestli je vše ok a když odpověď byla ano, tak si oddech :-)

        0 0
      • ED1  

        Cau, jo dnes jsem tam volal a narefil jsem zrovna na typka a umel anglicky perfektne. Nadiktoval jsem mu adresu, jmeno a kolo co chci a pak se ptal na miry. Kdyz se me ptal jestli sem si u miry Inseam length urcite jisty, tak sem znejistel..:o) Poradil me jak to mam zmerit poradne. Musim dat pry knihu mezi nohy az pod kule a pak to od vrchni hrany hrbetu knihy zmerit az na zem, musim bejt u toho bosky…:o) Dal me svoje jmeno, moje zakaznicky cislo a rek ze mu zase mam zavolat az budu zmerenej… anglicky podle me umej OK. Tak asi tak…

        0 0
        • claid  

          hezky..ale sem se musel zasmát..co když má někdo kule až u kolenou??to mu dají tříkolku??nebo to máš měřit hned jak vylezeš z ledový vody?? :-)))

          0 0
    • Kinetic  

      Tak jsem uploadoval nové Canyon video z HoČiMiNu a Štěkacího psa. Najdete ho na mých stránkách www.businessman.wz.cz , sekce ke stažení, bike. Pro ty kdo nevědí kde to je, jsou tam i mapky a popis.

      Byla to rychlovka, příště se pokusím chytit ještě lepší záběry i ze stativu a na bike hodit foťák s vyššim rozlišenim.

      PS 1: Tohle je definitivně poslední video s odrazkama :-D, už sou dole. PS 2: Prosím o feedback!;-)

      0 0
    • Misfit  

      Takze uz mam bike na poste 1.2. stiahnute prachy z kreditky a dnes prisiel snad bude o hodinu doma :)

      0 0
      • vizír  

        Tak jsem taky neodolal a dnes jsem poslal mailem objednávku na Nerve XC 4,0. Bike byl mezi Express Bikama tak jsem zvědav na další vývoj.

        0 0
      • vojta  

        Take jsem platil 1.2., ale prevodem. Tak jsem zvedav, kdy kolo dorazi …

        0 0
      • Misfit  

        Ta uz som to zlozil zial bol pri zadnom radeni zlomeny bowden takze to budem musiet vymenit ale tak co uz inac spokojnost bike je krasny :)

        0 0
        • vojta  

          Kiri83 mel zlomenou patku, ty bowden … to vypada, ze soudruzi z Nemecka delaji pri baleni nekde chybu. Uz se desim toho, co ceka pri me smule mne :-(

          0 0
          • Burton2  

            To mi připomína: „Kde udělali soudruzi z NDR chybu“ :D:D:D

            0 0
          • Kiri83  

            Kiri83 zlomenú pätku stále má :( (aj napriek tomu že bola 7.2. 08 „send immediately“ )

            0 0
          • esorimmer  

            mne zapomneli pribalit zaplacenou pumpu na tlumice… ale stacilo tam zavolat (jasne poslem), pockat par dni, odpovedet na mail, pockat mesic, znova zavolat, pockat dalsi mesic a kdyz jsem tam chtel volat potreti, co ze jako je, tak jsem nasel ve schrance listecek o zasilce z nemecka ;))

            ale zase to melo vyhodu, ze jsem jim rekl, aby mi k tomu pribalili dve nahradni patky – a ty dorazily v pohode…

            0 0
            • Kiri83  

              Veď keby som im to vedel povedať tak tam každý deň volám, ale aj ten mail píšem rýchlosťou tak 1 veta = 15 minút. No keď ti napíšu že okamžite posielajú, tak očakávam že si nevymýšľajú kuwa, ale nech sa nehnevajú už týždeň žeby to cestovalo ? :(

              0 0
          • zain6  

            Kolo mi přišlo za 8 prac. dní. Modlil jsem se,a by bylo O.K.. Krabice byla sice docela pobouchaná a v jednom roku trhlá, ale kolo bylo vpoho. Mají to zabalený celkem dobře. Myslím, že pokud to přijde poškozené, tak to je asi vinou nešetrného zacházení přepravce (Pošty). Jinak musím říct, že kolo je nádherný a v reálu ještě hezčí než na fotkách (Grand canyon 6). Všem, kdo na bajk čekáte, držím palce, ať dorazí rychle a nepoškozený.

            0 0
            • Fak  

              tak tak, krabici jsem mel taky pobouchanou, dokonce zboku 2 slusne diry, pochybuju ze by to tak poslali z nemecka kdyz si platis za novou krabicu. To asi spis na piste se s tim neserou… ale obsah byl v poradku (Grand Canyon 6.0), takze v pohode.

              0 0
            • ED1  

              Ahoj Zain6, mohl by jsi ho nafotit jeste z dalsich uhlu? Mam objdnno GC9.0 a se fakt zvedavej, Dik moc

              0 0
          • vojta  

            Bejk je na poste, tak jsem zvedav …

            0 0
            • vojta  

              Opravdu tedy netusim, co s tim ti postaci delaji. Bedna prisla na nekolika mistech proderavela, bocni spoj do poloviny roztrhly, stejne jako prelepy pres „ouska“ na viku. Na poste jsem se radeji do krabice podival, jestli tam je to, co tam ma byt. Doma jsem v krabici objevil volne lozeny upinak a nejakou rozlomenou desticku z drevotrisky, coz jak jsem usoudil, byla rozpera zadni stavby. Nechci se ani domyslet, jak mohla prasknout (zadni stavbe vypada snad OK). Jinak jak jsem psal vyse o bedne „model 2005“, tak ta byla urcite z pevnejsiho kartonu.

              0 0
    • Pablo  

      Tak jsem před odkliknutím AM 5.0, ale ještě pár dotazů:

      • vyplatí se ta jejich pumpa za € 25, nebo tady seženu lepší za stejný peníze?
      • Optitune za € 60, vážím 80kg, takže asi ne co?
      • nechám si přihodit patku
      • jaký payment method, já ještě nevím, jestli to nakonec zaplatím kartou nebo jinak, musím zjistit kurzy a poplatky jednotlivých metod – takže pre-payment?
      • ještě něco je dobrý přihodit/připsat do objednávky?
      0 0
      • MlokCZ  

        Optitune za € 60 určitě ne, to má smysl pouze pokud bys bral pružinový tlumič nebo vidlici, aby ti vyměnili pružinu na tvojí váhu. Jinak je to nesmysl, nafoukneš si to sám. Pumpička je úplně normální, takže je to fuk, u nás jsou cca od 500 do 1000Kč, takže ta cena je taková normální (těch 25euro).

        0 0
      • Kiri83  

        Keby si bol so Slovenska, tak Ti poviem že náhradnú pätku pre mňa, ale zahraničný prevod peňazí SKK>CZK je pomaly drahší ako SKK>EUR :(

        0 0
      • Meduza  

        Pumpa je ± stejna jako tady, takze si ji klidne nech poslat, at si ji nemusis objednavat jinde a znova platit postovny, ale nakonec je to stejne fuck, protoze si budes muset jinde objednat pedaly…

        Optitune ma cenu hlavne na pruzinovych vidlich, takze asi neee…

        Patku si urcite prihodit nechej (doporucuje 10 z 10 ti Kiriu83) Sorry Kiri! :)

        Co se tyce platby, tak mi karta prijde nejednodussi a mozna i nejlevnejsi, ale nechci tady spoustet nejake flame. A stat fronty nekde po postach neni nic pro me. Radsi ten cas stravim na kole :o)

        0 0
        • Meduza  

          Muhehe, jsem to rozepsal a byl jsem odvolan k veceri, no a ted vypadam jako trouba :o)

          0 0
      • Pablo  

        Díky všem a Mlokovi zvlášť za info, jak v tomto, tak druhym threadu (výběr celopéra). Právě jsem objednal AM 5 + pumpa + náhradní patka.

        2Meduza: pedály objednávat nebudu muset, mám na starym kole uplně nový 520tky, jen přehodím a na starý vrátím Authory

        2All: termíny dodání se zatím nemění, info z dneška:

        • the AM 6.0 would be vailable around the end of March
        • the AM 5.0 (both colors) would be available around the beginning of April
        0 0
        • vizír  

          objednal jsem si nerve xc 4,0 a chtěl bych ještě přiobjednat patku přehazovačky ale nemůžu jí najít. Nevíte někdo jak se řekne německy?Díky

          0 0
          • MlokCZ  

            Schaltauge Teda snad si to dobře pamatuju, němčina opravdu není moje parketa.

            0 0
            • vizír  

              díky moc

              0 0
            • Jarous1  

              Jo, máš to dobře, se stejným slovem mi do objednávky připsali 2 náhradní :-) Tak snad to budou požadované patky :-)))

              0 0
      • Pablo  

        Update: 15.2. (pátek) objednáno, 18.2. (pondělí) napsali dopis, 22.2. (pátek) došel. Co tady čtu, skoro všichni mají problém s tou němčinou, já taky, nerozumím kromě číslovek nic. Takže to sem dávám, pokud by nějaký ochotný němčinář přeložil zvýrazněný části, budu rád, snad by to pomohlo i ostatním.. Díky

        0 0
        • RADO77  

          To nahoře je údaj o vzdálenosti vztahující se asi k té patce, doslova: „29mm střed osy/střed závitu přehazovačky“

          ten poslední odstavec říká toto (nepřekládám doslova, nemám bohužel tolik času):

          Pokud jste objednali kolo a platíte bank. převodem, prosíme o zaslání peněz 10 dnů před očekávaným termínem montáže (u Express bikes co nejdříve) na uvedené konto u Sparkasse Koblenz. Při převodu uveďte vaše zákaznické číslo i č. objednávky, které jsou oboje uvedena v potvrzení objednávky. Konečný účet obdržíte po montáži. Prosíme provést platbu tak, aby nám nebyly účtovány poplatky za převod, jinak je budeme po vás muset vymáhat. Jinak tam už jen upozorňují, na otvírací dobu if si pro kolo přijedeš osobně a upozorňují, že EC-karty mají limit 1000 EUR/den pro zahr. platby (obojí se Tě asi netýká).

          0 0
          • Pablo  

            Díky. Nakonec asi zaplatím kartou (v tuto chvíli mi to z prozkoumaných možností přijde nejvýhodnější), takže je poplatky stejně neminou..

            0 0
            • RADO77  

              Pokud můžeš, je platba kartou nejvýhodnější. Navíc taky některé banky nepočítají při platbě kartou kurs „prodej“, ale kurs „střed“, což dělá tuto variantu placní ještě zajímavější

              0 0
              • MlokCZ  

                Střed je ideální (současně žádný poplatek za platbu). Některé banky pak nepočítají ani střed ani prodej, já platil kartou 2× Canyona a kurs byl vždy něco mezi středem a prodejem.

                0 0
              • Vrci  

                kurz u plateb kartou neurčují banky, ale karetní asociace (VISA, AMEX, EC/MC, …) ke dni stažení peněz z účtu, které se liší od dne zaplacení.

                0 0
    • Phoebe  

      Kupoval jsem Canyona v roce 2005 (ještě v Bike-expertu na Karlově nám.), ale náhradní patku bohužel nemám. Najde se nějaká dobrá duše, která když bude objednávat nové kolo, vezme jednu pro mě?

      0 0
      • Pablo  

        On se určitě někdo z Pha najde, kdo ještě objedná, ale kdyby náhodou do pár dní ne, tak bych jim ještě mohl napsat, ať jednu přihoděj.

        0 0
      • vizír  

        objednal jsem Canyona ve středu ale bez náhr. patky. Dneska už přišla obálka tak se snažím s nima domluvit aby patky přibalili(kdyžtak ti dám vědět)

        0 0
        • Phoebe  

          Když tak napište na email, co mám v profilu. Díky

          0 0
          • dush  

            Ahoj, ja se vracim za tyden z Japonska, doma na me ceka v krabici uz skoro dva mesice AM 5.0. Takze nemusim povidat, jak se na nej tesim! Jelikoz, jsem ale bohuzel neprihodil do nakupniho kosiku nahradni patku prehazovacky, nenasla se by se dobra duse na prihozeni jedny patky? popr. kdo jeste shani patky na AM? Diky!

            0 0
            • vizír  

              mám objednáno a zaplaceno Nerva XC 4.0 ale bez patky(na maily ohledně přibalení patek už v canyonu nereagovali) proto sháním patku na Nerve XC 4.0 2008 Díky

              0 0
    • Dvain  

      Canyon Nerve XC 3.0 2007 za 999 euro

      www.canyon.com/…article.html?…

      Nevim sice kde ho vyhrabali, ale pri dnesnim kurzu eura je to skoro zadarmo…

      0 0
      • Meduza  

        Asi ho nasli nekde v koute ve skladu, protoze ja jsem ho tenkrat objednaval za tyhle prachy a uz ho nemeli.. Ale ja jsem chtel XL.. A ze na barvu tak nejak prdim, tak tahle modra je uzasna!

        0 0
      • Pijer  

        Nic takového na tom odkazu nemám, buď ho někdo za ty 2 a 3/4 hodiny koupil nebo nevím :-)

        0 0
        • Meduza  

          Na vlastni oci jsem ho videla velebnosti… To bylo hodne rychly.

          0 0
          • RADO77  

            Mizí to před očima. Ještě včera tam byl za mooc dobrou cenu triatlonový speciál, o kterém jsem uvažoval. Než jsem se rozhoupal, bylo dilema vyřešeno. Už tam taky není.

            0 0
        • Dave.6  

          jj bylo to tam koukal jsem na to a jeste jsem to mel zalozeny :)

          0 0
          • siskin  

            rozhodl jsem se ,že pořidím novýho fullíka, měl by to byt nerve xc5 nebo xc6.A chtěl bych poradit s pár drobnostmi.Předně to je platba, protože v současné době nemám žádný účet a tudíž ani kreditku, nevím jak mám provést platbu. Koukal jsem na složenku Eurogiro ,ale tá má pro mne jednu velkou nevýhodu, částka jde složit pouze v korunách a já mám peníze na kolo cash v Eurech, tudíž pro mne 2krát nevýhodné(převod na koruny a zpět na eura..) Nevíte někdo o možnosti jak provést jednorázovou platbu do němec aniž bych musel 2krát převádět peníze?? a ještě jeden dotaz na majitele Canyonu, mají vaše biky černý nebo stříbrný vyplet?Připadně je-li možno napsat do objednavky barvu? Je to jen maličkost, ale když dám 40000kč za bajka tak ho chci trošičku vyladěnýho:-)

            0 0
            • Pablo  

              Když ses ptal na to Eurogiro, jaký používaj kurz? Četl jsem tu, že to stojí 250kč (to by i šlo), ale jestli maj nějaký blbý kurzy a nemožnost poslat rovnou eura, tak to je na pikaču. U tebe mě napadá dojet za hranice a poslat eura z rakouský pošty, teda netuším, kolik to tam stojí a při tý vzdálenosti jestli se to vyplatí. Sám taky začínám sondovat možnosti, nechce se mi za převod peněz dát 1500 jak jsem tady u někoho četl.

              0 0
              • siskin  

                Používají aktuální kurz platny toho dne kdy provádíš transakci.Detaily na www.cpost.cz Blbý je že berou pouze koruny, takže pro někoho kdo má eura jako já je to total nevýhodný :-(

                0 0
                • RADO77  

                  založ si účet v EUR – to nestojí nic,

                  vlož tam prachy – to taky nic nestojí,

                  pošli je do Canyonu – bude to víc než složenka, ale ne o moc

                  zruš účet – za to už doufám dneska neúčtují nic, ale nevím to jistě.

                  Návštěva banky tak na 30 min…

                  0 0
                  • Icnik  

                    Vlastni zkusenost. Ucet u CSOB nebo post.sporky v kurunach. Prevod v ramci EU 250Kc pri kurzu devizy prodej. Zadne dalsi poplatky. Penize u canyonu za 5 dni.

                    0 0
            • Fak  

              Zařiď si účet, v dnesni dobe je to bez uctu uz na prd, cim dal vic lidi preferuje bezhotovostni platebni styk.Ja to platil z uctu (Ceska Sporitelna) normalka pres internet banking, po par radach zde na B-F bez problemu zaplaceno a uz se na Canyonu prohanim :)

              0 0
              • TheIF  

                ?? To je snad ten nejdrašší zpusob platby ne ? Mezinarodní převod to jsi měl určitě přes litra na poplatcích.

                0 0
                • vizír  

                  Platil jsem canyona před týdnem. Mám účet u GE Banky. Za platbu do SRN poplatek 200Kč po odečtení částky z účtu mi vyšel kurz 26 za euro

                  0 0
                • Vrci  

                  brzo se objeví sepa platby, tak jsem zvědavý jaké budou poplatky za ni.

                  0 0
                • Kiri83  

                  No neviem ako to máte vyriešené u Vás, ako tak čítam tak skoro každý platí iné poplatky. Ja som zo Slovenska platil poplatok za zahraničný prevod ktorý má banka zverejnený a je 300 SKK. Takže až tak moc som nepreplatil (odhliadnuc od faktu že som mal strašne zlý kurz EUR/SKK). Tých 300SKK boli jediné výdavky navyše.

                  0 0
                  • Meduza  

                    No a uz jezdis?? Predpokladam, ze stiznosti ustali, tak patka konecne dorazila???

                    0 0
                    • Kiri83  

                      Ano, patka dorazila neporušená a zdravá :) Jazdiť som skúšal akurát odkedy mám patku nemam cas, a pocasie mi tiez neprialo. Takze mam najazdene asi 25km v terene (blato) a 60km na ceste :( (je to des, ale kamarat ma volal von a to sme sli po horskych cestach no nazad sme muselu ist po asfalte a potme). Dufam ze blato uz zmizne, coskoro

                      0 0
                • Fak  

                  nene, pres litr to nebylo. bankovni poplatky byly nejake procento z velkove castky, udelalo to 405 kč (= za prevod do zahranici Ceske Sporitelne a poplatek Nemecke bance)

                  0 0
                  • Vrci  

                    dneska už většina bank jede v sepa systému, proto stačí poslat jako SHA (cca 200,–-) protože všechny mezibankovní převody v EUR jsou zpoplatňovány stejně bez ohledu na země (CZ-CZ, CZ-DE, DE-DE).

                    0 0
                    • Shortys  

                      Nevim sice co znamená sepa systém, ale pokud budu platit jako SHA tak zbydou nějaké poplatky i na Canyon ne? Potom by mi kolo nemuseli poslat protože by měli další výdaje. Pro mě už to není aktuální, protože jsem platil včera a právě kvůli způsoby platby jsem musel platit přímo na pobočce, protože na servis24.cz bylo pouze SHA.

                      0 0
                      • Jarous1  

                        Tak tak. Canyon má přímo někde v podmínkách uvedeno, že platba musí bý taková, aby oni už neměli žádné další výdaje. Což v reálu znamená, že jediný akceptovaný způsob je platba OUR… A tu, jak jsem se na vlastní kůži a nervy přesvědčil, např. od Poštovní spořitelny / ČSOB pomocí Eurogira bere jen Postbank Köln :-) Původně jsem to totiž posílal do Sparkasse Koblenz ;-) A na poště mi to napoprvé samozřejmě neřekli…

                        0 0
                      • Fak  

                        to je zajimave, ne psali ze zpusob platby ma yt OUR, tak jsem na servis.24 zadal OUR. MNe to tak normalne slo, ze by to letos zmenili? Kazdopadne si pamatuju ze to slo – zahranicni prevod – Our. Kolo mi poslali, tak to asi bylo OK :)

                        0 0
                      • Lukecz  

                        Canyon dostane celou částku, taky sem to posílal ze Spořky resp servis24 a kolo došlo v pořádku :)

                        0 0
                        • Shortys  

                          Na servis24 jsou myslim dvě možnosti poslání zahraniční platby a jedna z nich je asi jen v rámci EU a tudíž v eurech. Právě u tohoto způsobu to šlo poslat pouze jako SHA. Sama ženská na pobočce se tomu divila, když jsem jí říkal že to přez servis24 nešlo. Ale lidi nejsou neomylní takže sem to třeba jen popletl a něco dělal špatně:)

                          0 0
                          • Lukecz  

                            Máš pravdu je to tam 2×. To správné se jmenuje myslim Přeshraniční převod v EUR, je to tam všechno pěkně nastavené. Řízení poplatku SHA, BIC, IBAN…sou tam aj spešl okýnka pro udávání identifikačních čí­sel

                            0 0
                        • dada  

                          posílal sem ze spořky (servis24) SHA a bez problemu…teda když pominu účtování deviza-prodej sem si to pak spočítal a myslel sem že mě mrdne…

                          0 0
    • Pijer  

      Chtěl bych se zeptat, jestli by se nenašla dobrá duše v Praze, která by vlastnila Canyon XC ve velikosti M případně L a u které by se její mazlík dal prohlédnout, případně se ne něj posadit. Předem díky

      0 0
      • RADO77  

        Mám loňské XC4 v M. Ozvi se mi na mail co mám v profilu a domluvíme se. Tento týden jsem ale čt-ne mimo republiku, takže až příští týden.

        0 0
    • Misfit  

      Meduza prosim aka je dlzka piestu tlmica na tvojom amku?

      0 0
      • Meduza  

        Neco jako 51 mm jak se tady vsude pise… Pro presnejsi mereni to mam moc zablaceny :o)

        0 0
        • Misfit  

          dik ja som nevedel najst rozmer toho tlmica… mam 115kg a mam jaksi problem ze aj ked nafucim tlmic na 250psi tak som pernamentne v polke zdvihu ked na tom biku jazdim co je trosku problem sa mi zda… ak pojdem nejaky rychlejsi zjazd tak dam ten tlmic urcite na doraz :-/

          0 0
          • vojta  

            Vysunuta cast pistnice ma 56mm ( mereno od hrany tela tlumice, ne od tesneni, ktere couha z tela cca 3mm). Na mych necelych 90kg mam pri 30% sagu ±170psi. Ze tech 25kg udela takovy rozdil na potrebnem tlaku mne docela prekvapilo, ale nejsi holt zadny drobecek, tak budes muset opatrne :-)

            0 0
            • MlokCZ  

              On velký rozdíl může udělat trošku jiný posez. Já třeba při zvednutí řídítek o 1,5cm musel vzadu přidat 10psi (na 120psi, tedy skoro 10% a na vidlici ubrat 5psi na 50psi, tedy také 10%). Takže i dva lidi se stejnou hmotností a stejným kolem mohou foukat úplně jiné tlaky a přitom mít stejný sag.

              A také mi není jasné, co myslel tím, že je peramanentně v půlce zdvihu. Asi sag tím nemyslí (to už by bylo vážně divný, kdyby to byl sag i při té jeho váze i kdyby měl vysoko řídítka a krátký představec) jen že mu tam kolo pořád chodí do toho zdvihu, což je naprosto normální a klidně může mít naopak i přefoukáno.

              0 0
          • MlokCZ  

            Co myslíš tím, že jsi permanetně v půlce zdvihu? Jaký máš sag? Pokud tím nemyslíš sag, tak opravdu nemusíš mít strach, ono to je ke konci progresivní dost.

            0 0
            • Misfit  

              no sag po nasadnuti mam cca tretinovy k ale proste ked slapem aj po asfaltovej ceste tak sa mi ten tlmic hybe okolo tej polky zdvihu tak preto sa bojim jak to bude ked pojdem nejaky zjazd v lese… ale tak snad to bude ok…

              0 0
              • MlokCZ  

                Jestli je sag skutečně 1/3 zdvihu tlumiče (je třeba měřit ze skutečného zdvihu, což je 50–51mm), tak už je to dost. Zkus se na místě lehce opřít do pedálů (dynamicky) a koukni kolik to dá zdvihu. Pokud bude větší rezerva, můžeš se opřít více třeba z lehkým výskokem (stačí pár cm nad zem) a následným opředním do pedálů. Takhle bys určitě ještě neměl tlumič dostat na doraz (ale už nemusí mít velkou rezervu, záleží na stylu jízdy). 250psi ještě není maximum povolené (to je snad nějakých 290 nebo kolik), tak případně ještě trošku přifouknout můžeš.

                0 0
                • Misfit  

                  jaj tak potom ok myslel som ze maximum je 250 potom to nebude problem… no o to mi slo ze jak trochu zaberem do pedalov zrazu som v druhej polovici zdvihu coneni bohvieco

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Někde jsem viděl 290psi, někde 300psi. Klidně se to může i lišit od modelu tlumiče. Tady by to chtělo někde ověřit, já se po téhle hodnotě nikdy moc nepídil, když vozím v tlumiči 120–130psi.

                    Kdyby náhodou to nestačilo, tak je možnost pořídit Pearl nebo jiný RS (nevím jestli to u 08 není ale jinak). Sice tím zvýšíš progresivitu, ale minimálně do 07 (nevim jak 08) se RS tlumiče foukaly na poměrně nízké tlaky a je tam pak mnohem větší rezerva pro těžší váhové kategorie. Canyon ESko se Pearlem lidi foukají někde kolem hodnoty, který v psi odpovídá jejich váze (samozřejmě to je jen přibližné, každý fouká jinak, ale pro představu, jak moc jsou ty tlaky nižší než u RP23).

                    0 0
    • faba  

      Tak jsem dnes zjišťoval ve spořce možnost platby kartou. Mám Visu elektron a pro tu jsou max. limity pro platby přes internet 40k kč, což je dost málo. Když to zaplatím převodem, tak už se nebere kurz valuty střed + 1% z částky a hned je to asi o 3100 dražší. Vzhledem k celkové ceně kola to není tak moc, ale mohly za to být pedály i poštovné. Jakou kartou jste to platili a jaká je nejvýhodnější alternativa ke kartě?

      0 0
      • Pablo  

        Nejvýhodněší alternativu ke kartě Ti nikdo přesně neřekne, záleží jak máš vyděračskou banku. Možnosti který jsem zkoumal:

        • kartou – žádný poplatky (zacvakne Canyon), kurz buď podle VISA (což není sranda zjistit, protože na stránkách nemají volbu převodu CZK na EUR, viz corporate.visa­.com/pd/consu­mer_services/con­sumer_ex_rates­.jsp ) nebo jako např. moje banka pokud jde o EUR má vlastní kurz. Navíc den platby a stržení peněz není stejný, takže se stejně výsledný kurz předem nedozvíš, ale on se zas tak nemění
        • převodem: poplatky SHA – teoreticky by do německa měla dojít celá částka (je v EMU) když se použije europlatba, ta stojí většinou 250kč, kurz dle banky
        • převodem: poplatky OUR – dojde určitě celá částka, ale poplatky budou pro tebe veliký, kurz dle banky
        • na poště složenka Eurogiro – www.postovnisporitelna.cz/…93/eurogiro/ – ceník nechápu, teoreticky jde do banky co my potřebujeme použít jen SHA nebo BEN, SHA za 100, kurz www.csob.cz/…i-listek.htm buď deviza prodej nebo valuta prodej podle toho jestli převedeš z účtu u nich nebo složíš hotovost (někdo psal že to stojí 250, to je cena odeslání 10–50k při OUR ale píšou, že do německa to jde jen do Deutsche Postbank.. Otázka jestli při SHA dojde vše, jinak by to nemusela být špatná varianta pro lidi bez karty
        • různý PayPal/PayPay/Mo­neybookers – bacha, lidi rádi píšou, jak převod stojí jen €0,5 atd, ale jaksi zapomínají, že výsledná částka je poplatek+výhodnost kurzu a když mají kurz na … tak ti je poplatek 10kc na 2 věci, stejně proděláš → většina lidí bere výhodnost z hlediska mikroplateb, když chceš poslat 50k, už to taková sláva nebývá

        Pokud máš limit na kartě 40k, to je na den? Nemůžeš poslat 40k a zbytek následující den? Imo když napíšeš mail, že jsi to tak udělal, tak si ty 2 platby sečtou.

        Snad jsem se nikde neseknul, kdyžtak doplňte.

        0 0
        • TheIF  

          k Eurogiro: však Canyon má dvě banky (aspoň loni) Spakasse a Postbank a do té druhé to v klidu pošleš jako OUR, jen jak koukám na ceník o 50kč podražili.

          0 0
          • Pablo  

            No já mám zatím jen to papírový potvrzení objednávky a tam píšou jen o Sparkasse, o Postbank bude teda možná zmíňka až ve výzvě k platbě.

            0 0
      • K2  

        A co tak si založit konto u M-bank s embos kartou (ta by mohla mít limit nad 40 tis, převédst tam částku potřebnou k platbě a nechat to strhnout z M-bank karty? Založení a vedení účtu je zdarma.

        0 0
    • vojta  

      Soupnu svuj dotaz trochu vic na oci a treba se nekdo z cerstvych majitelu Canyonu smiluje … Meli jste u kola neco jako zarucak, fakturu atd ? Ja objevil pouze v krabici nejaky protokol o montazi a na krabici dodaci list. Ocekaval jsem najaky doklad s datumem prodeje, seriovym cislem …

      0 0
      • Meduza  

        Me se neptej, ja jsem nenasel ani ty CD od Foxe :o) A jsem linej jit tu krabici dolu do sklepa prohledavat..

        0 0
      • Misfit  

        cau nie v krabici nic take nebolo ale myslim ze oni beru ako fakturu to co ti dojde ako vyzva na zaplatenie

        0 0
        • vojta  

          Dle teto odpovedi z FAQ (na moznost nechat servisovat veci u lokalniho dealera) jsem ocekaval nejaky doklad. „This is possible only if the local dealer offers this service. With complaints about components like e.g. Magura or Manitou you can take the original Canyon sales receipt to your local dealer and issue your concern.“

          0 0
    • Shortys  

      Využiji tohoto threadu a zeptám se na pár věcí ohledně canyonu. Mám zájem o Grand Canyon 6, ale bojím se ho objednat bez předchozího vyzkoušení jenže jinak to asi nepůjde tak bych si chtěl vyjasnit jaká je jeho geometrie. Na bike-foru sem toho přečetl hodně a někde sem se dočetl, že je spíše delší někde, že je vlastně spíše kratší. Zřejmě hodně závisí na tom s čím je srovnáván. Co jsem se tak díval na interentu, tak asi nejvíce podobné mu je třeba kolo superior XC870 a o superiorech se obecně tvrdí, že jsou opravdu dlouhé. Jde mi z toho hlava kolem. Ještě bych se chtěl zeptat, pokud bych platil převodem, tak se uplatňujě jiný kurz než jaký se normálně uvádí (dnes asi 25 Kč za euro)? Moc děkuji každému, kdo se mi to pokusí vyjasnit.

      0 0
    • pet2pet  

      našel by se nějaky Canyon nejlépe XC v Havířově a okolí?

      0 0
    • Pablo  

      Šel někdo do těch Canyon rohů? www.canyon.com/…rticles.html?… Jestli to někdo jezdí, mohl by nafotit detail napojení tý zátky? Barva je anodized black jako dávaj na kola?

      0 0
      • Fak  

        cau, tyhle rohy mam, psal jsem k nim vic v threadu ,,Dotaz k Canyon Grand Canyon…" Zatka je plastova. Barva asi bude ta anodized black jako ram, barevne k sobe ladi.

        0 0
        • Pablo  

          Už to sice není aktuální, ale díky. Napojení zátky mě zajímalo proto, že nemám rád když je hmatem cítit, teď tu mám na test WCSka a už vidím, že to nepůjde – musím najít nějaký s tím zkosením na palec, jako mám teď na Author ergobar (jsou super, akorát hmotnostně nic moc). Taky jsem si pak uvědomil, že jsou uplně rovný, potřebuju zahnutý u objímky.

          0 0
    • alaks  

      Ahoj, chci si pořídit Canyon XC4,ale potřebuju prosím radu, jakou velikost vzít, S nebo M . Moje míry jsou Body height: 170 Inseam lenght: 80 Torso length: 61 Arm length: 57 Shoulder width: 44

      0 0
    • alaks  

      Prosím, někdoz Prahy z Canyonem XC velikost S nebo M ?

      0 0
      • RADO77  

        Já mám Mko, ale pokud měříš 170 tak není co řešit a jdi do Ska. Já mám 179 a to Mko mám tak na hraně co do výšky horní rámové trubky. If to ale chceš vyzkoušet, pošli mail na adresu co mám v profilu a domluvíme se. Tento týden jsem ale skoro celý mimo Prahu

        0 0
      • Peulik  

        čaute, vybral jsem si model grand canyon 6, ale ještě jsem si nevybral barvu, nemáte někdo fotky bílého i černého kousku? :-)ať trošku vím jak vypadá na „živo“… :-)

        0 0
        • Peulik  

          zkuste prosím nějakou fotečku… :-)dík

          0 0
          • skokan77  

            Hurá, dneska mi přišla výzva k zaplacení Canyonu AM 5,které mělo být až v dubnu.Doufám že přijde neporušené.

            0 0
            • Jarous1  

              Dotaz ;-) Kdy jsi to objednával ? A jakou velikost a barvu ? Já jen jestli mne také něco takového nečeká :-))) Mám totiž předpokládaný termín 14.-15. týden, což je první půlka dubna…

              0 0
              • skokan77  

                Objednával jsem to někdy kolem půlky února a termín jsem měl 15/16KW. Barva černá a velikost M

                0 0
                • Jarous1  

                  Hmmm, tak M už je opravdu v Expressbikes… Já mám objednané L, černé. A ty zatím nejsou. Objednával jsem 7.února. Tak snad to stihnou alespoň do toho slíbeného termínu ;-)

                  Gratuluji a doufám, že sem pak vystavíš nějaké fotky ;-)

                  0 0
                  • Pablo  

                    Myslím, že se brzo dočkáš :) Včera mi přišla výzva na Lko černý, mělo být týden 15/16.

                    0 0
                    • Jarous1  

                      Super, už se fakt nemůžu dočkat :-) Asi by to chtělo pomalu dát dohromady peníze ať to pak odsejpá :-)))

                      0 0
                      • Jarous1  

                        Ve čvrtek 17.4. jsem se konečně dočkal ;-) Už je to doma !

                        Omlouvám se za sníženou kvalitu fotky, je to foceno v baráku, ven zatím nemohu neb jsem nyní pro jistotu na nemocenské…

                        0 0
      • dada  

        moje žena má 174 a má Mko…kdybys měl cestu do ústí můžeš ho vyzkoušet…ale myslím že ňáký kaňoury v tehle velikostech najdes i f praglu…

        0 0
    • ceo  

      Zkušenější prosím poraďte – jak se starat o ložiska a zadní stavbu? Canyon Nerve XC. Je to můj první full. Je třeba to nějak hlídat, či speciálně mazat?

      Je košér pro rám, když mám na sedlovce rezervu cca. 1cm od „minimum insert“?

      JInak jsem z kola absolutně nadšený. Problémy mám jen s přední brzdou. Pořád trochu cinká.

      0 0
      • Honzas  

        Mám Canyona XC 6 už asi tři roky a na zadní stavbu jsem ani nešáhl. A se nic neděje, takže bych to neřešil, nemazal a jezdil.   S rezervou na sedlovce jsem na tom podobně jako ty a zatím taky žádný problém.

        0 0
    • ceo  

      Zkušenější prosím poraďte – jak se starat o ložiska a zadní stavbu? Canyon Nerve XC. Je to můj první full. Je třeba to nějak hlídat, či speciálně mazat?

      Je košér pro rám, když mám na sedlovce rezervu cca. 1cm od „minimum insert“?

      JInak jsem z kola absolutně nadšený. Problémy mám jen s přední brzdou. Pořád trochu cinká.

      0 0
    • ceo  

      Zkušenější prosím poraďte – jak se starat o ložiska a zadní stavbu? Canyon Nerve XC. Je to můj první full. Je třeba to nějak hlídat, či speciálně mazat?

      Je košér pro rám, když mám na sedlovce rezervu cca. 1cm od „minimum insert“?

      JInak jsem z kola absolutně nadšený. Problémy mám jen s přední brzdou. Pořád trochu cinká.

      0 0
    • ceo  

      Zkušenější prosím poraďte – jak se starat o ložiska a zadní stavbu? Canyon Nerve XC. Je to můj první full. Je třeba to nějak hlídat, či speciálně mazat?

      Je košér pro rám, když mám na sedlovce rezervu cca. 1cm od „minimum insert“?

      JInak jsem z kola absolutně nadšený. Problémy mám jen s přední brzdou. Pořád trochu cinká.

      0 0
    • ceo  

      Zkušenější prosím poraďte – jak se starat o ložiska a zadní stavbu? Canyon Nerve XC. Je to můj první full. Je třeba to nějak hlídat, či speciálně mazat?

      Je košér pro rám, když mám na sedlovce rezervu cca. 1cm od „minimum insert“?

      JInak jsem z kola absolutně nadšený. Problémy mám jen s přední brzdou. Pořád trochu cinká.

      0 0
    • ceo  

      Zkušenější prosím poraďte – jak se starat o ložiska a zadní stavbu? Canyon Nerve XC. Je to můj první full. Je třeba to nějak hlídat, či speciálně mazat?

      Je košér pro rám, když mám na sedlovce rezervu cca. 1cm od „minimum insert“?

      JInak jsem z kola absolutně nadšený. Problémy mám jen s přední brzdou. Pořád trochu cinká.

      0 0
    • ceo  

      Zkušenější prosím poraďte – jak se starat o ložiska a zadní stavbu? Canyon Nerve XC. Je to můj první full. Je třeba to nějak hlídat, či speciálně mazat?

      Je košér pro rám, když mám na sedlovce rezervu cca. 1cm od „minimum insert“?

      JInak jsem z kola absolutně nadšený. Problémy mám jen s přední brzdou. Pořád trochu cinká.

      0 0
    • ceo  

      Zkušenější prosím poraďte – jak se starat o ložiska a zadní stavbu? Canyon Nerve XC. Je to můj první full. Je třeba to nějak hlídat, či speciálně mazat?

      Je košér pro rám, když mám na sedlovce rezervu cca. 1cm od „minimum insert“?

      JInak jsem z kola absolutně nadšený. Problémy mám jen s přední brzdou. Pořád trochu cinká.

      0 0
    • ceo  

      Zkušenější prosím poraďte – jak se starat o ložiska a zadní stavbu? Canyon Nerve XC. Je to můj první full. Je třeba to nějak hlídat, či speciálně mazat?

      Je košér pro rám, když mám na sedlovce rezervu cca. 1cm od „minimum insert“?

      JInak jsem z kola absolutně nadšený. Problémy mám jen s přední brzdou. Pořád trochu cinká.

      0 0
    • ceo  

      Zkušenější prosím poraďte – jak se starat o ložiska a zadní stavbu? Canyon Nerve XC. Je to můj první full. Je třeba to nějak hlídat, či speciálně mazat?

      Je košér pro rám, když mám na sedlovce rezervu cca. 1cm od „minimum insert“?

      JInak jsem z kola absolutně nadšený. Problémy mám jen s přední brzdou. Pořád trochu cinká.

      0 0
      • ceo  

        sorry, zaseklo se mi připojení.

        Můžete to promazat?

        0 0
    • ED1  

      Tak dneska konecne mazlik dovalil, dostal sem ho z Nemecka za 5 dni. Grand Canyon 9.0

      0 0
    • skokan77  

      Včera mi dorazil canyon am 5, je nádherný, zítra dám foto a popis

      0 0
    • Shortys  

      Stalo se někomu, že by mu přišla výzva k platbě až podstatně později než udával předpokládaný termín? Mám obědnaný Grand Canyon 6.0 a měl být hotov v 11.-12. kalendářním týdnu, ale výzva stále nikde a na mail, který jsem odeslal v pondělí stále neodpověděli, tak jsem trošku nervózní.

      0 0
      • vojta  

        Loni Thief-ovi dorazil Torque az po nejakem mesici po predbeznem terminu …

        0 0
        • vojta  

          preklep – TheIF-ovi

          0 0
        • MlokCZ  

          To ale byla trošku mimořádná situace, protože Canyon loni odložil všechny Torque rámy, protože na nich řešil nějaký technický problém (už nevím co to přesně bylo), takže všechny byly s výrazným zpožděním.

          0 0
          • vojta  

            Pokud mne pamet neklame, tak zpozdeni mely jen nektere modely a to z duvodu chybejicich dilu

            0 0
      • MlokCZ  

        Zkus tam raději zavolat (nebo pokud nemluvíš dostatečně dobře německy/anglicky, tak někoho požádej) a budeš to vědět hned. Mailová komunikace byla vždy jejich nejslabší stránka a v sezone prodeje (což už teď je) je to vždy o něco horší (s termínem odpovědí na maily).

        0 0
        • Shortys  

          Mluvenou angličtinou ani němčinou bohužel neovládám a asi ani nikoho koho bych o tom mohl požádat neznám. Musím doufat, že brzo odpoví a, že s objednávkou není žádný problém, protože rámy už zřejmě nemají, když Grand Canyon 6.0 už není v express bike.

          0 0
      • Shortys  

        Tak jsem zbytečně plašil :-) Před pár minuty mi přišel mail, že měli problémy s doručením některých komponent a že kolo bylo dokončeno včera. Už jen vyčkat než příjde výzva k platbě a doufat že přežije bez úhon cestu poštou až z Německa.

        0 0
    • skokan77  

      Tak dneska jsem ho trochu projel a dal nějaké fotky to galerie, tak se můžete podívat a zkritizovat.

      0 0
      • K2  

        Mám doma toho samého (bez rohů :) Měl bych pár dotazů: Jak se nastavuje negativka na tlumiči? Kolik je max pracovní chod tlumiče měřený na tlumiči? Jak se nastavuje negativka na vidlici? Vidlici budu muset nějak poladit. Zdá se mi málo citlivá a občas mi zůstává ve zdvihu a nevrací se (nevyužívá efektivně celý chod) nechce se jí moc nahoru, pokud se vrátím po výjezdu na plný zdvih. Jaké zkušenosti máte vy? Při první vyjížďce jsem celkem často zachytával v terénu pedálem o zem (na K2 jsem problémy neměl) – nemáte podobnou zkušenost? PS: myslel jsem, že bude trochu líp šplhat do kopce, ale každopádně stoupá líp, než moje staré kolo. Positově mi přišlo, že Merida AM zvládla výjezd prudších svahů Díky za vaše info a zpětnou vazbu

        0 0
        • vojta  

          „Jak se nastavuje negativka na tlumiči?“ – nijak

          „Kolik je max pracovní chod tlumiče měřený na tlumiči?“ – tusim 51mm

          „Jak se nastavuje negativka na vidlici?“ – taktez nijak

          „Vidlici budu muset nějak poladit. Zdá se mi málo citlivá a občas mi zůstává ve zdvihu a nevrací se (nevyužívá efektivně celý chod) nechce se jí moc nahoru, pokud se vrátím po výjezdu na plný zdvih.“ – pokud mas na mysli navrat na vyssi zdvih po snizeni zdvihu, tak je treba vidlici odlehcit. Za jizdy to zatim nejak nezvladam, takze radej zastavim, prepnu zdvih a nadlehcim vidlici. Co se tyka citlivosti – Fox letos vidlice pritvrdil zvysenim low-speed komprese. U RL je to nekde na stredni hodnote, dle Milanova mereni na Mlokove RLC by jsi tedy mel mit pocatecni citlovost nekde nad 10kg. Upravou u Milana se muzes dostat podstane niz

          „Při první vyjížďce jsem celkem často zachytával v terénu pedálem o zem“ – nemas na tlumici moc velky sag ?

          0 0
          • K2  

            Díky za info. Sag jsdem nikdy moc neřešil a pružení jsem nastavoval tak aby pěkně chodilo. S tím tlakem vzadu si pohraju. Pocitově to chodí akorát, ale pedálama jsem škrtnul vícekrát, než by se mi líbilo. Budu muset změit výšku středu u K2 a AM-ka.

            0 0
    • ufonek  

      Pánové pokud jste někdo objednávali patky současně s kolem v tom e-shopu dělali jste vždy celý nákup v té německé verzi canyoňáckých stránek?

      Jde mi o to že té jejich hatmatilce příliš nerozumím a daleko lépe se mi orientuje v anglické verzi. Ne že by byl až takový problém to objednat, ale košíky v jednotlivých jazykových verzích se tváří jako nezávislé a sortiment příslušenství není vždy stejný.

      Prostě patky jsou v německé verzi a pumpička kterou chci naopak pouze v jiných jazykových mutacích. ;)

      Zatím jsem se neproklikal až na konec objednávky tak netuším zda se ty košíky nějakým záhadným způsobem nakonec sečtou nebo se to musí vystavit jako 2 objednávky. Pak by mě zajímalo jak se k tomuto staví canyon. Aby mi nakonec neposlali 2 balíky a nenapařili 2× poštovné.

      0 0
      • Vrci  

        V nejhorším uděláš jednu objednávku a další věci dopíšeš do poznámky. Já jsem na anglické verzi taky patky nenašel tak jsem je tam připsal.

        0 0
        • MlokCZ  

          Přesně tak, dříve snad ani patky naklikat na webu nešly, takže se psaly vždy do poznámky a také vždy s kolem došly.

          0 0
          • ufonek  

            Asi to tak udělám THX. Popravdě řečeno mě to ani nenapadlo ;).

            Jinak až dnes jsem si všiml že přidali na stránky novou featuru. Delivery time request.

            Tak aspoň člověk ještě před objednávkou ví kdy zhruba může to kolo čekat.

            0 0
            • MlokCZ  

              Taky jsem si všimnul. Už jsi to testoval? Tím myslím hlavně jak rychle se to dozvíš, jestli to jen nevygeneruje požadavek na poslání téhle informace mailem a pak nečekáš třeba týden jako je v sezoně u nich zvykem u mailové komunikace. Ale já to nezkoušel, proto se ptám.

              0 0
              • ufonek  

                Tak to zkus, je to jen hračka v PPS. Vyhodí to jen CW, v mém případě u XC 4.0 a velikosti L – 24CW. Píšou tam že je to pouze orientační, ale aspoň pro základní představu to stačí.

                0 0
                • MlokCZ  

                  Tak to jde (už jsem také zkusil). Sice je to jen orientační, ale dozvíš se to hlavně okamžitě. Jsem to předtím nechtěl zkoušet, kdyby to generoval skutečný request na ně, ať je zbytečně neotravuju, když nepotřebuju vědět žádný termín.

                  0 0
            • Fak  

              zdar, dostal jsem se domu az ted, chces jeste zmerit ty rohy Canyon, nebo to uz neni aktualni?

              0 0
              • ufonek  

                Záleží na tobě, jestli se ti chce tak budu rád. Objednávat to budu zítra k odpoledne, teď už se mi nechce ;). Stejně je na 90% beru.

                Jinak z Canyonu mi napsali pouze že jsou krátké, úzké a že mám jezdit v rukavicích. A prý těch 48g platí pro pár.

                0 0
                • Fak  

                  OK, ted uz se mi nechce litat dolu, zmerim to zitra rano (snad nezapomneu :-D ) Ale bude to delka tech 9 – 10cm , prumer tak 1,5 cm odhaduju. Jsou dobre, vem je :)

                  0 0
                • Fak  

                  Takze rozmery:

                  délka 11cm, délka úchopu 6,7cm, průměr 2,3 cm.

                  0 0
                  • ufonek  

                    Díky moc, a ta délka 11cm je do osy řídítek?

                    Tak nakonec nejsou až tak nejmenší.

                    0 0
                    • Fak  

                      tech 11.cm je od konce rohu, od osy to bude min asi tak o 1,5 cm

                      0 0
                    • Fak  

                      jo nezapomen mi vzit prosim ty 2 patky, dik

                      0 0
                    • ufonek  

                      OK díky. Tak když odečtu průměr řídítek a objímku vychází to na klasických 90mm.

                      Ozvu se až budu mít objedáno.

                      0 0
    • pegas  

      jen malej dotaz..vysondoval jsem veškerou operativu ohledně objednání a i platby..pokud budu platit kartou ( kurz jak psal mlok je mi jasny, dostatečný limit též, karta u české spořitelny)..jak probíhá platba kartou..to jen nahlasím nějak číslo karty a oni si to sami strhnou?

      0 0
      • Pablo  

        Přečti si můj post z 25.03.2008 14:07:11 – buď nafaxuješ nebo zavoláš, já volal, nakonec chtěli číslo karty, expiraci a nějaký číslo co je vzadu za podpisem. Samozřejmě mít u sebe číslo zákazníka/objed­návky.

        0 0
        • pegas  

          dikec

          0 0
        • pro_pa  

          Tak po mně chtěli jenom číslo na čelní straně a datum expirace a prošlo to také. Ba co, 5 minut po tomto telefonátu jsem to již měl na blokaci.

          0 0
    • Udula  

      Co myslíte?

      Alternativa ke Grand Canyonu 6.0

      0 0
    • garretx  

      Zdravím, mám dotázek.

      Když na stránkách Canyonu dám dotaz na dostupnost kola (vyskočí takové málé okénko kde zvolím jakou barvu chci) tak to CW číslo znamená přesně co? Konkrétně u Grand canyon 6.0 je to CQ 29.

      0 0
      • MlokCZ  

        29. týden, tedy znamená to přesně, že si pěkně dlouho počkáš :-)

        0 0
      • Jarous1  

        anglicky CW = calendar week

        německy KW = kalendar woche

        0 0
        • jipo  

          cus lidi, hele mam dotazek ohledne objednavky. Kolo melo byt postavene 15 az 16 AM5 tyden a ty gumy, kdyz sem tam psal jak to vypada, tak se ani neozvali. Mate nekdo podobnej problem?

          0 0
          • ufonek  

            Docela se divím, před kolika dny jsi tam psal? Mě zatím vždy odepsali během pár dní. Teď jsem např. posílal včera mail a dnes už došla odpověď.

            Ale velice mě překvapili, objednával jsem 8 patek a to konkrétně na Grand Canyon 2007, Nerve XC 2005, 2006, 2008. Vše má svou samostatnou položku na e-shopu, i když po naklikání do košíku jsem zjistil že objednací číslo mají ročníky 2005 a 2006 stejné a to samé platí pro ročníky 2007 a 2008.

            V písemném potvrzení objednávky byly všechny patky označené stejným číslem, tak jsem jim napsal a toto mi dnes přišlo:

            Die Bestellung ist korrekt: Das Schaltauge Nr. 11 (640003–93) wird nicht mehr
            produziert, da das neuere Schaltauge Nr. 12 (640003–94) auch auf die älteren
            Rahmen passt. 

            Tak nevím jestli si ze mě dělají srandu nebo co, proč tedy mají na e-shopu ty patky roztříděné dle typu rámu a ročníku když jsou dle nich naprosto zaměnitelné.

            Měl jste někdo možnost ty patky mezi sebou porovnat?

            Je sice fakt že zrovna ty patky jsou takový drobný a jednoduchý díl že by bylo celkem nesmyslné aby každý rok a na každý typ kola (rámu) měly jiný tvar. Jen mi tahle nelogičnost vrtá hlavou.

            0 0
            • bohyn  

              Kdyz sem se na to koukal pred dvema tydny tak tam byly pat­ky pro ruzne ro­ky a v popisku sez­nam kol pro k­tera jsou urce­na. Mozna se jim a­le zdalo ze se to b­lbe hleda tak to roz­delily. Co mi spis v­rta hlavou proc je to j­en v nemecke ver­zi a v anglic­ke nahradni di­ly vubec nejsou­. Patky sem mu­sel pripsat do poz­namky

              0 0
          • ufonek  

            Jo mimochodem já tam zatím psal pouze 2× a to vždy v němčině. Možná i to je důvod že se mi ozvali vcelku promtně i přesto že si tu jiní na tu rychlost odezvy Canyonu po mailu stěžují .

            0 0
            • garretx  

              Trochu nechápu jakým způsobem mastavují datum kdy bude kolo v express bike. Celou dobu byl Grand Canyon 6.0 v Mku dostupný až v CW 29, ted kouknu a je v 24, a dam ruku do ohně že to tam zase za čas bude na 29. Stalo se Vám někdy že ten termín co udávají neplatil? Třebas že se stal zázrak a najednou bylo kolo dřív než udávali? Taky by mě zajímalo jestli když bych jim napsal mail (já teda přímo ne, německy umím tak možná pár slov) tak bych dostal nějakou konkrétnější odpověd, nebo jestli by mi dali stejný údaj jako se dozvím přímo na netu. Jo, ještě otázečka: Mám 182 cm, 73 kg, v jejich utilitka mě vyhodila velikost L, ale řekl bych že jen tak tak, stačí změnit o trochu některou míru a naskočí tam Mko. Co myslíte vy, vyjde to nastejno, nebo mám raději jít do velikosti L?

              0 0
              • garretx  

                Tak moje chyba… já vůl tam nechal bílou barvu a ne černou. Omlouvám se za zbytečný dotaz:-)

                0 0
                • MlokCZ  

                  Ale i kdybys dal správnou barvu, tak ty termíny se občas mění, jak se jim průběžně mění plán výroby rámů. Takže stát by se to klidně mohlo.

                  0 0
                  • garretx  

                    V to jediné se upíná má naděje. Protože představa toho že budu muset čekat do půli července mě dost děsí.

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      A už jsi objednal? Pokud ne, tak bych objednával rychle, protože teď je sice čekací doba dlouhá, což je debilní, ale pokud bys ještě chvíli čekal, tak se to jako vždy dostane do stavu, že už nebudou vůbec. Loni objednávka na začátku července ještě v den kdy dokonce byl model v express bikách (a zmizel dva dny na to) už nebyla vyřízena vůbec, že došly.

                      0 0
                      • garretx  

                        No neobjednal… safra, teda to je skoro jak za totáče, hnedka je to pryč:-) Je možný se s nimi pak domluvit kdy to pošlou? Protože zrovna v té půlce července mám nějakou dovolenou, tudíž bych nerad aby mě to poslali zrovna v době kdy nebudu doma.

                        0 0
                        • MlokCZ  

                          To asi jo, ale nic podobného jsem nedomlouval. V každém případě to můžeš pozdržet platbou. Kolo objednáš a když bude v tom červenci připravené, tak dostaneš výzvu k platbě a oni ti ho rezervují měsíc. A dokud nezaplatíš, tak ho nepošlou.

                          0 0
                          • garretx  

                            Mohl bych ještě dotaz? U nás to doručuje Česká pošta? Dovezou to na místo adresy jakou jsem uvedl v objednávce, nebo mě klasicky Česká pošta upozorní na zásilku a já si to pak následně vyzvednu?

                            0 0
                            • MlokCZ  

                              Doručuje ČP jako každý jiný balík, tedy přivezou na místo cílové adresy. Nevím co myslíš tím, že klasicky upozorní na zásilku, balík vždy nejdřív doručují a jen když tě nezastihnou, tak máš ve schránce upozornění.

                              A lze případně domluvit na poště opakované doručení, teď nevím jestli jedno opakované je zdarma nebo ne. Takže když tě nezastihnou na poprvé, tak se lze telefonicky domluvit, abys na poštu nemusel jezdit (tedy pokud máš možnost být přes den doma, určitě ti nezaručí žádný konkrétní čas doručení).

                              0 0
                            • Jarous1  

                              Na první pokus Ti to doručí domů. Pokud Tě nezastihnou, tak to zkusí ještě následující den. Jinak už dají upozornění do schránky, že to máš na poště… Poté se s nimi ale dá snad domluvit, že to doručí v jiný, Tebou zvolený termín. To si ale radši přečti v jejich podmínkách, nevím jak to přesně je… Jinak to hledej pod „obchodním balíkem“, pokud se nepletu…

                              0 0
                              • MlokCZ  

                                Druhé doručení je také už na vyžádání. Tedy ještě se mi nikdy nestalo (a už se blížím ke druhé stovce balíků přes českou poštu doručených s víci kusy i ze zahraničí), aby se to snažili doručit podruhé sami od sebe. V den pokusu o doručení je to od cca 16 hodin na poště (tohle záleží od koknkrétní pobočky) a už to tam zůstavá (pokud se nedomluvíš jinak).

                                0 0
                                • Jarous1  

                                  Aha, tak druhý den se o to pokouší jen v případě „profi balíku“, to jsem si trochu popletl…

                                  Ale stejně vlastně nevím jakým způsobem to sem doručují, na krabici nic takového není a ten papír co jsem podepsal pošťákům už si nevybavuji…

                                  0 0
                                  • MlokCZ  

                                    Ze zahraničí to nejčastěji přijde jako „cenný nebo standardní balík z ciziny“. Tak by se to přímo mělo jmenovat jako typ balíku u ČP.

                                    U nás většinu věcí mi doručují shopy obchodním balíkem případně sem tam obyčejným, když na to nespěchám a beru jen za málo peněz a je levnější poštovné.

                                    0 0
              • K2  

                Mám 184 a L -ko je mi v pohodě – mají přímoou sedlovku, takže jsou trochu kratší. Myslím, že by jsi mohl mít taky L. Musíš si ujasnit, jestli preferuješ kratší nabo delší posed.

                0 0
                • MlokCZ  

                  Tou přímou sedlovkou se ale nedá říct, že jsou kratší. Sedlo stejně vždy nastavuješ předozadně dle polohy vůči středu a to bude vždy stejné, ať je tam sedlovka jaká chce. Maximálně se u někoho může stát, že rovná nebude stačit a bude třeba vyměnit za hokejku. A naopak rámy Canyonu jsou spíš delší.

                  0 0
                  • K2  

                    No asi jsem to zjednodušil až moc – je to přesně jak napsal Mlok. Pro mě je rám akorát – až na to, že u AM chytám sem tam pedálem o zem a přitom si myslím, že SAG mám pocitově OK. Sag jsem nikdy neřešil měřením, ale pocitem, jestli to chodí na mou váhou dobře dobře nebo ne

                    0 0
                    • vojta  

                      Jestli jsi sag nemeril, tak v tom muze byt ten problem.  Ja jsem se „pocitove“ dostal mirne nad  30% (coz pricitam tomu „genialnimu“ nastaveni tlumice) a pri prejezdu hrbu musim davat pozor, abych pedalem neskrtl.

                      0 0
    • Peulik  

      Minulý týden jsem psal do Canyonu jaké mají termíny dodání GC 6, napsali mi ve středu že bílý by byl do 20 dnů a černý v 29 týdnu. V neděli jsem objednal bílého a napsali mi že je vyprodaný !!!tak jsem jim napsal jestli ještě bude tak jsem zvědavý co mi napíšou…už jsem se tak těšil že to bude v pohodě a oni ho nemají :-(

      0 0
      • garretx  

        V těch express bajcích mají nějakej maglajs. Předevčírem v express bajcích nemměli nic, pak jim tam naskočila nějaká nabídka, dneska ráno zase prázdno. V té bílé variantě jsi chtěl jak velký rám?

        0 0
        • ufonek  

          Taky jsem si všiml. Ona je otázka jak přesně toto mají v enginu ošetřené.

          Původně jsem chtěl objednávat GC 6.0 ve velikosti XL a ten byl v express bike, potom co jsem ho vložil do košíku tak z express bike zmizel, když jsem objednávku zrušil tak už v express bike nebyl. Objevil se tam až druhý den.

          Takže se nabízí otázka zda v tu chvíli někdo opravdu koupil poslední kousek, s tím že ovšem druhý den čirou náhodou jeden rám dodělali, nebo je to prostě standartní chování enginu toto shopu, a je tedy možné že pokud je posledních pár kusů v express bike tak to takto haluzí.

          0 0
          • bohyn  

            co sem tak koukal tak posledni dobou je expres bajcich akorat GC 7 XL v bile barve tak jestli si se neprekouk. Jinak ten engine ti muze to kolo rezervovat po vlozeni do kosiku, takze kdyz je posledni kousek ty si ho vlozis do ko­siku -> zmizi z expres baj­ku a kdyz do 2­4 hodin nepos­les
            objednavku tak to kolo za­se vrati mezi ex­pres bajky. Tak bych to a­si resil ja, a­by nedochazelo ke kon­fliktum ze si pos­ledni kolo ob­jedna 10 lidi :)

            0 0
            • ufonek  

              Tak nějak to zřejmě bude, proto možná dochází k tomu že ty kola mizí a zase se objevujou v express bike. Upřímně není to zrovna nejšťastnější řešení, daleko lepší řešení by bylo pokud by kolo bylo vráceno do express bike okamžitě po vymazání z košíku.

              Jinak ten GC 6 v černé barvě a velikosti XL byl v express bike před cca měsícem. Jaká je situace nyní netuším objednal jsem nakonec před cca 14 dny Nerva XC 4.0 takže to už nesleduji. Dle webového formuláře mi to ukazovalo CW 24 a v objednávce přišlo potvrzení CW24/25 takže myslím že aspoň toto sedí. Je mi jasné že výsledný termín záleží na okolnostech zda nedojde k nečemu nepředvídatelnému ve výrobě atd.

              0 0
        • Peulik  

          chtěl jsem velikost L, vyšlo mi to podle té jejich tabulky, mám 182 cm, dlouhé ruce a nohy :-)

          0 0
          • ropman  

            mám podobné rozměry, podle zadání a v rozmezí 2 cm výšky rozkroku se pohybuji mezi M a XL, oni mi doporučili M, že je OK, ale pak uznali že bych musel možná dát delší sedlovku 400mm. Tak jsem nakonec vzal napevno L, ale jist si už zas nejsem … :-( V nejhorsím tam přijde kratší představec (čekám na Spectrala)

            0 0
            • Peulik  

              mě se M,L měnilo když jsem dal sportovní nebo pohodlný posez…

              v neděli jsem objednal, v úterý mi napsali že není, hned jsem jim napsal, ještě neodpověděli…

              dneska jsem se díval na jejich stránky mají tam napsáno že bílý by byl v 20 týdnu a černý 29…mají v tom bordel :-)

              0 0
              • ropman  

                jo, v závislosti na posezu se to měnilo samo taky, ale ten jezdím někdy tak, jindy na pohodu … Při potvrzení mé původní objednávky mi odepsali, že OK a posílají novou opravenou. Objednával jsem kolo ještě v akci do 11.4.08 a už jsem nevěděl co si myslet, když mi přišla nová objednávka s cenou bez slevy. Stálo to zas nějakej mail, telefon do Němec, tam si to vyjasnili a že cena bude původní. Ale už z nich mám sakra divnej pocit …

                0 0
        • garretx  

          Netušíte někdo jestli karta u české spořitelny (účet student+) visa elektron je použitelná pro tu platbu kreditkou?

          0 0
          • alaks  

            Záleží na tom,jaký tam máš nastavený limit. Já mám taky Visa elektron u ČS, mám limit jen 15 000,–. takže vyberu radši hotovost a zaplatím přes EUROGIRO.

            0 0
            • garretx  

              A jak je na tom kurz u té poštovní spořitelny vzhledem třebas ke kurzu Český spořky, máš to nějak srovnaný? Přes to EUROGIRO se mi to nezdá špatný – to je způsob úhrady pre-payment asi že? Ptám se z toho důvodu že při té objednávce na netu se ptají na způsob platby.

              0 0
              • alaks  

                Co jsem to tak pročítal, tak zřejmě platí aktuální kurz- prodej. Ale poplatek by měl být jen asi 250,–Kč. U spořitelny při plřevodu z účtu strhávají 1% z částky + ještě další poplatky za přeshraniční převod ( určitě to vyjde dráž, než přes EUROGIRO. Do objednávky jsem zadal jinou platbu než kartou. Je to v podstatě jen takové informativní. Až přijde výzva k zaplacení, tak doufám, že tam bude i adresa na platbu převodem hotovosti.

                0 0
      • Fak  

        Ja myslel ze uz jsi objednal tak pred mesicem… ono se nevyplati s tim otalet, v sezone se to hrozne nahrne a casem uz nektere modely ani nepujdou koupit… kazdopadne preju, at ti ho poslou co nejdriv!

        0 0
        • Peulik  

          no chtěl jsem ho objednat ale to jsem ještě nevěděl jak to budu mít s penězi, ale teď už je mám tak jsem hned objednával…objednal jsem a oni mi napsali jenom že je vyprodaný.tak jsem jim napsal jestli ještě bude bílý a nebo jestli mají aspoň černého…zatím mi neodpověděli :-(

          0 0
          • Peulik  

            dneska jsem se díval na jejich stránky a když jsem si dal u GC 6,L, kdy by bylo eventuelně k dodání tak mi vyjde u bílého 20 týden a u černého 29 týden…tak nevím…zatím mi pořád neodpoděděli na můj mail..

            0 0
            • garretx  

              Tak jsem si objednal GC 6.0 v cerne barve – az na zaklade tohoto prispevku jsem se podival na dostupnost GC 6.0 v bile barve, ram L… kdybych to vedel driv tak je mi cerne barva ukradena a objednam si bileho… ach jo, mohl byt uz za 3 tydny doma:-)

              0 0
              • Pablo  

                V poslední době se objevily na trhu 2 novinky, jedna se jmenuje email a druhá telefon :-)

                0 0
              • bohyn  

                Jeste nedavno byl montazni termin Lka stejny v obou barvach, ale asi nekdo odrekl. Nic ti ale nebrani poslat mail/zatelefonovat a zmenit objednavku ;)

                0 0
                • Peulik  

                  psal jsem jim a jestli mi neodpoví do pondělí odpoledne tak tam zavolám…právě se mi nechce psát znovu objednávka když nevím co udělali s tou první…

                  0 0
                  • bohyn  

                    Kdyz jim posles mail s cislem zakazky tak ti ji urcite zmeni. Cislo zakazky ti pride postou (me 2. pracovni den). Jinak ty dodaci doby nejsou 100% spolehlivy. 14.4. jsem objednal GC 6 L v c­erny variante a 21.4. sem dostal vyzvu k zaplaceni (nasel sem ji o vikendu ve spamu :) ), prestoze montazni tyden sem mel 23/24. Dneska jdu platit a do 14 dnu cekam postu :)

                    0 0
                    • bohyn  

                      Zda se ze se v Cnyonu pohnuly ledy a zacali posilat oznameni o odeslani zbozi. Akorat v mailu slibovali link na sledovani zasilky, ale ten se jim nekam ztratil. Dneska sem posilal mail at mi poslou cislo zasilky a/nebo ten link.

                      0 0
                  • Peulik  

                    tak jsem jim zavolal a dostal jsem jedinou odpověď, že musím napsat novou objednávku…

                    už ji tam mají tak čekám co bude …

                    0 0
                    • Peulik  

                      tak mi řekli že bílý kousek není a nebude, tak jsem objednal černý…už mi přišel dopis domů, kolo by mělo být ve 29. týdnu…tak už stříhám metr :-)

                      0 0
                      • garretx  

                        Tak deska koukám na Canyon, Grand Canyon 6.0 je momentálně dostupný ve velikostech M a L, takže jsem zvědavej jestli si vzpomenou na moji objednávku a pošlou mi ho před sibovaným 29 týdnem, což by mě strašně ale strašně potěšilo:-) Zatím mě však bohužel žádný mail o tom že bych měl poslat peníze nedošel:-(

                        0 0
                        • garretx  

                          Takže jupí, dostal jsem výzvu k zaplacení kola. Jediné co mi nehraje je celková účtovaná cena. Myslel jsem že bych mě platit: 999 euro – kolo 34.90 – poštovné 14.90 – krabice ve které je to zaslaný

                          ale účet mě přišel na celkovou částku 1032.70 eur. Vy jste měli na účtu jak platbu za poštovné tak i za tu krabici?

                          Díky za info

                          0 0
                          • Shortys  

                            Nevim jak ostatní, ale já platil myslim i tu krabici. U mě zas udělali zmatek v tom že jsem si objednal i patku, ale ve výzvě k zaplacení už nebyla, takže sem bez náhradní patky.

                            0 0
                          • bohyn  

                            Ja to mel na uctu jako jednu polozku, krabice + postovne (49.80). Zkus jim radsi zavolat abys pak neposilal penize 2×.

                            0 0
                            • garretx  

                              Tak jsem na to asi kápl proč ta platba je nižší než jsem vypočtl já. Podle informací je cena poštovného po území Německa 18.80 euro k tomu ta krabice za 14.90 což dohromady dělá těch 33.70 které je uvedné na účtu. Takže kluci z Canyonu asi nepoznali že Czech Republic není součástí Německa… chjo.

                              0 0
                      • Peulik  

                        tak kluci německý si pospíšili, minulý týden mi přišla výzva k zaplacení, hned v pondělí ráno posílám peníze přes embasovanou kartu a budu čekat  jestli mi ho pošlou do 14.06., ať můžu jet Petyšu na novém :-)

                        0 0
                        • alaks  

                          Gratuluji… , ať Ti dorazí v pořádku! Já stále čekám, mám termín tento nebo příští týden, tak jsem zvědav, jestli to dodrží.

                          0 0
                          • Peulik  

                            snad to bude v pohodě…měl jsem 29. týden tak si trošku pospíšili, to jsem nečekal…

                            0 0
                        • Fak  

                          jedes dlouhou nebo kratkou?

                          0 0
                          • Peulik  

                            chci jet krátkou,loni jsem ji jel taky…úplně mi to stačí, na dlouhé bych se asi trošku trápil :-)   ty jedeš jakou?

                            0 0
                            • Fak  

                              ja asi žadnou, budu se podilet na oraganizaci, pokud nebudu nebudu tou dobou na dovolene…

                              0 0
    • Beeda  

      Tak jsem se dockal, Ultimate CF Pro je doma:-)

      Terminy dodrzeli, akorat pisu anglicky a odepisujou nemecky, tlf v poho eng.

      Uz nedavaji FSA os120 predstavce, ale syntace F119, prej se fsa tolik neosvedcilo…

      A kdo by chtel F119 v 90mm , tak at se mi ozve, asi si budu davat delsi, bohuzel nevhodnou delku jsem zjistil pozde..

      b.

      0 0
      • dada  

        a je oversize nebo 25…mm?

        0 0
      • přišlapávač  

        uka ;-p

        0 0
      • Vrci  

        Hele a neni to představec pro krk 1,25 palce?

        0 0
        • Beeda  

          jj je „oversize“ 1–1/4 (1,25), na klasiku 1–1/8 (1.125)  je vlozka, tuhost do krutu je docela znat…

          nikde jsem vsak krom syntace a nakeho nonameuSA predstavec 1.25 nenasel…

          0 0
          • Vrci  

            zkus se spojit s místním zastoupením (subito), třeba ti představec vymění kus za kus (zipp – majitel, chodí dost často na cyklodiskuzi)

            0 0
    • Meduza  

      Ahoj Canyonisti, jenom jsem chtel upozornit, aby jste si zkontrolovali pruchodky bowdewnu u radicich pacek (ja osobne mam model AM5)

      Mel jsem tam totiz takove ty plechove a ponekud se mi ten bowden dostal skrz a nedalo se to vubec serizovat a hodne mizerne to radilo. Lepsi to udelat hned a nebudete muset menit po par tydnech cele bowdeny jako ja :o(

      0 0
      • skokan77  

        já mám taky AM5 a mám tam plastové Jagwire koncovky

        0 0
        • Pablo  

          Podle fotek nemáš :) Máš jako my kovový Jagwire černý u přehazky a přesmykače a obyčejný plechový (o který jde) u řadících páček.

          0 0
          • skokan77  

            aha, tak to pardon, podíval jsem se jenom na ty koncovky které jsou u přesmysku a přehazky, tak to je radši vyměním aby se mi nestalo to samé. Díky za upozornění

            0 0
      • vojta  

        Celkem nechapu, jak se ti to podarilo u radiciho bowdenu prorvat, vzdyt pri razeni vyvijis  celkem zanedbatelne sily.  U brzd by to bylo neco jineho, to mi v davne minulosti v nejmenovanem servisu menili bowdeny a misto „krouceneho“ tam dali „primy“ a vzhledem k tomu, ze navarky mely vetsi prumer otvoru, prorval jsem v jednom „prudsim“ sjezdiku draty skrz koncovku a zatacku prolitl rovne do lesa. A kdyz jsem to prisel reklamovat s tim, ze jsem se malem prizabil, pan se jeste skaredil.

        0 0
        • Meduza  

          Nejspis unava materialu :)

          Nejdrive na presmykaci a o tyden pozdeji na prehazce…

          Jestli ono to nebude tim, ze uz mame spolu najeto pres 2500… To je vetsinou doba kdy uz bowdeny stejne menim, ale tady jsem ocekaval, ze kdyz je to vedeny v jednom kuse, tak to vydrzi dele..

          0 0
          • skokan77  

            před chvíli jsem se díval na koncovky na mojim AMku a ta koncovka je v tom místě kde ti to prošlo zhruba 1 mm hrubá, tak jsem ji tam nechal a nic neměnil. Nechápu jak to mohlo přes to projít

            0 0
            • Meduza  

              Pak nezbyva nic jineho, nez ti pogratulovat a poprat stastny kilometry :)

              0 0
          • dush  

            Zdravím, i já mám AM5ku, a najeto jen asi 200km, absolutně stejná závada!!! Již od první jízdy se bohden hrnul a hrnul, nešlo to seřídit atd. Zatím pouze ten u přesmykače.Takže aušus! Vyměněno za černou klasiku…

            0 0
            • dush  

              BTW stále sháním jednu náhradní patku přehazovačky na AMko, nebude někdo ještě objednávat/při­objednávat?

              0 0
              • K2  

                Po mě za patku (jako po zákazníkovi co si koupil kolo) nechtěli poštovné – ale objednával jsem ji rovnou s bikem, ale neměli ji…už bych ji měl mít na poště

                0 0
              • Kiri83  

                Ja by som si tiež jednu prosil… Ak by náhodou niekto objednával. AM5 rok 2008 patka číslo 12 myslím.

                0 0
                • Beeda  

                  tak jsme uz 3, ja si vemu na CF…

                  0 0
                  • dush  

                    navrhuji ještě počkat, kdo se ozve a pak hromadně objednat. Mám bohužel termín na odevzdání diplomky, takže teď se tomu nemůžu věnovat… Jinak nejlépe Praha?

                    0 0
                    • Beeda  

                      jj pha, ale i celedin z kraje nebude opomenut:-)

                      0 0
                      • Maruna  

                        Ahoj vespolek, rozhodl jsem se, že zprocesuju tu objednávku dílů z Canyonu. Pošlete mi každý co nejdříve, co od nich potřebujete. O poštovné podělíme počtem osob co si něco objednalo. Co chcete mi pošlete na e-mail maruna(at)cdl.cz. Připište tam nějaký rozumný kontakt na vás – alespoň plné jméno a příjmení, město a nějaký telefon (ideálně mobilní), ať se můžeme nějak ro­zumně domluvit. Chtěl bych to objednat co nejdříve – v pondělí nebo v úterý (19.-20.5.).

                        0 0
    • Lubinho  

      Dneska mi po takmer 4 mesiacoch cakania dosiel. Platba nabehla do tyzdna a poslany bol do 6 dni. Uz sa neviem dockat prvej jazdy :P. Cakanie sa proste vyplatilo.

      0 0
      • faba  

        Tak už ho mám taky doma. V úterý psali, že je nachystaný a v pondělí ráno byl doma.

        0 0
        • ropman  

          jakou jsi vzal nakonec délku rámu ? Já už něco málo najel na AX 7.0 v L-ku a snesl bych kratší – viz naše diskuze výš, ale jde to. Možná by mi to M-ko stačilo, ale sedlovka by byla na max (což možná až tak nevadí, když by nebyla NAD max), teď ji mám na hodnotě 12 a do max zbývá právě těch 5 cm. Škoda že to nešlo vyzkoušet … V česku by žádný prodejce neměl problém přehodit sedlovku za delší za případný rozdíl cen. Psal jsem předtím jedinýmu uživateli Canyona v Brně, kterýho jsem našel na ICQ ale neodpověděl mi.

          Pořeším to nejspíš kratším představcem, na L-ku (sakriš teď si nejsem jist) je myslím 110mm, takže pokud by tu někdo měl opačný problém a vzal třeba M-ko a potřeboval ho prodloužit, nabízím výměnu představce Syntace F139 kus za kus (za kratší, cca 100 mm). Ještě zkusím dát sedlo o fous dopředu.

          Taky sedlo Selle Italia SLK Special Edition je na mou zadnici jaksi úzké, takže i když je jistě super, bude zřejmě nahrazeno jiným.

          Zadní tlumič na mých 65 kg foukám na 140 PSI a chodí při běžné jízdě když se víc zhoupne nebo víc poskočím tak 5mm od maxima, vidli na 65 PSI, na mou váhu by šlo asi i míň, ale to už mi nesedí. Zajímavý bylo, jak jsem nedávno za chladna vyjel, že byl tlumič vzadu dost měkčí a v jednom zhupu jsem šel nadoraz. Po dojezdu jsem změřil tlak a bylo tam jen 130 PSI. Tak jsem dofouk. Včera po slunečném dni jsem po vyjížďce zas změřil (zdál se mi tvrdší) a ejhle ! Bylo tam 150 PSI. Tak že by tou High volume komorou a změnou teploty se to tak měnilo ?

          Jinak si dej pozor nejít vzadu na doraz, urveš úchyt bovdenu, jak psal MLOK zkusil jsem vyfouknout tlumič a mrknout co to udělá a ten úchyt je přesně v místě, kde dosedne plášť (ten nedosedne až na rám, ale úchyt zruší. Nebyl by asi problém až se urve (a on se urve :-) to přichytnout kousek na stranu černou páskou. Zkusím to nafotit a hodit sem a příp i poslat do Canyonu, přijde mi to nedořešený.

          Nejdřív jsem měl z toho karbonu trochu obavu, že to bude choulostivý a tak, ale pocitově mi přijde že je to v pohodě (i když asi ne tak jako předchozí Cr-Mo). Kolo se při šlápnutí pěkně cpe dopředu, proti předchozí herce je citelně lehčí, občas jsem si říkal až moc, když mi kola začala ustřelovat v zatáčce. Na spodní rámové trubce je ochranná festovní fólie, pokud je to taková, co jí má problém projít kulka, tak by to bylo super :-) Řidítka už šla o tlustou podložku níž, do kopce jsou pořád dost vysoko, ale to je daň za pohodlnější sjezdy. Ten Talas by asi nebyl na škodu :-(

          Zpětně úplně nerozumím v čem byl problém s nastavením propedalu u RP 23 na max … Když ho vypnu tak je to žvejkačka chodící podle natlakování. Pak mám možnost nastavit otočným bazmekem 3 stupně propedalu, kde 3ka se hýbe minimálně a s 1kou se dá jet pohodlně i v terénu, s tím že sice chod ztuhne, ale pořád se to slušně houpe. Být to měkčí bylo by to už skoro stejný jak bez propedalu, takže mi rozsah utlumení přijde OK. Otočný „kolečko“ se dá nastavit i za jízdy, vozím ho většinou na 1–2ku (ještě budu zkoušet), do běžnýho kopce v terénu většinou nezamykám, ve strmým (Medlánecký v Brně) nebo na rovným podkladu jo, sjezdy bez propedalu (pokud nezapomenu :-)

          Kolo teprv zajíždím a je to můj první full, takže jde jen o moje první objevování ameriky … :-)

          0 0
          • ropman  

            ještě ke zmíněnému úchytu bowdenu. Při focení to jednou rukou nedotlačím úplně, kousek by to ještě šlo

            0 0
          • ropman  

            Asi to patří spíš na cyklobazar, ale protože tento thread může číst hodně Canyonystů, kterým to může přijít vhod - k výměně nabízím 3 týdny starý představec Syntace 139 z kola Canyon Spectral AX 7.0 vel. L, naměřil jsem délku 115 mm i když na stránkách výrobce mají délky 105 a 120 mm :-( Pokud by se Vám někomu hodila výměna za Váš kratší představec (tento má Canyon na Nervech XC 5–9 a možná i dalších), tak ideálně za stejný typ o délce 90–100 mm.

            Bohužel velikost M kterou mi doporučovali by byla pro mě lepší. Pokud mi velikost nesedne ani po výměně a naštvu se tak půjde možná celý kolo na prodej…

            0 0
    • garretx  

      Tak jsem konečně bajka zaplatil, i přes počáteční peripetie ze strany Canyonu, kdy mi naúčtovali jen poštovný pro přepravu po jejich matičce zemi. Máte někdo zkušenost jak je to s tou krabicí a potažmo bajkem v něm, když adresát není na místě zastižen? Doufám že zde neplatí nějaká vyjímka že to odešlou zpět a že pošta nechá lísteček že si to mám vyzvednout na nějaký pobočce.:-) Vím že tady jednou padl dotaz jestli Canyon posílá ještě nějaký mail poté co je bajk odeslán, nebo když jim dojdou peníze na účet, ale teď to nemůžu safra najít, nevíte někdo jak to je?

      0 0
      • bohyn  

        Canyon ted nove posila info o odeslani, nekde sem to tu psal. Balik ti pride ceskou postou a postup posty je pravdepodobne stejny jako u vnitrostatnich zasilek – balik ceka nejakou dobu na poste (tusim 14 dni) a kdyz ho nevyzvednes posilaji zpet.

        0 0
      • Vrci  

        Doručuje česká pošta. Mě šly dvě zásilky. Rám nechali u sousedů a později zasílaná patka byla k vyzvednutí na poště.

        0 0
    • mathasek  

      Dobrý den, uvažuji nad bikem. A do merku se mi dostal tento http://www.canyon.com/…s/index.html?… A zajímalo by mě jak je to všechno s objednávkou, Na co si mám dát pozor. Atd. letmo jsem proel tenhle thread, ale nemůžete po mě chtít abych to všechno poorně pročet :D takže se omlouvám za mou lenost. Jo a ještě, nemáte odkaz přímo na  ty náhradní patky? Na stránkách canyonu je nemůžu najít. Děkuji

      0 0
      • ufonek  

        http://www.canyon.com/…artikel.html?…

        Ty patky jsou pouze v německé verzi stránek.

        0 0
        • alaks  

          Koukám že patky podražily. Doufám že budou tak solidní a nebudou požadovat doplatek, když to mám objednané za původní cenu 9,90€

          0 0
          • TheIF  

            Pěkně podražili… a tipuji, že ta za těch 50 eček je na FRX kde urvaní přehazky je nejpravděpodobnější

            0 0
            • ufonek  

              tfujj hned jste mi zlepšili náladu :(, taky doufám že budu platit pouze původních 9,90

              těch 50 EUR to je snad fór nebo co

              0 0
              • misak.kadlec  

                No 50 E za blbou patku je docela masakr to bych se na ně vy… a nechal si ji radši někde vysmahnout plasmou nebo na cnc frézce.

                0 0
      • Mug  

        Tu patku jde dopsat do poznámky objednávky. A pak by neměl být problém.

        0 0
        • mathasek  

          Doprkýnka :Dasi sem slepej, ae nemlžu najít patku na toho yellowstona. Nebo jsou všecny patky stejný?

          0 0
          • Mug  

            Oni mají ty patky nějak očíslované, tak když napíše, že chceš patku na to a to kolo, tak ti jí pošlou. Nebo si tam klidně zavolej. Na telefonu fungujou líp než po mailu.

            0 0
            • petulka_VP  

              Sorry za pro vas asi trapny dotaz, ale.. tenhle tyden (minule pondeli poslali mail, ze to predali kuryrni firme, tak uz to tu snad co nejdriv bude.. btw jak dlouho to teda asi trva?) mi konecne dorazi muj novy milasek (pro zacatek „pouze“ Nerve XC 3, preci jenom jsem student a tech penez neni nazby..t), ale zadnou patku jsem neobjednal.. Je to opravdu tak dulezita vec? Popravde poradne ani nevim, co se pod timto vyrazem skryva.. ale pripadne se to da kdyztak doobjednat, ne? Nebo koupit i u nas? Opravdu se omlouvam za hloupy dotaz..

              0 0
              • TheIF  

                Max do týdne to určitě dojde. Patka drží přehazku na rámu a urve se jen když máš hooodně smůli a např vemeš do špic klacek nebo blbě spadneš. Mě se to ještě nikdy nestalo, takže to tak duležitá věc není ale proč ji všichni kupuji je to že ji v ČR nekoupíš ! Takže když budeš mít smulu a stane si ti to tak počítej že budeš např i 3 týdny bez kola než ti dojde patka z německa… Podle mě počkej až někdo bude brát kolo a ať ti ji veme a pak ti ji pošle na dobírku už se to tady takhle řešilo několikrát.

                0 0
                • petulka_VP  

                  V tom pripade prosim nejakeho dobrodince, ktery si bude objednavat canyona, aby mi jednu patku priobjednal, o podrobnostech zaslani/prevodu penez apod. se muzem domluvit pres mail, ale jsem slusny clovek, takze se nemusite bat;-). Diky

                  0 0
                  • mathasek  

                    No já bych ted chtel objednávat toho yellowstona. Ted sem jim psal jaký by bylo asi tak odhadovaný datum expedice, nejspíš si ae budeš muset počkat do 29. tejdne. Ale ještě není nic definitvní. Tak ti když tak potom napíšu jeslti to višlo nebo ne

                    0 0
              • garretx  

                Můžu se optat jakým způsobem jsi platil a za jak dlouho po zaplacení ti došel ten mail? Platil jsem přes Eurogiro minulý úterý a doteď nic nedošlo, i když v pomínkách Eurogiro píšou že peníze mají být připsány na účet přijemce do 3 dnů.

                0 0
                • petulka_VP  

                  Tak jsem ho prave poskladal, sice tu nechavam docela bordel, ale pritulkyne to bude muset nejak prezit.. Culim se jak maly Jarda:-). NO platil sjem to pres erogiro 26.5., mail poslali minule pondeli, tzn. za tyden. Ale byl to mail ze uz to predavaji DHLku, ne ze jim prisly penize.

                  0 0
                  • Peulik  

                    tak to gratuluju!!! mě psali že v sobotu ráno posílají kolo tak jsem zvědavý kdy dojde, ale počítám že až příští týden…

                    0 0
                    • bohyn  

                      Jakej zdvit vidlice ti poslali? Ke me se nejak zatoulala 100mm, tak me zajime jestli to byl omyl nebo zmena specifikace.

                      0 0
                  • ufonek  

                    Jen tak pro info, mám objednanýho taky Nerva XC (KW 23/24 – což je nyní), jaký jsi měl ty KW v objednávce … ať vím na čem jsem zda hrozí ještě nějaký zpoždění nebo se mi už opravdu ozvou každým dnem … THX

                    0 0
                    • petulka_VP  

                      Tak jsem prave dorazil, sice jsem si dal jenom takovou kratkou vyjizdku v pohodovem terenu, ale je to parada, s predchozim kolem se to neda srovnat:-). Mel jsem tam 19/20, coz te asi moc nepotesi.. Kdyz jsem jim tam psal, tak mi odpovedeli hned, ale ze az za dva tydny, nicmene hned nato za dva dny prisel dalsi mail, ze uz odesilaji.

                      0 0
                      • Almond  

                        No tak to jste me nepotesili :-( a ja si najivne myslel, ze se svym KW 24/25 bych ho uz moh mit pristi tejden doma… doufam ze se to stihne aspon do prazdnin, i kdyz to s tim zpozdenim kolem 3 tejdnu taky nevypada… :-(

                        0 0
                        • ufonek  

                          Hmm viděl bych to v našem případě reálně tak v půlce července … tedy pokud počítám cca 2 týdny na dopravu a kolo čirou náhodou nepošlou třeba do Waršavy jak se tu někomu stalo.

                          Jestli máš v černé barvě tak jsem na řadě těsně před tebou ;) … hele ne že mě předběhneš mladej !!!!! ;)

                          0 0
                          • Almond  

                            no to snad zase ne… pulka cervence je 29. KW a 29. tejden uvadej jako aktualni pro ty, co si teprv budou objednavat ;) snad prelom mesicu cerven/cervenec… nebud pesimista, to ze by to poslali nekam jinam snad neni moc pravdepodobny :)

                            tak tak, cerna barva… hehe, uprimne doufam ze jo.. kdo by v takovyhle situaci nedoufal ;)

                            0 0
                    • Peulik  

                      měl jsem KW 29…

                      0 0
                      • ufonek  

                        To ale asi nemáš Nerva XC co? kazdopádně GRATULACE ;)

                        0 0
                        • Booker  

                          Ciao, máš asi podobný problém… Objednával jsem 2ks Nerva 4.0 a měl jsem také termín 23/24.

                          Minulý týden jsem se ptal, jak to vypadá, a odpověděli, že bohužel nemají nějakou součástku a že by to mělo být 25/26… (Tak jen doufejme, že se to už nezmění…:-) Asi jsem Tě moc nepotěšil…

                          0 0
                          • ufonek  

                            Díky za info, tohle zní už o chlup lépe. No když přihlédnu k té dopravě viz. petulka_VP – cca 2 týdny od zaplacení, tak 27/28 by mělo být doma.

                            Osobně mi to moc nevadí neb mám momentálně vybrakovaný účet tak jsem doufal že se ozvou až po výplatě ;).

                            0 0
                            • ufonek  

                              Takže nakonec mi dnes přišla výzva k zaplacení, IMHO to nebude naštěstí s tím zpožděním tak horký. ;)

                              btw.: a za patky si férově zaúčtovali původních 9,90

                              0 0
                              • Almond  

                                No bejt tebou moc nejasam, mne ta vyzva prisla uz pred 10ti dny, ale kdyz jsem tam volal, rekli, ze budu muset este dost dlouho cekat ;) cislo kreditky si zapsali, ale strhnou az pozdejc, az budou mit vyrobeno ;)

                                0 0
                                • ufonek  

                                  Tak to mi přijde hodně divný :(, nechám se tedy překvapit.

                                  0 0
                                  • ufonek  

                                    Tak už ho mám od včerejška doma a je to masakr ;). Nakonec to nebylo tak hrozný, zaplatil jsem půl týdne po výzvě, týden po zaplacení mi přišel mail že to expedujou a po cca týdnu a půl čekání kdy už jsem byl nervózní a chystal jsem se tam napsat co se děje tak mi konečně došel.

                                    0 0
                                    • Almond  

                                      Jenom tise zavidim… Ja uz jim pred mesicem po vyzve nadiktoval cislo kreditky a ted jenom cekam… Kolo melo byt hotove v pulce cervna, skutek utek.. Navic mi nikdo neni schopnej rict, kdy mi kolo poslou… Volal jsem do Canyonu asi 3×, vzdycky mi naslibovali hory doly (nejdriv ze mi kolo do 5.7. urcite poslou, pak zas ze mi 7.7. napisou mail s presnym datem odeslani).. No a proste se vubec nic nedeje, zadnej kontakt z jejich strany, kolo stale neni ani smontovane… Myslim ze vam nemusim vykladat, jak me tahle situace ******

                                      0 0
                                      • TheIF  

                                        Nejake zvlastni to jsi jej uz i zaplatil ? Oni chcou prachy az je kolo smontovane a nachystane k odeslani. Jinak euro furt pada dolu, takze pokud si jeste nestrhli prachy tak te muze tesit aspon tohle :-)

                                        0 0
                                        • Almond  

                                          No po mne chteli prachy na zacatku puvodniho terminu, poslali mi dopis s fakturou atd… Zavolal jsem jim, nadiktoval cislo kreditky a od ty doby jenom cekam, az si ty prachy strhnou a kolo poslou. Zatim se nic nedeje. Padajici € je asi jedina vec, co me na tom aspon trosku tesi :o)

                                          0 0
                                  • ufonek  

                                    Akorát mi hlava nebere že mi šoupli do balíčku nějaký odrazky a zadní nejde kvůli úzké objímce namontovat. :( Tohle mohli mít němčouři taky lépe ošéfované.

                                    0 0
                                    • TheIF  

                                      Ono je stejně 99% lidí vyhodí a davaj to tam jen určitě jen kvuli nějkakýmu předpisu, nebo prostě aby tam nemuseli psát varovaní, že kolo není vybaveno k silničnímu provozu.

                                      0 0
                                • Booker  

                                  Jojo, taky mi to včera přišlo…:-) Zaplaceno už ale mám. …Počkej, vždyť tam píšou, že je versandfertig, tak jaképak až to vyrobí…?!:-D …Nebo si děláš prču?:-DDD

                                  0 0
                                • Mug  

                                  Přišlo to na 2×. Nejdřív výzva k uhrazení a do týdne pak info o odeslání a za týden už kolo.

                                  0 0
                                  • garretx  

                                    Měl jsi prosím tě, v tom mailu o tom že ti kolo poslali, informaci o číslu balíku nebo nějakou jinou informaci podle níž by se dala vysledovat poloha balíku? Někdo tady psal že to v těch mailech píšou, ale buď to tam není nebo zadávám špatné číslo.

                                    v mailu jsem měl kolonku Auftrag (zakázka) coz by mohlo byt i cislo baliku, ale na DHL to nejde vyhledat (bylo to 10místné číslo)

                                    0 0
                                    • Mug  

                                      V tělě mailu nic takového nebylo. LAe jelikož mi část objednaných věci posílali v druhém balíku, tak přišel mail s PDF souborem kde bylo i:

                                      Versandart 

                                      Post-Ausland Paket 50090237590153

                                      0 0
                                      • ufonek  

                                        Tohle podle mě není číslo balíku, přesně to samé mám totiž v tom PDFku taky. A to PDFko mi přišlo hned v tom prvním mailu jako příloha.

                                        Já se z vás picnu pánové ;). Už tomu přestávám rozumět.

                                        Zatím mi přišel pouze 1 mail, s názvem BILLING kde je napsáno že je kolo smontované  a zabalené a že mi bude odesláno po plnění .. dále jsou tam uvedeny SPARKASSE a POSTBANK.

                                        Jako příloha mi přišlo NichtRuestpapi­er.pdf na jedné straně je účet (RECHNUNG) s vypsanými položkami, na druhé straně pouze celková cena, Post-Ausland Paket stejně jako tu postoval Mug a je tam napsáno jméno týpka co montoval to kolo a dále je tam nějaký čárkový kód.

                                        Jelikož jsem nic zatím nezaplatil tak to asi těžko může být číslo balíku, i když věřím tomu že konkrétně to PDFko dokládá že kolo už je složené, zabalené a připravené k odeslání.

                                        0 0
                                        • garretx  

                                          Jojo, to číslo neoznačuje balík… mám ho taky na chlup stejné. Asi to prostěv neuvádí…

                                          0 0
                                        • Mug  

                                          Asi máš pravdu, však jsem psal že to nevím jistě. Přišly 3 maily:

                                          1. Potvrzení objednávky.
                                          2. Versandbenachrichti­gung – oznámení o expedici
                                          3. 152.....: Ihre Canyon-Rechnung – výzva k zaplacení (tam je ta příloha)
                                           
                                          0 0
                                          • garretx  

                                            To jo, mě taky. Teda akorát výzva k zaplacení před expedicí, ale ty to asi neuvádíš v pořadí jak ti to přišlo, že?:-)

                                            0 0
                                            • Mug  

                                              Ne tak jak jsem to psal:

                                              From: Billing [mailto:billin­g@canyon.com]

                                              Sent: Thursday, June 05, 2008 2:52 PM

                                               

                                              From: noreply@canyon.com [mailto:noreply@ca­nyon.com]

                                              Sent: Thursday, June 05, 2008 1:18 PM

                                              Subject: Versandbenachrichti­gung

                                              0 0
                                              • Almond  

                                                Chlapi, tak jste mi v tom udelali zase peknej bordel :) Mne zatim neprisel ani jeden mail v souvislosti s expedici nebo vyrobou. Obdrzel jsem akorat DOPIS s vyzvou k zaplaceni… Po telefonatu do Canyonu si zapsali cislo my kreditky, ale dozvedel sem se, ze mi kolo este nemuzou poslat, protoze „is not ready“ :D

                                                0 0
                                    • Mug  

                                      Ale myslím si, že i kdyby to bylo správné označení, tak to vystopuješ jen po Německu, protože Česká pošta to asi do svého systému přebírat nebude a pokud ano tak asi pod svým označením. Ovšem pře mou zkepsi to zkus, třeba se zázraky dějí ;-)

                                      0 0
                                      • Lukecz  

                                        Nevím jestli pošta přebírá data od všech partnerů, každopádně zásilky z USA i Říše sem zatím vždycky mohl sledovat (i s tím známým posledním řádkem kdy člověk celý den sedí před domem a stejně byl nezastižen :))

                                        0 0
                                    • bohyn  

                                      lidi ctete! To ze posilaji nefunkcni „link“ je v tomhle dredu min 2×. O cislo zasilky je treba si napsat.

                                      0 0
                                      • garretx  

                                        tenhle thread je uz tak velkej ze hledat tu neco je temer nadlidsky ukon:-)

                                        0 0
                        • Peulik  

                          nee, mám GC 6, L, black collor…

                          0 0
                          • Fak  

                            mam totez delo :) nekdy musime dat sraz. prijd treba nekdy na nedelni trening Beskydbike a dame svih

                            0 0
                            • Shortys  

                              Klidně můžem založit klub, protože majitelů GC 6 zde bude už asi vážně hodně:)

                              0 0
                              • TheIF  

                                Tak jsem si taky pořídil „silničku“ (GC 7.0 white) teda doufám, že mi ji nikdo nevyfouk…

                                PS: Neutekl jsem od zdvihu, mám to jen na asfalt (žiletky jsou moc chrtí a drncaj) do terenu mě stím nikdo nedostane :-)

                                0 0
                                • MlokCZ  

                                  To spíš jestli si to na tu silnici trošku nepřehnal, na silnici bych viděl jako ideální Lux MR8čku, možná i XCčko by bylo ještě akorát.

                                  0 0
                                  • TheIF  

                                    Nj ale to je už moc peněz, budu jezdit jen po pěkným asfaltě :-) Spíš jsem teď zjistil, že by se dalo jezdit AM/FR i s jedním převodem (ve předu) FRXko vypadá hodně pěkně… Letos to ale určitě už finančně nevyjde :-(

                                    0 0
                          • Peulik  

                            včera jsem ho byl vyzvednout, smontoval jsem a je to krasavec :-)kluci německý překvapili, měl jsem původně 29 CW …

                            0 0
                            • Masi  

                              To máš celkem štěstí – taktéž jsem si chtěl objednat Grand Canyon 6.0, ale včera mi napsali, že je vyprodaný a navíc ho stahují z nabídky. To mě celkem zaskočilo, tak jsem to ověřoval na helplince, kde to potvrdili. Údajně se nadále má prodávat pouze GC 7.0 a výše. Proč ho stále nabízí na webu netuším.

                              0 0
                              • TheIF  

                                Důvod bude jasný, všichni kupuji GC 6 a nikdo nechce vyšší řadu :-)

                                0 0
                                • TheIF  

                                  Sakra a já se taky unáhlil, jdu jim napsat, že chci GC 8.0 myslím že za těch 170eur ty zapletený DTčka a řidítka stojí…

                                  0 0
                            • garretx  

                              Tak včera mě konečně taky došel. Jelikož v době dodání nikdo nebyl doma, tak jsem si to musel vyzvednout na poště. Když jsem paní za přepážkou řekl že ten balík je z Německa a že bude trošku větší hned věděla o co jde. Když pak dotlačila tu obrovskou krabici, myslel jsem že půjdu do kolen:-) Bike ještě není úplně složený (v deset večer jsem začal vybalovat) ale už teď jsem z něho nadšenej! Ještě jednou díky všem co mi tady na foru radily s problémy ohledně objednávky atd. díky moc!

                              0 0
                              • alaks  

                                Gratuluji, ať Ti dobře slouží. Prosím mám otázku –  za jak dlouho Ti přišel mail o odeslání biku po zaplacení? Díky!

                                0 0
                                • TheIF  

                                  Mě poslali fakturu už po 2 dnech od objednání, ale ja se rozhod pro GC 8.0 zakže čekám na další… no a píšou tam něco až o 27 weeku.

                                  0 0
                                  • TheIF  

                                    Tak vyšší modeli asi dělaj přednostně u GC 8.0 mi napsali 26/27 :-)

                                    0 0
                                • garretx  

                                  Došel mě asi týden po zaplacení, to byla středa, a v úterý další týden jsem ho měl na poště. Jinak jsem kolečko poskládal, ale mám trošku o bavy o brzdy. Kotouč na předním kole sedí úplně natěsno k levé části brzdy (levé destička) a když kolo roztočím tak to slyšitelně drhne. Zadní kotouč je v pohodě. Myslel jsem že by to mělo být hned po vybalení seřízený, tak teď musím nějak přelouskat návod na brzdy a seštělovat to, nebo to někam odnést na seřízení.

                                  0 0
                                  • alaks  

                                    Ty brzdy se už také tady někde řešily,nevím ale přesně v jakém threadu to bylo. Možná by stačilo to projet,třeba si to sedne. Nechci ale radit, z kotoučovkama nemám žádné zkušenosti.

                                    0 0
                                    • garretx  

                                      No cosi jsem cetl v tom threadu primo o techto brzdach, ze se sami upravuji tak aby vzdalenost od kotouce byla porad stejna, ale to se asi tyka trosku neceho jineho. Tady me prijde ze je nejak spatne serizena pozice te brzdy.

                                      0 0
                                      • Pijer  

                                        Povol ty dva šrouby na třmenu, třmen vystřeď tak aby byla mezera mezi kotoučem a destičkama na obou stranách stejná a zase to utáhni – pozor aby se ti to při utahování nehnulo. Asi se ti to nepovede napoprvé hned 100%, ale když si s tím pohraješ…

                                        0 0
                                        • TheIF  

                                          Přesně tak povolit ty dva šrouby, zabrzdit a nastřídačku dotahovat. Jinak tohle rozštelovaní tě potká skoro při každem sundání kola. Nedávno se tu řešili figle jak na to aby si kolo vždy nasadil stejně a nemusel seřizovat.

                                          0 0
                                          • garretx  

                                            No jo pánové, jenže vy nepočítáte s mou neznalostí kotoučovek. Sice tuším které dva myslíte, ale raději bch si to ověřil než to začnu povolovat. Takže mám brzdy formula oro k18. Máme tu dva šrouby které drží celou konstrukci brzdy na vidlici, ty jsou kolmo směrované na plochu kola, a pak dva srouby co smeruji jako by po smeru jizdy a to jsou ty dva ktere mam povolit, ze jo? Pak zmacknu brzdu, aby se mi cela ta brzda vycentrovala tim ze se primackne na kotouc a pomalu sroubuju se zmackutou brzdou stridave oba srouby. tim padem by pak mel byt kotouc od obou deticek stejne vzdaleny. ju?

                                            0 0
                                            • TheIF  

                                              jj přesně tak povolíš, zabrzdíš, a přitahuješ…

                                              0 0
                                              • garretx  

                                                Jo, dikec, povedlo se, kotouc je od obou desticek stejn vzdaleny, jen na urcitem miste obcas skrabne, ale to se snad casem vstreba, diky za radu.

                                                0 0
                                      • Mug  

                                        Až to zajedeš, tak si vše sedne. A je dobré kolo přejít, zda se něco nepovolilo nebo nerozštělovalo. Buď si to uděláš sám nebo to odvezeš do servisu.

                                        0 0
    • vikicek  

      Sakra nechce mi někdo prodat černej Grand Canyon rám?? Nechci celý kolo a jejich politika mi samostatnej rám neumožňuje :( .. 900eur za kolo a 899 jen za rám, to je docela drsný, asi nechtěj prodávat samotný rámy, i když nevim proč. Asi jich maj málo …

      0 0
      • Vrci  

        Nejlevnější kolo 999 ne 900. PS ve výprodeji je černý L a M rám za 499 E.

        0 0
    • petrpoko1  

      Zdravim vsechny na B-F, 4 otazky ohledne Canyonu (ano, take se chci stat dalsim spokojenym majitelem):

      • ma smysl priplacet 170E za rozdil mezi Nerve XC 5.0 a 4.0 (Reba Race namisto Reba SL, razeni SRAM 9 namisto 7), 0.5kg vahova uspora
      • jak muzou stat nemecky kola mene nez kola z CR, SK apod. – porovnaval jsem podobne vybaveny Authory, RM a nikde neni sance se dostat na podobnou cenu (a to netusim jestli Canyon svaruje v Cine nebo ne – nejspis jo)
      • pujde tohle kolo pouzit pro mych 110kg vahy  (vcetne Camelu), nebo se mam podivat po necem jinem…?
      • mam 192cm a vychazim presne na rozmezi L a XL. Neni nekdo v okoli Pardubic, HK kdo by me nechal posadit na tento vytvor kolegu z Nemecka…?  Jsem asi nemel psat tu vahu – ale vazne mi jde jenom o to zkusit si u nekoho posed, rasovat budu vlastni :)
       
      0 0
      • vikicek  

        Cena je taková jaká je, protože Canyon to posílá přímo od sebe, nemá žádný distributory, kteří si taky rádi přilepšej, že :)

        0 0
      • TheIF  
        • Těch rozdílu je mnohem více, značkové komponenty jen samotná sedlovka Thomson udělá skoro ten cenovej rozdíl :-), představec Syntace, LX kliky, sedlo , přesmyk, páčky, vidla.
        • Obchodní politika. Na prodeji se nenapakuje distributor a prodejce = finanční úspora. Nevýhoda nečekej plnej sklad co nemaj v expresbike tak to buď už letos nebude nebo za několik měsícu (pro info jim zavolej/napiš mej­la)
        • Píšou, že kole je dělaný do 120Kg ale já na ESku neměl moc dobrej pocit v rozbitých sjezdech (ale to byl čistě pocit z te plechovky) Kamarad má taky přes 100 a jezdí už Nerva XC5 dva roky a bez problému.
        • Nejspíš L, zkoušel jsi ten jeich perfect position system ? 
        0 0
        • petrpoko1  

          Zkousel, staci posunout nektery z udaju o 1–2cm (coz bych oznacil za chyzbu mereni) a je to bud L nebo XL. Stejne tak prepnuti Sport/Comfort

          0 0
          • TheIF  

            Asi bych šel do Lka on to stejně není tak velkej rozdíl aby si to případně nedohnal představcem. Jinak já podle toho jejich systemu měl do loňska XL a už sem spadnul na Lko :-)

            0 0
            • petrpoko1  

              Jeste jsem premeril geometri na svym RM Tsunami (21'') a to odpovida +/- Canyon L. Pokud to bude potreba trochu protahnout tak to bude muset zajistit zahnuta sedlovka nebo predstavec (ale byla by jich skoda). Meli L v Express-Bike tak cekam az se mi ozvou :)

              0 0
              • poltom  

                Ahoj, omlouvam se, ze zase otviram tema velikosti kol Canyon, ale chi se poradit o zcela konkretni situaci.

                Mam cca 174 cm, nohy (inseam) 77. Minulý týden jsem objednal Canyon Nerve XC ve velikosti M (všechny předchozí kola jsem měl 18) a navic je v teto velikosti efektivni delka horni ramove trubky stejna jako na mem stavajicim HT, kde jsem s posezem spokojen. NA druhou stranu canyonacky perfect positioning sytem mi doporucuje S. Kdyz jsem se jeste jednou premeril a prostudoval geometrii kola, jsem na vazkach, jestli tu objednavku nezmenit na S. Vydesila me stand-over height 775 mm (http://www.canyon.com/…eometry.html?b=48). To jako nebudu mct stat obkrocmo nad horni ramovou trubkou? To by bylo dost blby: -)Na druhou stranu Jirka*** v jinem threadu psal, ze testoval velikost S od dav33 a pri delce nouhou 75 mel sedlovku vytazenou na maximum.

                Zajimalo by me proto, co si o tom vsichni myslite. Kolo my maj smontovat v prvni pulce tydne takze mam jeste chvilku cas na to, abych objednavku pripadne zmenil. Diky.

                  
                0 0
                • MlokCZ  

                  To s tou sedlovkou na maximu je zvláštní pro 75cm. Já mám 84,5cm délku nohou a mám při 35cm sedlovce ještě přes 1cm rezervu na 18kách rámu. 16ka rám je 5cm dolů.

                  A jak už jsem psal vedle, pokud ti stačí délka Ska, tak jednoznačně ber Sko (vždy můžeš v nejhorším dát delší sedlovku, do 400mm v tom není žádný problém).

                  0 0
                • ropman  

                  já si s mírama

                  výška 181 inseam 87 tělo 60 ruka 70 ramena 45 váha 68

                  objednal Spectral v Lku a byla to chyba. Původně jsem chtěl M, ale měl jsem strach že nebude stačit sedlovka a výměnu za 400mm nabídli za 50Eur, to se mi zdálo moc a rozhodl se to časem příp. řešit kratším představcem. Jenže informace od nich jsou podivný, na dotaz na délku představce odepsali, že

                  stem L = 110 stem M = 100

                  a přitom já mám naměřeno cca 116mm, takže dle stránek výrobce to může být jedině 120 mm :-( Takže tam potřebuju dát 100 mm, možná 90, ale nejdřív si někde zkusím představec půjčit.

                  U Mka bych měl sedlovku asi 0,5 cm nad max, což bych (i sedlovka a kolo) při své váze přežil. A pokud pro mě by bylo akorát M, myslím že bys mohl mít s klidem S. Co ti doporučili oni ? Nemyslím PPS ale nějakýho člověka.

                  Pokud by ti pak S-ko přišlo moc krátký tak představcem o nějakej cm tomu rozumně pomůžeš.

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    116mm naměřených bude spíše 110ka a tedy co uvádí sedí. On to každý výrobce měří jinak (a není to často přesně osa/osa) a moje oba Syntace 105mm mají skoro 110mm (nevozím tedy už ani jeden, mám na obou kolech teď 90mm).

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      A pak třeba 90mm Truvativ je o 5mm delší než 90mm Ritchey, prostě bordel.

                      0 0
                    • ropman  

                      jenže Syntace F139 existuje v délkách buď 105 nebo 120 mm (pokud nedělají něco spešl pro Canyony).

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Už nějak nesleduju, kdo má F119ku a kdo F139ku. Jedno by mělo být na AMkách, druhé na XCčkách a je to tak opravdu?

                        Protože na ty délky už se tu jednou narazilo a tam jsem právě předpokládal F139ku, že není po 1cm ale po 1,5cm a pak se ukázalo, že je tam právě F119ka. Ale nevím, jestli už šlo o AMko nebo XCčko.

                        A pak jak píšeš, je otázka, zda Cubu nedodávají i jiné než jsou k mání samostatně.

                        A pokud je to skutčně F139ka, tak to je divná reálná délka. Jestli si vzpomenu, tak ještě znovu přeměřím doma 105mm F139ku (a to je skutečně 105mm rozměr, to jsem při kupování kola kdysi hned měnil ze 120ky, takže jsem měl oba v ruce). A ten reálný rozdíl délek mezi nimi by byl nějak moc malý.

                        0 0
                        • ropman  

                          omlouvám se za kvalitu způsobenou ranním stařeckým třesem, perspektiva trochu zkresluje, háček metru je zaháknutý v mezeře představce

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            A to tam máš ještě podložku nad a mezera není přesná osa řídítek. To bude opravdu 120mm. Já to taky přeměřil a když jsem to měřil více metodami, abych došel k co nejpřesnějšímu číslu (jeden Syntace 105mm mám volně mimo kolo, tak se to lépe měřilo), tak nakonec to ± těch 105mm bylo. A druhý Syntace Superforce 90mm také ± sedí. Tedy u Syntace ty délky docela odpovídají (narozdíl od dalších představců, co jsem doma měl a taky hned měřil).

                            0 0
                  • poltom  

                    Vcera jsem s i s nimi dopisoval a bylo mi receno, ze vyska patrne nebude probleme a ze mi M pravdepodobne sedne lepe nez S. Mohlo to ale byt tim, ze kolo vcera odesilali a uz se jim to nechtelo predelavat. Kdyz bude velky pocitam s tim, ze jim ho vratim, prip. prodam nejakemu zajemci, kteremu se nebude chtit cekat na dodavku z Nemecka (je to XC 7.0) a koupim bud S (to bych si ovsem potreboval nekde zkusit, jestli bude sedet) nebo jine kolo.

                    0 0
      • Kinetic  

        Z mého hlediska (mam XC3 lonsky modelovy rok, vybavou odpovida letosni XC4) nema honba za vyssimi komponenty moc smysl. Letosni XC4 uz je i tak slušně vybavená na to aby to byl spolehlivej bajk. Navic u jezdce tveho razeni nepredpokladam ze ta uspora na vaze bude hrat az takovou roli…Proste o pivko v zaludku min, ze :-) …

        Jediné a o čem bych být tebou uvažoval, je připlatit si za ESko misto Nerva. Ne ze bych byl nespokojen, ale jsem naopak tak nadšen, že to kolo vůbec nešetřím a pouštím se do hroznejch sjezdů a skoků..(Měřím 198cm a vážim 95kg sám). Popravdě mám trošku strach jak dlouho to rám vydrží.. je to fakticky plíšek. Ale zatím bez problémů..Tlumiče poberou hodně.

        Nezapomen taky na nějaký další výdaje, poštovný, vybavení jako tachometr, brašna apod.. Jo, možná to je hloupost, ale co se týká té uspoře na váze u komponentů, přeci jen si řikám, čim míň se gramaří, tím víc to vydrží (ráfky apod.).

        Jinak já mám bez debaty XL, musel jsem dokupovat delší sedlovku navíc. Jinak čím menší rám, tím lepší(pevnost, váha, geometrie). Prostě si změř geometrii svýho kola a nějak si to nasimuluj, jak to chceš a jeslti to doženeš představcem a sedlovkou. Kdyby jsi byl v Praze, můžeš se projet..

        0 0
        • petrpoko1  

          no uz je to rozseknuty – XC5.0, velikost L byla skladem a XL mi prislo s porovnanim toho co mam doma moc dlouhy. ES jsme nechtel, na me je 140mm zbytecnych.

          takze momentalne se bavim volanim do Canyonu a zjistovanim proc nemaji objednavku v systemu a kdy konecne budem resit jak jim dostat penize (nechapu ze nemaji zabezpeceni a cislo karty se neda zadat behem objednavky)

          btw – s tim pivkem si me odhalil :)  ale to uz je bike vetsinou uklizenej – nechci se nekde rozstrelit o auto pri navratu domu, svetla nevozim

          0 0
        • sejkys  

          Mrkněte na www.fumic.de do fotogalerie.

          0 0
    • lolkiller1991  

      Caute kluci chcem sa vas spytať na dosť zapeklitu situaciu.

      Minuly tyzden v pondelok som objednal Nerve 5.0 zaplatil prevodom v stredu im by to malo dojsť o tyzden teda v tuto stredu, ale má to jeden hácik medzi tým sa na stránke zmenili expresbike na nerve 5.0 a chce sa teda spytať ze ked som s nim vtedy telefonoval aj objednal ci tie bajky este pre nas co si vtedy objednali maju alebo uz su celkovo vypredane ?

      0 0
      • bohyn  

        jestli ti prisla vyzva k zaplaceni tak hned jak dostanou penize tak posilaji

        0 0
      • TheIF  

        Pokud ti došla faktura kterou jsi uhradil tak v ní máš napsané, že to kolo máš rezervované cca měsíc, tudíž se nemusíš bát a poté co ti dojde mejl s „Ihr Auftrag ist soeben unserem Logistikdienstle­ister übergeben worden.“ což sice neznamená, že jej už odeslali, ale už by to měla být jen otázka několika dnů. Mě tohle napsali 24.6 tak doufám v pondělí je u mě :-)

        0 0
        • bohyn  

          heh, kolik ty tech Canyonu vlastne za rok kupujes? Tohle je uz snad letos treti nebo ctvrtej ne? :)

          0 0
          • TheIF  

            Já ? si mě s někým pleteš ne ? Já mám třetího Canyonu a vychází to na 1 za rok :-) A pokud budou prachy tak tenhle pruměr hodlám udržet a pošetřit na FRX 2009.

            Dnes došel v L a stejně mi to přijde strašně dlouhý je tam myslím 120mm představec, takže proti Torque sem hodně natáhlej a potom mi to přijde strašně měkký asi se ta REBA/DT kola/obyč rychloupínak kroutí jak had, hodil sem tam tacháč cca 5mm mezera a když stím trošku nahnu tak o něj drhnu… Jinak je to strašně lehounký kolo a jede jak ďas.

             

            Mizím udělat nějaký foto

            0 0
            • TheIF  

              tak vyfoceno už je v profilu. Snad ji co nevidět pořádně protáhnu po asfaltě.

              0 0
    • Ivan_em  

      Nevíte někdo, jestli YELLOWSTONE 3.0 má patky pro uchycení kotoučových brzd ? Přeci jen cena je dosti příznivá a v černé barvě je v této řadě jen tento model.

      Díky

      0 0
      • Mug  

        Není to moc vidět, ale tipnul bych si, že 3.0 ne. Protože 4.0 má kotouče a má úplně jiné patky a zřejmě i celou zadní stavbu. Nevím to jistě, ale na fotkách se to tak zdá být. Jestli chceš jistotu tak jim tam napiš a zeptej se.

        0 0
      • TheIF  

        Fakt se to pořád vyplatí ? Nemám přehled o tehle cenové kategorii, jen že dáš skoro 1/10 ceny za poštovné a balné – 50eur

        0 0
    • Normen  

      Zdar. Dotaz na zkušenosti a funkčnost s brzdou Formula Oro na Canyon XC Nerve.

      Mám letošní model a Formula jezdím prvně. Celkem solidní brzdný účinek atd atd, ale první výměna destiček po 800km. Výměna za nové opět originální desky, ale sjeté už po 400km. Nutno podotknout, že ve fakt hrozných podmínkách. Zejména bahno, bláto, sračky, bahno bláto, humus. No vše co můžete v jarních Beskydech potkat. Chápu po 1.500km i třeba po 1.000km, ale po 400km. Originály jsou organické tak si říkám, že to bude asi slabota, ale i přesto mi to nedá se zeptat jak to máte vy.

      Dík za info.

      0 0
    • gulii  

      ahoj, tak jsem se jaksi konečně rozhoupal pro Canyona Nerve AM5 (bílej)… a jsem jaksi zmatenej… Lze vůbec ještě teď objednat?? Není tu případný majitel?? (kdyžtak icq…)

      0 0
      • Almond  

        "Eine Online-Auskunft zum vorraussichtlichen Lieferdatum ist bei dieser Auswahl (Modell, Rahmengröße, Farbe) zur Zeit leider nicht möglich.

        Eine Auskunft zu Ihrer Auswahl erhalten Sie jedoch über unsere Hotline (0261 40 400 0)."

        Překlad tyhle hlasky uz tu minimalne jednou byl (v tomhle threadu), ve strucnosti: dostupnost nejista, zavolej jim a zeptej se..

        0 0
    • pajan  

      Mám dotaz mimo. Je někde v Praze prodejce Canyonu? Dík

      0 0
    • garretx  

      Co říkáte tady na tu special edition? Jako čučím že je tam nasazená Reba Team :-)

      http://www.canyon.com/…s/index.html?…

      0 0
      • TheIF  

        nj ale místo LX klik je tam Truvativ Stylo, který nemá moc pěkné hodnocení… MTBR

        0 0
    • siskin  

      Měnili jste někdo ložiska v zadní stavbě? konkrétně mám problém vydolovat ložiska z hlavního čepu- canyon nerve xc 2008. Nevím jak dostat ven ten čep..

      0 0
      • siskin  

        a taky jakej je rozměr ložiska? je tam 690 2RS, asi nějakej atyp..

        Díky

        0 0
        • juli  

          ložisko 6902 RS má rozměry 28×15×7. Běžné, žádný atyp.

          U čepu povolíš z levé strany 5kou inbusem šroub, tak o 5 otoček a poklepej kladivem. Poleze ti ven pravé ložisko i s pravou části čepu. Potom vyklepat levou stranu tyčkou s průměrem cca 9mm. Bacha, čep je duralový, ať ho neomlátíš.

          0 0
          • juli  

            Kua, zapomněl jsem. Musíš vytáhnout z levé strany kyvky segerovku, která jistí ložisko. Na pravé a levé části čepu je ložisko taky jištěné segerovkami taky, ale ty můžeš sundat, až po demontáži čepu.

            0 0
            • siskin  

              ségrovky jsem měl samozřejmě vydělaný, ale i tak se tomu moc nechtělo, nakonec to šlo „větší silou“ :-)

              Ještě řeším jeden problém a to jak přelisovat ložiska v zadních vzpěrách, ostatní nebyl problém, ale tady kvůli tomu půlkulatýmu osazení jsem v koncích :-(

              0 0
          • juli  

            …nějaký fotky ze servisu kyvky Nerve jsou tady

            0 0
            • siskin  

              jo koukám že sis na to udělal z nějaké trubky přípravek, pěkný. Taky budu muset něco zbastlit, ale v paneláku v kuchyni na stole se to děla naprd :-))

              0 0
              • juli  

                Nic moc na tom není. Dělal jsem to narychlo na starýho Nerva. Nové mají tu oblast myslím trochu jinou a tenhle už nejspíš na ně fungovat nebude.

                Krásně se dal použít zbytek sloupku z vidlice, který svým průměrem 28.6 přesně pasuje na průměr vybrání ve vzpěrách, jedna větší podložka (já použil misku z náboje), jedna podložka s průměrem 21 a šroub s matkou M8…

                0 0
                • siskin  

                  jo rozumím, není to nic složitýho, ale nemám tu ani svěrák a na koleně to řezat nebudu :-)

                  asi s tím budu muset skočit do servisu, ikdyž ostatní ložiska jsem si přelisoval sám za pomoci kulatiny.

                  Každopádně díky moc za rady!

                  0 0
                  • juli  

                    Nová ložiska se ti po zalisování točí volně? Já jsem narazil na problém, že i přesto, že jsem je lisoval opatrně lisem přes vnější kroužek, tak se zadrhávala. Musela ven a překalibrovával jsem díry v kyvce.

                    0 0
                    • siskin  

                      jo, žádnej problém, točí se tak jak se točili venku před lisováním, ale zatím jsem měnil jen ty v přepákování.

                      V hlavním čepu a dole ve vzpěrách mě to teprve čeká. Ale nejspíš s tím skočím do servisu, nemám kde udělat ten fajnovej přípravek co máš ty. :-)

                      Používáš při zpětné montáži na ložiska nějakou montážní pastu/lepidlo?

                      0 0
                      • juli  

                        Tak jsem asi narazil na nějaký zmetek. Po vylisování se točila bez problému, tak jsem raději díry opravil, pak už to bylo OK.

                        Ložiska lisuju zmražená zpravidla do ohřátých děr. Na usazení některých ložisek používám Loctite 648 (středové složení, hlavovka, hlavní čep kyvky…) v místech, kde by případná mikro vůle mohla způsobit nějaké zvuky. U vahadla a spojení horních a dolních vzpěr jenom lehce máznu vazelínou.

                        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.