Canyom - XC nebo AM - jezdíte na tom někdo?

17 nepřečtených
  • pedro_roze

    Ahoj, poradíte? V časopisech mají recenze dobrý, papírově vycházejí super, ale nedají se v ČR otestovat.

    přemýšlím o těchto kolech:

    http://www.canyon.com/…es/bike.html?…

    nebo, vzhledem k tomu, že se říká, že to jsou kola jezdivý, tak možná i toto – je tam ten talas, kterej jde snížit na cesty do kopce:

    http://www.canyon.com/…es/bike.html?…

    Máte s těma kolama někdo zkušenost?

    Místo těchto kol přemýšlím o Trek Fuel EX nebo Giant Trance.

    Děkuju moc za postřehy!

    0 0
    • pedro_roze  

      Ještě doplnim. Koketuju s myšlenkou, že bych tu Talas vidlici snižoval na těch 120 do kopců a nepřišel bych o možnost mít 150 mm vidli na sešup dolu. Canyon je dost lehkej, tak mi to přišlo možná jako zajímavá varianta i jako universální kolo. Co myslíte?

      0 0
      • grim334  

        Od letosniho jara jezdim Nerve XC 8. Kupoval jsem ho vicemene na slepo po precteni recenzi a projeti Stumpjumperu FSR. Zatim jsem maximalne spokojeny jak s kolem tak s jizdim projevem. Kolo ma sportovnejsi posez, ale jinak je perfektne obratne jde pekne za pedalem a zdvihy mi zatim staci na muj styl jezdeni.

        Pokud muzu srovnat tak se kolo chova podovne jako zminovany stumpjumper s brainem, houpe minimalne a pro pedal skoro nepouzivam.

        Nejvetsi strach jsem mel z toho abych trefil velikost, podle toho jejich radce mi to vychovazelo presne mezi M a L. merim 180cm nohy mam cca 86cm, po dlouhem rozmysleni jsem risknul Lko a je to tak akorat. Nad ramovou trubkou mam rezervu asi 4cm.

        0 0
        • valmar  

          Ahoj, tiež využijem tohot vlákna. Silne rozmýšlam nad kúpou NERVE XC 8 a mám podobnú dilemu s velkosťou. Výška 187, nohy 86 (mám ich krátke). Na ich stránkach mi vychádza velkosť M, ale tam je všetko podriadené iba dåžke nôh. Ty máš menšiu výšku a zobral si L-ko. Mohol by si mi poslat do mailu Tvoje ostatné proporcie, čo si zadával na ich stránke, aby som si to mohol porovnať so mnou?

          Inak si s bikom spokojný? Doprava, doma poskladania prebehlo v poriadku?

          díky za info

          0 0
          • ropman  

            zdar, řešil jsem to v r. 2008.

            moje míry

            výška 181

            inseam 87

            tělo 60

            ruka 70

            ramena 45

            váha 68

            vzal jsem Spectral AX 7.0 L-ko, jen kvůli tomu, že bych měl sedlovku nad MAX a protože mi ji nebyli ochotni vyměnit za delší (jedině cca 50 Euro navíc a to jsem nedal). Taky nebyli schopni napsat délku představce a nějaké další údaje, takže jsem šel pro jistrotu do L. Zvykl jsem si, vždy jsem jezdil spíš na delších kolech (z neznalosti a kdysi se to ani moc neřešilo), ale je na mě zbytečně dlouhé. Představec tam mám 120mm Syntace F139 a protože se mi jej nechtělo pod cenou prodat a kupovat nový nechal jsem to, jen jsem pootočil vlaštovky trochu dozadu a tím zkrátil posez cca o 1,5–2cm.

            Teď si říkám, že při mé váze cca 70kg by ten asi 1cm u sedlovky vytažené nad MAX nemusela být zas taková tragédie a nejspíš bych vzal M, které mi ostatně opakovaně doporučovali a i natvrdo změnili v mé objednávce, takže jsem to s nimi musel řešit.

            Jak budeš mít vytaženou sedlovku si celkem jednoduše odměříš a spočítáš.

            Pokud máš přesně odměřeno 86cm, tj 1cm méně než já, pak by ti standardní sedlovka si měla stačit, ale nestudoval jsem geometrii tvého kola.

            0 0
            • MlokCZ  

              Jenže 12cm představec je strašně dlouhý, takže problém není v délce rámu ale představce. Dej tam 7,5–9cm a uvidíš jak to Lko bude ok.

              Mko mi přijde pro tu délku rukou spíše dost krátké.

              0 0
              • ropman  

                jj, to už pak bylo o tom, že mi bylo líto dát pryč pod cenou ten Syntace F139 a kupovat něco jinýho, ale je mi jasný, že 9cm představec a řidítka otočený do původní polohy by bylo lepší řešení. Se nad tím ještě zkusím zamyslet, i když s posedem nemám už problém, je to i zvyk.

                0 0
          • grim334  

            miry poslu vecer, doma je mam nekde napsane. Mozna pro informaci, bracha meri cca 186cm a nohy ma asi stejne dlouhe jak ja a kolo mu sedi. Hodne se da doladit predstavcem a riditkama. U te velikosti jde spis o mezeru mezi horni trubkou ramu a rozkrokem, ram nema takovy sklo horni trubky jako napr. stumpjumper nebo trance.

            Doprava naprosto v pohode, dorazil email s trasovanim baliku u UPS. Doprava samotna trva cca 2dny z nemecka do Prahy, krabice neposkozena a kolo ulozene precizne v ochranne folii. Slozeni je hracka, staci nasadit kola a riditka + sedlo, uvodni serizeni s tovarny taky v poradku.

            Spokojeny jsem, je to muj prvni full a zatim si kazdou vyjizdku maximalne uzivam, kolo je pohodlne i pri delsi ceste po asfaltu nebo terenem. Dokonce i sedlo mi sedlo perfektne nic netlaci a zadek neboli ani po 5ti hodinach jizdy.

            Mel jsem v uzsim vyberu jeste Giant Trance a Trek Fuel, ale nakonec rozhodla cena ve prospech Canyonu. Specialized sem testoval pro vyzkouseni systemu zadni stavby, ktery je vicemene shodny.

            0 0
            • valmar  

              dík za odpoveď. Ja už sa len vnútorne utvrdzujem o kúpe othto biku. Tiež to bude môj prvý full, tak zháňan všetky názory a referencie naň.

              Ak si večer spomenieš, prosím pošli mi tie tvoje proporcie.

              dik

              0 0
              • grim334  

                tak sem to nasel

                height: 180

                inseam: 86

                torso: 68

                shoulder: 45

                arm: 57

                0 0
            • pedro_roze  

              čau, hele a jel jsi na tom treku? já se totiž rozhoduju stejně. trek mi úplně super sedí. pro ten canyon mluví cena, jenom mám strach, to sedne. zkoušel jsem i scotta sparka 35 v karbonu, to super jelo ale po cestě dolu se už dost projevovala sportovní/závodní geometrie a oproti tomu treku (fuel ex) jsem si připadal, že padám přes řidítka:). proto jsem měl i trochu obavu, jestli právě canyon nebude blíže tomu scottu…

              0 0
              • grim334  

                na treku jsem bohuzel nemel moznost se svezt, ale kdyz jsem zhruba porovnaval geometrii tak to vychazi plus minus stejne. Treba ten Stumpjumper mi prisel velmi podobny posedem, myslim ze kdybych dal predstavec 90 nebo 80mm tak bych dosahl stejneho posedu.

                Na nejake podrobnejsi srovnani bych to kolo musel jezdit vickrat a delsi trasy, canyon mi sedi. Nemam problem se stabilitou kola v technickych pasazich, kolo neni vratke a zaroven nemam problem s rukama a zadama ze bych sedel moc v predklonu.

                Ja na jare spis testoval a srovnaval 29" a 26" ;)

                0 0
    • o.t.  

      Mám loňské AM 6.0 a spokojen jsem zatím maximálně, ale je to teprve můj první full. Nemám problém jezdit s tím ani po asfaltu (kdybych tedy jezdil po asfaltu/lehčím terénu častěji, nasadil bych určitě nějaké rychlejší pláště než 2,4" NN/FA, ale houpání nepociťuji a to většinou ani nepoužívám propedal nebo snížení Talasu).

      0 0
      • pedro_roze  

        Díkes. No přijde mi to právě docela fajn, že to je lehký, ale přesto máš solidní zdvihy…

        0 0
        • valmar  

          Ja rozmýšlam nad NERVE XC a ten je oproti NERVE AM o 1,5kg lahší, čo mi príde dosť. Za to mi tie 2cm zdvihu nestoja. Navyše som doteraz jazdil HT-cko, takže všetko bude pohodlnejšie :-)

          0 0
          • pedro_roze  

            pravda, koukal jsem na čísla o geometrii a vypadá to, že se liší fakt jenom zdvihem, jinak je to úplně stejný kolo, ne?

            0 0
            • valmar  

              No to AM-ko má „daleko“ ťažšie kola a aj plášte. Holt daň za all mountain.

              Inak vyzerajú totožne.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.