• Rici101

    Jsem na hraně velikosti ? Poradíte jestli S nebo M . Měřím 171 Cm rozkrok 79cm délka paží 57cm. Díky

    0 0
    • aymara70  

      Ahoj. Mám Cannondale Topstone 2

      a 172cm a jezdím rám S.

      0 0
    • mantis  

      Topstone se právě vyznačuje divnou geometrií, kdy je to číslování skoro posunuté o jednu velikost. Takže Topstone M je spíš blíž běžnému L. Pro 171 cm to je jasné S.

      Dělal jsem si průzkum pro svých 177 cm a dle spousty diskuzí a zkušeností na zahraničních forech z toho jednoznačně vyplynulo, že i na těch 177 cm by to bylo spíš S. (nakonec jsem Topstone nebral, ale to je jedno..)

      0 0
      • Rici101  

        Díky . A můžu vědět proč si zvolil jinou variantu ? A jakou ?

        0 0
        • mantis  

          Dělal jsem si průzkum, protože jsem viděl Topstone Carbon v M za pěknou cenu na cyklobazaru. Ale postupně jsem zjistil, že jednak je na mě M moc velký, ale pak taky že vlastně nechci žádný kurvítka typu Kingpin. Finální kapka byla, že Cannondale stále na svoje kola cpe ty hrůzný středy BB30. (ten Topstone Carbon je má, alu verze má závitovej)

          Nakonec jsem pořídil Specialized Crux Pro Carbon, kterej jsem stejně chtěl nejvíc :)

          0 0
          • kubad  

            U Cannondale ti BB30 vadí a koupíš si Spesla s SRAM DUB for BB30

            :)

            0 0
            • mantis  

              Já kupoval samostatně rám a rovnou tam narval prověřenej Praxis střed, takže jsem v klidu :)

              To je něco, co u Topstona Carbon neuděláš díky širšímu středu (42mm/83mm), na tuhle šířku se adaptér nedělá. Což jsem řešil u svého předchozího SuperX a nenašel nikoho, kdo by dělal adaptér na tuhle šíři.

              0 0
          • milan.v  

            Jako do dvou hodin s tou CX geometrií asi ano, déle tedy už ne…

            0 0
      • nooski  

        M odpovídá klasické 54, se svými 175 cm jsem byl krásně na M. Problém je L, které je reálná 58. Prostě tam chybí běžná 56.

        0 0
        • mantis  

          Já to nejezdil a čerpám z informací nasbíraných s různých diskuzí a recenzí, kde byl jednoznačný závěr, jak jsem psal. Když to vezmu čistě na čísla a zjednoduším na Reach, tak ten je pro Topstone v M 385 mm a pro S 377 mm. Takže podle toho s jakýma kolama to kdo porovnává, ale co se týká gravelů (dělal jsem si do tabulky srovnání geometrií cca 15 kol), tak aby M mělo reach 385 mm, to jsem nikde jinde neviděl. Zatímco jsem docela často viděl, že ten M reach je právě kolem těch 377 mm.

          To jen pro zajímavost, ale nevylučuje se, že někomu prostě sedí dlouhé rámy, je zvyklý na nataženější silniční posed a nemá problém s tím M, proč by ne..

          0 0
          • nooski  

            Já na tom chtěl sedět jako na silnici, kdy reach byl podobný právě supersixu v 54. Predstavec jsem pak měl naražený na hlavovce. Pokud chce někdo posed jak na záchodě, tak u S může být problém nižší stack, který bude třeba dorovnat podložkama nebo představcem do pozitivu.

            0 0
            • mantis  

              Přesně tak, v tom S je ten Stack moc nízkej. Prostě je to na gravel neobvyklá geometrie a ne každému sedí. Jak říkáš, pokud chce někdo posed jako na silnici, pak ano. A to na silnici srovnatelné se SuperSix – tedy ne gravel, ani ne endurance, ale spíš závodní, tedy delší, geometrie.

              Kdežto na gravelu se vychází z předpokladu, že člověk nechce tenhle závodní natažený posed, proto si kupuje gravel, že. Tedy z pohledu ortodoxního silničáře ano, „chce posed jako na hajzlu“ :)

              0 0
              • Rici101  

                No já bych spis chtěl ,,rekreační,, posed takže to vidím spis na ten kratší rám ale zas mám strach abych nebyl moc zhrbený.

                0 0
                • TK75  

                  To mám ale pocit, že kratší jsou cx

                  U grevlů se to celkem prodlužuje a pokládá vidlice

                  Teda na rok 21, ale je to jako u všeho co se týče grevlů, značka od značky to má jinak

                  Chce to toho dost prolézt a prostudovat.

                  Taky bych se zaměřil na výšku hlavy, u některých grevlů je dost vysoká takže není třeba mít ani podložky pod představcem.No anebo taky tak nízko že si pak jezdec musí pomoci představcem do pozitivu :-)

                  0 0
                  • Rici101  

                    Včera jsem na to znovu koukal a probíral se geometriemi a nejlepší co pohodlí mi přišla Merida Silex . Ale zatím ji nikde nemají.

                    0 0
    • BikerM  

      Mám 177 cm, projel jsem se na S i M a ani jedno mi nevyhovovalo. Spíš bych se přiklonil k tomu Sku, ale ideal to nebyl.

      Nakonec jsem skončil u Trek Checkpoint ALR4 ve velikosti 54 a jsem maximálně spokojený.

      0 0
    • Peslezedirou  

      Ahoj, jen se chci zeptat majitelů Top Stone na velikost, jsem lehce nervózní z velikosti :-) určitě si před koupí vyzkouším, ale spíš mě zajímá jakou velikost byste volili na na výšku 182, dlouhé ruce a nohy. Současná silnička je ve velikosti M, hlava 155mm, délka TT 555mm. Problém mám ten, že abych se na současné silničce cítil fajn, vozím představec 120mm a představec do pozitivu. Použití Top Stone je jako silnička s občasnou návštěvou hladkých cest mimo asfalt, nechci suplovat MTB. Sám se přikláním k L, ale je tam to ALE :-)

      0 0
      • novas752  

        Půjč si tesťáka a vyzkoušej si ho na delší vyjížďce.

        0 0
      • nooski  

        Porovnej REACH a stack, ale L odpovídá spíše 58 Synapse. Osobně bych šel do M, ale mám raději sportovnější posed.

        0 0
        • Peslezedirou  

          KTM mám ve velikosti 550, 565 stack a 393 reach, Top stone 553, 610 stack a 394 reach…doufám, že jsem to dobře pochopil, bude tedy podobně dlouhé, ale o dost vyšší…mám to s vyzvednutím na prodejně, tak samozřejmě vyzkouším, spíš co od toho čekat…

          0 0
          • Peslezedirou  

            Tak vyzkoušeno M…chtělo by to delší představec, alespoň 100mm, rodla lehce nepohodlná v horním úchopu, GRX chodí vážně příjemně, pláště moc zubaté na to co kolo chci a vlastně i široké (jde samozřejmě řešit) vysunutí sedlovky ok, jen by to chtělo vyšší hlavu…každopádně díky plášťům pohodlné, jen se mi zdá celkově rám dost tvrdý, tedy hodně moc tvrdý, prostě takový zvláštní pocit, kdy člověk cití tuhost rámu a žvejkábí pláště, nevím jak to popdat :) moje silnička s carbon rámem a plášti 25mm je příjemnější…zkusím ještě L a uvidím. A barva je zvláštní…taková lehce … :-D

            0 0
      • plzakj  

        Urcite M. V tydnu jsem koukal na Lko a je to obrovsky. Mam 184– delsi nohy a jezdim CAADX v L a vyhovuje. Ale ten TS je oproti tomu obri. Ma docela vysokou hlavu a vidlici, takze bude mit vyssi stack, nez silnice. Je i delsi, takze si myslim, ze to bude OK.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.