• vikicek

    Ahoj bikeři, chci si udělat radost s novym batohem, v merku mám Camela Mule, jenže se nemůžu rozhodnout mezi 08 a 09. Ten 09 je přepracovanej, má nějaký prej lepší vystýlky na záda, ale je o trochu větší než původní mule. Tak se mezi nima nemůžu rozhodnout, řikam si, že je možná zbytečný brát ten novější, čím menší batoh bude, tim asi líp. Co si o tom myslíte vy a kterej byste si vybrali? :). Cenu vůbec neřešte. Díky moc.

     

    Mule 08

    Mule 09

    0 0
    • mr.antik  

      Já osobně bych vzal cokoliv jiného než starší Mule. Pokud se to „přepracování“ týká řešení problému s boulením na zádech, tak by se to snad dalo.

      0 0
      • vikicek  

        Někde jsem na ten 09 četl i recenzi(teď už ji nemužu najít) a mám dojem že tam psali o tom usazení na zádech .. že tam je hodně těch styčnejch ploch se zády a že je dál od zad než starej mule .. ale už si to bohužel uplně nepamatuju, jak to tak bylo :(

        0 0
        • mr.antik  

          V cykloservisu. Jenže tyhle placený reklamy jsou o ničem.

          0 0
        • mr.antik  

          Problém toho starýho je  vtom, že když tam dáš plnej pytel, tak se vytvoří válec a baťoh se pak převaluje ze strany na stranu, záda jsou prostě moc hadrová a špatně tvarovaná.

          0 0
          • vikicek  

            aha .. tak snad to má ten novej zpevněný :(

            0 0
            • MlokCZ  

              Tohle žádné zpevnění nevyřeší, tohle je problém toho, že je moc úzký a nízký a pak je celý objem příliš vyboulený do hloubky.

              Při plném 3l vaku prostě Mule už tak moc dobrý není (tedy pokud není současně úplně prázdný).

              0 0
      • Frostty  

        přepracování se týká modelu Mule NV nebo i také i levnější varianty Mule(09)?

        0 0
    • Smazaný účet  

      Nemyslím si, že čím menší batoh bude, tím líp. Mám Camelbak Lobo, říkal jsem si, když jsem ho kupoval, že nepotřebuju větší Mule a teď trochu lituju. Časem začneš vozit víc věcí a zjistíš že nemáš místo na takový věci jako je větrovka, foťák, lékárnička :D. Já bych bral ten větší ;0) Jestli mezi nimi není propastný cenový rozdíl tak to nemá cenu řešit.

      0 0
      • vikicek  

        To máš pravdu … o cenu fakt nejde ani v nejmenším, ale chtělo by to asi vidět naživo, jak moc velký to bude. Chci to tahat na každou vyjížďku (minimálně dycky nářadí, lepení, duše, mobil, klíče, tatranka), tak aby to nebyla otrava :o)

        0 0
        • matts1  

          já mám mule starší, je dobrej, ale když vezu vak s vodou, tak je to fakt boule na zádech, ale toť vše, jel jsem s ním dlouho a v pohodě. Něco jinýho je to ale na jaře nebo na podzim, protože jak chceš přibalit foťák, něco dalšího na oblečení, tak pak už začíná být malej.

          0 0
        • Smazaný účet  

          Nářadí, 2 duše, mobil, klíče, tatranka, blikačka dopředu i dozadu se vejde i do Loba, ale pořád mi je to málo :( Vezmi Blowfish jak ti radí dole nebo H.A.W.K nebo pak Mayhem či Havoc :) to bych bral já.

          0 0
      • MlokCZ  

        Jenže Lobo je už jiná kategorii, tam se nevejde vůbec nic, to je v podstatě jen na pití.

        Mám Lobo také a vozím ho v zimě, když je stabilní počasí, jedu jen na 2–3 hodiny a nevozu žádné rezervní oblečení, pak je bezva malinký. Ale jako hlavní camel mám Blowfish.

        0 0
      • Babec  

        vždyť větrovka se vleze skoro i do díry v řidítkách :)

        0 0
        • MlokCZ  

          Jenže v Lobo je méně místa než v řídítkách :-)

          PS: Lobo mám doma jako druhý camel, většinou vozím Blowfish.

          0 0
    • jIrI___  

      V aktuálním Velu je velký test batohů. Letošní Mule je mezi nimi ;-)

      0 0
    • Hornet  

      Zrovna dnes nam prisiel Camel Blowfish 09, ma pisane 12l a po rozopnuti 16l, myslim ze je velmi dobre urobeny a vobec nevyzera velky :-)

      do maleho vela veci nedas, ale do vacsieho mozes dat aj malo :-) podumaj este aby si si potom nenadaval, ze si mohol zobrat trosku vacsi

      0 0
    • Lenka.05  

      Mule mám a zklamal mě. Hadrová záda jak z asijské tržnice. Podívej se po Vaude Hyper Air – suprovej zádovej systém. Prohlížela jsem ho v rockpointu, nadchnul mě. Budu kupovat tenhle nebo větší Bike alpin 25 (potřebuju místo na foťák :-)

      0 0
    • pitos  

      mule je pidibatoh vhodný na silničku…na bike nebrat.Špatný zádový systém ,málo prostoru(prej se vejde jen to co opravdu potřebuješ, ale to je hodně individuální:)…pro chrty jezdící v malých nadmořských výškách vozízí max. duši a multiklíč dostatečný.

      0 0
      • MlokCZ  

        Na druhou stranu ne každý chce tahat zbytečně hodně věcí. Mule už je do hor na hraně to uznávám, dá se s ním, ale pak je narvaný a nesedí ideálně a pro extrémní situaci, kdy je třeba vzít teplou bundu už se to nemusí vejít vůbec.

        Mně ale stačilo přejít na Blowfish, který je jen nepatrně větší, přecpaný jsem ho nevezl nikdy (nikdy jsem nepoužil možnost zvětšení objemu, kterou umožňuje a bez zvětšení sedí perfektně). A klidně sem párkrát vezl i uvnitř camelu měl tlustou membránovou zimní bundu + pár dalších věcí (a samozřejmě pití k tomu, cca 2,5l nebo kolik jsem to tenkrát měl), takže si nedokážu představit, co bych musel si brát, aby se mi to tam nevešlo. Je ale fakt, že nářadí mám trvale v podsedlovce a pumpičku na rámu, tím trošku místa ušetřím. U Blowfishe se mi líbí, že je dokonce o 100g lehčí než Mule i když je větší a zbytečně nezvyšuje váhu jen tím, že sám camel je těžký.

        0 0
        • mastihuba  

          tedada všechna čest, mám Hawg pernamentně plnej, kromě léta, kdy člověk potřebuje jen návleky a vestu. Ale pár věcí by tam asi být nemuselo. :)

          0 0
          • MlokCZ  

            Jak jsem psal něco bude dělat nářadí/duše a pumpička, to mám jinde. Pak tedy nevozím nikdy foťák a také nikdy nevozím moc jídla, na celodenních akcích vždy chodím po cestě na oběd. Tedy mám tam vždy jen 3l pití a pak docela dost hadrů, těch vždy vozím raději více.

            Kupodivu toho vozím možná spíš v létě (tohle jen v horách, v okolí v létě, když není dojezd plánovaný na noční, tak nemusím vozit skoro nic), když to vypadá dole na teplo a tedy jede se jen v krátkých, ale čeká se nahoře zima a tedy vezu spoustu věcí. Přes chladnější část roky nebývají takové výkyvy teplotní, ale zase na druhou stranu pak vozím někdy v Camelu tu teplou zimní bundu, když se jede v horách 3 hodiny do kopce, tak tohle se v té bundě nedá, takže nahoru něco tenčího a hlavně prodyšnějšího a na sjezd pak ta bunda.

            Teď jsem si vzpomněl, že jednou jsem vlastně Blowfish musel zvětšit na ten větší rozměr, bylo to v létě při návratu z vyjížďky někde na vícedenní akci, kde jsme se stavili po cestě v hospodě a vezl jsem v camelu navíc 2l petku s pivem na chatu, ta se tam potvora navíc bez zvětšení vejít nechtěla :-)

            0 0
      • mr.antik  

        No velikostně je to na jednodení ČR podmínky OK, ale to si musí každý sám vyzkoušet, jaký krámy je nutný tahat. Mě fakt vadí jen ten tvar zad – přitom jinak je ten baťoh docela pěknej a šikovnej, kvalitně provedenej. Vzhledem k tomu, že stál dost peněz, zkusim tam na zadá nacpat nějakou desku, aby se tak neboulil.

        Jinak na normální půldení vejlety vozim axon brook za 500,– ten drží na zádech jak ulitý.

        0 0
    • Tomys  

      Mám Mule 08 a jsem s ním maximálně spokojený…

      0 0
    • borda  

      pokud vubec neresis cenu, tak dakine apex nebo nomad. blowfishe (nekdo zminuje vyse)jsem mel dva, je to dobrej batoh, takovej univerzalni… mule mam 2008, je to „technictejsi“, propracovanejsi batoh nez blowfish. zakladni veci vcetne vetrovky a plneho 3l vaku tam dostanes. se zady nemam problem. na brzke jaro/pozdni podzim, kdy tahas spoustu hader bude mule malej. ja vozim nejakej zimni dakine, cca 20 l a je akorat. ja toho mule koupil pred tydnem novej za 1000, jinak bych si koupil jak pisu vyse nomada/apexa. Dakine jsou proste uzasny batohy. perferktni material, zpracovani… jo, segre jsem loni koupil bikovej vaude 25 l – je zvetsovaci neco jako blowfish, ma dve komory, ale za temer 3k, no nevim, uz bych ho asi znova nekupoval

      0 0
    • kleins  

      Mám MULE starší asi 2000–2001 a novější 2008. Starší je daleko lepší na odvádění potu ,ale novější líp drží na zádech a je trochu větší. Měl jsem i Deuter stejné velikosti a připadá mi to stejné. Když naplním až po okraj tak je válec.

      0 0
      • RomanH  

        Chtel jsem napsat to stejny. Pokud nekdo taha zrcadlovku, tak bych vzal  neco vetsiho, ale na vse ostatni mi staci starej Camel  MULE(dve duse, naradi, pumpicka, lankovej zamek, brufeny, pernik, penize, mapa, mobil). Kdyz potrebuji neco uchytit z obleceni, je tam sitka a gumicuk. Nechtel bych se tahat v 90% se zbytecne velkym a batohem. Z tech dnesnich bych vzal asi LOBO a k nemu Deutera transalpin 25–35.

        0 0
    • Horyna  

      Mám taky mule 08 a celkem spokojenost ale pořídím ještě něco většího na celodenní toulání se krajinou. To boulení zad tam je. Nedávám plnou a ani to nechce narvat celej úložnej prostor. Pak se to má kam roztáhnout ale zase tam nedostanu všechno co bych chtěl. Na půldenní vejšlap ale v pohodě.

      0 0
    • arcco  

      Mám mule 07, který se liší od 08 snad jen barevným provedením. A kdybych mohl, hned bych ho střelil, pro mě je už malý. Když mám vak do plna a nacpu tam ještě vestu návleky podle potřeby pláštěnu, mlsky, pár banánů, jen mini fo´ták, mobil, tak z těch tří rohlíku, které jsou uvnitř je po rozbalení placka.

      0 0
    • MlokCZ  

      Vzal bych určitě raději Blowfish. Dva roky jsem vozil Mule, teď už druhým rokem vozím Blowfish.

      Blowfish je nepatrně větší už v nerozloženém stavu, takže se do něj vejde o trošku více (v nouzi lze ještě rozložit na větší objem, ale pak už není tak perfektní, ideální je používat v tom menším tvaru).

      Na zádech sedí lépe než Mule, dokonce je o pár gramů lehčí než mule. A ve chvíli kdy se veze v podstatě téměř prázdný (třeba jen pití), tak sedí také lépe než Mule.

      0 0
      • MlokCZ  

        Možná jsem to trošku přehnal s tím nepatrně, on je Blowfish větší dost znatelně. U Mule jak už tu bylo uvedeno, jakmile se dá 3l pití, tak už se tam věci musí rvát.

        U blowfishe při 3l pití tam je pořád místa celkem dost a není to žádné cpaní (a mluvím stále o složeném menším stavu u Blowfishe).

        Ty objemy co udávájí jsou hrozně zavádějící, u Mule do toho totiž počítají ten vnější prostor, co drží ta síťka, který je mezi tou vnější kapsou a hlavním prostorem, tedy reálně Mule má vlastně mnohem menší objem než je psáno.

        Blowfish má o cca 1,5cm větší šířku a výšku, což je přesně to, co je třeba, aby tam krásně šel plný vak a dobře seděl na zádech. Ale stále není přes celá záda (na šířku) jako větší camely a tedy ohledně pocení to je pořád velmi dobré.

        0 0
      • MlokCZ  

        Doplním ještě jednu věc k MULE. Nelíbí se mi vůbec jak je udělaná ta vnější kapsa a k tomu ten meziprostor mezí ní a hlavní částí. Jednka kvůli tomu tam je hrozně moc popruhů a pak to dělá další problém v tom, že když je batoh plný, tak je nutné ten popruh, který přitahuje tu vnější kapsu povolit. Když je prázdný, tak to plandá, takže je nutné to utáhnout. Tohle by samo o sobě ještě nevadilo, povolení a utažení je rychlé. Problém je ale po utažení, v tu chvíli ten stahovací popruh, kterým se ta kapsa přitáhne začne plandat a za jízdy je to někdy i dost nepříjemné. Tohle lze sice vyřešit tím, že se někam zaváže a udělá třeba na něm uzel, ale v tu chvíli to je zase velmi pomalé když je třeba to zase povolit a pak znova utáhnout.

        0 0
    •  

      http://www.cyklistikakrnov.com/…a-batoh.html

      Vem Hydrapak Laguna, měl jsem Mule a právě kvůli bouli na zádech kdy se batoh převaluje ze strany na stranu a nedrží jsem ho dal pryč a pořídil Lagunu, tam je to líp řešený než u Camelbaku

      0 0
    • Forester  

      taky jsem minulý rok uvažoval u MULE. Už jsem ho měl skoro objednaný, ale nakonec jsem se rozhodl pro HAWG, přivedli mě k tomu podobné diskuse, že MULE je malý a když se tam dá 3L plný vak, tak to nesedí.

      Musím říct, že jsem neprohloupil. Jednak mě z EBAY přišel asi na 1200Kč, a hlavně je tak velký, jak potčřebuju (kompresní pásky).

      Takže hlasuju pro HAWG :-)

      0 0
    • jouda2  

      HAWG.

      0 0
    • jIrI___  

      Nevozíte někdo Vaude Hyper Air? Ve Velu si ohromně pochvalovali zádovou část, navíc má integrovanou pláštěnku. Měl jsem v merku koupit Blowfish, ale tenhle Vaude mě zaujal snad ještě víc.

      0 0
    • weekend warrior  

      Mám mule 08 a přesto takřka neustále vozím 40l treksport. Mule je pro mě malé. Né, že by se do něj nevešlo to co člověk potřebuje na pojezd kolem baráku, ale již na cestu do práce, na chatu, k známému atd… je nepoužitelný. Nejvíc mi vadí ta nahňoucanost všech věcí, je to jako kdyby jste chtěli vyndat jednu sardinku z plechovky a pak jí tam zase dát.  možná ještě lepší příměr je, že to je jak usárna, ten batoh. vejde se vše potřebné, ale to balení????

      Problém se zády jsem neměl(nemám), snad jen jak je to takové malé, musí si člověk víc utáhnout popruhy. To že se mule po naplnění zaoválcuje:-) bych viděl spíše jako plus než mínus. Lépe větrá, ale musíte utáhnout vše co se dá, tedy ramena, bederák i hrudní pás, jinak batoh lítá jak nudle v bandě..

      0 0
    • vikicek  

      Díky všem za názory, jsem teď tak trochu zviklanej na ten blowfish, ten taky vypadá dobře :o) .. škoda že ještě nikdo asi nemá zkušenosti s tim Mule09, ale nejspíš se mezi blowfishem a mulem09 nakonec rozhodnu. :)

      0 0
      • Lišák  

        Tady je test z VELa.

        0 0
        • vikicek  

          Koukam že tam vyzvedávaj ten zádovej systém .. že by tedy byl ten problém mule s převalováním po zádech odstraněn? :o)

          0 0
      • drbo  

        vyzkousel jsem ted v sobotu mule nv 09 – je to muj prvni batoh se zasobnikem, nemam zadny negativa ktery bych mu vytknul, splnil to co jsem od nej cekal. puvodne malej hrb asi na zadech byl, nicmene po snedeni 2 housek mi uz ladil se zadama. dal jsem tam mel krome plnyho vaku tatranku, banan, tlusty fusekle, dve funkcni trika a najake male cajky. dal bych tam toho urcite vic ale pak bych urcite vypadal jak velbloud, kazdopadne na zrcadlovku a teple (rozumej tluste) obleceni to rozhodne neni.

        0 0
        • Stipka  

          No včera sem si ten MULE NV taky koupil a jak sem si v obchodě vybiral tak normalni MULE se se zadovym system NV neda srovnavat, doted sem mnel  batoh ALPINE pro s vakem a ten vytvoril na zadech takovou bouli ze se to uz nedalo vydrzet, při celodenním ježděni  hruza.. a tak sem se nastval a zasel do obchodu a tendle mněl ty zada jednoznacně nejlepší s CAMELBAKU… no a po prvnim testu sem max spokojen, je pravda ze se tam moc věci nevleze, ale kdybych potřeboval větši tak jdu do  HAVOC NV

          0 0
    • Jituschka  

      Nemáte někdo náhodou zkušenost s tímhle? Ve srovnání s MULE či MULE NV?

       

      Děkuji

      0 0
      • kycis  

        Mam :-) Respektive jsem ho koupil pritelkyni. Vice mene o nem plati totez co o starem Mule, kdyz das plny 3 litrovy vak, prostor pro veci neni nijak velky, vleze se bundicka, svaca, duse a drobne blbosti co sebou zensky kdovi proc porad tahaji, do predni kapsicky taky nejaky drobnosti das, do otevrene mezery mezy komorama (zrejme mela byt na helmu, ale ta se tam nevleze) se taky jeste nejaky kousek obleceni vejde, ale neni chraneny pred destem.

        Kdyz je vak plny a nacpes i hlavny komoru, tak se zada viditelne vybouli, nicmene pritulka s tim nema problem, batoh se pry vozi dobre a je s nim spokojena. Suma sumarum na jednodenni vylety ± 80 km naprosto bez problemu.

        0 0
      • 4.ever1  

        Koupil si už někdo CAMELBAK MULE NV model r.2010 ?

        Zajímalo by mě jestli má model 2010 nějaké vylepšení oproti loňskému modelu ?

        0 0
        • 4.ever1  

          Po měsíci se zeptám ještě jednou.

          Koupil si už někdo CAMELBAK MULE NV model r.2010 ?

          Zajímalo by mě jestli má model 2010 nějaké vylepšení oproti loňskému modelu ? Má vůbec cenu kupovat tento nejnovější model.Rozdíl v ceně 2009 vs. 2010 jsem našel většinou v rozmezí 200 – 300 Kč.

          0 0
    • tyko  

      Pokud chces mule, tak jedine mule NV.Ma prepracovane zadove partie a vetrani. Navic je u nej integrovana plastenka.

      0 0
    • dua  

      Loni jsem si chtěl koupit MULE NV, ale vzal jsi si do obchodu věci, co vozím na kolo (buše, nářadí, bunda, pumpička, lékarka) a nevlezlo se to tam, a když jo, tak to bylo upně narvané. Pouvažoval bych nad HAWG NV, pokud ti tedka připadá velký, tak ho stáhneš řemínkama, a někdy to uživíš : )

      Záda jsou perfektní, batoh sedí, a plní funkci „páteřáku“ pokud nevytáhneš ten plastový díl…

      0 0
      • 4.ever1  

        Vidím , že jsi z Ostravy.

        Ve kterém obchodě jsi na batohy CamelBak narazil.

        Také bych si to nejraději prohlídnul osobně na prodejně.

        Díky za info

        0 0
      • teepeex  

        hm,

        Pendolino ma NV taky a vezl si ssebou 150km i spacak, triko, sortky a sandale;)

        tak nevim jak balis a kolik „busi“ ssebou vezes

        musis to proste vic nabusit;)

        0 0
        • dua  

          NV muže mýt, ale ne MULE, NV zanačí ten typ se zpevněnýma zádama : )

          0 0
          • teepeex  

            vzdyt to rikam, jak to povidam:)

            ma Mule NV, ten s paterakem:)

            0 0
            • dua  

              Tak tedka opravdu nevím, se kouknu jestli jsem to nepopletl : )

              0 0
              • MlokCZ  

                Třeba ne, věřím oboum případům. MULE je dosta malej, ale když se opravdu narve, tak se tam lecos vleze.

                Zcela zásadní pro srovnání je, kdo měl kolik pití ve vaku. Když se narvou 3l u mule, tak moc místa nezůstane.

                Já jsem do Mule i k více pití ještě narval taky lecos, ale byl pak nechutně narvanej a dělal velkou bouli a už tak perfektně neseděl na zádech.

                Hawk je oproti tomu zase už hodně velký (jeden v partě jezdí).

                Já jsem zkončil u Blowfishe, který i složený je výrazně větší než MULE, ale pořádně výrazně menší než Hawk.

                A vozím tam to samé co v Mule, ale už ani ve složeném tvaru není přecpaný a na zádech tak sedí perfektně.

                Hawk už má výrazně větší plochu, takže pokud tu velikost někdo vyloženě nepotřebuje, tak se bude pod ním zbytečně více potit.

                0 0
                • teepeex  

                  tenhle novej ti pres plast na zadech uz tu bouli proste neudela

                  ale je fakt ze u staryho vozim max 2–2,5l abych nevezl na zadech valec:)

                  0 0
                  • dua  

                    Bouli ven a ne do zad, předpokládám. Nejsem žádný drobek, tudíž mi ten širší batoh vyhovuje. je to věc potřeby, názoru : )

                    0 0
                  • MlokCZ  

                    Ale směrem ven boulit předpokládám bude pořád. A jde mi o to, že má pak už špatný poměr hloubka x plocha a tím tak perfektně nesedí. Blowfish má plochu o malinko větší než Mule, ale pořád o dost menší než Hawk.

                    0 0
                    •  

                      jelikož ty boule na zádech vadilo už více bikerům,někteří skončili u Hydrapak Laguna http://www.zbozi.cz/items…, i když mě osobně vyhovoval více náústek u velblouda než u Hydrapaku

                      0 0
              • dua  

                Je to tak, MULE je menší HAWG, tak teda nwm kam dal ten spacák, ale určitě to jde : )

                Ale za mě přecejenom HAWG, rozdíl je znát a větší se hodí dycky : )

                0 0
                • MlokCZ  

                  Já bych třeba Hawk nechtěl, na mě zbytečně velké a jen jak jsem psal výše bych se více pod ním potil a navíc je i sám o sobě znatelně těžší než Blowfish (Blowfish byl ovšem dokonce o pár gramů lehčí než starší Mule, teď je těžší už jen NV verze, obyč dostala dietu a je už lehčí).

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    A teď koukám, že Hawk je i ve verzi de luxe, tu jsem v ruce v reálu nikdy neměl a ta je mnohem lehčí, dokonce o pár gramů míň než Blowfish.

                    A on pak rozdíl 0,5kg+ jen na prázdném camelu je znát v celkové váze. Aspoň já mám takový limit, že mi je camel příjemný jen věci + 2l pití, když beru 3l, tak už mi lehce vadí (ale přežiju to, v létě ten první litr rychle zmizí).

                    0 0
    • Smazaný účet  

      Neví někdo z majitelů batohu Hawg NV k čemu slouží dvě žlutá poutka? Jedno je v prostoru pro vak a druhé je v hlavní kapse, ze které je díra do prostoru pro vak. Nemůžu na to za boha přijít.

      0 0
    • Babec  

      Mám 08 v modré barvě, parkrat sme s nim i byl :) Jo, je v pohode, 09 mi prijde moc velká

      0 0
    • Smazaný účet  

      Pro představu http://www.youtube.com/watch…

      0 0
    • PolsondeSide  

      mám model 2014, který má zádový systém už značně vylepšený, plný vak žádnou bouli už nedělá a taková moje vlastní vychytávka. Pro zvětšení prostoru dám na dno hlavní kapsy velký olej ve spreji, jenž mi kapsu rozšíří. Poté se do batohu vejde celkem dost pro jednodenní výlet. Batoh je super. Na více dnů jedu tak 2× za rok, větší batoh stačí půjčit od někoho.

      0 0
    • Brdko  

      Mule jsem měl v hledáčku v mejch mladejch letech, hodně dlouho jsem vozil CB Chaos. Ale před rokem jsem si na cestování bez kola koupil Osprey Manta a ten mě fakt oslovil, takže upragdnu výbavu a pod stromeček si nechám přinést Osprey Raptor 10. Ale jak už tady někdo psal, jak dobře sedí se pozná až po pár vyjížďkách…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.