Camelbak Mule vs Deuter Race X nemůžu se rozhodnout

22 nepřečtených
  • Azmir

    Zdravím, vybírám batoh na kolo, do užšího výběru se dostaly tyhle 2 batohy, pročetl už jsem mnoho názorů a diskuzí, ale stále se nemůžu rozhodnout, buďto koupím Camelbak a nebo Deuter s tím, že do něj dokoupím rezervoár. Batohy mi sedí oba, na vyzkoušení s camelem mi je ovšem oba nikdo nepůjčí takže vybírám takhle. Jaký vůbec camel do Deuteru ? Je jich mnoho.

    Batoh bych chtěl tak abych tam dal plný vak na vodu, duši, pumpičku, nářadí, větrovku, svačinu. Nic víc nepotřebuju, jedná se jak o celodenní tak o krátké vyjížďky.

    Poraďte pokud možno napište své zkušenosti a názory s batohy jaké máte, co vám sedí a co se vám naopak nelíbí, díky.

    Odkazy na batohy:

    http://cyklisticke-batohy.heureka.cz/camelbak-mule/

    http://cyklisticke-batohy.heureka.cz/deuter-race-x/

    Anketa: Jaký batoh by jste zvolili a proč?

    6x
    46%
    0 0
    • jIrI___  

      Já teď vybíral taky nový batoh na kolo, ale v jiné kategorii (±20 l) a Deutery byly vždycky o řád objemnější než Camely (papírový objem byl psaný stejný). Ale to už jsi asi při zkoušení zjistil :). Osobně se mi víc zamlouvaly Deutery, ale nakonec jsem stejně skončil u úplně jiné značky :)

      0 0
    • M13  

      A co Mule NV?

      Vybíral jsem ze stejných batohů jako ty, ale nakonec vybral právě Mule NV.

      Zatím (po týdnu :)) jsem nenašel nic, co by mi vadilo.

      0 0
      • Nikiller  

        Já jsem nenašel po třech letech nic, co by mi vadilo na MULE NV… :) Podle mě nejvíc variabilní batoh na kolo.

        0 0
    • Fronny  

      já osobně plánuji osprey zealot (10L), ale dělá se i v 16L…pokud máte někdo osobní zkušenosti, sem s nimi, chystám se na nej teprve jet podívat a případně koupit…

      0 0
      • TREK6700  

        rezervoár ospray se na camelbak nechytá. Netěsnící uzávěr (pokud ho víc utáhneš) a náustek, nebo jak se tomu říká. Je tak nějak divnej. Jinak zpracování báglu a integrovaná pláštěnka je super. Včera 120km v dešti a v báglu sucho. To mule nemá

        0 0
        • jIrI___  

          Zase je u Osprey parádní ta pevná strana vaku a magnet na náustku. Jak jsem kdesi četl „druhá nejlepší věc po krájeném chlebu“ :)

          0 0
        • WEGO  

          MULE NV – integrovanou pláštěnku má. Vak má nejlepší na trhu – aspon jsem teda z asi 30 batohů v obchodech neviděl lepší, zpracování batohu taky dělo. Mám ho asi 2 měsíce a je skvělý – teda nejlepší ;)

          0 0
    • TREK6700  

      Ahoj mám mule 3+10L i osprey 3+20L a pokud chceš bágl na celý den ( jeden den ), tak mule. A chtěj ten nový rezervoár. Má mít vychytaný sušení.

      0 0
    • Aspean  

      Ja sem spokojenej s Mulem NV

      0 0
    • Happpy  

      Zdravím, přihodím pár poznatků jenom ke kemlům, máme doma jak keml od Deutera (Source), tak od Camelbaku, já vozim Source a přítelka Camelbak. Hlavní rysy jsou podobný – stejný objem, odnímatelná hadice, zavírání ventilu. Nejdřív bych vzal samotnej vak – u Source se hůř plní ale to je asi jediná věc co bych mu vytknul, při sušení je source bezkonkurenční, při otočení vaku dnem vzhůru může všechna voda vytéct ven, u Camelbaku zůstane voda u plnícího víka. Stejně je to i s vysycháním vaku, u Source je nutný pro úplný samovolný vyschnutí něco dát do otvoru abyste zajistili přívod dostatečnýho množství vzduchu, u Camelbaku jsou tam od toho takový pacičky, který vyklopíte. U sourcu se několikrát podařilo že vysknul úplně což se u camelu za stejnou dobu sušení nezdařilo nikdy… pak pár věcí k hadici – tam je nezanedbatelný plus, když máte na ventilu chráničku proti prachu, sice jí musíte sundavat a nandavat což nekdy neni uplně jednochý během jízdy, ale jde to…v základní verzi je included pouze u source, u camelbaku nutno dokoupit(zatře­tinovou cenu kompletniho vaku…). K hadici ještě jeden poznatek – Camelbak má menší průměr hadice, s tím je spojeno to že zase hůř vysychá… Z mého pohledu je rozhodně favorivanej vak na vodu od Deutera. Ještě nazávěr podotýkám že co se týká údržby kemlu, tak jsem lajdák, pouze vypláchnu vak i hadici, do vaku dám maximálně něco aby mohl schnout…a stímto přístupem se mi osvědčil Source. Pokud to chce člověk po každý vyjížďce vypulírovat pak je to asi putna…

      0 0
      • maajkee  

        Jo jo, krytka proti prachu je super, na předchozím vaku jsem ji neměl a vždycky první napití jsem vypláchnul hubu vyplivnul, páč se na to lepil prach.

        0 0
      • Azmir  

        más na mysli tenhle vak od source? http://pitne-vaky.heureka.cz/…widepac-3-l/

        0 0
        • Azmir  

          Tenhle mi totiž nabízeli v obchodě, že to je přímo pro deutera, ale asi to není přímo originál, ale podobný výrobce, akorát varianta 2 l a nevím jestli do toho mám jít jestli to bude v pohodě.

          0 0
          • Chiron  

            Source vyrábí vaky pro Deuter. V podstatě rozdíl akorát v logu a barvě té kolejničky kterou se zavírá. Ten Race X má stejně oficiálně být jen pro 2l vak, ale možná by tam ten 3l vměstnat šel.

            Každopádně nedávno sem objevil, že Hydrapak letos pustil do světa novou verzi vaku. Co se čištění týká, tak strčí do kapsy i ten Source. viz video http://www.hydrapak.com/store-2/… Akorát se mi tam fakt nelíbí ten náustek.

            Já mám v plánu snad zítra konečně objednat tenhle Deuter http://www.hudy.cz/…12–2012.html Objemově bude asi podobný, jen jde ještě zvětšit a celkově je trochu propracovanější, což mu zas ale přidá na váze. Jen furt nějak nevím, jestli tam nevzít nakonec ten vak od Hydrapaku a při nejhorším, kdyby ten náustek mi fakt nevyhovoval, tak tam naroubovat od camelu :)

            0 0
        • Happpy  

          jo jo to je on

          http://sourceoutdoor.com/…widepac.html

          0 0
      • jIrI___  

        Krytka náustku byla první věc, kterou jsem na vaku od Source ustřihl :). Manipulace byla nic moc a když jsem ji špatně nasadil, tak náustek protékal.

        0 0
        • losna  

          To se mi také stalo u staršího typu náustku, u nového to už myslím není možné.

          0 0
        • scoty  

          Taky jsem ihned krytku amputoval…vozím jí ale v batohu pro případ odložení batohu v hospodě a tak..:)

          0 0
    • maajkee  

      Jak už jsme ti psal, já vozím toho Deutera a za mě je boží, to co jsi psal se tam všechno určitě vejde, cenově tě to výjde s 2l rezervoárem taky na cca těch 1500,– Kč. Zdrhovadla to má YKK, což jsou nejlepší zdrhovadla, camelbak je používá doufám ale taky. Jinak ušitej je moc pěkně. Narozdíl od camelbaku má síťovinový popruhy, takže na ramenou se člověk potí fakt minimálně a celkově je lehoučkej.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.