Camelback M.U.L.E x Deuter Race X Air

31 nepřečtených
  • Dave.6

    Zdravim, chtel bych si poridit na sezonu nejaky camel. Jen se neumim rozhodnout. Zatim jsem vse vozil po kapsach dresu atd ale vypada to hrozne.

    Prochazel jsem obchody a zaujal me camelback M.U.L.E o kterym jsem se docetl hodne i v historii a nebo vcera jsem byl v hudy a zaujal me Deuter Race X Air hlavne kvuli tomu jejich zadovemu systemu. Mel jsem ho na zadech a sedel fakt perfektne (ale byl v nem jenom papir – nevim jak se zatezi) s tim ze tenhle batoh nema vak pocitam. U nas ho maj ve sleve a i po dokoupeni bych byl s cenou jen o malo vyssi nez u toho camelu.

    Tak jakej by jste doporucili. Bude to na jednodenni vylety – naradi a dusi mam v podsedlovce takze na navleky pripadne nahradni triko, svacinu, doklady, mobil, fotak no proste klasika.

    Kdyby jste vedeli o nejakem jinem podobnem a vybornem batohu budu rad.

    Diky

    Anketa: Ktery batohna jednodenni vylety?

    2x
    8%
    0 0
    • pitos  

      Když už malý batoh tak bych bral Camelbak HAWG,případně BLOWFISH. Nebo jestli seděl a líbil se ti tak ten Deuter race air.

      0 0
    • lábus  

      rozhodně bych bral z těhle dvou ten M.U.L.E, sám ho mám a je opravdu výbornej, ten Deuter jsem taky viděl, ale přišel mi moc takovej odlehčenej, třeba ty popruhy, ten Camelbag je dost odolnej a zatim jsem do něj narval všechno co jsem chtěl, na jednodenní výlety ideální, ted v tom občas vozim i zrcadlovku, která se dá díky popruhům v pohodě připevnit, i design se mi víc líbí u Camelbagu

      0 0
    • qasko  

      www.sportsnow.netshops.sk/index.php?… ja mam batoh z tadetok. source je podobne ako Deuter. btw: je to za cenu kamel rezervoara kvalitny batoch s paradne tvarovanym a odvetranym chrbatom a safety systemom na hrbticu.

      0 0
    • jIrI___  

      Ja mam tenhle www.author.cz/…7&eid=604500 Za dobre penize a na zadech mi sedi taky dobre a ma paradne resene ramenni popruhy, vubec pod nimi nebyvam zpoceny. Vozim v nem dvoulitrovy vak, nekdy navleky, fotak, susenky, penezenku,… Zatim jsem s nim nemel problem, takze za tu cenu muzu jenom doporucit;-).

      0 0
    • Dados  

      MULA je fajn – je fakt, že mi přijde dost malej (což ty asi požaduješ)- budu pořizovat něco většího, ale nevim sám pořád co..?

      0 0
      • MlokCZ  

        Co se do MULE nevejde, to na vyjížďce nepotřebuješ :-)

        0 0
        • pitos  

          to není pravda,je to jen mýtus zdejších majitelů těchto batůžků a i tak jich plno přiznává že je prostě na celodenní vyjížďky malý a při naplněném rezervoáru špatně sedí na zádech. tím nechci říct že je špatný,někomu vyhovovat může ale na celodenní výlety,kdy není počasí stoprocentně ideální a na pohyb v horách je malý. na tří až pětihodinové vyjížďky po lese může být dostačující.

          0 0
          • pitos  

            a MULE jsem na zádech v plném stavu měl a je to oproti většímu batohu bída. takže jak všude říkám,raději větší batoh naplněn třeba jen z poloviny a stažen popruhy než nacpaný třeba MULE.

            0 0
          • MlokCZ  

            Já právě jezdím MULE už více let a to pořád i na celodenní výlety (což je u mě opravdu celodenní s tím, že se vyrazí ráno a domu se vrací třeba v létě až kolem 22 když už se stmívá). A oblečení vozím poměrně dost, vždy mám v horách rád větší rezervu.

            A právě se mi to do MULE vždy akorát vejde. Pouze ve chvíli kdy toho beru hodně a jsou tam současně tři litry, tak už je to narvané a není to úplně ono. Ale s 3l už nemám camel na zádech rád (když tam mám ještě poměrně dost hadrů) kvůli váze. Limit kdy mi ani trošku nevadí je někde kolem 2,2–2,3 litru pití. V létě když jsou vedra, tak někdy vozím i ty tři litry na celodenní s tím, že chvilku přetrpím ty 3l (ale to je fakt chvilka, protože těch 0,7–0,8l je rychle pryč) a někdy ani v horku nevozím ty 3l (protože mi stejně na celý den v horku nestačí ani s 0,5l lahví k tomu a 1–2 pivy po cestě), takže když už stejně musím pití po cestě nabírat, tak je to fuk.

            S tím jak sedí na zádech problém nemám, i s 3l mi sedí výborně (pouze má pak větší hloubku ale sedí).

            A právě já bych větší nechtěl kvůli tomu, že je pak širší a výrazně narůstá pocení zad (mě se záda potí hrozně moc, protože se mi téměř vůbec nepotí ruce a nohy a to víc tělo), tedy minimálně u mě ano (vyzkoušeno).

            A pro představu, co vozím v horách, když je teplo (tedy když při vyjetí je přes 20st. a já vyjíždím v krátkém – je ale fakt, že mě to zjednodušuje to, že vozím pod krátký dres téměř vždy funční spodní prádalo, i třeba do 25st. a tedy mám do ochlazení tohle už na sobě; až přes 25 pak jezdím většinou jen v tom funční prádle bez dresu – což je pod camel mnohem lepší než jezdit jen dresu):

            • teplé návleky na ruce (ty vozím úplně vždy)
            • teplé návleky na nohy (nebo minimálně teplé na kolena)
            • dlouhý středně teplý dres (ten vozím jen někdy, hlavně v horách při nejisté předpovědi)
            • pláštěnka (tu vozím skoro vždy)
            0 0
            • MlokCZ  

              Ale je pravda, že všechno oblečení co vozim je opravdu skladné na to jak je teplé. Pokud někdo používá něco trošku objemnějšího, tak to tam nenarve.

              0 0
            • MlokCZ  

              A ještě dodám, že v camelu ale nevozím pumpičku ani nářadí nebo náhradní duši (to by mě už nepříjemně zvedalo váhu a nesnes bych to), to vozím v malé podsedlové brašničce a pumpičku na rámu (nejen kvůli té narůstající váze camelu, ale také abych mohl na hodinku někdy vyjíždět i bez camelu).

              A pak tam vozím ještě 2 tyčinky/perníky nebo něco takového, mobil, klíče, peníze. Víc jídla nikdy nevozím (pokud tedy se nejede vyjímečně něco, kde není za celou trasu hospoda, ale tomu se snažíme vždy vyhnout), jsem turista a požaduju pořádný oběd v hospodě :-)

              0 0
              • pitos  

                Jídlo nevozím také,max to co ty. Jak píšeš,tvé oblečení je opravdu skladné(návle­ky),teplý dres je krom těch teplých dnů nutnost při návratu domů,případně lehká větrovka. Já právě při posezení v hospodách, restauracích využívám převlečení do suchého takže navíc zase triko. Funkční prádlo vozím také vždy pod dresem,to i v teplých dnech. Nářádí a vše jedině do batohu+foťák a lékarnička. Mule není zase bůhví jak dobře odvětráván,je plno jiných batohů které jsou větší a mají daleko lepší odvětrání,třeba Deuter.

                prostě někomu vyhovovat může a jinému nikoli,pro mě je zbytečnost vlastnit malý batoh s omezenými možnostmi když mohu mít daleko univerzálnější batoh s daleko větším komfortem. Ale kdybych měl peněz nazbyt tak si Mule jako druhý batoh klidně pořídím,na krátké výlety pro mě by byl přijatelný. Pár známých ho má také a každý už pořídil i jiný větší s tím že to bude střídat podle vyjížděk,víš jak to dopadlo?vozí jen ten větší:)

                0 0
                • MlokCZ  

                  Jsem si po přečtení tvojí reakce šel prohlédnout všechny vaky od Camelbaku, abych se jen tak mrknul i na ty větší a to jsem neměl dělat :-) Nějak se mi totiž zalíbil Blowfish. Oproti MULE nemá tu mezeru mezi kapsou a batohem (kterou jsem stejně nikdy moc nevyužíval) a tím odpadají ty stahovací popruhy té kapsy, které se mi tam zdály trošku nadbytečný (trošku už moc popruhů a jediná věc, která mi nepřišla na MULE úplně ideální). A velikostně je ještě mnohem lepší než MULE, je stejně široký, stejně vysoký a při zmenšeném objemu (který bude o malinko menší než mule) je i méně hluboký (tedy pokud nebudu mít úplně plný, tak bude i bez popruhů držet lepší menší kompaktnější tvar než MULE) a rozložený má vnější rozměry stejné jako MULE a přitom je nepatrně objemnější.

                  Jinak s tim odvětráním celkem souhlas, ale pro mě je to fuk. Žádné odvětrání (i když je lepší než u MULE) u mě nestačí, abych se pod camelem hodně nepotil. Jediné odvětrání které u mě funguje je právě ten menší rozměr.

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    A zapomněj jsem, že díky té konstrukci bez těch popruhů je dokonce o 100g lehčí než MULE, taky dobré, každý gram dolů na zádech je pro mě pozitivum.

                    0 0
                • Burton2  

                  A co rikas na Camelbak HAVOC ?? www.camelbak.com/index.cfm

                  Ten by sis neporidil ?? Nevypada spatne… Ulozny prostor 13L a pitny vak na 3L

                  0 0
                  • pitos  

                    tak pozor,Havoc je pro rok 2008 inovován,jeho rozměr je navýšen na 18l+3l rezervoár. Jinak Havoc 2007 má jeden dobrý kamarád a je docela dobrý,mě by ale nestačil,spíše koukám po novince HOSS:)

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Hoss už hodně velkej ale už taky i dobře těžkej. To je skoro jak Blowfish s litrem pití :-)

                      0 0
                    • m4jK  

                      Havoc ma aj nadalej 13l (podla ofic. stranky Camelbaku), na stranke ProgressCyclu maju chybu :)

                      0 0
                      • pitos  

                        hmm..to je možné,vyhledal jsem si to v katalogu,mám ho před sebou a je tam napsáno že je inovován a má 18l ale teď se dívám i na zbylé menší dva modely a tam je inovace taky napsaná a velikost je stejná jako loni. Každopádně zajímavé info,musím na to mrknout:)

                        0 0
                  • pitos  

                    ale jinak perfektní batoh,jestli ti vyhovuje rozměr tak klidně do něj,vejde se tam toho fakt dost,má to hodně úchytů na chrániče,která jdou různě využít. Třeba do kapsy na integrálku,pokud ji tam zrovna nemáš,a neprší,tak dáš dost věcí-oblečení

                    0 0
    • mula  

      no já mám jak cejmla M.u.L.E tak deutra transalpine 30 a cejml je sice dobrej ale příde mi nevychytanej co se týče rezervoáru to umístění a plnění.Zato deutr to má líp vychytaný myslím tím plnění a umístění, takže bych šel do deutra navíc je o trochu větší a to není nikdy k zahození.

      0 0
      • sodek  

        Co máš v tom Deuteru za rezervoár? Originál Deuter?

        0 0
    • Forx  

      Mule mam 7 rokov a ked ho operiem, je stale ako nový. Super vak, ktorý sa mi zdal sprvu malý, ale ked sa naučíš plne využívať jeho možnosti, vždy doň zbalíš všetko potrebné. Vlani som kupil hawga, kôli kamere, ktora sa mi do Muleho nemestila. Tiež výborný batoh.

      0 0
    • orca.1  

      Používám batohy od obou výrobců, každý má nějakou tu výhodu. Camelbak (Chaos 9,5/2l): polstrované ramenní popruhy, oddělená, líp izolovaná kapsa na vak, vnější popruhy, odepínací bederní popruh. Deuter (Superbike 22/3l): lepší polstrování(od­větrání) zad, obsluha vaku, doplňky – 2 pláštěnky, reflexní mat. Já osobně bych se asi přiklonil k Deuteru(nebo z řady Speed Lite), ale ani s jedním neuděláš chybu.

      Tady jsem našel další možnost Deuteru včetně vaku 2l za super! cenu: www.hudy.cz/…etail_ls.asp?…

      0 0
      • orca.1  

        Ten vak k batohu v odkazu má 3 litry, překouk jsem se :)

        0 0
    • coffield  

      Deuter má opravdu lepší zádový systém. Je dělaný na nošení na ležato, takže když bude naložený tak na kole nic neucítíš. Ale třeba na turistiku už tak ideální není. To ale Camelback MULE taky ne, ten totiž nemá skoro žádný zádový systém a když dojde voda v rezervoáru, občas cítíš na zádech jeho obsah.

      Já vozím MULE kvůli „stajlu“ a kvůli tomu, že se tam vejde větší rezervoár, ale měl jsem půjčený i Race X Air a SuperRace nebo jako se jmenuje a tam se zase vejde víc jiných věcí.

      Jinak Deutery víc vydrží. Nic se tam netřepí ani po delším každodenním užívání, což o MULE, který používám jen na kolo, říct nemůžu.

      Cena obou je „studentská“, protože za ty prachy dostaneš docela slušný funkční produkt.

      0 0
      • MlokCZ  

        S tím obsahem (že je cítit při prázdném vaku na zádech) asi hodně záleží, co vozíš. Pokud mám prázdný vak, tak o MULE na zádech nevím vůbec. Jak je lehký, tak ho vůbec nevnímám, do zad mě nikdy netlačil (ale nevozím v něm nikdy nic, co by mě vlastně mohlo tlačit).

        0 0
        • coffield  

          Stává se to jen, když se něco vzpříčí při hodně plném batohu. Jinak samozřejmě ne. Ale jsou chvíle, kdy kvůli tomu člověk moc zastavovat nechce, zvlášť když jede s nějakými chrty nebo třeba závod (pochopitelně hobby), a pak to vadí.

          0 0
          • MlokCZ  

            Naštěstí oblečení se vzpříčit může jen dost těžko :-) Takže tenhle problém se mi stát naštěstí nemůže.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.