Bunda membránová na kolo, hlavně neprofuk prodyšná

71 nepřečtených
  • ALEX007

    potřebuju něco , co pokryje gro leta…možná teplejší babí léto…musím dávat pozor na záda, nesmím profouknout neb pak dostanu šílený bolesti

    tj asi na tom nebudu šetřit, i v teplém počasí když jedu z kopce zpocenej tak obtékající vzduch nepříjemně chladí, a vede to k problémum

    jakou doporučujete kombinaci na tohle?

    treba včera večer, zataženo mírný větřík 17 C jsem jel ven v Gore vestičce, pod tím fleece dlouhý rukáv tenounký, a stejne jsem mel pocit že bych užil kvalitní membránovou záležitost s dlouhým rukávem

    • hlavně váhám jak tlutou bundu vybrat, viděl jsem tenounké softshellky,Gore, Windstopper ale o nich mi tvrdili že jsou až na podzim, dovetší zimi

    stojí to majlant, tak nechci prohloupit, co radíte, super light věci anebo už ten tenký softshell? thx

    0 0
    • ALEX007  

      vidím že píši zmateně, v zásasdě se ted ptám, zda ted na léto, a začátek podzimu, nad 15 stupnu, zda vzít již tenký softshell (v té obávám se bude při 26 C moc teplo), anebo ty nejtenčí windstoppery co jdou sbalit do pár cm kapsičky (ta zase mi nepokryje podzim, ledaže bych pod to nacpal x vrstev, jinak v tom bude zima)

      ze trí vlastností, neprofuk, dýchatelnost, a nepromokavost chci hlavne ty PRVNÍ DVĚ. v desti zámerne jezdit nebudu, budu vozit sebou igelit prsiplást na to abych dojel do sucha. stejne jsou to neslučitelné vlasnosti, firmy které tvrdí že to sloucit umí prodají bundu za 6 litru a stejne nekterá z tech vlastnosti nefunguje. dik.

      0 0
    • Mamut  

      Na pokrytie tych prvych 2 vlastnosti pouzivam tenucky pertex od Montane. FeatherLite Velo Jacket. napr. tu http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx…

      A ked to dokaze udychat mna, tak asi skoro kazdeho. Pod to priedusnych vrstiev kolko potrebujes. Nema vyznam tiesit neprefuknutelnost v inej vrstve ako v najvrchejsej.

      0 0
      • ALEX007  

        diky nerad bych to bral z webu..docela mám blízko kvalitní krám Rockpoint, mají tam velký sortiment Mammut apod, vidíš tam něco podobného? když to bude tenký softshell, je to už moc teplý? thx

        www.rockpoint.cz

        0 0
        • Mamut  

          Som rad, ze ten problem s chrbtom nie je az tak vazny, aby dokonca bolo treba zmenit navyk a vzat nieco z webu. Pri tom usetrit 2/3 penazi. Mamut nema nic podobne, ten (podobne ako cely RP) je strasne predrazeny a primarne zamerany na nepremokavost, co je ti na biku na nic.

          0 0
          • PHiLiPZ  

            so svojim nickom nemas rad Mammut? :)

            0 0
            • ALEX007  

              ad mammut

              a ešte je aj „kousavej“ a trochu protivný takto v nedeľu…moja vec ak neverím na web..nemám dost skuseností na výber z webu, na webu si kupim hard disk na comp, podla parametrov viem na 100% čo to je za hard disk..

              tu ide koniec koncov o oblečenie potrebujem sa toho dotknut, skusit to na seba…

              0 0
              • Mamut  

                Za ten pertex das cca 1100Kc. To je taka zlava oproti nakupom tu, ze sa velkost da kludne risknut a pripadne ju predas v CR za 800, ak by nesedela a na 2. pokus uz kupis presne. V CR nic z tohoto druhu Pertexu nekupis (a v cyklostrihu uz vobec nie). Ale jak pisem vyssie, asi to nebude az taky strasny zdravotny problem, ak mas navyse este take podmienky co a kde kupit.

                0 0
            • Mamut  

              Mam od nich GTX membranovku a je fakt fajn, ale kupoval som ju na dialku v US, pretoze ma tam stala doslova 1/3 z toho, co tu (tu == 12500Kc). Ale trvam na tom, ze handry na bike maju tak specificky strih a potreby na material, ze nema vyznam z RP brat skoro nic, okrem spodneho pradla.

              0 0
      • ALEX007  

        nakoniec sa mi ta bunda začina pačit..možno skusim

        0 0
        • Mamut  

          Je podstatne priedusnejsia nez bezny Pertex, ktory sa tu da kupit. Mam tu istu Pertexku, ako je v dole odkazovanej recenzii na sveteoutdooru a v nej sa jazdit sice da, ale je to nepohodlne. Clovek sa v nej spoti, ale p onejakom case vyschne. V tom Pertexe Microlight (podobne vlastnosti by mal mat aj P. Quantum), ktory to je na tej Montane, sa skoro ani nepoti.

          0 0
          • Lister  

            Tohle zní rozhodně zajímavě.

            Ač se o běžném Pertexu tvrdí, jak je prodyšný, tak jsem se v něm zapařil po 5 minutách běžné chůze, takže pro mne je klasický Pertex nevhodný, ale tohle bych možná i zkusil. Dík za tip.

            0 0
          • Darius  

            sedi na CRC ta tabulka velikosti? obvykle mam problem, ze vhodna velikost (vetsinou M) ma prilis kratke rukavy…

            0 0
            • Mamut  

              XXL je HODNE velke. Bezne nosim XXL veci a tu som mal radsej vzat XL. Da sa u mna pouzit aj to XXL, len to trocha viac planda.

              XXL v reale:

              dlzka vnutorneho rukavoveho svu: 66cm

              dlzka bocneho svu trupu: 52cm (vyslovene cyklo strih,predok je vyrazne kratsi ako zadok)

              obvod pod pazuchami: 136cm

              obcod na pupku 124cm

              Pouzivam to ale v zime ako velmi dobry softshell (polartec pod to) s priedusnostou podobnou ako nemembranovy softshell. A tam sa ta XXL velkost hodi. A kedze mam Polartecov dost, tak mam SS za cca 1100Kc a navyse rozdelitelny na neprefukavu/im­pregnovu vrstvu a hrejivu vrstvu.

              0 0
              • Lister  

                Můžu se k tomu ještě jen zeptat – má to nějakou alespoň základní vodě odolnost. Nečekám od toho, že pojedu 30 minut v dešti suchý, ale aspoň nějakou trochu sucha v krátkých přeháňkách??

                Zkusím CRC ještě prohledat, ale pokud víš: nebyl by nějaký tip bundy z tohoto matroše třeba s odepínacími rukávy? Pravděpodobně ne, je to tak tenký, že by ty zipy zbytečně jen navyšovaly hmotnost, ale třeba?

                0 0
                • Mamut  

                  V kratkej prehanke som v tom skoro nebol. Ale fakt lejak (tusim aj male krupy) to neudrzalo ani 5 minut. Ale za 10 minut po burke to zase bolo suche. Mne osobne to nevadi, mam to na iny ucel.

                  Asi budes tazko zhanat nieco ine ako zakladnu vetrovku. Matros je tak lahky, ze akekolvek vyfikundace by asi navysili hmotnost (a zbaleny objem) na dvojnasobok a do toho sa skoro nikomu nebude chciet.

                  0 0
                  • Lister  

                    Díky za reakci.

                    Jestli to udrží slušný déšť 5 minut, tak to je více, než bych od toho čekal. Ale máš pravdu, tohle nebude hlavní účel bundy. Jde mi hlavně o neočekávané přeháňky, jestli aspoň trochu ochrání.

                    Příští týden objednávám, nenašel jsem nic lepšího. S tou skladností máš pravdu, našel jsem si stránky výrobce, kde mají obrázky zabalené bundy a to je hodně v pohodě, to se vleze snad i do podsedlovky :-)

                    Jestli to bude dýchat, tak jak popisuješ, tak by to mohla být fakt pecka. Potěšily i nadšené recenze uživatelů.

                    Jelikož jsi takový materiálový guru, tak ještě doplňující dotaz. Neměl bys tip na lehkou dobře sbalitelnou (do malého batohu, ne do kapsy) voděodolnou bundu s výbornou prodyšností. Dám přednost té prodyšnosti před úplnou nepromokavostí. Ideální by byl nějaký dvojvrstý lehký softshell nebo nějaký nemembránový – matroš musí mít nízkou gramáž, aby se dal použít v co nejvyšších teplotách. V zimě to doženou další vrstvy nebo oblaeču klasický 3vrstvý softshell.

                    0 0
                    • Mamut  

                      udrží slušný déšť 5 minut

                      Nic take som nepisal. Po 5 minutach bola uplne, ako by som ju nemal. Takze premokat zacinala uz davno predtym. Bola uz trocha nosena, ale v praxi tiez nebudes obnovovat impregnaciu kazdy vecer. Ako sa chova v lahkych dazdoch neviem povedat.

                      lehkou dobře sbalitelnou (do malého batohu, ne do kapsy) voděodolnou bundu s výbornou prodyšností

                      Hladas svaty gral outdooru. Ale skusil by som nejaku minimalisticku Eventku. Okolo 200–250g by sa uz malo dat nieco zohnat. O membranovom SS by som ani neuvazoval. Este som nestretol nic, co by bolo tak tenke, aby z toho mohli spravit nieco okolo 200–250g. Navyse z principu tomu neprelepuju svy (a to by ich uz nezabilo), ale radi tam strkaju matros s 15000mm a chvalia sa nim. Napr. http://www.integraldesigns.com/…t_detail.cfm?…

                      Niektore nemembranove SS maju slusnu priedusnost, ale nerataj u nich s dobrou zbalitelnostou. http://www.svetoutdooru.cz/clanek/…

                      0 0
                      • scret  

                        btw slusny ohlasy jsou udajne i na Marmot Mica, vaha necelych 200g, marmotacka membrana… sam o ni momentalne uvazuju… pripadne to budu resit nemembran.ss (marmot Tempo)

                        0 0
                    • Darius  

                      uz jsi nakoupil? stale vaham s velikosti, nechce se mi neco vracet, rad bych zvolil napoprve sparvne…

                      0 0
      • ALEX007  

        http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx…

        a čo toto? keby už som to kupoval..

        0 0
    • newbie  

      taky si myslím, že pokud nejsi extrémně zimomřivej, nad těch 15 by měla stačit větrovka s odpovídající vrstvou/vrstvami pod ní… já mám tuhle

      http://www.amazon.com/…p/B001G0NPK0

      (z kamenného shopu, ale na amazonu je dobrá fotka), vyhovují mi jednoduše odepínací rukávy, po odepnutí je z toho vesta se síťovaným vrškem zad

      a na jaro/podzim zhruba pod tech 15 tohle

      http://www.endura.co.uk/Product.aspx…

      (zase koupené v kamenným, mi tyhle věci přijde nefér zkoušet v obchodě a pak pořídit na webu)

      a na rozdíl od Oakeyho mi přijde tahle membrána (ptfe) na bajk v poho – potím se dost, přesto to udýchá (mám srovnání s gtx, který mám na hory, ten by neměl šanci), vpředu má větrací zipy, je kvalitně ušitá/slepená a celkově má endura dobrou pověst

      jo a nic proti rockpointu, ale bundy na bajky mají specifický střihy (třeba delší, popř. síťovaná záda, užší střih apod…), tak je lepší kupovat něco bike-specific

      0 0
    • Smazaný účet  

      ja vozím Gore Xenon AS – http://www.gorebikewear.de/…/PROD_JXENWA?…

      úzky cyklo strih, žiadne plandanie vo vetre, dlhé rukávy, reflexné prvky…maximálna spokojnosť…

      vydražená nová na UK ebayi za smiešnu cenu… ;)

      0 0
      • ALEX007  

        hošan:)

        máš mobil?

        0 0
        • Smazaný účet  

          načo mobil…kľudne ti odpoviem na otázky aj tu ;)

          0 0
          • ALEX007  

            sory to bol vtip blby…

            docela sa mi to páči. Mám z toho Active Shell vestu..chcel som s dlhymi rukavami, ale nemali to. Je to najtenšia vec aku som zatial videl, ktora o sebe tvrdi že je neprefukatelna… vravíš že ok? v akých teplotách s tým jazdíš?

            0 0
            • Smazaný účet  

              v podstate som tú bundu už mal aj v zime aj v lete, čiže rozsah použitia je veľký…výborné na nej je aj to že rukávy sú sieťované, čiže sa nelepí na holé ruky…dá sa pekne zbaliť do dresu, je samozrejme trochu objemnejšia ako vestička, ale aj tak je objem minimálny…

              0 0
              • ALEX007  

                už som na to prišiel…su tam modré ikonky, ukazuju uplne tenkeho, normalneho, a zaobleneho človeka…

                tenky je tight fit, normalny je slim fit, a okruhly je comfort fit.

                AS je active shell, to podla tych propagačných kecov je lahšie..to je to čo maš ty

                Gora tex to pozname, viac proti dazdu a drahší

                hore su taby…ak kliknem na OFF ROAD, tak zmiznu uplne tyčky…tj tovar tight fit sa neukaže, to je asi pre chrtov.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  no nie tak úplne, hneď v tom linku je ikonka Tight fit )( S-XXL…čo zodpovedá realite… :-)

                  0 0
      • ALEX007  

        na webe je aj iny typ…Phantom..http://ko­lokolo.cz/tex­til-cyklo-bundy/gore-bike-wear/bunda-gore-bike-wear-phantom-jacket-panska-2010/

        vyzera že jediny rozdiel je ze su tie rukavy odstranitelne na zip..trochu sa toho bojím, aby sa nezničil zip to byva slabe miesto

        0 0
        • RUMcajs  

          Mam ji. Konkretne model 2009, zlutou.

          Pouzivam ji v pripade ze je pod 15C a zamraceno, nebo v teplotach nizsich.

          Rukavy jdou odepnout a zustanou tam kratke vnitrni.

          PS: GoreBikeWear nabizi jedine 100% kvalitu. Nepujdou s cenou dolu na ukor kvality. Zipu se neboj, nejedna se o vyrobek z trznice za 300kc :)

          0 0
    • Rychlej turista  

      Pokud se v relativně teplém počasí chceš ochránit před větrem a přitom zůstat v suchu, nic lepšího, než více tenoučkých vrstev pod vestičkou se síťovanými zády nevymyslíš.

      0 0
    • Dzordano_Bruno1  

      Co si nechat něco ušít přesně dle Tvých představ.

      Záda nějaká teplá, neprofoukavá, naopak zbytek třeba jen neprofukavý:) Rukávy udělat z materiálu, co se dělají dresy. Bude sát, ale netopit:)

      0 0
    • Obi-wan  

      Využiji vlákna má někdo zkušenosti s bundou Endura MT 500 s kapucí?jde mi o podzimní přesuny po městě a kratší švihy+civilní nošení, je něco lepšího v téhle cenové relaci?Nebo celé k ničemu.

      0 0
      • newbie  

        (jak jsem psal o kousek výš) mám Enduru Venturi… což je stejný materiál a téměř stejný (jen o malinko užší) střih jako MT500

        ptfe membrána výborná, stíhá mě bez problémů udýchat (a to se docela potím), dobrý jsou i větrací zipy (jsem na ně zvyklej z gtx bund na hory a hlavně díky nim ji můžu vozit i do 15 stupňů), střih i zpracování za 1 a v podstatě jsem nenašel žádý mínus

        u MT500 se mi nezdála ta kapuce napevno (jakože bude plandat a nafukovat se), u Venturi ji mám na zip

        0 0
      • VLU  

        Endury vypadají dobře, ale ty tmavé barvy do města (i obecně do provozu) – no nevim. V týdnu mi za světla v dešti do cesty vycouvalo přes zapnutou přední blikačku auto (jen pár modřin já, kolo, auto), tak bych si pořídil něco hodně svítivýho.

        Endura Flyte

        http://www.endura.cz/Product.aspx…

        Potím se jak 3 prasata, prodyšnost materiálu se zdá stejná jako MT500 a Venturi.

        0 0
        • newbie  

          materiál asi stejnej, ale pokud se potíš, docela se hoděj ty podpažní větrací zipy, který flyte nemá… když se otevřou, docela to tu bundu profoukne, na regulaci skvělý

          0 0
    • Ricci  

      Membrana na leto? :-) Od 10C pouzivam vetrovku Craft a uplne postacuje,pouzivaj viac vrstiev…

      0 0
    • pačes  

      http://briko.cz/index.php… před 2 měsícema jsem ji koupil za 2000,–, ale byla mi malá, tak jsem ji ihned obratem prodal. Myslím, že už se v letním katalogu 2010 bohužel neobjevila. Musím ale říct, že neměla chybu!

      0 0
    • Bren  

      Sorry hochu, ale tvoje problémy nejsou bunda, ale zánět jako prase. Ty si musíš vyléčit ty záda a ne sedat na kolo, jinak si strašně ublížíš.

      K tvé otázce mám toliko takovou zkušenost:

      Já vlastním už roky paropropustnou 2F bundu, co má zadní část delší = nikdy nemám holé záda, pořád jí mám zakrytou i prdel. A to jezdím hodně naležato.

      Do +1°C mám pod ní jenom Moirovou perlinku, pak přidám ještě froté mikinu, až nad –10°C dávám Trio od Moiry.

      Pokud nechceš profouknout, budeš se tudíž pekelně potit, protože paropropustnost je prostě sice daná a funguje to, ale nemá šanci to odvézt ty kvanta potu, co z tebe tečou, pokud jedeš trolinku v tempu. Je to prostě pláštěnka, co sice nikdy nepromokne, neprofoukne, je tenoučká na sbalení do pár cm kubických, je super i na jiné věci než na kolo, ale má svoje omezení.

      Jezdím v jakémkoliv počasí do práce už celé roky, nikde to neprasklo, nemá to tendenci se roztrhnout, jsem s tím max spokojený. Mám k tomu i kalhoty.

      0 0
    • tonik666  

      Moje zkušenost je, že v čemkoliv co je celé z membrány je moc vedro, a to i když mrzne.

      Okolo 15°C tenkou vrstu s krátkým rukávem (North face nemesis) a rolák s dlouhým rukávem (North face XTC midwieght) a dres

      Okolo 10°C tenkou vrstu s krátkým rukávem (North face nemesis), Moira Duo s dlouhým rukávem s neprofukem na tělo a ramena zepředu (mám to roky a super) a dres, případně ještě ten rolák North face

      Tak 3°C a méně – Základ je bunda Pearl Izumi Alpine, má softshell rukávy a předek, záda jsou fleece, a k tomu podle potřeby tenké dlouhé rukávy. Většinou bohatě stačí jeden, i v –15°C, když je zima, jsou problém prsty na nohou.

      Cokolik úplně neprofukujícího není použitelné (třeba můj nejstarší kus, Windstopper bunda Warmpeace Jupiter, málo větrá a člově se hrozně spotí i když je zima)

      0 0
    • RUSH  

      Mohu doporučit něco jako Pertex. Ovšem jen jako záložní bundu. Viz. http://www.svetoutdooru.cz/clanek/…

      Žádná membránová bunda to stejně neudejchá a výsledkem je mokrá spodní vrstva.

      Jinak používám klasicky různé cyklodresy a jejich kombinace s Moirou apod. plus cyklovestu. A až na teploty pod +7 st, ale spíš ještě méně, cyklobundu např. Kalaš.

      0 0
    • ALEX007  

      tak vážení,

      zkoumal jsem už na webu hodně věcí, ale ty hadry mě SEROU. jsem rád že nejsem ženská ty to řešej furt…

      http://www.gorebikewear.co.uk/…e/MenJackets

      nechápu uplně rozdíl mezi dresy(jersey) a jacket(bunda). je mi jasný že dres je tenčí, a blíž k tělu, ale vypadaj stejně, i materiály jsou stejné…

      je tam ten xenon, co chválil KATKO výše..ale vubec nechápu v čem se liší od ostatních..napadá někoho co je AS, (snad ActiveShell?)

      http://www.gorebikewear.co.uk/…/PROD_JXENWA?…

      0 0
      • tonik666  

        V sekci Jerseys je jen jeden dres s dlouhým rukávem (Xenon Jersey), a nejvýraznější rozdíl mezi ním a bundami jsem našel v kapsách na zádech. Dres Xenon má klasické 3, zatímco bundy mají jen jednu na zip (viz obrázek 2 -zadní pohled – u každé bundy/dresu)

        Windstopper AS je jen komerční název nějakého Windsopper materiálu, popis a odlišnosti budou popsány na stránce Gore o mmebránových tkaninách.

        0 0
      • RUMcajs  

        Rozdil je v gramazi.

        Stejne jako si muzes poridit bavlnene tricko s dlouhym rukavem, tak si muzes poridit bavlnenou mikinu.

        Deleni dle toho zda ma zadova kapsa zip ci ne je naprosto nepresne. Moje bunda ma napr. 3 kapsy otevrene :)

        Windstopper membrana je velmi tenka a je soucasti ruznych latek.

        Napr. celenka Craft s WS co vozim je tenka mene nez 1 mm, zatimco bunda s WS ma tlousku cca 2mm.

        Tlustejsi obleceni vice izoluje, je v nem tepleji.

        0 0
    • ALEX007  

      http://www.karstadt.de/…t-schwarz/p/?…

      tohle je asi ok na bike…tj volnejši než pro chrty

      .v čr to nikde neni…

      0 0
      • tonik666  

        Žádná prodyšná část, já bych se v tom upekl. Navíc, zadní díl se nezdá být moc prodloužený a nemá to žádnou kapsu vpředu (hodí se).

        0 0
    • camillio  

      Já mám bundu která teda není zateplená, ale to vnímám jako pozitivum, dá se nosit celý rok a podle potřeby si pod to nabalím nějaké další věci (svetr od craftu, něco od moiry…). Ne a ne si vzpomenout na výrobce, ale podstatné je:

      • nepromokavost zajišťuje gelanots.
      • kupodivu dost dýchá a to se dost potím, rozhodně to není pláštěnkaze které vylezeš úplně mokrý i když neprší :-))
      • má cyklo střih, takže prodloužená záda, kapsu na zádech.
      • je jedovatě žlutozelená, takže pokud se vyskytneš na silnici, záříši ve tmě v dešti (nic proti černým jezdcům, ale nemám je jakořidič rád).
      • tím že není zateplená se dá sbalit i do kapsičky na záda.

      Je pravda, že to je skoro nejdražší kus mého šatníku, stála přes 3k a jak jsem se té koupě bál, nedám na ni dopustit. Narozdíl od pertexky co mám neplandá, což je příjemné hlavně když se jede rychleji, takové to plesk-plesk-plesk nemám rád.

      0 0
      • ALEX007  

        camillo

        a co to teda je zač? ta bunda? nemaš link?

        0 0
        • kankrlicek  

          Z gelanotsu dělá (a dobře) český schwarzkopf sport. Ale je-li to onen výrobce zmiňovaný camillou, nevím.

          0 0
          • scret  

            a dale trab jeste taky Pinguin atd.

            Jinak schwarzkopf resp High Point dela uz z BlocVentu coz je trochu vylepseny Gelanots..

            0 0
    • K2  

      Nikdy jsem nezkoušel a neznám nikoho, kdo má, ale v minulosti nějaký cykloturista na B-F chválil oblečení O2 Rainwear. prý neproprší a skutečně dýchá

      http://www.tisicovky.cz/…o2-rainwear/

      0 0
      • pavelr  

        Měl jsem komplet Doprava. Zhruba po 4 letech se mi rozpadla bunda, tak jsem si dokoupil větrovku Profi. Absolutně nepromakavý, slušně prodyšný, lehký, skladný, trochu slabší střih především u Dopravy. Používám pouze do deště.

        0 0
      • ALEX007  

        vypadají dobře..:) jen ty šílený názvy..fuck the gravity..

        0 0
    • weekend warrior  

      zkušenosti z cest do práce (20+20km):

      na jarní a podzimní rána či večery používám bundy endura helium a hannah hart(2,5layer climatic, ještě menší na sbalení a lehčí, než endura).

      V obou jsem za ranní jízdy a relativní zimy (6–17st.)zažil silné dešťě a v obou byl mokrý, více či méně spocený, protože já se potím hooooooodně. Vždy mi ale bylo příjemné teplo a to i při rychlosti nad 40km z kopce, prostě to neprofoukne a tuším, že ani hned tak nepromokne.

      Když je deset a víc stupñů, pod obě beru jen nějaké to funkční triko, prostě jednu vrstvu…, když je větší zima, beru nějaké zimní triko, nebo trika 2, nebo slabé triko a microfleese.

      Nevím, jak to změřit či dokázat, ale hannah hart mi přijde o dost více dýchací než helium…ale zpracováním a odhadem trvanlivosti materiálu je určitě lepší endura a vypadá víc cyklisticky. Hannah má kapuci, která se v pohodě naskládá pod helmu a SUPER VELKÉ větrací otvory-kapsy…

      pěší zkušenost v horách: Hannah jsem zažil za chůze v opravdu silném dešti do krpálu s převýšením 600m a bylo to na pohodu. Když jsme ale čekali na ostatní (30minut), byla v tom celkově dost zima…, teplota 12stupňu, 2650m, v mraku(den před tím 28st…:). Pod tím jen funkční triko. Po 2hodinách od vypuknutí deště vykouklo zkrz mraky sluníčko, teplota lezla nahoru, a po asi půl hodině jsem již „nevěděl“, že jsem mokrý.

      problém: když se pak přes den silněji oteplí, svítí slunce, ale přesto fouká vítr atd… pak je mi v takové bundě docela teplo… hannah má vepředu opravdu velké větrací kapsy, takže mi přijde na toto o fous lepší… I tak v batohu stále vozím vestu endura laser

      problém: také je nepříjemné, jak se tyto bundy lepí na tělo, ruce. chce to vozit dlouhý rukáv, nebo si zvyknout na žabí efekt:).

      shrnu-li to, tak za sebe mohu slabé(převlečné) membránové bundy jen doporučit. Dokonce jsem dnes nepromokofuko memránou natolik zhýčkán(bundy, tretry), že mám objednané i membránové kraťasy, aneb i pr.el v dešti v suchu(snad).

      0 0
    • prodi  

      možná jsem divnej, ale při teplotě 17 st a mírný vetřík (jak píšeš) by mě nenapadlo na sebe dávat ani vestičku…

      0 0
    • Toolak  

      Doporučuju náhled: http://www.endura.cz/Product.aspx…

      Mám od téhle firmy kraťáky i dlouhý kalhoty a musím říct, že to fakt umí. Na kalhoty Singletrack jsem tady psal i recenzi.

      0 0
    • Jeka  

      tak záleží kolik chceš investovat, Máme s kámošema bundy od českého výrobce http://www.bike4you.cz/…s-titanium-/ jsou luxusní , neprofuk membrána.. mepromokne.. a v kombinaci s termo-tričkem + lehkou mikinou se to v pohodě použít i v zimě…

      0 0
    • Darius  

      jeste to vytahnu jednou…

      ma nekdo osobni zkusenost s Endura Rebound Jacket

      0 0
    • trili  

      Ahojte bikeri,

      Keďže vážený pán doktor mi pred nedávnom zatrhol behanie kvôli začínajúcej bedrovej artróze a doporučil mi bicykel,vytiahol som svoju starú, ale jarú horskú Rock Machinu a rozhodol som sa celkom seriózne a primerane venovať tomuto ušlachtilému koníčku. Čoskoro som však zistil, že doba i technika pokročila a je načase mnohé veci vo vybavení vymeniť, či doplniť

      Pred tým, než sa dostanem priamo k tomu, uvediem,že mám 48 rokov,výšku 175 cm, váhu 85 kg,

      Mesačne urobím okolo 400 km, z toho 90% na asfalte. Ano,poviete si,že najskôr treba cestný bicykel,no túto investíciu tento a budúci rok neplánujem.Chcem si spríjemniťchvíle jazdy na súčasnej kostre.

      Začal som batohom Deuter Superbike 18 a musím napísať, že nič fajnovejšie som ešte na chrbte nemal

      Namiesto tenisiek som sa obul do tretier Shimano SH MT 44G a točím na kombi pedáloch Shimano PD-t420. Keďže horúčavy pomaly ale isto pominuli je načase prihotoviť sa na jesenné výjazdy. Na rade je teda bunda No a tu sa obraciam o vaše rady, doporučenia a skúsenosti priatelia.

      Mo ja predstava je nasledovná.

      Jazdenie v teplotách +5 až +15 stupňov. V mrazoch sa jazdiť nechystám, som dosť zimomravý.

      Prioritou je vetruodolnosť, vodeodolnosť je až sekundárna, som toho názoru, že proti dažďu je cyklistický pršiplášť. (alebo nie?…).

      Paropriepustnosť čo najvyššieho stupňa uvítam.

      Odopínacie rukávy nie sú nutné. Keď raz fúka a je mi zima, taka j na ruky.

      Nie veľmi voľný strih, radšej niečo “slang” ( v jazyku Gore radšej niečo FIT, než COMFORT)

      Určite nie čisto čierna farba.

      Rozpočet do 150 €

      Tak priatelia,prosím prispejte vašimi radami.Dík

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.