Ahoj,
shanim levne, blbuvzdorne brzdy pro ženu na cyklostezkove kolo. Jezdkyně 50kg. Nájezd max 500km/rok.
Stačí takový model? Brzdí ty brzdy dostatečně? Našel jsem na ně hanu, ale to jsou reakce mužů vyšších hmotností a rychlostí.
Díky
Ahoj,
shanim levne, blbuvzdorne brzdy pro ženu na cyklostezkove kolo. Jezdkyně 50kg. Nájezd max 500km/rok.
Stačí takový model? Brzdí ty brzdy dostatečně? Našel jsem na ně hanu, ale to jsou reakce mužů vyšších hmotností a rychlostí.
Díky
To by mě taky zajímalo, nedávno tu bylo kolo od majkeeho a ten je namontoval nějakému pořízkovy, tak si myslím že pro ženskou to musí být kotvy.
Na cyklostezky ok
Brzdy budou v pohodě stačit, má je na kole dcera (45kg) s kotouči 160mm a stačí i na dlouhé sjezdy. Vcelku bez problémů ubrzdí i mých 80kg.
Presne tak, na normalni cesty naprosto v pohode. Mam je na hospodskym HT/zimaku a funguji i na mojich 100+ kilo. V pripade nejakyho jezdeni po trailech atp. uz to neni uplne ono, diky dlouhym pakam..
Kamaradka, co ma o nejakych 15kg vic uz mekolik let jezdi 396 (na mtb v terenu) a fakt brzdi dostatecne.
400 by mely byt jeste lepsi… Myslim, ze se nemusis niceho obavat :-)
Na ježdění kolem baráku naprosto ok
Myslím, že s 50kg může tyhle brzdy používat i dál od baráku:) Klidně i závody.
Na Kupkole jsou teď v akci za litr…
Vozím M365 (Altus) se 160mm kotouči. Mám 83kg a ebike má 20Kg. Do běžného terénu mě stačí. Ale bylo třeba je poradně odvzdušnit a zajet.
Zdarec,
jaký je rozdíl mezi MT-400 a MT-410. Taky často vidím MT-200 a 201. Může mi někdo vysvětlit rozdíl,? Dík
Podívej se na tvar, rozdíl je viditelný, M410 jsou k novějším řadicím páčkám bez ukazatele nebo s ukazatelem dole.
MT-200 mají delší páčku na 3 prsty, MT-201 kratší na 2 prsty.
Díky :)
Ahoj,pěkný den. Prosím o radu. Mám Superiora 939/2019 , brzdy BL-MT400/BR-MT400 kotouče SM-RT 66 180/160. Potřeboval bych doporučit kompaktibilní a v rámci možností nejlepší destičky. Koukal jsem na tabulku Shimano,ale tam jsem většinou narazil ,že tam jsou jiné kotouče. Chápu,že pro zkušenější:-) je to banální dotaz,ale je to první kolo na kotoučích a úplně se neorientuju v tom co jde kombinovat. Díky všem.
Ocividne vyrobce kola pouzil kombinaci trmen – kotouc, ktera spolu neni optimalni. Trmeny pouzivaji desticky typu B01S, ktere maji uzsi, ale vyssi rozmer brzdne plochy. Tudiz potrebuji kotouc s brzdnou plochou s odpovidajici vyskou, coz jsou vsechny kotouce s cisly pod 60. Tj SM-RT10 az SM-RT56. Vyjimkou jsou SM-RT70, ktere kupodivu jdou pouzit, ale maji uchyceni center lock.
Proc tam dal vyrobce SM-RT66 nechapu.
Takze mas moznost dat but odpovidajici kotouc a vybirat desticky tvarove odpovidajici B01S, nebo si koupit lepsi brzdy (treba Deore) a kotouce nechat. Stare brzdy prodat na bazaru.
Zalezi, zda ti brzdny vykon aktualnich brzd vyhovuje nebo ne.
Brzdný výkon vyhovuje. Horský mám spíše jen jako občasný doplněk k silnici tak bych nejraději jen vyměnil desky.
Desticky tam patri B01S jak jsem psal. Muzes koupit i od jinych znacek, ale pokud nehledas lepsi brzdny vykon, je to zbytecne. Jeste vyfot kotouc, aby bylo videt olestena cast brzdne plochy. Zajima mne, kam to zasahuje. Protoze s kotouci sm-rt66 to muze pri brzdeni vibrovat.
Chovají se klidně,nevibrují
A na brzdne smesi na destickach neni hranka?
Teď jsem koukal,bez hrany
Za mě jsou mt400 fajn. Mám 100kg a nemám problémy. Jezdím 29ht, 160mm kotouče. Brzdy stíhají i v Beskydech, rychlebkách. Jezdím na pohodu. Chtěl jsem brzdy bez servo vave. Lépe se odvzdušňují a vydrží odvzdušněné.
Servo wave ma vliv na odvzdusnovani? To by mezajimalo jakej.
Vzhledem k tomu že je SW mechanismus zcela mimo hydraulickou část páky, tak to na odvzdušnění nemá vliv absolutně žádnej.
A na brždění nejspíš také ne. Takový placebo efekt.
Ale jdi ty.
Leda že placebo efekt znamená, že sw brzda zastaví na poloviční vzdálenosti…
Jo, to i ta bez SW, když páku víc zmáčknu.
Jenže když zmáčkneš víc i sw páku tak zase zastavíš o dost dřív. ;-)
A nebo také dostaneš smyk. Takhle jednoduché to jaksi není. Není tam přímá úměra, je tam jen placebo efekt.
Když na tom umíš stát a máš kolo správně nastavené tak nedostaneš. ;-)
Tys toho z kopce ještě moc nenabrzdil co? :)
Na kole spíš jezdím než brzdím a to i z kopce, to je pravda.